Retro koelkast tafelmodel kopen? Top 5 retro mini koelkasten

Last updated by Kaz on

retro koelkast tafelmodel

Heb je relatief weinig ruimte in je interieur over? En wil je graag een koelkast met een retro design hebben? Dan kom je al snel bij een retro koelkast tafelmodel uit.

Door het tafelmodel geef je ‘m makkelijk een plekje in bijvoorbeeld je keuken of schuur. Door het retro design geniet je van een prachtige uitstraling.

5 beste retro mini koelkasten uitgelicht

Wil je een retro mini koelkast met vriesvak hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een mini koelkast in retro stijl zonder vriesvak?

Dit zijn slechts twee voorbeelden van retro koelkasten tafelmodel waar je op dit moment uit kunt kiezen. Voldoende reden dus om een goede vergelijking te maken.

Hier helpen wij je een fors handje bij. Hoe? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste retro koelkasten tafelmodel. Uiteindelijk hebben wij een top 5 samen weten te stellen, waarover we je in dit artikel graag van alles vertellen.

Neem onderstaande 5 reviews door en ontdek direct wat de beste retro mini koelkast voor jou is.

1. Severin RKS 8832

De Severin RKS 8832 vinden wij de beste retro koelkast tafelmodel. Deze koelkast heeft een prachtig retro design, een geweldige kleurstelling en een fraaie handgreep.

Alleen al in de handgreep komt het retro design terug. Onze voorkeur gaat uit naar de kleur mat zwart, maar je kunt deze retro koelkast in nog eens 5 kleuren bestellen.

Deze koelkast tafelmodel heeft een inhoud van 93 liter. Dat is althans het koelgedeelte. Dit betreft namelijk ook nog een koelkast met vriesvak; het vriesvak heeft een inhoud van 13 liter.

Het geluidsniveau ligt rond de 41 decibel en deze retro koelkast tafelmodel beschikt over verstelbare glazen plateaus. Al met al een geweldige koelkast tafelmodel in retro stijl.
2. PRIMO PR109RKR

Gaat je voorkeur uit naar een opvallende retro koelkast tafelmodel? Dan kun je niet om de PRIMO PR109RKR heen.

Deze koelkast heeft een retro design, maar is ook nog eens in een felrode kleur uitgevoerd. Dit is dan ook een ware eyecatcher, ongeacht waar je deze mini koelkast retro neerzet.

Deze koelkast heeft een inhoud van 93 liter. Wat daarbij opvalt, is dat ‘ie verder geen vriesvak heeft. Deze koelkast doet dus echt alleen als koelkast dienst.

De koelkast ziet eer in ieder geval geweldig uit, verbruikt niet al te veel energie en is van een handige indeling voorzien. Door de mechanische temperatuurcontrole stel je probleemloos zelf de temperatuur in.
3. MOA Retro Koelkast Tafelmodel RF130B

Bij het merk MOA zit je ook goed voor een retro koelkast tafelmodel. Dat bewijst dit merk onder meer met de MOA Retro Koelkast Tafelmodel RF130B.

Dit vinden wij één van de beste en mooiste retro koelkasten tafelmodel van dit model. Dit is onder meer aan de zwarte kleur te danken, maar ook aan de fraaie opdruk.

Verder valt de handgreep aan de voorzijde direct op. Deze handgreep ligt fijn in de hand, is in het chroom uitgevoerd en heeft een opvallende vormgeving.

Met deze koelkast kun je ook nog eens voldoende eten en drinken koelen; hij heeft een koelinhoud van 115 liter. Deze retro koelkast heeft geen vriesvak.
4. Klarstein PopLife drankenkoeler

Heb je het liefste een retro koelkast tafelmodel met glazen deur? Dan raden wij je graag de Klarstein PopLife drankenkoeler aan.

Deze koelkast ziet er prachtig uit en valt door de glazen deur extra goed op. Dankzij de glazen deur heb je in ieder geval perfect zicht op de inhoud van de koelkast.

Dit betreft een retro koelkast tafelmodel zonder vriesvak. Gelukkig is het koelgedeelte met een inhoud van 115 liter vrij groot te noemen.

Deze koelkast stelt je hierdoor in staat om veel eten en drinken te koelen. Deze retro koelkast van Klarstein maakt ook nog eens weinig lawaai. Een absolute aanrader met prachtig retro design.
5. Amica AR1112C

Welke kleur vind je nou echt bij een retro stijl passen? Grote kans dat je direct aan een soort van crème achtige kleur denkt. Mocht dit inderdaad het geval zijn, raden wij je de Amica AR1112C aan.

Deze retro koelkast tafelmodel is namelijk in een beige kleur uitgevoerd. Een kleur die prachtig is en eigenlijk het symbool voor het retro design is.

Met deze koelkast geniet je van nog veel meer voordelen. Zo beschikt ‘ie over zowel een koelvak (95 liter) als over een vriesvak (13 liter). Ook is deze koelkast vrij compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.

Spreekt de crèmige kleur je niet aan? Je kunt deze koelkast ook in 10 andere kleuren bestellen.
Wat typeert een retro koelkast tafelmodel?

Een retro koelkast tafelmodel is een prachtige koelkast om te zien. Daarmee hebben we direct de eerste kenmerkende eigenschapen van zo’n koelkast te pakken.

Door het retro design ook de koelkast van zichzelf al prachtig. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld een retro Smeg koelkast.

Een ander kenmerk is in de afmetingen terug te vinden. Aangezien het om een tafelmodel gaat, zijn deze koelkasten vrij compact uitgevoerd. Wat wel goed om te weten is, is dat er twee varianten bestaan:

Verder valt de kleurstelling van een retro koelkast tafelmodel direct op. Je kunt voor een exemplaar in het zwart, rood, crème of andere retro kleur kiezen. Deze voorbeelden zijn echter wel de beste voorbeelden van retro kleuren.

Waarom voor een retro koelkast tafelmodel kiezen?

Is de keuze voor een retro mini koelkast nou de juiste keuze? Voor veel mensen is dat inderdaad het geval. Met zo’n retro mini koelkast geniet je namelijk van meerdere voordelen:

  • Beperkte afmetingen. Doordat het om een tafelmodel gaat, heeft de koelkast beperkte afmetingen. Dit betekent dat je ‘m makkelijk een plekje in je interieur of tuin kunt geven. Dit is bij bijvoorbeeld een bierkoelkast een ander verhaal.
  • Prachtig design. Hoogtepunt van een mini retro koelkast is uiteraard het prachtige design. Dit design is te danken aan de retro stijl, maar ook aan de retro kleurstelling. Qua kleurstelling kun je bovendien de nodige kanten op.
  • Veel varianten. Heb je je pijlen op een mini koelkast retro gericht? Dan heb je de keuze uit veel varianten. Zo kun je uit meerdere afmetingen, kleurstellingen, koelkast merken en prijsklassen kiezen. Zo is het ook mogelijk om voor een mini koelkast met glazen deur in retro stijl te kiezen.

Beste retro koelkast tafelmodel uitkiezen? Dat doe je zó!

Ben je groot fan van retro apparaten? Wil je daarom graag een retro koelkast tafelmodel aanschaffen? Dat doe je door onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: bepaal hoe groot de koelkast moet zijn

Het is allereerst belangrijk om te bepalen waar de koelkast moet komen te staan. Weet je dat? Dan weet je ook hoe groot de koelkast maximaal mag/kan zijn. Je moet hierbij niet alleen met de afmetingen rekening houden, maar ook met de inhoud.

De inhoud van het koelvak is hierbij uiteraard bepalend. Verlies ook de inhoud van het vriesvak niet uit het oog. Hoef je niet per sé een vriesvak te hebben? Dan kies je voor een retro koelkast tafelmodel zonder vriesvak.

Tip 2: bepaal in welke kleur de koelkast uitgevoerd moet zijn

Wil je per sé een tafelmodel koelkast in retro stijl hebben? Dan heb je de keuze uit meerdere retro kleuren. Het is aan jou om binnen dit aanbod tot de juiste kleurkeuze te komen.

Is dit makkelijk? Nee, op zich niet. Je kunt namelijk uit meerdere prachtige kleuren kiezen. Om tot de beste keuze te komen, moet je goed naar de rest van je woning kijken.

Stem de inrichting/kleurstelling van je woning goed af op de kleur van de retro koelkast tafelmodel.

Tip 3: bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Je moet ook goed bepalen hoeveel geld je aan je nieuwe koelkast uit wilt geven. Vind je het niet erg om hier een paar honderd euro aan uit te geven? Of hou je het liever iets betaalbaarder?

Feit is dat je voor de meeste retro mini koelkasten relatief veel geld kwijt bent. Dit heeft onder andere met het prachtige design te maken.

Tip 4: kijk goed naar de samenstelling van de retro mini koelkast

Tot slot adviseren we je om goed naar de samenstelling van de retro mini koelkast te kijken.

Over hoeveel glazen plateaus beschikt de retro mini koelkast? Wat voor de deur heeft de retro mini koelkast? Wat is het geluidsniveau? Wat is het jaarlijkse energieverbruik? En hoe lang is de stroomkabel? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je even goed naar moet kijken.

Is een retro koelkast tafelmodel een aanrader?

Ja, zonder enige twijfel. Zo’n koelkast combineert compacte afmetingen met een prachtig design. Het retro design is moeilijk in woorden uit te drukken.

Bekijk daarom vooral de foto’s van bovenstaande retro mini koelkasten. Je ziet dan direct hoe fraai een retro koelkast tafelmodel is!Meer tafelmodel koelkasten:


Categorieën: Keuken