Smeg koelkast retro kopen? Dit zijn de beste!

Last updated by Kaz on

smeg koelkast retro

Het merk Smeg levert pure kwaliteit. Dit merk gebruikt de beste onderdelen, is innovatief en zorgt ook nog voor een kenmerkend design. Dit design kan het beste als ‘retro’ omschreven worden.

Met name als je voor een Smeg koelkast kiest, geniet je van een prachtig retro design. Spreekt dat je aan? In dit artikel lees je alles over de beste Smeg retro koelkasten.

6 beste Smeg retro koelkasten uitgelicht

Een Smeg koelkast retro is een lust voor het oog. Daar kunnen we niet omheen draaien, maar de koelkast moet wel maar net in je woning passen. Je moet goed naar je interieurstijl kijken en op basis daarvan bepalen of een Smeg retro koelkast hier bij past.

Is dat het geval? Dan raden wij je graag de onderstaande 6 koelkasten aan. Dit vinden wij de beste Smeg koelkasten retro van dit moment.

1. Smeg FAB50RCR

De Smeg FAB50RCR vinden wij de beste Smeg koelkast retro. Of beter gezegd: dit is de beste Smeg koelvriescombinatie retro.

Deze koelkast heeft een groot koelvak van 315 liter, maar beschikt ook nog over een vriesvak van 97 liter. Met deze Smeg retro koelkast heb je dus geen vriezer meer nodig.

Deze Smeg koelkast is een lust voor het oog. Dit is aan de kleur (crème) te danken, maar ook aan de fraaie handgrepen. Uiteraard is deze koelkast ook voorzien van de kenmerkende opdruk aan de voorzijde.

Deze Smeg retro koelkast is van een top kwaliteit, beschikt over een No Frost functie en beschikt ook nog over een snelvriesfunctie.
2. Smeg FAB28RRD5

Gaat je voorkeur uit naar een ‘normale’ koelkast van het merk Smeg? Dan kom je al snel uit bij de Smeg FAB28RRD5. Dit is één van de mooiste retro koelkasten van Smeg, mede door het slanke design.

De kleurstelling is uiteraard ook een groot voordeel; deze koelkast is in het felrood uitgevoerd. Spreekt deze kleur je niet heel erg aan? Je kunt deze Smeg retro koelkast ook in 5 andere kleuren bestellen.

Deze koelkast heeft een koelgedeelte van maar liefst 244 liter. Ook is er nog een intern vriesvak aangebracht met een inhoud van 26 liter. Deze koelkast verbruikt niet al te veel energie en neemt dus niet al te veel ruimte in beslag.

Je kunt overigens ook nog kiezen tussen de draairichting naar links en rechts.
3. Smeg FAB32LCR5

De Smeg FAB32LCR5 is een geweldige Smeg koelvriescombinatie in retro stijl. Deze koelkast is vrij slank uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je keuken geeft.

Je geniet vervolgens van een prachtig design, fijne handgrepen en de kenmerkende kleur. Deze Smeg retro koelkast in een prachtige crèmige kleur uitgevoerd.

Heb je liever een andere kleur? Dat is ook goed mogelijk. Smeg biedt deze retro koelkast namelijk in 8 verschillende kleuren aan. Ook heb je de keuze wat betreft de draairichting van de deur.

Met een inhoud van 234 liter (koelgedeelte) en 97 liter (vriesvak) is deze koelkast ook voor grotere huishoudens geschikt.
4. Smeg FQ55FNDF

Heb je een groot huishouden? Dan heb je ook het nodige eten en drinken in je koelkast nodig. Daarvoor komt de Smeg FQ55FNDF maar al te goed van pas.

Deze Smeg Amerikaanse koelkast is lekker groot en is in een retro stijl uitgevoerd. Dit blijkt onder meer uit de unieke handgrepen en de unieke lades.

Dat dit unieke lades zijn, blijkt ook duidelijk uit de inhoud van het vriesvak. Een Amerikaanse koelkast met lades dus. Het vriesvak van deze Smeg retro koelkast heeft een inhoud van 154 liter!

Het koelgedeelte heeft ook een inhoud van 396 liter, waardoor dit een gigantisch grote Smeg retro koelkast is. Door de zwarte kleur ziet ‘ie er waanzinnig uit.
5. SMEG FAB32LRON1

Weet je wat zo kenmerkend voor de retro koelkasten van Smeg is? Het feit dat deze koelkasten in verschillende kleuren aangeboden worden.

Durf je zelf ook ‘buiten de lijntjes te kleuren’? Dan is de SMEG FAB32LRON1 wellicht de beste optie voor je. Deze Smeg retro koelkast is in roze uitgevoerd.

Dit is alles behalve een gangbare kleur, maar het staat deze koelkast bijzonder fraai. Deze koelkast heeft een koelgedeelte van 229 liter en een vriesvak van 75 liter.

Verder is deze koelkast voorzien van LED verlichting, een handig flessenrekje, een apart vakje voor kaas en een regelbare thermostaat.
6. Smeg FQ60BDF

Heb je het liefste een Amerikaanse koelkast van Smeg in retro stijl? Dan raden wij je graag de Smeg FQ60BDF aan. Dit is een reusachtige Amerikaanse koelkast van Smeg met twee vier openslaande deuren.

Met de twee bovenste deuren heb je toegang tot het koelgedeelte van 376 liter. Met de twee onderste deuren heb je toegang tot een vriesvak van 197 liter.

Deze retro koelkast van Smeg ziet er gelikt uit. Dit is aan de kleurstelling te danken, maar ook aan de fraaie handgrepen.

Verder is aan de voorzijde nog een display aangebracht. Dit display vormt eigenlijk de schakel tussen de retro uitstraling en de moderne technologieën.
Waarom voor een Smeg retro koelkast kiezen?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe koelkast? Als je voor iets unieks wilt gaan, is een Smeg retro koelkast absoluut een geschikte optie. Met zo’n koelkast geniet je van een paar belangrijke voordelen:

  • De Smeg koelkast retro is een lust voor het oog. Ongeacht voor welke koelkast van Smeg je kiest, geniet je van een prachtig design. Het design is volledig in de retro stijl, is perfect afgewerkt en is van fraaie details voorzien. Een goed voorbeeld daarvan zijn de handgrepen.
  • Een retro koelkast van Smeg is van een top kwaliteit. Smeg is simpelweg één van de beste koelkast merken. Dit blijkt onder meer uit de kwaliteit die door dit merk geleverd wordt. Ongeacht voor welke koelkast je kiest, geniet je van een jarenlange levensduur. 
  • Een retro koelkast van Smeg wordt vaak in meerdere kleuren aangeboden. Het is ook een voordeel dat Smeg haar koelkasten in meerdere kleuren aanbiedt. Doordat je uit meerdere kleuren kunt kiezen, kun je de retro koelkast perfect op je interieur afstemmen.

Bijkomend voordeel: Smeg biedt ook nog meerdere soorten retro koelkasten aan. Daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Verschillende soorten retro koelkasten van Smeg

Smeg heeft door de jaren heen veel modellen op de markt gebracht:

  • Amerikaanse retro koelkast. Als je een grote Amerikaanse koelkast wilt, zit je goed bij het merk Smeg. Dit merk biedt namelijk meerdere grote koelkasten in de Amerikaanse stijl aan. Zo’n grote koelkast is uitermate geschikt voor de grotere huishoudens.
  • Retro koelkast tafelmodel. Heb je niet al te veel ruimte in je woning over? Dan is een retro koelkast tafelmodel van Smeg een interessante optie. Zo’n tafelmodel koelkast kun je zowel met- als zonder vriesvak kopen.
  • Retro koelkast kastmodel. Dit is de manier waarop Smeg haar standaard retro koelkasten omschrijft. Deze koelkasten vallen niet alleen door de retro stijl op, maar ook door het slanke ontwerp.
  • Koelvriescombinatie retro stijl. Je kunt bij Smeg ook prima terecht voor een koelvriescombinatie in de retro stijl. Zo’n koelkast bevat niet alleen een groot koelgedeelte, maar ook een groot vriesvak. Je hebt hierdoor verder geen vriezer meer nodig.

Hoe kies je de beste Smeg koelkast retro uit?

Met een Smeg koelkast retro doe je een geweldige aankoop. Dit merk levert kwaliteit, de koelkast is een lust voor het oog en je geniet veelal van fijne extra’s.

Bovendien heb je bij Smeg de nodige keuze. Let bij het maken van de juiste keuze goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort koelkast

Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende soorten koelkasten van Smeg. Deze soorten koelkasten hebben we hierboven al in het kort besproken.

Op zich maakt het niet heel erg uit voor welke koelkast je kiest; elke koelkast van Smeg is in de retro stijl uitgevoerd.

Kleur

Bij een Smeg retro koelkast moet je goed naar de kleur kijken. Zwart, wit, rood, roze, crème; het zijn slechts enkele voorbeelden van de kleuren waar een Smeg retro koelkast zoal in uitgevoerd wordt.

Hoe je op dit gebied de juiste keuze maakt? Dit doe je onder meer door goed naar de rest van je interieur te kijken. Welke kleur past het beste in je interieur? Dat is eigenlijk de vraag die je voor jezelf moet beantwoorden.

Inhoud en afmetingen

Heb je de keuze voor een specifiek soort Smeg retro koelkast gemaakt? Dan zijn er twee andere aspecten waar je goed naar moet kijken:

  • Inhoud. De inhoud van de Smeg retro koelkast moet je goed op het gewenste gebruik en je huishouden afstemmen. Let overigens goed op de inhoud van zowel het koelgedeelte als het vriesvak.
  • Afmetingen. De afmetingen van de Smeg retro koelkast moet je goed op de aanwezige ruimte afstemmen. Belangrijk voordeel is dat veel Smeg retro koelkasten vrij slank zijn.

Prijs

Smeg is een zogeheten A-merk van koelkasten. Dit betekent dat je van een top kwaliteit verzekerd bent, maar dat je ook net iets meer geld uit moet geven. Kijk daarom per Smeg retro koelkast even goed naar het prijskaartje.

Bepaal uiteraard ook voor jezelf goed hoeveel geld je idealiter aan je nieuwe Smeg retro koelkast uit wilt geven.

Is een Smeg retro koelkast aan te raden?

Ja, een Smeg retro koelkast is zeer zeker aan te raden. Een retro koelkast van dit merk ziet er prachtig uit, gaat jarenlang mee en biedt het nodige gebruiksgemak.

Wel moet je kritisch naar het huidige aanbod kijken. Dit heeft puur te maken met het feit dat Smeg de nodige soorten retro koelkasten aanbiedt. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je voorkeur naar uit gaat.

Veel plezier in ieder geval gewenst met je nieuwe Smeg koelkast in retro stijl!Categorieën: Keuken