Elektrische fiets met kinderzitje kopen? Bekijk de Top 3!

Last updated by Kaz on

elektrische fiets met kinderzitje

Ben je op zoek naar een goede elektrische fiets met kinderzitje? Een elektrische fiets waar een kinderzitje op zit of waar je een kinderzitje op kunt monteren, is ideaal.

Op deze manier zorg je ervoor dat je jouw kindje op een veilige en snelle manier kunt vervoeren.

Wat zijn de beste elektrische fietsen met een kinderzitje? In dit artikel geven we je een aantal opties aan goede elektrische fietsen met kinderzitje.

Beste e-bikes met kinderzitje

Om je te helpen bij het vinden van de ideale e-bike met kinderzitje, hebben we een mooie top 3 voor je samengesteld. Je vindt achter de fiets ook het gewicht van de fiets.

Op deze manier weet je of er sprake is van een lichte elektrische fiets. Waarvoor het nog meer belangrijk is om het totale gewicht van de e-bike te weten, lees je later in dit artikel.

  1. Cortina E-Common Family (28,5 kg)
  2. Popal Maeve FM D47 (24,5 kg)
  3. Stella Forte Superior MDS (22,1 kg)

Is een elektrische fiets geschikt voor een kinderzitje?

Of de elektrische fiets geschikt is voor een kinderzitje, is vraag die vaak wordt gesteld. Er zijn namelijk vrij weinig elektrische damesfietsen met kinderzitjes beschikbaar. Dit zorgt voor veel onduidelijkheid.

Het is echter zo dat de elektrische fiets wel geschikt is voor een kinderzitje. Soms worden deze elektrische fietsen ook wel een elektrische moederfiets genoemd.

Het kan zijn dat een elektrische fiets geen kinderzitje bevat, maar dat er wel een kinderzitje op de fiets gemonteerd kan worden.

Kijk bij het uitkiezen van een geschikt model dan ook goed naar een elektrische fiets waar een kinderzitje op kan worden gemonteerd.

Kunnen er 2 kinderzitjes op je elektrische fiets?

Als je 2 kinderen wilt vervoeren, dan zou het natuurlijk perfect zijn om te beschikken over een elektrische fiets met 2 kinderzitjes achterop. Kan dit eigenlijk wel?

Een elektrische fiets met 2 kinderzitjes is redelijk zeldzaam. Vaak worden elektrische fietsen aangeboden met maar liefst 1 kinderzitje.

Het is echter niet onmogelijk om een e-bike te vinden waarbij je 2 kinderen kunt vervoeren.

Daarnaast wordt vaak de vraag gesteld of het mogelijk is om een groot kind achterop de elektrische fiets te vervoeren. Het antwoord is eigenlijk simpel. Het ligt aan het gewicht van het kind.

De regel is namelijk dat het gewicht van het kinderzitje en het gewicht van het kind bij elkaar niet zwaarder mag zijn dan het gehele gewicht van de fiets.

Dit zorgt ervoor dat je jezelf en het kind op een veilige manier kunt verplaatsen. Je bent namelijk flexibel en de fiets is niet al te zwaar.

Het is echter wel een optie om het grotere kind mee te nemen op de bagagedrager van de elektrische fiets.

Let er hierbij wel op dat de accu niet beschadigd, indien deze aan de achterkant van de e-bike zit. Daarnaast is het goed om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen.

Kinderzitje voor of achter?

Je hebt gelezen dat een kinderzitje prima op een elektrische fiets kan worden gemonteerd. De vraag is alleen: kies je voor een kinderzitje voor of achter?

We willen je graag op een goede manier informeren en daarom hebben we de voordelen voor je opgeschreven.

De voordelen van een kinderzitje aan de voorkant

Een kinderzitje voor kan ideaal zijn als je graag je kindje in de gaten wilt houden tijdens met fietsen. Je hebt continu oog op je kindje en hoeft niet achterom te kijken als er tegen je wordt gepraat.

Daarnaast is een kinderzitje aan de voorkant op een eenvoudige manier te monteren op de elektrische fiets.

De voordelen van een kinderzitje aan de achterkant

Een fietsstoeltje voorop de elektrische fiets biedt veel beenruimte voor het kindje. Daarnaast word je als moeder ook niet beperkt in je zicht. Je wordt bijvoorbeeld ook niet afgeleid als je kindje beweegt en kunt je volledig focussen op het verkeer.

Beide opties zijn geschikt voor op de elektrische fiets. Het is goed om te kijken welke voordelen je uiteindelijk prettiger vindt. Vind je het belangrijk om goed zicht te hebben tijdens het rijden?

Dan kun je kiezen voor een kinderzitje aan de achterkant. Wil je liever ook goed op je kindje kunnen letten tijdens het fietsen? Dan is een kinderzitje aan de voorkant een juiste keuze.

Belangrijke punten om rekening mee te houden

Als je besluit om een elektrische fiets waar een kinderzitje op kan aan te schaffen, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

Wil je weten waar je op kunt letten? We hebben deze punten voor je opgesteld zodat je een goede keuze kunt maken.

Het maximale draaggewicht van de elektrische fiets

Je kiest ervoor om met meerdere personen op de elektrische fiets te rijden. Op dit moment is het belangrijk dat je goed kijkt naar het maximale draaggewicht van de elektrische fiets.

Vaak is het kinderzitje niet eens zo heel zwaar, maar je rekent ook het gewicht van het kind erbij op.

Het verdelen van gewicht

Het is goed om te weten op welke plek de motor van de e-bike is geplaatst. Is dit aan de voorkant? Of juist aan de achterkant? Of zit de motor in het midden?

Waarom dit belangrijk is om te weten? Als je weet op welke plek de motor is geplaatst, kun je het gewicht beter verdelen. Zit de motor aan de voorkant van de elektrische fiets?

Plaats het kinderzitje dan niet aan de voorkant. Dit kan ervoor zorgen dat de fiets aan de voorkant enorm zwaar wordt. Als het gewicht niet goed is verdeeld, kan dit zorgen voor onveilige situaties.

Ben je er nog niet over uit waar je het kinderzitje precies wilt gaan plaatsen? Kies dan voor een elektrische fiets met een motor in het midden. Dit is de meest veilige keuze.

Het type kinderzitje

Als je kiest voor een elektrische mamafiets met zitje, let dan goed op het type kinderzitje. Zorg ervoor dat je kiest voor een kinderzitje dat voldoet aan de Europese norm (NEN-EN 14344). Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat het kinderzitje voldoet aan de juiste veiligheidseisen.

Zorg voor spaakbescherming

Het is ontzettend belangrijk dat de elektrische fiets beschikt over de juiste spaakbescherming. Als je hierover beschikt, voorkom je dat de voetjes van het kind tussen de spaken komen.

Zijn alle kinderzitjes geschikt voor op de e-bike?

Het zou natuurlijk makkelijk zijn om uit alle kinderzitjes te kunnen kiezen. Je hoeft niet specifiek op zoek naar kinderzitjes die geschikt zijn voor de e-bike. Hoe zit dit nou eigenlijk? Zijn alle kinderzitjes geschikt voor op de e-bike?

Het antwoord: nee. Niet alle zitjes zijn geschikt voor op de e-bike. Het zit namelijk zo dat de e-bike beschikt over een accu. Doordat er vaak achterin de e-bike een accu verwerkt zit, past niet iedere kinderzitje achterop de e-bike.

Het is daarom belangrijk om tijdens de zoektocht rekening te houden met kinderzitjes die wel geschikt zijn voor de elektrische fiets.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen welke elektrische fietsen geschikt zijn voor een kinderzitje. Een kinderzitje kun je namelijk gemakkelijk voor- of achterop de e-bike plaatsen.

Let er bij het plaatsen van het kinderzitje wel op dat het gewicht op de juiste manier wordt verdeeld. Een onverdeeld gewicht kan zorgen voor onveilige situaties en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Het is ook goed om te kijken naar het type kinderzitje dat je achterop de fiets wilt gaan plaatsen. Het type kinderzitje hoort te beschikken over een Europees keurmerk, waardoor je zeker weet dat je kindje veilig voor- of achterop de elektrische fiets zit.

Ook spaakbescherming zorgt voor extra veiligheid. Op deze manier voorkom je dat je kindje zijn of haar voetjes tussen de spaken steekt.

Wil je liever 2 kinderen op de elektrische fiets vervoeren? In principe is dit mogelijk. Let hierbij wel goed op het draaggewicht van de fiets. Op deze manier vervoer je jezelf en de kinderen op een veilige manier.


Meer e-bikes:


Categorieën: Outdoor