Koelkast tafelmodel zonder vriesvak kopen? Bekijk de Top 6!

Last updated by Kaz on

koelkast tafelmodel zonder vriesvak

Heb je oren naar de aanschaf van een kleinere koelkast? Dan kom je al snel uit bij een koelkast tafelmodel.

Van zo’n tafelmodel variant bestaan echter ook nog meerdere varianten, waaronder de variant zonder vriesvak.

Heb je niet per sé een vriesvak nodig? Dan lijkt een koelkast tafelmodel zonder vriesvak voor jou de beste keuze te zijn.

De 6 beste tafelmodel koelkasten zonder vriesvak uitgelicht

Een koelkast tafelmodel zonder vriesvak heeft twee belangrijke eigenschappen:

  • De koelkast is niet al te groot. Dit heeft simpelweg met het tafelmodel van de koelkast te maken.
  • Het koelvak neemt alle ruimte in. Doordat het vriesvak ontbreekt, is het koelvak lekker groot. Dit betekent dat je in een tafelmodel koelkast alsnog voldoende eten en drinken kunt koelen.

Spreken deze twee eigenschappen je aan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande 6 reviews op je gemakje door te nemen. In deze 6 reviews maak je namelijk kennis met de beste kleine koelkasten zonder vriesvak.

1. PRIMO PR136FR

De PRIMO PR136FR is de beste kleine koelkast zonder vriesvak. Deze tafelmodel koelkast heeft een inhoud van 93 liter, heeft dus géén vriesvak en heeft een geweldige indeling.

Zo beschikt deze koelkast over een groentelade, meerdere glazen plateaus en ook nog handige vakjes in de deur. Dit stelt je in staat om al het eten en drinken overzichtelijk op te bergen.

Deze koelkast verbruikt bovendien weinig energie per jaar.

Met het oog op de energieprijzen is ook dat een groot voordeel. En door de compacte afmetingen geef je ‘m makkelijk een plekje in je woning. Of op een andere plek waar je je nieuwe koelkast tafelmodel graag wilt gebruiken.
2. Inventum KK550

De Inventum KK550 is eveneens een geweldige tafelkoelkast zonder vriesvak. Deze koelkast lijkt qua design veel op bovenstaande variant, maar is wel aanzienlijk groter.

De Inventum KK550 heeft namelijk een inhoud van 131 liter. Aangezien het aan een vriesvak ontbreekt, gaat al deze inhoud op aan het koelgedeelte.

Is dit dan alsnog een tafelmodel? Ja, dat is inderdaad het geval. Inventum heeft de forse inhoud op een geweldige manier weten te combineren met beperkte afmetingen.

De temperatuur van de koelkast is naar wens aan te passen, terwijl je ook nog de draairichting van de deur aan kunt passen.
3. PRIMO PR109RKR

PRIMO-PR109RKR-retro-koelkast-tafelmodel

Vind je bovenstaande tafelmodel koelkasten zonder vriesvak niet al te fraai? Dan sluit wellicht de PRIMO PR109RKR veel beter op je wensen aan. Dit betreft een zogeheten retro koelkast tafelmodel.

Deze koelkast heeft een retro design, heeft een koelvak van 93 liter en beschikt dus niet over een vriesvak.

Wat bij deze koelkast direct opvalt, is de kleurstelling. De gehele koelkast is aan de buitenzijde in het felrood uitgevoerd. Een prachtige kleur, maar het is wel maar net een kleur die in je interieur moet passen.

Als dit niet het geval is, kies je volgens ons beter voor een andere tafelmodel koelkast zonder vriesvak.
4. Exquisit KS117-V-040E

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope koelkast tafelmodel zonder vriesvak? Eén van de beste kanshebbers is in dat geval de Exquisit KS117-V-040E.

Deze koelkast tafelmodel kost net iets meer dan 200 euro, heeft een inhoud van 92 liter en is lekker compact uitgevoerd.

Wat ook ideaal is, is dat je de indeling van de koelkast zelf aan kunt passen. Ook de groentelade en bijvoorbeeld het eierrek vallen aan de binnenzijde direct op.

Deze koelkast tafelmodel maakt weinig lawaai, verbruikt niet al te veel energie en is dus opvallend betaalbaar. Je kunt overigens ook nog de draairichting van de deur naar wens aanpassen.
5. PRIMO PR129FR

Naar wat voor soort tafelmodel koelkast zonder vriesvak gaat je voorkeur uit? Om het antwoord op deze vraag te bepalen, moet je goed naar je wensen kijken.

Heb je bijvoorbeeld een woning waarin zwart de hoofdkleur speelt? Dan raden wij je graag de PRIMO PR129FR aan. Deze koelkast tafelmodel zonder vriesvak is namelijk prachtig in het zwart uitgevoerd.

Verder valt de compactheid af; deze koelkast heeft een inhoud van slechts 65 liter. Het is hierdoor echt een mini koelkast zonder vriesvak. Ook valt het prijskaartje in positieve zin op, evenals de gekende kwaliteit van PRIMO.

Als je een echt kleine koelkast tafelmodel zonder vriesvak wilt hebben, is dit de beste optie voor je.
6. Bosch KTR15NWFA – Serie 2

Wist je dat het merk Bosch ook tafelmodel koelkasten aanbiedt? Het beste voorbeeld hiervan vinden wij de Bosch KTR15NWFA – Serie 2. Dit vinden wij een geweldige koelkast tafelmodel zonder vriesvak.

Mede door de strakke vormgeving, de handige indeling en de LED verlichting. Door deze verlichting zet je deze tafelmodel koelkast ook in bijvoorbeeld een donkere schuur.

Deze koelkast een inhoud van maar liefst 136 liter. Voor de begrippen van een tafelmodel koelkast is dit vrij fors.

De koelkast zelf maakt amper lawaai, beschikt over een geweldige indeling en heeft een stroomkabel van 1,5 meter lang. Handig: je kunt ook nog de draairichting van de deur aanpassen.
Wat is voor jou de beste koelkast tafelmodel zonder vriesvak?

Wat is nou de beste koop voor een koelkast tafelmodel zonder vriesvak? Dit antwoord is per individu verschillend. Wij raden je daarom aan om goed over je wensen na te denken. Graag helpen wij je hier een (extra) handje bij.

Dit doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten aan te stippen.

Inhoud van de koelkast

Allereerst is het belangrijk om naar de inhoud van de koelkast te kijken. Een kenmerk van een koelkast tafelmodel is de compacte inhoud, maar de verschillen zijn aanzienlijk. Je kunt voor een inhoud van 65 liter gaan, maar ook voor een inhoud van 150 liter.

Wat is voor jou de beste optie? Dit hangt vooral van het gewenste gebruik af. Wat wil je zoal in de tafelmodel koelkast koelen? Hoeveel boodschappen doe je? En waar wil je precies de koelkast tafelmodel neerzetten?

De inhoud gaat uiteraard samen met de afmetingen van de koelkast. Wil je bijvoorbeeld een mini koelkast met glazen deur hebben? Dan neemt de koelkast niet al te veel ruimte in beslag.

Ga je voor een net iets grotere koelkast tafelmodel? Dan neemt de koelkast meer ruimte in beslag.

Kijk daarom goed naar de plek waar je de koelkast neer wilt zetten. Heb je bijvoorbeeld een ruimte over van 65 centimeter? Kies dan voor een tafelmodel koelkast van 60 cm breed.

Stem de aanwezige ruimte, het gewenste gebruik, de afmetingen en de inhoud in ieder geval goed op elkaar af.

Kleur & design

Bij een koelkast tafelmodel moet je ook goed naar de kleur en het design kijken. Wil je bijvoorbeeld een retro koelkast tafelmodel hebben? Of wil je juist een koelkast tafelmodel met een zo’n strak mogelijke uitstraling hebben? De keuze is reuze én is volledig aan jou.

Uiteraard moet je ook goed naar de kleur kijken. Heb je je koelkast het liefste in het wit? Of vind je bijvoorbeeld een zwarte- of rode koelkast tafelmodel fraai?

Wat de beste kleurkeuze is, hangt ook af van de kleurstelling van je woning. Je moet dit goed op elkaar afstemmen.

Indeling

Bij een tafelmodel koelkast zonder vriesvak moet je goed naar de indeling kijken.

Beschikt de koelkast bijvoorbeeld over meerdere glazen plateaus? Beschikt de koelkast tafelmodel over een groentelade? En beschikt de koelkast over handige opbergvakken in de deur? Dit zijn slechts enkele zaken die van belang zijn op het gebied van de indeling.

Goed om te weten: een dergelijke koelkast heeft uiteraard geen vriesvak. Vind je dat een groot gemis? Dan kies je beter voor een koelkast tafelmodel met vriesvak.

Ook goed om te weten: een koelkast tafelmodel zonder vriesvak heeft een vrij beperkte inhoud.

Mocht je meer plek nodig hebben, kun je kijken naar bijvoorbeeld een bierkoelkast. Zo’n koelkast is vele malen groter.

Andere aandachtspunten

De inhoud, afmetingen, kleur en design zijn eigenlijk de belangrijkste aandachtspunten. Maar, verlies ook deze punten niet uit het oog:

  • Energieverbruik. Idealiter verbruikt een koelkast zo min mogelijk energie. Doordat een tafelmodel zo compact is, verbruikt ‘ie sowieso al een stuk minder energie. Een energiezuinige tafelmodel koelkast is in alle gevallen aan te raden.
  • Geluidsniveau. Wil je de tafelmodel koelkast een prominente plek in je woning geven? Dan zit je uiteraard niet te wachten op een hoog geluidsniveau.
  • Stroomkabel. Ga goed na wat de lengte van de stroomkabel is. Dit kan ook nog bepalend zijn voor de plek waar je de koelkast zoal neer kunt zetten.
  • Draairichting deur. Weet je waar je de koelkast tafelmodel zonder vriesvak neer wilt zetten? Check dan ook goed de draairichting van de deur. Bij meerdere varianten is het gelukkig mogelijk om de draairichting van de deur zelf aan te passen.

Waarom voor een tafelmodel koelkast zonder vriesvak kiezen?

Is de keuze voor een tafelmodel koelkast zonder vriesvak de juiste keuze? Dit hangt vooral van je situatie, wensen en voorkeuren af. Feit is wel dat je met zo’n koelkast van een paar belangrijke voordelen geniet.

Het eerste voordeel is terug te vinden in de compactheid. Heb je bijvoorbeeld een kleine woning, keuken of studentenkamer? In deze situaties heb je weinig ruimte voor een ‘normale’ koelkast.

De aanschaf van een tafelmodel koelkast is dan zeker een aanrader. Door het ontbreken van het vriesvak is het koelgedeelte bovendien lekker groot.

Het tweede voordeel is terug te vinden in het koelgedeelte. Doordat er geen sprake van een vriesvak is, kun je het nodige eten en drinken in de koelkast bewaren. Ondanks dat de tafelmodel koelkast vrij compact is.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat je dus géén eten in kunt vriezen. Mocht je dit wel kunnen doen, heb je een tafelmodel koelkast met vriesvak nodig. Dat vriesvak zorgt dan wel voor een beperktere inhoud van het koelgedeelte.

Het derde voordeel is terug te vinden in de aanschafprijs. Wil je liever niet al te veel geld aan je nieuwe koelkast uitgeven? Dan kom je al snel bij een tafelmodel koelkast uit. Doordat deze koelkasten zo compact zijn, liggen de prijzen van zichzelf al een stuk lager.

Doordat het vriesvak ook nog eens ontbreekt, kan de koelkast zo eenvoudig mogelijk ontworpen worden. Dát zorgt voor een nog lager prijskaartje.

Het laatste voordeel is terug te vinden in het gemak. Doordat het vriesvak ontbreekt, is het koelgedeelte dus vrij groot. Daarbij ben je veelal ook nog in staat om het koelgedeelte naar eigen wens aan te passen.

Dat doe je bijvoorbeeld door te schuiven met de plateaus. Je maakt hiermee de tafelmodel koelkast zonder vriesvak helemaal naar je wens.

Voor wie is een tafelmodel koelkast zonder vriesvak geschikt?

Een tafelmodel koelkast zonder vriesvak is in een paar situaties de beste optie:

  • Als je geen vriesvak nodig hebt. Vries je bijvoorbeeld nooit eten in? Of heb je in je schuur al een grote vriezer staan? Dan is een tafelmodel koelkast zonder vriesvak een prima optie voor je.
  • Als je weinig ruimte hebt. Heb je in je woning nog ruimte over voor een nieuwe koelkast? Dan zit je met een tafelmodel koelkast sowieso goed. Dat geldt al helemaal voor een tafelmodel koelkast zonder vriesvak.
  • Als je weinig geld uit wilt geven. Zoals hierboven al besproken, zijn de koelkasten tafelmodel zonder vriesvak vrij voordelig. Dat is zéker het geval als je ook nog van een interessante aanbieding kunt profiteren.

Spreken de voordelen van een tafelmodel koelkast zonder vriesvak je aan? Of kun je je in één van bovenstaande situaties vinden? Vergelijk dan de bovenstaande 6 varianten met elkaar. Die varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.


Categorieën: Keuken