Elektrische hondenbakfiets kopen? Top 7 bakfietsen voor hond

Last updated by Kaz on

elektrische hondenbakfiets

Trek je er graag samen met je hond op uit? Met name als je langere afstanden af wilt leggen, is een bakfiets voor je hond aan te raden.

De bakfiets zorgt ervoor dat je hond niet zelf kilometers lang hoeft te rennen. En de bakfiets zorgt ervoor dat je hond van veel gemak geniet.

Zou je zelf ook graag van het nodige gemak willen genieten? Dan is de aanschaf van een elektrische hondenbakfiets aan te raden.

Dit is eigenlijk een ‘normale’ elektrische bakfiets, maar dan speciaal voor honden ontwikkeld. Hieronder vind je alle informatie over de beste bakfiets voor een hond.

De 7 beste bakfietsen voor een hond elektrisch

Wil je een bakfiets voor je hond elektrisch aanschaffen? Dan raden wij je één van onderstaande 7 bakfietsen aan.

Deze bakfietsen zijn als beste uit onze test naar voren gekomen:

 1. Triobike Boxter Driewieler
 2. Vogue Transporter
 3. Vogue Carry 2
 4. Rayvolt Trixie
 5. Buxxo Bikes Caloo
 6. Vogue Superior 2 E
 7. AddBike BakFiets (losse bak)

Is elke elektrische bakfiets voor een hond geschikt?

Nee, niet alle elektrische bakfietsen zijn voor een hond geschikt. Wél is het in veel gevallen mogelijk om een elektrische bakfiets voor een hond geschikt te maken.

Dit doe je door de bakfiets aan te passen. Zo is het wenselijk dat je de riem van je hond op een stevige manier aan de bakfiets vast kunt maken. Daarmee voorkom je dat je hond het idee in zijn/haar hoofd krijgt om uit de hondenbakfiets te springen.

Daarnaast is het wellicht een idee om een afdakje boven de bakfiets te creëren. Sommige bakfietsen hebben dit standaard al, maar dat geldt niet voor alle bakfietsen.

Met zo’n afdakje blijft de vacht van je hond in ieder geval droog. Wel zo prettig, aangezien een natte hondenvacht niet altijd ideaal is.

Tot slot is het zaak om zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen:

 • Voed je hond goed op. Als je hond in de bakfiets zit, moet hij/zij weten dat hij/zij rustig en stil moet blijven zitten. Door je hond goed op te voeden, voorkom je dat je hond uit de bakfiets wil springen.
 • Laat je hond eerst plassen. Voordat je je hond in de elektrische bakfiets neerzet, is het aan te raden om hem/haar eerst even te laten plassen. Tijdens je fietstocht hoef je dan niet direct te stoppen om je hond te laten plassen. Een goede voorbereiding is het halve werk.
 • Laat je hond wennen aan de bakfiets. Heeft je hond nog nooit in een bakfiets gezeten? Dan is het advies om eerst kleine rondjes in de buurt te maken. Daarmee laat je je hond wennen aan het rijden in een bakfiets.

Hoe vind je de beste elektrische hondenbakfiets?

Zou je graag voor je trouwe viervoeter een elektrische hondenbakfiets aan willen schaffen? Dan zijn er tal van belangrijke punten waar je op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten voorzien we hieronder graag van meer duiding.

Samenstelling

Het is allereerst belangrijk om naar de samenstelling van de bakfiets te kijken:

 • Afmetingen. Hoe groot is de bakfiets zelf? En hoe groot is de bak waar je hond in moet zitten? Het is uiteraard zaak om de afmetingen van de bak af te stemmen op de afmetingen van je hond.
 • Belastbaar gewicht. Is de hondenbakfiets in staat om een flink gewicht te tillen? Met name als je een grote hond hebt, is dit één van de belangrijkste aandachtspunten.
 • Wielen. Hoeveel wielen heeft de hondenbakfiets precies? Waar staan deze wielen precies ten opzichte van de bak? En welke voordelen – en eventuele nadelen – brengt dat met zich mee?
 • Kleur. Uiteraard heb je ook nog met de kleur van de hondenbakfiets te maken. Ga goed na welke kleur(stelling) je het mooiste vindt.
 • Met of zonder afdakje. Zoals hierboven al aangegeven, is het wenselijk dat de hondenbakfiets een afdakje heeft. Check dit ook goed bij het vergelijken van meerdere hondenbakfietsen.

Accu

Bij een elektrische hondenbakfiets moet je goed naar de accu kijken.

Ook op dit gebied zijn er meerdere punten waar je op moet letten:

 • Actieradius. Wat is de maximale actieradius op één acculading? Je wilt uiteraard dat je langere tochten kunt maken zonder tussentijds te moeten laden. Het is aan te raden om de actieradius goed af te stemmen op het gewenste gebruik.
 • Oplaadduur. Is de accu eenmaal leeg? Dan wil je uiteraard dat de accu zo snel mogelijk opgeladen wordt. Check daarvoor wat de oplaadduur van de accu precies is.
 • Manier van opladen. Je zou ook goed na moeten gaan hoe je de accu op moet laden. Kun je de accu bijvoorbeeld uit de elektrische hondenbakfiets halen? Of moet je ‘m in het frame van de fiets laten zitten?

Veiligheid

Wil je met je trouwe viervoeter prachtige fietstochten maken? Verlies dan nooit de veiligheid uit het oog. Ook bij het uitkiezen van de beste hondenbakfiets moet je daarom goed naar de veiligheid kijken.

Ga bijvoorbeeld goed na over welk remsysteem de hondenbakfiets beschikt. En check ook of de hondenbakfiets over andere handige veiligheidsfeatures beschikt.

Comfort

Een elektrische hondenbakfiets moet comfortabel zijn. Voor je hond, maar ook voor jou.

Check daarom goed de volgende zaken:

 • Het comfort in de bak. Is je hond in staat om op een comfortabele en zachte plek in de bak te zitten? erg wenselijk, met name als je langere fietstochten gaat maken.
 • Het comfort voor jou. Let goed op het comfort voor jezelf. Zit het zadel van de elektrische hondenbakfiets bijvoorbeeld fijn? En beschikt de hondenbakfiets over meerdere versnellingen?

Prijskaartje

Wil je een hondenbakfiets elektrisch aanschaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je moet diep in de buidel tasten. Wel is het zo dat er prijsverschillen tussen de verschillende hondenbakfietsen bestaan. Ga daarom goed na hoeveel geld je uit wilt geven.

En ga vervolgens goed na welke hondenbakfietsen elektrisch binnen je budget passen. Durf in ieder geval te investeren. Van de beste elektrische hondenbakfiets genieten jij én je hond jarenlang.


Categorieën: Outdoor