Beste elektrische bakfietsen uit de test van 2024

Last updated by Joni on

Elektrische bakfiets kopen

Heb je jonge kinderen die je naar school moet brengen? Wil je je hond graag meenemen op stap? Of heb je gewoon extra ruimte nodig bij het boodschappen doen?

Dan is een elektrische bakfiets de oplossing. Het extra gewicht is geen probleem meer dankzij de trapondersteuning.

We hebben de beste modellen voor je geselecteerd. Deze kun je vergelijken, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Vergelijk snel de beste elektrische bakfietsen

1. Beste elektrische bakfiets met 2 wielen – Vogue Superior 2

Vogue Superior 2 Bakfiets

De Vogue Superior is volgens veel jonge ouders de beste koop. Deze elektrische bakfiets is namelijk een stevige en veilige keuze voor het vervoeren van kinderen.

Met de 2 wielen is dit model ontzettend wendbaar. Je fietst dus net als op een gewone fiets. 

Deze elektrische bakfiets heeft een achterwielmotor en uitneembare accu. Op een volle batterij kun je een afstand van maar liefst 60 km afleggen.

De stevige schijfremmen zorgen ervoor dat je snel tot stilstand kunt komen. In de bakfiets is plek voor 2 kinderen. Op de bankjes zijn veiligheidsgordels geïnstalleerd.

👍 Voordelen

 • Dynamisch en wendbaar
 • Actieradius van 60 km
 • Hydraulische schijfremmen
2. Beste elektrische bakfiets met 3 wielen – Rayvolt Trixie

Elektrische bakfiets Rayvolt Trixie

Een bakfiets met 3 wielen zorgt voor extra stabiliteit. Dit is prettig als je veel extra gewicht op de fiets draagt.

De Rayvolt Trixie fietst dan ook heerlijk. Deze elektrische fiets heeft een retro ontwerp. De brede banden zorgen voor extra grip op de weg. 

In de bakfiets passen wel 3 jonge kinderen. De luxe leren bankjes zijn voorzien van veiligheidsgordels. Met de schijfremmen kun je snel reageren op het verkeer om je heen.

De middenmotor helpt je bovendien makkelijk snelheid te behalen. Je hebt een actieradius van ongeveer 40 km.

👍 Voordelen

 • Zeer stabiel
 • Retro ontwerp
 • Geschikt voor 3 kinderen
3. Beste elektrische bakfiets voor 1 kind – Qivelo N8

Qivelo N8 e-bakfiets

Deze elektrische bakfiets met 3 wielen is ideaal voor het vervoeren van je kind. Daarnaast rijdt hij ook nog eens heerlijk!

De middenmotor is lekker stil, en zorgt voor soepele trapondersteuning. De accu is uitneembaar. Je hoeft de bakfiets niet dicht bij een stopcontact te plaatsen bij het opladen.

Deze elektrische bakfiets is uitgerust met een klein bankje. Je kind kan dus comfortabel zitten tijdens de rit.

Met de 5 verschillende rijmodi kun je zelf aangeven hoeveel trapondersteuning je nodig hebt. Dit stel je in met het LCD-scherm op het stuur. De Qivelo heeft een actieradius van 50 km.

👍 Voordelen

 • Uitneembare accu
 • Stille motor
 • 5 rijmodi
4. Beste elektrische bakfiets voor 2 kinderen of meer – Troy E-Bike Special

Troy Elektrische Bakfiets

Deze elektrische bakfiets heeft 2 bankjes, waar wel 4 kinderen op kunnen zitten. Grote gezinnen kunnen dus enorm profiteren van dit model.

Met de veiligheidsgordels kun je de kinderen zonder risico meenemen. Ook is het mogelijk om een huif te monteren. Deze houdt regen en zon tegen. 

De motor is in de naaf van het achterwiel geplaatst. Hierdoor krijg je vrij letterlijk een steuntje in de rug.

Je kunt kiezen tussen 5 rijmodi. Ook kun je schakelen tussen 7 versnellingen. Deze elektrische bakfiets heeft 3 wielen. Daardoor heb je extra stabiliteit. De actieradius is ongeveer 55 km. 

👍 Voordelen

 • Plaats voor 4 kinderen
 • Huif is optioneel
 • 5 rijmodi en 7 versnellingen
5. Beste elektrische bakfiets voor hond – Cangoo Easy

Cangoo Easy bakfiets elektrisch

De Cangoo Easy heeft een klein deurtje. Dit maakt deze elektrische bakfiets ideaal voor hondeneigenaren.

Je hoeft je viervoeter namelijk niet op te tillen om hem in de bak te plaatsen. Door de bankjes kun je ook veilig je kinderen meenemen. Bij je aankoop ontvang je een gratis regenhuif.

De Cangoo heeft een actieradius van wel 90 km. Door de schijfremmen kom je op een veilige en snelle manier tot stilstand.

Op het LCD-scherm kun je 1 van de 6 rijmodi selecteren. Dit model is een stuk betaalbaarder dan de alternatieven. Ondanks de lage prijs is het een zeer betrouwbare bakfiets.

👍 Voordelen

 • Deurtje voor hond
 • Inclusief regenhuif
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Zo vind je de beste elektrische bakfiets voor jouw situatie

Elektrische bakfietsen kinderen

Veiligheid

Een goede bakfiets zal over de nodige veiligheidsmaatregelen beschikken. Veiligheidsgordels zijn bijvoorbeeld essentieel als je kinderen vervoert.

Dit kan voorkomen dat je kinderen naar voren schieten bij een plotselinge stilstand. Ook voor je hond kun je een gordel aanschaffen. Deze zijn compatibel met normale gordelsluitingen.

Ook remmen zijn van belang. Door het extra gewicht bouw je meer momentum op. Hierdoor is afremmen een stuk zwaarder.

Elektrische bakfietsen zouden daarom voorzien moeten zijn van goede remmen. Hydraulische schijfremmen zijn de beste keuze. Deze kunnen ook bij natheid goed functioneren. 

Wil je je kinderen beschermen tegen het weer? Kijk dan of je bak een passende regenhuif heeft. Hierdoor kun je ze beschermen tegen regenbuien en sterke zon.

Actieradius

De actieradius is de afstand die je kunt afleggen met een volle accu. Dit kan sterk verschillen onder de modellen.

40 km is al voldoende om meerdere dagen mee rond te rijden. Elektrische bakfietsen zijn namelijk niet geschikt voor lange afstanden.

Laad je bakfiets regelmatig op om problemen te voorkomen.

Vaak geven de fabrikanten een indicatie van de actieradius. Neem dit echter met een korreltje zout. Het gewicht dat je in de bak draagt kan dit sterk beïnvloeden.

Hierdoor moet de motor namelijk harder werken om je vooruit te krijgen. De accu zal daardoor sneller leeglopen.

Ook weersomstandigheden en het wegdek hebben invloed op de actieradius.

Motor

Elektrische bakfiets driewieler

Een elektrische bakfiets heeft een goede motor nodig. Het moet namelijk ondersteuning bieden aan extra gewicht.

Deze motoren zullen daarom groter zijn dan bij een elektrische racefiets of elektrische mountainbike. 

Ga op zoek naar een motor die een vermogen van tenminste 250W hebben. Deze kan zowel zich zowel in het achterwiel of in het frame bevinden.

Een achterwielmotor geeft het gevoel dat je lichtelijk naar voren geduwd wordt.

Bij een middenmotor voelt de trapondersteuning natuurlijker aan. Net als bij een speed pedelec worden de pedalen hier direct ondersteund.

Wil je zeker weten dat je een elektrische bakfiets met een goede motor aanschaft? Lees dan reviews van andere consumenten.

Hierdoor kun je erachter komen of de motor sterk genoeg is voor jouw behoeften.

Elektrische bakfiets: tweewieler of driewieler kopen?

Tweewieler

Bakfiets tweewieler

Op een tweewieler zal je merken dat deze vrijwel hetzelfde rijdt als een elektrische fiets. Het voorwiel is echter verder verwijderd van het stuur.

Hierdoor kun je merken dat de draaicirkel bij een bocht groter is. Houd er dus rekening mee dat je bochten iets ruimer neemt.

Door de 2 wielen is je elektrische bakfiets wendbaarder dan een driewieler. Je kunt namelijk soepeler manoeuvreren. Voor fietstochten in de stad kan dit zeer gunstig zijn.

Ook de balans is goed. Zolang je voldoende vaart maakt, zul je niet uit balans raken. Verdeel het gewicht in de bak wel goed. Dit kan voorkomen dat je moeite hebt met evenwicht. 

Een tweewieler zal over het algemeen een kleinere bakfiets hebben. Deze zijn voornamelijk geschikt voor 1 of  2 kinderen.

Driewieler

Elektrische bakfiets kinderen

Het fietsen op een driewieler kan even wennen zijn. Deze is namelijk niet zo wendbaar als fietsen met 2 wielen. Ook zul je merken dat deze elektrische bakfietsen minder dynamisch zijn. 

Ga bijvoorbeeld niet te scherp door een bocht. Hierdoor kan een van de zijwielen van de grond raken. Dit kan in extreme gevallen tot kantelen leiden. Zorg ervoor dat het gewicht goed verdeeld is in de bak.

Toch is een elektrische bakfiets met 3 wielen zeer stabiel. Door de kortere lengte heb je een kleinere draaicirkel dan bij tweewielers.

Ook kun je tot stilstand komen zonder uit evenwicht te raken. Kom je tot stilstand bij een stoplicht? Dan kun je gewoon lekker blijven zitten!

Elektrische driewielers hebben over het algemeen een grotere bak. Door het extra wiel kan er namelijk meer gewicht gedragen worden. Bij sommige modellen is er plaats tot wel 4 kinderen.

De beste elektrische bakfiets winkels

Op zoek naar de beste plek om een elektrische bakfiets te kopen? Dan hebben we hier betrouwbare websites voor je geselecteerd. Hier kun je kiezen uit elektrische bakfietsen van hoge kwaliteit.

 • Vansprint.nl is een expert als het gaat om elektrische fietsen. Ook hun aanbod aan elektrische bakfietsen is indrukwekkend.
 • Op Superfietsen.nl kun je kiezen uit een groot aanbod aan elektrische bakfietsen. Ze bieden veel hoogstaande fietsmerken aan.
 • Halfords is een bekende naam als het gaat om fietsen. Ook hun elektrische bakfietsen zijn van de hoogste kwaliteit.
 • Ook op Bol.com kom je veel verschillende elektrische bakfietsen tegen. Hier vind je modellen uit elke prijsklasse.


Meer elektrische fietsen:


Categorieën: Outdoor