LG Amerikaanse koelkast: Het kopen waard? (TOP 6)

Last updated by Kaz on

lg amerikaanse koelkast

Het merk LG is één van de beste merken in de wereld van de koelkasten. Dit komt door de kwaliteit die dit merk levert, maar ook door het diverse aanbod.

Ben je bijvoorbeeld specifiek naar een Amerikaanse koelkast op zoek? Dan kun je direct je slag slaan bij LG. Dit merk levert namelijk meerdere Amerikaanse koelkasten die aan alle verwachtingen voldoen.

Maar, wat zijn nou de beste LG Amerikaanse koelkasten? En hoe kies je voor jezelf de beste Amerikaanse koelkast van LG uit?

Op deze 2 vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord. De eerste vraag beantwoorden we al direct hieronder.

Dit zijn de top 6 beste LG Amerikaanse koelkasten:

  1. LG GSLV70MCTE
  2. LG GSLV51PZXE
  3. LG GSLV70PZTD
  4. LG GSXV81MCLE
  5. LG GSLV70PZTE Staal
  6. LG GSXV90MCDE

De 6 beste LG Amerikaanse koelkasten uitgelicht

Zie je de aanschaf van een LG Amerikaanse koelkast helemaal zitten? Wij raden je daarvoor dus aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Wat de beste keuze voor in jouw keuken is, hangt vooral van je eigen situatie en wensen af. Wij lichten de 6 bovenstaande koelkasten in ieder geval hieronder in het kort toe. Dit maakt het makkelijker voor jou om de juiste keuze te maken.

1. LG GSLV70MCTE

De LG GSLV70MCTE vinden wij de beste LG Amerikaanse koelkast van dit moment. Dit is alleen al te danken aan de afmetingen.

Deze koelkast heeft een vriesgedeelte van 219 liter en een koelgedeelte van 635 liter. Zeker als je een groot huishouden hebt, is dit een Amerikaanse koelkast waar je eigenlijk niet om heen kan.

Deze Amerikaanse koelkast beschikt ook nog over veel handige technologieën. Wat te denken van de Door to Door technologie? Deze technologie zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling in de koelkast.

Door de No Frost functie hoef je de LG GSLV70MCTE bovendien nooit te ontdooien.
2. LG GSLV51PZXE

LG-GSLV51PZXE-amerikaanse-koelkast-met-waterreservoir

Een andere LG Amerikaanse koelkast waar wij enthousiast over zijn, is de LG GSLV51PZXE. Deze koelkast is iets kleiner dan bovenstaande variant; hij heeft namelijk een koelgedeelte van 216 liter.

Doordat ‘ie net iets kleiner is, geef je ‘m mogelijk makkelijker een plekje in je keuken.

Ook de LG GSLV51PZXE beschikt over veel fijne functies. Zo is het mogelijk om deze koelkast op afstand met je smartphone te bedienen. Uiteraard is deze LG koelkast ook van een water- en ijsdispenser voorzien.

Het is echter geen Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting; je moet ‘m voor de dispenser op een wateraansluiting aansluiten.
3. LG GSLV70PZTD

Wil je graag een zo’n zuinig mogelijke Amerikaanse koelkast hebben? Dan raden wij je graag de LG GSLV70PZTD aan.

Deze Amerikaanse koelkast van LG heeft namelijk energieklasse D, terwijl bovenstaande varianten energieklasse E hebben. Met deze koelkast bespaar je dus het nodige geld op je energierekening.

Met de LG GSLV70PZTD haal je een geweldige Amerikaanse koelkast in huis. Deze koelkast is bijvoorbeeld via je smartphone te bedienen, hoeft niet ontdooid te worden en is van een ijs- en waterdispenser voorzien.

Door de Inverter Linear Compressor geniet je bovendien altijd van een optimaal klimaat in de koelkast.
4. LG GSXV81MCLE

Gaat je voorkeur uit naar een zwarte Amerikaanse koelkast? Binnen het aanbod van LG is de LG GSXV81MCLE in dat geval de beste optie. Deze Amerikaanse koelkast ziet er prachtig uit, mede door de zwarte kleur.

Daarbij valt ook de inhoud van deze koelkast op: een totale inhoud van 635 liter is indrukwekkend te noemen.

Met deze koelkast heb je naar weinig zaken omkijken. Hij hoeft bijvoorbeeld niet ontdooid te worden. Ook heb je geen omkijken naar het behouden van het optimale klimaat in de koelkast.

De koelkast is ook nog vanaf je smartphone te bedienen. Ook hoef je niet bang te zijn voor problemen; de bouwkwaliteit is ook van de LG GSXV81MCLE uitmuntend.
5. LG GSLV70PZTE Staal

LG brengt haar Amerikaanse koelkasten in verschillende stijlen uit. Dat bewijst onder meer de LG GSLV70PZTE Staal. Deze Amerikaanse koelkast is in een staalkleur uitgevoerd, waardoor ‘ie prachtig in bijvoorbeeld een industriële woning staat.

Deze Amerikaanse koelkast is bovendien lekker groot (inhoud van 635 liter) en beschikt over een prima waterdispenser. Door deze dispenser geniet je te allen tijde van ijskoud water.

Deze koelkast is ook nog voorzien van No Frost. Dit betekent dat je het vriesgedeelte nooit hoeft te ontdooien. Gemak dient de mens, niet waar? Je moet alleen even voor jezelf bepalen of deze koelkast qua stijl in je keuken past.
6. LG GSXV90MCDE

Deze lijst met beste Amerikaanse koelkasten van LG sluiten we met de LG GSXV90MCDE af. Dit is één van de duurdere varianten, maar is ook één van de meest bijzondere varianten.

Dit is onder meer te danken aan het vak aan de rechterbovenzijde. Dit is een doorzichtig vak, terwijl dit bij veel andere koelkasten volledig gesloten is.

Deze LG Amerikaanse koelkast heeft een inhoud van 635 liter. Dankzij de LED verlichting zie je bovendien precies wat je nog in je koelkast hebt liggen. En wil je je koelkast graag op afstand bedienen? Ook dat is mogelijk dankzij de SmartThinQ app.
Is een LG Amerikaanse koelkast een verstandige aankoop?

Ja, een LG Amerikaanse koelkast is zeker een verstandige aankoop. Dit heeft meerdere redenen, wat ons betreft:

Top kwaliteit

Doordat de bouwkwaliteit zo goed is, hoef je niet bang te zijn voor problemen. Ook ben je van een lange levensduur verzekerd, mede doordat de koelkasten van de beste onderdelen voorzien zijn.

Fraaie uitstraling

Het is ook een feit dat je met een LG Amerikaanse koelkast een eyecatcher in je keuken haalt. De koelkasten van dit merk zien er strak en fraai uit. Daarbij kun je dus ook nog uit meerdere kleuren (en stijlen) kiezen.

Een LG Amerikaanse koelkast beschikt over handige extra’s

Wil je een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes? Dan kun je voor een variant van LG kiezen. Wil je een koelkast met bediening op afstand? Ook dan kun je voor een LG variant kiezen.

Of wil je zo min mogelijk omkijken naar je koelkast hebben? Ook dan is een LG Amerikaanse koelkast aan te raden. Deze koelkasten zijn simpelweg van veel handige extra’s voorzien.

Veelal grote koelkasten

Als je een Amerikaanse koelkast wilt kopen, heb je hier ongetwijfeld een goede reden voor. Vaak is deze reden terug te vinden in de inhoud van zo’n koelkast.

Mocht je daar inderdaad veel waarde aan hechten, zit je met een variant van LG zeker goed. Deze koelkasten zijn namelijk veelal lekker groot uitgevoerd. Lees: met een netto inhoud van bijvoorbeeld 635 liter.

Zijn er ook nog zaken waar je bij een LG Amerikaanse koelkast rekening mee moet houden? Ja, toch wel met het prijskaartje.

Als per sé een goedkope Amerikaanse koelkast wilt hebben, sluit een LG variant niet helemaal op je wensen aan. De koelkasten van dit merk zijn namelijk overwegend duur.

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven? Kijk dan naar een Inventum Amerikaanse koelkast of een koelkast van een ander budgetmerk. Tevens kun je ervoor kiezen om te wachten tot een aanbieding op een Amerikaanse koelkast.

Hoe kies je de beste Amerikaanse koelkast van LG uit?

Heb je het idee dat een LG Amerikaanse koelkast perfect op je wensen aansluit? Dan is het de hoogste tijd om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Let hierbij vooral goed op de onderstaande aandachtspunten.

Exacte inhoud & afmetingen

Waar wil je precies je nieuwe Amerikaanse koelkast neerzetten? Als je dat weet, kun je ook opmeten hoe groot de koelkast maximaal kan worden. Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de exacte inhoud te kijken.

Deze inhoud moet je afstemmen op je gezinsgrootte en je voorkeuren. De meeste LG Amerikaanse koelkasten zijn in ieder geval behoorlijk groot. De meeste varianten hebben een netto inhoud van 635 liter. Ideaal voor de grotere huishoudens, wat ons betreft.

Stijl & kleur

Bij een LG Amerikaanse koelkast moet je ook goed naar de stijl kijken. Het is wenselijk dat je deze stijl afstemt op de stijl van je keuken. En op je persoonlijke voorkeuren uiteraard.

Het mooie is dat je bij LG uit meerdere kleuren kunt kiezen. Wil je voor een staalkleur gaan? Of spreekt de kleur zwart je meer aan? Doordat het aanbod vrij divers is, heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

Handige functies

Bij een LG Amerikaanse koelkast ben je hoe dan ook van handige functies verzekerd. Maar, deze functies verschillen wel per Amerikaanse koelkast. Ga daarom goed voor jezelf na wat de functies per LG Amerikaanse koelkast zijn. En aan welke functies je zoal waarde hecht.

Energieklasse

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op de energieklasse. Idealiter heeft de Amerikaanse koelkast energieklasse A, maar dat is helaas (nog) onmogelijk bij dit soort koelkasten.

Gelukkig biedt LG wel meerdere koelkasten met energieklasse D aan. Voor de begrippen van een Amerikaanse koelkast is dat relatief zuinig.

Prijskaartje

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe LG Amerikaanse koelkast? Als je dat weet, maak je al snel een schifting binnen het aanbod.

Voor een goedkope variant hoef je in ieder geval niet bij LG aan te kloppen, zoals eerder al besproken.

LG Amerikaanse koelkast kopen: zeker een aanrader

Een LG Amerikaanse koelkast voldoet aan alle eisen. Hij ziet er strak uit, heeft een forse inhoud en is van een uitmuntende kwaliteit.

De komende jaren geniet je dan ook optimaal van een Amerikaanse koelkast van het A-merk LG. Je hoeft alleen maar de juiste keuze tussen bovenstaande varianten te maken!


Categorieën: Keuken