45 km fiets kopen? De 3 beste elektrische fietsen tot 45 km/h

Last updated by Kaz on

45 km fiets

Wil je je snel van plek A naar plek B kunnen verplaatsen? En wil je dit graag op een makkelijke, handige en beweeglijke manier doen?

Dan sluit een 45 km fiets perfect op je wensen aan. Met zo’n fiets kun je moeiteloos 45 kilometer per uur rijden, waardoor je erg snel op de plek van bestemming uitkomt.

Maar, wat is nou de beste fiets voor om 45 km per uur te rijden? En tussen welk soort fietsen kun je überhaupt kiezen? Je leest het allemaal in dit artikel!

Top 3 elektrische fietsen 45 km/h

Heb je oren naar de aanschaf van een elektrische fiets waarmee je 45 km/h per uur kunt? Kies dan voor één van onderstaande drie varianten. Volgens onze test zijn dit de beste e-bikes voor het rijden van 45 km/h.

1. EcoBike MX300

De EcoBike MX300 is de beste snelle elektrische fiets waarmee je 45 km per uur kunt rijden. Deze fiets is geschikt voor heren, is van een top kwaliteit en komt elke dag goed van pas.

Dat is te danken aan de maximale snelheid, maar ook aan de accu. De accu is namelijk in staat om een actieradius tot wel 130 kilometer te leveren.

Met deze fiets geniet je ook nog van het nodige gemak. Zo beschikt deze fiets over een fijn display, over allerlei handige accessoires en een comfortabel zadel.

Je kunt ook nog eens schakelen tussen de speed pedelec- en normale pedelec functie. Hiermee stel je deze fiets altijd naar wens in. Veel fietsplezier!
2. EcoBike MX500

Ben je op zoek naar een elektrische fiets waarmee je 50 km per uur kunt rijden? Dan is dit de beste elektrische fiets voor 50 km per uur. Met de EcoBike MX500 kun je een snelheid tussen de 45 en 50 kilometer per uur behalen.

Hiermee ben je in staat om jezelf nóg sneller te verplaatsen. En op deze fiets geniet je ook nog eens van veel gemak en comfort.

Dit is zonder twijfel één van de beste speed bikes die wij kennen. Deze fiets is van een sublieme kwaliteit, ligt als een blok op de weg en beschikt dus over een krachtige accu.

Dit blijkt uit de hoge maximale snelheid, maar ook uit de actieradius. Met deze fiets kun je tot wel 150 km op één acculading rijden!
3. Legend Elektrische Vouwfiets Mountainbike Speed Pedelec

Gaat je voorkeur uit naar een sportieve speed bike 45km/h? Dan kun je voor een elektrische racefiets 45 km/h kiezen, maar ook voor deze elektrische vouwfiets 45 km/h.

Met deze combinatie van een elektrische vouwfiets en MTB betaal je probleemloos een snelheid van 45 km per uur.

Deze fiets is onwijs handig in gebruik. Door de brede banden kun je deze fiets namelijk op alle ondergronden gebruiken. En doordat je ‘m in kunt vouwen, kun je ‘m ook in bijvoorbeeld de trein meenemen.

Door de invouwoptie kun je ‘m overigens ook nog thuis compact opbergen. Al met al een sublieme speed bike met een maximale snelheid van 45 km/h.
Wat is voor jou de beste 45 km fiets?

Welke van bovengenoemde speed bikes spreekt jou het meeste aan? Om dat te bepalen, zou je goed op meerdere punten moeten letten. Deze punten zetten we in deze koopgids graag voor je uiteen.

Soort fiets

Het is allereerst belangrijk om naar het soort fiets te kijken. Gaat je voorkeur uit naar de beste speed pedelec? Heb je het liefste een goede elektrische racefiets? Of heb je het liefste de beste elektrische fatbike?

Wat het juiste soort fiets voor je is, hangt vooral af van het gewenste gebruik. Waarvoor wil je je nieuwe 45 km fiets precies gebruiken? En welke eisen stel je aan deze fiets? Door hier goed over na te denken, kun je alvast een goede schifting in het diverse aanbod maken.

Maximale snelheid

Wil je een speed bike aanschaffen die 45 km/u gaat? Of neem je ook genoegen met een elektrische fiets die 40 km per uur gaat?

Of heb je het liefste een fiets waar je wel 50 kilometer per uur op kunt rijden? Zoals je mogelijk al opgemerkt had, heb je qua maximale snelheid de nodige mogelijkheden.

Denk ook hierom goed na over het gewenste gebruik. Op welke momenten wil je de snelle fiets gebruiken? En welke maximale snelheid is daarbij het meest praktisch?

Samenstelling van de fiets

Let bij een snelle fiets niet alleen op de maximale snelheid. Je moet ook bijvoorbeeld naar de actieradius en algehele samenstelling van de fiets kijken.

Stel jezelf bijvoorbeeld onderstaande vragen:

  • Hoeveel versnellingen heeft de fiets?
  • Wat voor remsysteem heeft de fiets?
  • Is de fiets voor heren of dames geschikt?
  • Over welke handige extra’s beschikt de fiets?
  • Beschikt de fiets over een duidelijk display?
  • Hoe kun je de accu van de fiets opladen?
  • Wat is de maximale actieradius van de fiets?

Kijk goed naar dergelijke vragen. En maak daarmee de keuze voor de beste 45 km fiets zo makkelijk mogelijk voor je.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe 45 km fiets uitgeven? Ook dat is een belangrijke vraag waar je goed naar moet kijken. Indien je een goedkope speed pedelec aan wilt schaffen, ga je vaak geen snelheid van 45 km/h aantikken.

De goedkopere varianten hebben veelal een minder krachtige accu. En dat zorgt ervoor dat de fietsen minder hard gaan. Bepaal mede hierom op voorhand goed hoeveel geld je aan je nieuwe 45 km fiets uit wilt geven.

Let hierbij ook heel goed op de kwaliteit. Ons advies is om een 45 km fiets altijd bij een specialist aan te schaffen. Hierbij zijn wij zelf groot voorstander van de aanbieder VanSprint. Deze firma biedt goede 45 km/u fietsen tegen scherpe prijzen aan.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste 45 km fietsen geselecteerd?

Voor de selectie van de beste 45 km fietsen hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben we gekeken naar de snelheid, samenstelling van de fiets, het soort fiets en het prijskaartje. Ook de kwaliteit van de fiets hebben we uiteraard niet buiten beschouwing gelaten.

Hoeveel 45 km fietsen hebben we beoordeeld?

We hebben tientallen 45 km fietsen beoordeeld. Het gaat hierbij om veel soorten fietsen, maar wel om allerlei fietsen die één gemeenschappelijk kenmerk hebben: ze bieden een snelheid van 45 km/u aan. Uiteindelijk zijn we bij bovenstaande drie beste 45 km/u fietsen uitgekomen.


Meer elektrische fietsen:

Categorieën: Outdoor