Beste elektrische moederfiets kopen? Bekijk de Top 5!

Last updated by Joni on

Beste elektrische moederfietsen

Is het elke ochtend stressen bij jou thuis om de kinderen op tijd weg te brengen? Dan kan een elektrische moederfiets een grote uitkomst bieden.

Deze e-bikes zijn ontzettend stevig, en zeer geschikt voor kinderzitjes. Met de trapondersteuning kom je lekker snel aan op je bestemming. 

Natuurlijk wil je een garantie hebben dat je kinderen veilig zijn. Niet elke elektrische moederfiets zal aan jouw standaarden voldoen.

In dit toplijstje hebben we de meest betrouwbare modellen geselecteerd. Bekijk dus snel onze top 5!

Beste elektrische moederfietsen bekeken

1. Beste elektrische mamafiets voor twee kinderzitjes – Fiore Comfort FDST

Stella Fiore Comfort FDST elektrische moederfiets

Als je fietst met kinderen, wil je zeker weten dat je e-bike betrouwbaar is. Bij 2 kinderen geldt dat natuurlijk al helemaal!

Het frame moet stevig genoeg zijn om voor- en achter een kinderzitje te kunnen houden. De Fiore Comfort is ontworpen voor precies dat doel. Jij en je kinderen zitten dus comfortabel op de fiets.

Door de stuurblokkering kan het stuur niet omklappen. Je kleintje voorop zit dus stabiel vast.

Met de stevige dubbele standaard kun je de fiets parkeren. De fiets kan hierdoor niet kantelen terwijl je je kinderen uit hun zitje haalt. 

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor 2 kinderzitjes
 • Stuurblokkering
 • Dubbele standaard
2. Beste elektrische moederfiets met stuurslot – Altec Nexus 3

Altec Elektrische transportfiets dames Nexus 3

De Altec Nexus 3 is de ideale fiets voor mensen met drukke levens. Het is geschikt voor kinderzitjes, maar ook voor bagage.

Doe je je boodschappen op de fiets? Dan kun je een krat op de voordrager installeren. Door het stuurslot kan het stuur niet kantelen. Met zware boodschappen zou dat nog wel eens kunnen gebeuren.

Met de 5 verschillende rijstanden heb je goede controle over je snelheid. De betrouwbare handremmen en achteruittrap rem zorgen ervoor dat je snel kunt reageren op het verkeer.

De Altec Nexus heeft een lage instap. Hierdoor is het op- en afstappen lekker makkelijk.

👍 Voordelen:

 • Stuurslot
 • 5 rijstanden
 • 2 soorten remmen
3. Beste moederfiets elektronisch met middenmotor – Cortina E-Common Family

Cortina E-common Family elektrische fiets

Kun je wel wat extra trapondersteuning gebruiken met je kinderen op de fiets? Dan is deze e-bike met middenmotor een perfecte keuze.

Dit komt doordat de trapas direct ondersteunt. Hierdoor kan het meer kracht geven dan een e-bike met voor- of achteraandrijving. Ook voelt de acceleratie natuurlijker aan. 

Door de middenmotor kun je deze elektrische moederfiets ook op onverharde wegen gebruiken. De bagagedrager is geschikt voor een kinderzitje.

Ook is het mogelijk om een mand of krat op de voordrager te installeren. Met 7 versnellingen ben je altijd snel op je bestemming.

👍 Voordelen:

 • Krachtige middenmotor
 • 7 versnellingen
 • Geschikt voor onverharde wegen
4. Beste elektrische moederfiets met display – Vogue Elite M200

Elektrische moederfiets Elite Mid Vogue

Wil je graag op de hoogte zijn van je precieze snelheid? Dan is een Led display ontzettend handig.

Hierop kun je ook zien welke afstand je hebt afgelegd, en hoeveel batterij je over hebt. Je wilt uiteraard niet een lege accu hebben als je kind achterop zit! 

De Vogue Elite heeft 5 rijstanden. Door de middenmotor is het gewicht op de fiets goed verdeeld. Hierdoor heb je een prettige stabiliteit. Boodschappen of een kinderzitje zullen dus geen probleem zijn.

Deze e-bike heeft een actieradius van maar liefst 120 km. Ook heeft het betrouwbare Shimano Rollerbrake remmen. 

👍 Voordelen:

 • Stabiele e-bike
 • 5 rijstanden
 • Grote actieradius
5. Beste budget elektrische moederfiets – Villette le Costaud D53

Villette le Costaud Transport e-bike D53 N3

Als het om de veiligheid van je kinderen gaat, wil je zeker zijn van betrouwbare kwaliteit. Dat kan lastig zijn als je met een budget werkt.

Deze e-bike van Villette le Costaud is echter betrouwbaar én betaalbaar.

Het stevige aluminium frame kan met gemak een kinderzitje dragen. Boodschappen of werkspullen zullen ook geen enkel probleem zijn.

Deze e-bike heeft een indrukwekkende actieradius van 100 tot 150 km. Dit is afhankelijk van het gewicht en snelheid.

De accu is uitneembaar. Dit maakt het makkelijk om op te laden. Je kunt tijdens het fietsen kiezen uit 5 rijstanden.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • 5 rijstanden
 • Uitneembare accu
Elektrische mamafiets kopen? Hier moet je op letten

Moederfiets of transportfiets?

Met het blote oog kun je het verschil tussen een moederfiets en transportfiets misschien niet spotten. Ze zijn ook nog eens allebei verkrijgbaar met motor. Dus wat is het verschil precies tussen de twee?

Een transportfiets wordt gekenmerkt door een voor- en achterdrager. Hierdoor kan er flink wat bagage meegenomen worden op de fiets.

Een moederfiets is echter specifiek ontworpen voor het bevestigen van kinderzitjes. Het heeft een standaard lage instap. Ook is er genoeg ruimte tussen het stuur en het zadel.

Een moederfiets kan echter als transportfiets worden gebruikt, en vice versa. Veel modellen vallen namelijk in beide categorieën.

Een transportfiets is geschikt voor kinderzitjes als het een stevig frame heeft. Ook de lage instap is essentieel. 

Zijn moederfietsen alleen voor dames?

Vaderfiets kopen

Moederfietsen zijn er in alle soorten en maten. Tegenwoordig worden ze ook vaak familiefietsen genoemd.

Vaders kunnen er namelijk ook geweldig gebruik van maken. De kinderen moeten nou eenmaal naar school gebracht worden!

Een moederfiets lijkt op een damesfiets door de lage instap. Toch zijn er verder weinig specificaties die het een fiets voor dames maken. Wil je toch liever een hoog frame? Ga dan op zoek naar vaderfietsen.

Kan er een kinderzitje voorop?

In principe kan er een kinderzitje op elke stuurpen bevestigd worden. Dit is echter niet altijd het beste idee. Er moet namelijk genoeg ruimte zijn tussen het stuur en het zadel.

De fietser kan op die manier nog steeds gemakkelijk bewegen. Een kinderzitje op een sportieve elektrische fiets is bijvoorbeeld niet de beste keuze.

Ook een snelle fiets, zoals een speed pedelec, is niet geschikt voor kinderzitjes op het stuur. 

Bij elektrische moederfietsen ben je gegarandeerd van een passend frame voor een kinderzitje. Deze zijn namelijk ontworpen om kinderen mee op de fiets te dragen.

Voor de geruststelling is de moederfiets dus zeker de beste keuze. 

Kinderzitjes op het stuur zijn geschikt voor kinderen tot 9 maanden. Vervolgens is een achterzitje een veiligere keuze.

Groeien je kinderen uit hun zitjes? Overweeg dan eens een elektrische bakfiets!

Wat voor kinderzitje heb je nodig voor een elektrische moederfiets?

kinderzitje moederfiets

Bij een e-bike is de accu vaak geplaatst onder de bagagedrager. Hierdoor is niet elk achterzitje geschikt voor een elektrische moederfiets.

Het zitje kan namelijk niet stevig genoeg bevestigd worden. Dit kan ongelukken veroorzaken.

Ga daarom op zoek naar een kinderzitje voor een elektrische fiets. Hierbij wordt om de accu heen gewerkt.

Het zitje kan daardoor goed bevestigd worden. Je kind ziet hierdoor stevig vast!

Let op! Een e-bike met achterwielmotor is niet geschikt voor kinderzitjes. Een achterwielmotor kom je echter niet tegen bij moederfietsen.

Lage instap

Bij een elektrische fiets met kinderzitje is een lage instap essentieel. Een hoog frame maakt het namelijk lastiger om op- en af te stappen.

Het been kan niet over de fiets heen getild worden. In dat geval zou je het kinderzitje raken. Om te voorkomen dat je je op het zadel moet wurmen, is een lage instap daarom een must.

Stuurslot

Stuurslot moederfiets

Als je veel gewicht op je stuur draagt, kan deze snel kantelen. Dit is uiteraard ontzettend gevaarlijk op de weg.

Daarom is het dus belangrijk om een stuurslot te hebben. Dit is vooral het geval als je een kinderzitje op je stuur hebt. 

Een stuurslot zorgt ervoor dat je stuur niet kan kantelen. De beweging van het stuur wordt dus beperkt.

Hierdoor kan een eventuele verschuiving van gewicht dus niet tot een valpartij lijden. Voor de veiligheid van je kinderen en jezelf is een stuurslot daarom een verstandige maatregel. 

Actieradius

De actieradius is de afstand die afgelegd kan worden op een volle batterij.

De fabrikanten van e-bikes kunnen altijd een relatief specifieke actieradius geven. Toch kan dit afwijken op een elektrische moederfiets. 

Dit heeft te maken met het extra gewicht op de fiets. Hoe zwaarder de fiets bepakt is, hoe harder de motor zal moeten werken.

Hierdoor zal de accu sneller leeglopen. Voorkom een lege accu door deze regelmatig op te laden. 

Vering

Moederfietsen zijn ontwikkeld om extra gewicht te dragen. Hoe groter het gewicht op de fiets, hoe meer je elk hobbeltje op de weg zal voelen.

Dit kan vervelend zijn voor jou en je kind. Ook kan het de stabiliteit van je fiets verslechteren. 

Om een oncomfortabele rit te voorkomen, is vering nodig. Een verende voorvork kan bijvoorbeeld veel schokken van de weg absorberen.

Achtervering kan hier ook behulpzaam bij zijn. Als je een kinderzitje op de bagagedrager hebt, is achtervering prettig voor het kind. 

Let er ook op dat je banden altijd goed opgepompt zijn. Luchtbanden met de juiste spanning kunnen schokken absorberen. Pomp daarom regelmatig je banden op. 

Standaard

Standaard elektrische fiets

Een moederfiets heeft een flinke draagcapaciteit. In beweging blijft deze rechtop, maar stilstaand is dat lastiger met al dat gewicht. Daarom is een goede fietsstandaard ontzettend belangrijk. 

Ga altijd op zoek naar een dubbele standaard. Hierbij hoeft je e-bike niet één kant op te leunen. In plaats daarvan blijft het gewicht in het centrum van de fiets. Kantelen zal daardoor niet snel gebeuren.

Zorg er bovendien voor dat de dubbele standaard van hoge kwaliteit is. Hierdoor kunnen ongelukken voorkomen worden. 

Waar koop je de beste elektrische mamafiets?

Op zoek naar de beste moederfiets, maar weet je niet waar je kunt beginnen? Hier geven we je de websites met het beste aanbod voor elektrische moederfietsen.

Bekijk het aanbod, vergelijk, en maak de beste aankoop!

Bol.com heeft een groot scala aan e-bikes. Ook voor elektrische moederfietsen kun je hier terecht. Omdat het meerdere merken aanbiedt, is het aanbod groot.

Decathlon heeft ook een geweldige selectie e-bikes. Voor moederfietsen ben je hier zeker op het juiste adres. 

Webshop Stella is gespecialiseerd in elektrische fietsen. Het heeft een ontzettend groot aanbod van verschillende merken en modellen. Grote kans dat je hier vindt waar je naar op zoek bent!

Vansprint.nl is een kenner als het gaat om fietsen. Ook e-bikes zijn er in grote hoeveelheden te vinden. De selectie elektrische moederfietsen is dan ook indrukwekkend.

Halfords is voor velen onder ons een bekende naam. En niet zonder reden. Bij Halfords ben je namelijk altijd zeker van een goede kwaliteit. Dat geldt ook voor de elektrische mamafietsen!

Superfietsen.nl is een betrouwbare verkoper als het gaat om e-bikes. Ook voor je elektrische moederfiets kun je hier gerust terecht.


Meer soorten elektrische fietsen:


Categorieën: Outdoor