Dit zijn de beste koelkast merken van 2024

Last updated by Kaz on

beste koelkast merken

Is je huidige koelkast aan vervanging toe? Wil je voor het eerst een koelkast kopen? Of heb je in je woning mogelijk een tweede koelkast nodig?

Ongeacht wat de situatie is, heb je op dit moment uit een divers aanbod de keuze. Dit komt onder meer doordat je uit modellen van veel koelkast merken kunt kiezen.

Een terechte vraag is de volgende: wat zijn de beste koelkast merken? Nou, op die vraag ga je in dit artikel een haarfijn antwoord vinden. Wij laten je kennismaken met de beste koelkast merken van dit moment.

Beste koelkast merken van dit moment

Wat is het beste koelkast merk van dit moment? Welk koelkast merk levert de beste kwaliteit? En bij welk merk ben je het beste uit voor bijvoorbeeld een stille koelkast, grote koelkast of Amerikaanse koelkast? Op deze vragen vind je hieronder het antwoord.

Wij hebben namelijk een complete top 10 van de beste koelkast merken voor je opgesteld.

1. Samsung

Samsung is wat ons betreft het beste koelkast merk. Dit merk levert veel soorten koelkasten, is voortdurend aan het innoveren en voorziet haar koelkast van handige snufjes.

Mede door deze snufjes geniet je bij een Samsung koelkast van opvallend veel gemak. De Samsung koelkasten zijn zeker niet de goedkoopste op de markt. Het is echter ook niet zo dat we moeten stellen dat Samsung een duur merk is.

Nee, de prijs-kwaliteitsverhouding die Samsung levert, is super. Daarbovenop komt dat je dus bij Samsungs terecht kunt voor veel verschillende soorten koelkasten. Ongeacht wat je wensen zijn, kun je bij dit gigantische A-merk aankloppen.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
2. Bosch

Samsung is volgens ons het beste wasmachine merk, maar Bosch is een prima nummer 2. Ook bij dit merk heb je de keuze uit meerdere soorten koelkasten.

Wil je een kleine koelkast? Daarvoor kun je bij Bosch terecht. Wil je een grote koelkast? Ook daarvoor kun je bij Bosch terecht? Of wil je een koelkast met vriesvak? Ook daarvoor kun je bij Bosch aankloppen.

Ongeacht voor welke Bosch koelkast je kiest, geniet je sowieso van een geweldige kwaliteit. De koelkasten van dit merk zijn ook nog van veel handige- en moderne snufjes voorzien.

Qua prijsstelling kun je Bosch enigszins vergelijken met Samsung. Beide merken behoren niet tot de goedkoopste van de markt, maar zijn ook niet zozeer de duurste.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
3. Siemens

Siemens is volgens ons één van de beste koelkast merken. Dit merk ken je mogelijk al van andere huishoudelijke apparaten; Siemens biedt immers veel apparaten voor in huis aan.

Bij Siemens draait het bij de koelkasten onder meer om energiezuinigheid, gemak en handige functies. Dit merk is continu aan het innoveren, waardoor de koelkasten tot de slimste van de markt behoren.

Kijk maar eens naar de functies waar een nieuwe Siemens koelkast momenteel over beschikt. Door de energiezuinigheid is het des te interessanter om in een Siemens koelkast te investeren. Ga je dat doen? Dan moet je wel relatief veel geld betalen.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
4. AEG

Ben je op zoek naar een fraaie, handige, moderne en energiezuinige koelkast? Als je dergelijke wensen hebt, kun je ook bij het merk AEG terecht. Dit merk biedt niet alleen prima wasmachines en andere huishoudelijke apparaten aan, maar ook prima koelkasten.

De koelkasten van AEG beschikken over veel handige systemen, zijn veelal flexibel te gebruiken en zijn van een top kwaliteit.

Van een AEG koelkast geniet je jarenlang, mede door de gebruikte onderdelen en materialen. Belangrijk bijkomend voordeel: je kunt bij AEG voor veel soorten koelkasten terecht.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
5. Liebherr

Niet alleen de naam van dit Duitse merk is prachtig, maar ook het aanbod. Voor de mooiste en beste koelkasten ben je bij dit merk aan het juiste adres.

Liebherr biedt koelkasten van de beste kwaliteit aan, waarvoor men niet eens de hoofdprijs vraagt. Je geniet dan ook van een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ook geniet je van de nodige handige functies bij een Liebherr koelkast.

De Liebherr koelkasten beschikken over verschillende unieke systemen en technologieën. Voldoende reden dus om het aanbod van dit A-merk eens op je gemakje te bekijken. Dan valt je ook al snel op dat de koelkasten van Liebherr een strak design hebben!

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
6. LG

Heb je wel eens van het merk LG gehoord? Grote kans van wel. Dit merk biedt namelijk allerlei soorten huishoudelijke apparaten aan. Dit varieert van stofzuigers tot aan prachtige koelkasten.

Voor mooie koelkasten zit je inderdaad bij dit merk goed. De LG koelkasten zijn gelukkig niet alleen mooi, maar ook nog van een prima kwaliteit. Verder geniet je van een handige indeling, van de nodige handige systemen en van een laag energieverbruik.

LG heeft voor het energieverbruik een paar belangrijke ontwikkelingen gedaan; een LG koelkast is op de lange termijn dan ook vrij voordelig te noemen.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
7. Smeg

Gaat je voorkeur uit naar een retro koelkast? Of ben je op zoek naar een koelkast met een onderscheidend design? In beide gevallen kun je bij het merk Smeg aankloppen. Dit merk richt zich hoofdzakelijk op koelkasten met een retro design.

Deze koelkasten herken je al van een afstand, zijn een lust voor het oog en zijn ook nog van een top kwaliteit. Zou je graag een Smeg koelkast willen hebben? Ga dan wel even goed na of zo’n koelkast wel bij je interieur past.

Je hebt bij Smeg gelukkig wel de keuze uit talloze kleuren. Bijkomend voordeel: Smeg biedt ook nog veel soorten koelkasten aan. Dit varieert van een klein tafelmodel tot aan een grote Amerikaanse koelkast.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
8. Beko

Het merk Beko is in ons land nog niet zo populair als bovenstaande merken. Dit komt onder meer doordat dit merk nog niet zó lang in ons land actief is. Wat wij wel weten, is dat dit Turkse merk behoorlijk aan de weg aan het timmeren is.

Beko biedt veel fraaie koelkasten tegen scherpe prijzen aan. Deze koelkasten blinken niet alleen op het gebied van design uit, maar ook qua werking en duurzaamheid.

De koelkasten zijn bovendien functioneel; de indeling van elke Beko koelkast is bijvoorbeeld optimaal te noemen. Wil je graag je uitgaven beperken? Dan zit je met een Beko koelkast absoluut goed!

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
9. Inventum

Als je een nieuwe koelkast koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dat komt goed als je voor één van de modellen van Inventum kiest.

Dit merk levert een geweldige kwaliteit, is voortdurend aan het innoveren en biedt ook nog meerdere soorten koelkasten aan. Bij elke koelkast geniet je in ieder geval van veel gebruiksgemak. Ook het design van een Inventum (Amerikaanse) koelkast is prima te noemen.

Verder valt bij dit merk de automatische werking op; veel koelkasten zijn van automatische systemen voorzien. Dit neemt het nodige werk voor je uit handen en draagt ook bij aan het gebruiksgemak.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
10. Whirlpool

Deze lijst van beste koelkast merken sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met het A-merk Whirlpool. Dit merk ken je mogelijk als leverancier van witgoedapparaten, maar ook in de wereld van koelkasten is Whirlpool een gevestigde naam.

Dit merk weet pure kwaliteit te combineren met innovatieve systemen. Als je voor een Whirlpool koelkast kiest, geniet je hier bovendien jarenlang van.

De levensduur is méér dan prima te noemen. Door de unieke technologieën geniet je van het beste koelresultaat, maar ook van veel gebruiksgemak.

Bekijk aanbod bij Coolblue >>
Bekijk aanbod bij Bol.com >>
Bekijk aanbod bij Expert >>
Wat is voor jou het beste koelkast merk?

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe koelkast aan te schaffen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Het aanbod van koelkasten is namelijk super divers. Daarbovenop komt dat je ook niet elke dag een nieuwe koelkast aanschaft.

Het is daarom zaak om je aankoop goed voor te bereiden. Dit doe je onder meer door een keuze tussen bovenstaande koelkast merken te maken. Net zoals dat je dit bij bijvoorbeeld koelkast- en vriezer merken zou moeten doen.

Maar, waar moet je nou opletten bij het vergelijken van de koelkast merken? De belangrijkste criteria bespreken we hieronder.

Soort koelkast

Je moet allereerst bepalen wat voor soort koelkast je wilt hebben. Wil je specifiek een stille koelkast hebben? Wil je een koelkast met groot vriesvak hebben?

Wil je een Amerikaanse koelkast hebben? Of wil je een ander soort grote koelkast hebben? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van koelkasten waar je op dit moment voor kunt kiezen.

Bepaal dus eerst voor wat voor soort koelkast je wilt gaan. Dat stelt je in staat om alvast een schifting in het huidige aanbod te maken. Niet alle merken bieden namelijk alle soorten koelkasten aan.

Budget

Je hebt ook met je budget te maken. Ons advies is om je budget niet centraal te stellen, maar om juist naar de levensduur te kijken. Kies altijd voor een koelkast van één van de beste merken, zodat je van een lange levensduur verzekerd bent.

Moet je voor zo’n koelkast iets meer geld betalen? Dat is dan maar zo. De langere levensduur is – wat ons betreft – veel belangrijker dan een eenmalige hogere investering.

Technologieën

De moderne koelkasten zijn stuk voor stuk slim te noemen. Dit komt onder meer doordat de verschillende koelkast merken talloze technologieën uitgevonden hebben.

Let per koelkast goed op de aanwezige technologieën. Stem deze technologieën ook goed op je wensen af.

Design

Tot slot kun je ook met een schuin oog naar het design kijken. Wil je bijvoorbeeld een retro koelkast? Dan kom je al snel bij het merk Smeg uit.

Wil je een koelkast met een strak design? Dan kun je prima kiezen voor één van de vele andere koelkasten merken uit bovenstaande lijst.

Al met al heb je uit vele koelkast merken de keuze. Indien je voor kwaliteit en een lange levensduur wilt gaan, raden wij je dus de 10 bovenstaande koelkast merken aan!


Categorieën: Huishouden