Elektrische driewieler fiets voor volwassenen – Alle info!

Last updated by Kaz on

elektrische driewieler fiets volwassenen

Denk je erover na om een elektrische driewieler fiets voor volwassenen te kopen? Elektrische driewielers zijn er in allerlei soorten en maten.

Het fietsen op deze 3-wielige fiets biedt heel wat voordelen. Zo ben je ontzettend stabiel en fietsen ze ook nog eens comfortabel.

Wil je meer weten over de elektrische driewielfiets? In dit artikel informeren we je over deze fietssoort.

Aan het einde van dit artikel weet je namelijk wat een elektrische driewieler fiets precies is en voor wie deze geschikt is.

Wat is een elektrische driewieler fiets?

Een elektrische driewieler. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat is het nou eigenlijk precies? Een elektrische driewieler is eigenlijk een e-bike met drie wielen in plaats van twee.

Je kunt stellen dat een elektrische driewieler een zeer stabiele fiets is die ervoor zorgt dat je jezelf op een veilige manier kunt vervoeren.

Voor wie is de elektrische driewieler geschikt?

Elektrische driewieler kopen

Een driewieler e-bike is geschikt voor iedereen die het lastig vindt om met een gewone fiets te rijden. Vaak wordt de elektrische driewieler fiets gebruikt door mensen met een beperking of door ouderen.

Op deze manier kunnen zij zich op een veilige en stabiele manier verplaatsen door het verkeer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische driewieler fiets voor volwassenen?

Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten als je besluit om een elektrische fiets met 3 wielen voor volwassenen aan wilt schaffen. Wil je weten welke dit zijn? We hebben ze namelijk voor je samengesteld.

Waar ga je de fiets voor gebruiken?

Het is goed om te bedenken waar je de fiets precies voor gaat gebruiken. Wil je graag langere ritten maken? Kies dan voor een elektrische driewieler fiets met een comfortabel zadel.

Ga je er boodschappen mee doen? Dan is het handig om een driewieler aan te schaffen waar je boodschappentassen op kunt bevestigen.

Let op de accu

Het is goed om te kijken naar de accu van de elektrische driewieler. Wat is de actieradius van de fiets en hoelang duurt het voordat de elektrische driewieler is opgeladen?

Als je besluit om korte ritjes te maken, dan kun je kiezen voor een elektrische driewieler fiets met een lagere actieradius. Maak je lange ritten? Houd hier dan rekening mee.

Maak een proefrit

Elektrische driewieler fiets

Het klinkt cliché, maar het helpt het beste om een proefrit te maken op de fiets. Op deze manier weet je zeker dat de elektrische driewieler bij je zal passen.

Ook kun je hierbij onderzoeken of de elektrische driewieler echt bij je past of dat je liever voor een gewone e-bike wilt gaan.

Heb je ruimte voor de elektrische driewieler fiets?

Een elektrische driewieler fiets neemt nogal wat ruimte in beslag. De elektrische driewieler is namelijk vele malen groter dan een gewone fiets.

Het is daarom goed om te bedenken of je ruimte hebt om de elektrische driewieler te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een garage? Dan kun je hier mooi de elektrische driewieler fiets stallen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische driewieler?

Als je erover nadenkt om een elektrische driewieler aan te schaffen, is het goed om op de hoogte te zijn van alle voor- en nadelen. We zullen eerst alle voordelen van de elektrische driewieler voor je op een rij zetten.

Meer stabiliteit

Met de elektrische driewieler heb je gegarandeerd meer stabiliteit dan op een gewone fiets met twee wielen. Voor veel mensen kan dit een groot voordeel zijn.

Ben je bijvoorbeeld al iets ouder en vind je het eng om te fietsen? Dan kan de elektrische driewieler deze angsten wegnemen. Deze fiets zorgt ervoor dat je je op een comfortabele manier in het verkeer kunt verplaatsen.

Op- en afstappen is makkelijker

Elektrische driewieler kopen voordelen

Een groot voordeel aan de elektrische driewieler voor volwassenen is dat je heel eenvoudig op- en af kunt stappen. Door het lage frame stap je eenvoudig met je been hierover heen.

De elektrische driewieler is milieuvriendelijk

Met de elektrische driewieler kun je jezelf eenvoudig vervoeren. Het voordeel van dit voertuig is dat het zeer milieuvriendelijk is.

Je laadt de driewieler eenvoudig op via de accu en kunt daarna weer heerlijk een ritje rijden. Daarnaast laat je de auto staan, als je kiest voor een ritje op de elektrische driewieler.

Naast de voordelen, beschikt de elektrische driewieler voor volwassenen ook over verschillende nadelen.

De prijs

De prijs van de elektrische driewieler is een groot nadeel. Voor een elektrische driewieler voor volwassenen ben je namelijk een behoorlijk groot bedrag kwijt.

Neemt ruimte in beslag

Je hebt al kunnen lezen dat het goed is om rekening te houden met de ruimte die een elektrische driewieler in beslag neemt. De elektrische driewieler is namelijk een groot voertuig dat je niet even makkelijk kunt opbergen.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je tijdens het fietsen te maken hebt met een grotere draaislag. Even snel omkeren gaat dus stukken ingewikkelder dan op een gewone e-bike.

Wat zijn de alternatieven?

De elektrische driewieler is een mooi stabiel vervoermiddel waarmee je jezelf op een veilige manier kunt vervoeren. Ben je op zoek naar een goede elektrische driewieler die goed uit de test komt?

Kies voor een Gazelle elektrische driewieler, een Sparta elektrische driewieler of een Amslod elektrische driewieler. De driewieler is namelijk erg toegankelijk, omdat je makkelijk op- en af kunt stappen.

Er zijn echter ook een aantal punten waarom je misschien twijfelt over het aanschaffen van een elektrische driewieler fiets.

Ten eerste is de elektrische driewieler aan de prijzige kant en ten tweede kan het zijn dat je er geen ruimte voor hebt. Wat zijn de alternatieven?

Elektrische scootmobiel

Als je jezelf veilig wilt verplaatsen maar een elektrische driewieler geen optie is, dan kun je kiezen voor een scootmobiel. De elektrische scootmobiel is, net als de driewieler, een stabiel en veilig vervoermiddel.

Daarnaast is het een groot voordeel van de scootmobiel, dat je kunt kiezen uit modellen met drie of met vier wielen. Wil je een dak? Ook deze scootmobielen bestaan.

De loopfiets

Als je slecht bent ter been maar toch wilt bewegen, dan is de loopfiets een geschikt alternatief. De loopfiets gaat dan wel minder snel als een elektrische driewieler, dus voor hele lange afstanden is dit minder geschikt.

Wel kan dit helpen bij de dagelijkse beweging en zal het alsnog stukken sneller gaan dan lopen.

Elektrische step met 3 wielen

Een zeer goed alternatief voor de driewieler fiets, is de elektrische step met 3 wielen. Net als bij de elektrische 3 wiel fiets, is de elektrische driewieler step een stabiel vervoermiddel.

Doordat de step drie wielen bevat in plaats van twee, heb je het even meer stabiliteit. Daarnaast is de elektrische step ook zeer milieubewust en een goede manier om jezelf te kunnen verplaatsen.

Een groot voordeel van de elektrische step ten opzichte van de driewieler e-bike, is dat je te maken hebt met een kleinere draaicirkel.

Daarnaast kun je de e-step veel eenvoudiger opbergen. Een elektrische driewielfiets neemt namelijk veel meer ruimte in beslag.

Samenvatting

De elektrische driewielfiets is een fijn vervoermiddel waarmee je jezelf op een veilige en stabiele manier te kunnen vervoeren.

De elektrische driewieler voor volwassenen is geschikt voor mensen die het lastig vinden om op tweewielige fiets te rijden. Vaak zijn dit mensen met een lichamelijke beperking of ouderen.

De 3 wieler fiets elektrisch is milieubewust, stabiel en gebruiksvriendelijk. Het is echter zo dat de elektrische driewieler behoorlijk wat kan kosten in de aanschaf.

Daarnaast is het vervoermiddel groot en neemt veel ruimte in beslag. Op zoek naar alternatieven? Ga voor de elektrische step met drie wielen, de loopfiets of de elektrische scootmobiel.


Categorieën: Outdoor