Bierkoelkast kopen? Bekijk de Top 6 van 2024

Last updated by Kaz on

bierkoelkast kopen

Heerlijk in het zonnetje tijd in je tuin doorbrengen. Bestaat er iets beters dan zo’n mooi moment ervaren en hiervan genieten? Waarschijnlijk niet, maar je kunt dit moment nóg leuker maken.

Hoe? Door bijvoorbeeld een bierkoelkast in je schuur of garage neer te zetten. Vanuit deze bierkoelkast pak je koude flesjes of blikjes bier, waardoor het nóg meer genieten is in je tuin.

Uiteraard komt een bierkoelkast in meerdere situaties goed van pas. Ben je bijvoorbeeld van plan om binnenkort een feestje te vieren? Als je dit feestje in je tuin wilt vieren, heb je ook baat bij een goede bierkoelkast.

Zo’n koelkast is lekker groot en biedt daarmee voldoende ruimte voor voldoende bier.

De 6 beste bierkoelkasten uitgelicht

Spreekt het principe van een bierkoelkast je wel aan? Je doet er dan verstandig aan om je even goed in onderstaande 6 verschillende bierkoelkasten te verdiepen.

Dit zijn volgens ons namelijk de beste bierkoelkasten van dit moment. Met deze koelkasten geniet je van de nodige opslagruimte en uiteraard overheerlijke, koude biertjes.

1. Medion MD 37683

De Medion MD 37683 is de beste bierkoelkast van dit moment. Deze bierkoelkast heeft een inhoud van 115 liter, beschikt over de nodige plankjes en is niet overdreven groot te noemen.

Juist doordat ‘ie niet overdreven groot is, geef je deze beste bierkoelkast makkelijk een plekje in je woning of tuin.

Deze bierkoelkast beschikt ook nog over LED binnenverlichting, verstelbare poten en een stevige deur.

Door het beperkte geluidsniveau hoor je ‘m amper, terwijl de LED binnenverlichting onmisbaar is tijdens een leuk feestje. Het energieverbruik van 104 kWh per jaar valt op zich ook nog mee.
2. Arktic Horeca Koelkast Glazen Deur

Gaat je voorkeur uit naar een bier koelkast met glazen deur? En heb je ook oprecht veel ruimte voor al je bier nodig? Dan raden wij je graag de Arktic Horeca Koelkast Glazen Deur aan.

Wij vinden dit de beste bier koelkast met glazen deur voor in de horeca, bij een groot feest of bij andere (grote) gelegenheden.

Deze bierkoelkast is niet met bovenstaande variant te vergelijken. Nee, déze variant heeft bijvoorbeeld een inhoud van 448 liter! Dit is aanzienlijk, waarbij ook de hoogte tussen elke plank opvalt.

Zoals je op de foto al kunt zien, kun je de flesjes en blikjes probleemloos overeind neerzetten. Deze horeca bierkoelkast beschikt over 2 schuifdeuren en is aanzienlijk duurder dan bovenstaande variant.
3. Klarstein Beersafe

Ben je op zoek naar een klein bierkoelkastje? Dan is de keuze voor de Klarstein Beersafe de juiste keuze. Dit kleine bierkoelkastje heeft een inhoud van 50 liter, is lekker compact en is hierdoor makkelijk een plekje te geven.

De koelkast beschikt over uitneembare inzetstukken, waardoor je de indeling van de koelkast geheel naar wens bepaalt.

Deze koelkast maakt niet al te veel lawaai, heeft een laag energieverbruik en is ook nog betaalbaar. Door de inhoud van 50 liter is deze bier koelkast klein, maar hij is alsnog groot genoeg voor de meeste situaties. Al met al vinden wij dit een absolute aanrader.
4. Arktic Horeca Koelkast 93 liter

Eerder in deze top 6 heb je al kennisgemaakt met een koelkast van Arktic. Graag laten we je ook nog kennismaken met de Arktic Horeca Koelkast 93 liter. Deze bierkoelkast is een stuk compacter en is hierdoor meer voor thuisgebruik geschikt.

De inhoud van deze bierkoelkast is subliem te noemen: 93 liter. Dit stelt je in staat om het nodige bier koud te leggen, waarbij je ook nog van de nodige planken gebruik kunt maken.

Deze koelkast doet dan ook prima dienst als een speciaalbier koelkast. Per plank/inzetstuk kun je een ander speciaal biertje bewaren.
5. Polar G-serie display koeling 218L

De 5. Polar G-serie display koeling 218L vinden wij één van de handigste bierkoelkasten van dit moment. Dit komt onder meer door de wieltjes. Door de wieltjes verplaats je deze koelkast makkelijk.

Ideaal als je bijvoorbeeld een feestje in je tuin gaat geven. Of ideaal als je een bar thuis hebt, waarbij je nog wel eens de indeling aan wilt passen.

Deze bierkoelkast is ook nog eens behoorlijk groot: de koelkast heeft een inhoud van 218 liter. Wil je veel bier koelen? Dan is dit de aangewezen bierkoelkast voor je.

De koelkast maakt niet al te veel lawaai, maar is wel fors qua afmetingen. Voor deze bierkoelkast heb je dan ook veel ruimte nodig in je tuin/woning.
6. Royal Catering Drankenkoelkast – 31 l

Wil je per sé een klein bierkoelkastje hebben? Als je écht klein wilt hebben, raden wij je de Royal Catering Drankenkoelkast – 31 l aan.

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze bierkoelkast een inhoud van 31 liter. Dit is niet al te groot, maar is voor kleinere gezelschappen voldoende.

Deze kleine bierkoelkast geef je in ieder geval makkelijk een plekje in je woning. De koelkast is ook nog eens stil, beschikt over verstelbare poten en beschikt over een glazen deur.

Deze glazen deur zorgt voor een constante temperatuur. Elk biertje dat je uit deze koelkast haalt, is overheerlijk én koud!
Voor wie is een bierkoelkast geschikt?

Is een bierkoelkast nou alleen voor liefhebbers van bier geschikt? Nee, dat is niet het geval. Een bierkoelkast komt simpelweg in meerdere situaties goed van pas:

  • Als je veel tijd in het zonnetje in je tuin doorbrengt. Zit je graag in je tuin? Dan heb je ongetwijfeld niet al te veel zin om elke keer naar binnen te hoeven lopen voor een biertje. Zet je in plaats daarvan een kleine bierkoelkast in je tuin? Dan geniet je in het zonnetje van een lekker koud biertje.
  • Als je regelmatig een feest geeft. Vind je het super leuk om een feest te geven? Op zo’n feest kan een bierkoelkast ook niet ontbreken. In de koelkast bewaar je niet alleen voldoende bier, maar je zorgt met de koelkast ook nog eens voor ijskoud bier. Elke bierliefhebber is het er mee eens dat ijskoud bier het allerlekkerste smaakt.
  • Als je thuis een barretje of kroegje hebt. Heb je thuis een prachtige mancave in de vorm van een barretje of kroegje gecreëerd? Ook dan is het een aanrader om voor een bierkoelkast te kiezen. Met zo’n koelkast heb je altijd koud bier bij de hand en geniet je nog meer van de gezelligheid in je barretje of kroegje.

Uiteraard is een bierkoelkast ook voor professioneel gebruik geschikt. Ga maar eens na wat voor koelkasten er bij de plaatselijke horecagelegenheden staan.

Kenmerk van een professionele bierkoelkast is de forse inhoud. Zo’n koelkast is simpelweg vele malen groter dan een normale bierkoelkast voor thuis.

Wat zijn de voordelen van een bierkoelkast?

Doe je verstandig aan de aanschaf van een bierkoelkast? Of kun je beter voor een mini koelkast met glazen deur kiezen? Dit hangt vooral van je situatie en wensen af. Het is hoe dan ook een feit dat je met een bierkoelkast van belangrijke voordelen geniet:

  • Je kunt veel bier koud zetten. Een kenmerk van een bierkoelkast is de vrij forse inhoud. Doordat de inhoud zo fors is, kun je veel bier koud zetten. Ideaal als je zelf graag de nodige biertjes drinkt of als je veel visite over de vloer krijgt.
  • Een bierkoelkast oogt fraai. Heb je een prachtige bierkoelkast in je woning of tuin staan? en heb je deze bierkoelkast ook nog fraai gevuld met allemaal flesjes of blikjes bier? Dan is de uitstraling subliem. Als je naar zo’n koelkast kijkt, krijg je direct zin in een lekker koud biertje.
  • Een bierkoelkast is slim vormgegeven. Dit heeft onder meer betrekking op de glazen deur van zo’n koelkast. Door de glazen deur geniet je van bovenstaand voordeel, maar ook voor een constante temperatuur. Elk biertje dat je uit de koelkast haalt, is hierdoor heerlijk.
  • Ideaal voor grotere groepen. Organiseer je thuis een feest voor bijvoorbeeld 50 mensen? Dan is een bierkoelkast al helemaal ideaal. Je kunt hier niet alleen veel bier in koelen, maar je kunt ook nog eens iedereen zelf zijn/haar eigen bier laten halen. Men hoeft immers alleen de deur van de bierkoelkast open te doen.

Uiteraard zijn er bij een bierkoelkast ook een paar aandachtspunten. Zo moet je rekening houden met de forse afmetingen van een bierkoelkast.

Je kunt het bijvoorbeeld niet vergelijken met een tafelmodel koelkast zonder vriesvak. Zo’n tafelmodel is vele malen kleiner dan een bierkoelkast.

Hoe kies je de beste bierkoelkast uit?

Heb je wel oren naar de aanschaf van een bierkoelkast? Dit is, gezien alle bovenstaande voordelen, goed te begrijpen.

Om optimaal van deze voordelen te profiteren, moet je op zoek gaan naar de beste bierkoelkast. Hoe je dat doet? Dat doe je volgens ons door goed op onderstaande punten te letten.

Gewenste gebruik

Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is naar het gewenste gebruik. Waar wil je precies je nieuwe bierkoelkast gebruiken? Waarvoor wil je je nieuwe bierkoelkast gebruiken? In welke setting/situatie wil je de bierkoelkast gebruiken?

Door over deze vragen goed na te denken, maak je al snel een schifting. Ook stelt dit je in staat om een vergelijking te maken tussen een bierkoelkast en andere soorten koelkasten.

Wil je bijvoorbeeld altijd een koud biertje in de tuin bij de hand hebben? Dan kun je ook eens naar een koeltafel kijken. Of wil je juist op meerdere plekken van een koud biertje kunnen genieten? Dan is een koelbox voor in de auto mogelijk een betere optie.

Inhoud

Heb je over het gewenste gebruik nagedacht? Dan weet je ook hoe groot de bierkoelkast ongeveer moet zijn. Kijk daarom goed naar de inhoud van elke bierkoelkast.

Wat de juiste inhoud is? Dat hangt volledig van het gewenste gebruik af. Voor thuisgebruik zit je met een bierkoelkast van 50 liter maar al te goed. Wil je echter grote feesten geven? Dan misstaat een bierkoelkast van 150 liter niet.

Afmetingen

Waar wil je precies je nieuwe bierkoelkast neerzetten? Het antwoord op die vraag is van belang met het oog op de afmetingen. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, zijn de meeste bierkoelkasten vrij groot.

Je moet daarom goed kijken naar de gewenste plaatsing en de afmetingen per bierkoelkast. Mocht je niet al te veel ruimte hebben, kun je uiteraard ook voor één van de kleinere bierkoelkasten kiezen.

Deur

Bij een bierkoelkast moet je goed naar de deur kijken. Over hoeveel deuren beschikt de bierkoelkast precies? Is de deur van de koelkast makkelijk open en dicht te doen? En gaat het om een deur van glas? Dat laatste is erg wenselijk.

Je geniet met een glazen deur van een fraaiere uitstraling én van een constante temperatuur van het bier.

Andere aandachtspunten

Bij een bierkoelkast zijn er nog een paar punten waar je goed op moet letten:

  • Energieverbruik. Dit is vooral van belang als de energieprijzen weer zo hoog worden. Dan is het niet al te wenselijk om een bierkoelkast met een hoog energieverbruik te hebben.
  • Geluidsniveau. Idealiter heb je een bierkoelkast die zo min mogelijk geluid maakt.
  • Inzetstukken/planken. Ga ook goed na over hoeveel inzetstukken c.q. planken de bierkoelkast beschikt. En of je deze eventueel naar wens kunt verstellen.

Is een bierkoelkast een verstandige aankoop?

Ja, een bierkoelkast is zeker een verstandige aankoop. Zelfs als je zelf geen bier drinkt, is het aan te raden om voor een bierkoelkast te kiezen.

De mensen die je over de vloer krijgt die wél gek op bier zijn, ervaren heel veel plezier aan zo’n koelkast! En natuurlijk kan je er ook genoeg andere drankjes in kwijt.


Categorieën: Keuken