Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen? De Top 7!

Last updated by Kaz on

amerikaanse koelkast met ijsblokjes

Leent je keuken zich voor de plaatsing van een Amerikaanse koelkast? En ben je zelf ook een groot liefhebber van deze soort koelkast? Als je het helemaal goed wilt doen, zou je voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes moeten gaan.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 7 beste Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesmachine.

Dit zijn de 7 beste Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes:

  1. Samsung RS67A8811B1/EF
  2. Hisense RS694N4IIF
  3. LG GSLV50PZXE
  4. Samsung Family Hub Amerikaanse koelkast RS6HA8891B1
  5. Etna AKV378IZWA
  6. Beko GN162330XBN
  7. Hisense RS694N4TFE

De 7 beste Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes uitgelicht

Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine is geweldig te noemen. De koelkast doet wat ‘ie moet doen en voorziet je ook nog van ijsblokjes. Heerlijk door je drankjes heen of als je het leuk vindt om zelf cocktails te maken.

Dit doe je – wat ons betreft – het beste met de 7 bovenstaande koelkasten. Deze koelkasten met ijsdispenser voorzien we hieronder graag van iets meer duiding.

1. Samsung RS67A8811B1/EF

De Samsung RS67A8811B1/EF is wat ons betreft de beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjesdispenser. Deze koelkast is een lust voor het oog en is van een prima functionerende ijsdispenser voorzien.

Met deze ijsdispenser geniet je binnen mum van tijd van ijsblokjes. Voor deze werking hoef je de Samsung RS67A8811B1/EF alleen maar op een waterleiding aan te sluiten.

Dit model is precies zoals een Amerikaanse koelkast moet zijn. Hij is lekker groot, heeft een forse inhoud (409 liter), heeft ook een groot vriesvak (225 liter) en is prachtig uitgevoerd. Ook betreft dit een no frost koelkast en geniet je van handige technologieën.

De Twin Cooling Plus technologie zorgt bijvoorbeeld voor een optimale luchtvochtigheid.
2. Hisense RS694N4IIF

Wil je het liefste een zilveren Amerikaanse koelkast met ijsdispenser hebben? Dan raden wij je graag de Hisense RS694N4IIF aan.

Deze Amerikaanse koelkast is volledig in het zwart uitgevoerd én van een prima ijsblokjesmachine voorzien. Deze koelvriescombinatie met ijsblokjes is voor veel keukens een absolute aanwinst.

Deze koelkast heeft een koelgedeelte van 371 liter en een vriesgedeelte van 191 liter. Dit maakt ‘m uiterst geschikt voor de grotere huishoudens. Ook is deze koelkast van een uitmuntende kwaliteit.

De Multi Air Flow functie zorgt voor een constante temperatuur verspreid door de gehele koelkast. De No Frost functie zorgt ervoor dat je ‘m nooit hoeft te ontdooien.
3. LG GSLV50PZXE

De LG GSLV50PZXE is ook een geweldige koelkast met ijsblokjes. Dit vrijstaande model ziet er strak uit, is lekker groot en is hiermee ook voor grotere gezinnen geschikt.

Met name het vriesgedeelte van 219 liter valt in positieve zin op. Ook met het koelgedeelte van 416 liter is helemaal niks mis.

En wil je graag van ijsblokjes genieten? Dan komt de ijsblokjesmachine maar al te goed van pas. Met de waterdispenser geniet je van lekker koud water én van verse ijsblokjes. Wat wil je nog meer?

Deze koelkast is overigens ook vanaf je smartphone te bedienen. Als je je woning zo slim mogelijk in wilt richten, is dit eigenlijk een onmisbare koelkast met ijsblokjes dispenser.
4. Samsung Family Hub Amerikaanse koelkast RS6HA8891B1

Wil je in je keuken voor pure luxe gaan? Als je een koelkast met ijsdispenser wilt hebben, kun je niet om de Samsung Family Hub Amerikaanse koelkast RS6HA8891B1 heen. Deze Amerikaanse koelkast is van een geweldige ijsdispenser én groot beeldscherm voorzien.

Dit is een super slimme koelkast. Hij houdt namelijk de inhoud van je koelkast bij, waarna je vanaf deze koelkast direct de gewenste boodschappen kunt bestellen.

Ook is het mogelijk om op het beeldscherm de gezinsagenda te projecteren. Of wil je je favoriete muziek afspelen? Zelfs dat is mogelijk. De ijsdispenser met wateraansluiting doet zijn werk ook feilloos.
5. Etna AKV378IZWA

ETNA-AKV378IZWA-amerikaanse-koelkast-met-waterreservoir

Geef je liever niet al te veel geld aan je nieuwe koelkast met ijsblokjes uit? Dan raden wij je graag de Etna AKV378IZWA aan.

Ten opzichte van veel andere Amerikaanse koelkasten met ijsdispenser is deze variant vele malen goedkoper. Je geniet echter van net zoveel gemak als bij de duurdere varianten.

Deze zwarte Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine ziet er strak uit. Ook geniet je van een super handige werking. Dit betreft namelijk een koelkast met waterreservoir en ijsblokjes. Het reservoir is 4,5 liter groot en makkelijk met water te vullen.

Door dit reservoir hoef je ‘m niet eens aan te sluiten op een waterleiding. Wél geniet je van ijskoud water en verse ijsblokjes.
6. Beko GN162330XBN

Heb je een behoorlijk groot gezin of huishouden? Dan is de Beko GN162330XBN één van de beste opties. Deze vrijstaande koelkast met ijsdispenser is lekker groot, is van een prima ijsdispenser voorzien en ziet er ook nog strak uit.

Het is echter wel een feit dat je voor deze Amerikaanse koelkast met ijsblokjes diep in de buidel moet tasten.

Deze Amerikaanse koelkast beschikt over veel handigheden. Wat te denken van de dag-nacht cyclus? Deze cyclus zorgt continu voor een beter behoud van vitaminen in groenten en fruit. Dankzij de No Frost functie is het niet langer nodig om je koelkast te ontdooien.
7. Hisense RS694N4TFE

Hisense-RS694N4TFE-amerikaanse-koelkast-met-waterreservoir

Deze top 7 sluiten we graag af met de Veripart VPSBSW177Z. Dit is volgens ons onderzoek namelijk één van de beste goedkope Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesmachine.

Deze koelkast kost je net iets meer dan 1000 euro, waarmee ‘ie goedkoper dan veel andere varianten.

Deze grote Amerikaanse koelkast heeft een inhoud van 562 liter. Deze inhoud is verdeeld over een groot koelgedeelte en groot vriesgedeelte. Uiteraard beschikt ‘ie ook over een prima water- en ijsdispenser.

De koelkast ziet er ook nog strak uit, is relatief zuinig in gebruik en is van een top kwaliteit. Volgens Coolblue is dit een ‘topklasse bouwkwaliteit koelkast’.
Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine: de voordelen

Is de keuze voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine een aanrader? Ja, zonder enige twijfel. Je geniet namelijk van 2 belangrijke voordelen:

  • Je hebt snel de beschikking over verse ijsblokjes. Met verse ijsblokjes maak je elk drankje af. Met name als het buiten behoorlijk warm is, ben je gebaat bij de water- en ijsdispenser. Het is met zo’n dispenser namelijk ook mogelijk om van ijskoud water te genieten.
  • Je geniet van de normale voordelen van een Amerikaanse koelkast. Dit betekent onder meer dat je voldoende koel- en vriesruimte tot je beschikking hebt. Ook is een gave Amerikaanse koelkast met ijsdispenser een absolute aanwinst voor de uitstraling van je keuken.

Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen: waar let je op?

Wil je graag een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen? Dan is het verstandig om goed op onderstaande punten te letten.

Soort koelkast

Je moet allereerst goed naar het soort koelkast kijken. Niet elke Amerikaanse koelkast is namelijk hetzelfde. Zo kun je ook nog voor een inbouw koelkast met ijsblokjes kiezen.

Deze variant kom je echter weinig tegen. De meeste Amerikaanse modellen zijn volledig vrijstaand.

Waterreservoir of wateraansluiting

Wil je een Amerikaanse koelkast met waterreservoir hebben? Of wil je de Amerikaanse koelkast op een waterleiding aan (kunnen) sluiten? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je goed naar moet kijken.

Met een waterreservoir geniet je van veel gemak. Je hoeft alleen maar het reservoir met water te vullen, waarna je van de ijsdispenser gebruik kunt maken.

Je geniet hierdoor ook van een vrijstaande plaatsing. Doordat deze koelkast zonder wateraansluiting functioneert, hoef je ‘m niet in de buurt van een waterleiding/-punt te zetten.

Dat is bij een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting uiteraard een ander verhaal. In dat geval heb je echter geen omkijken naar het bijvullen van het reservoir. Maak daarom op dit gebied voor jezelf de juiste afweging.

Inhoud van de koelkast

Wil je een Amerikaanse koelkast met ijsdispenser hebben? Ga dan goed na met hoeveel personen je van de koelkast gebruik wilt maken.

De grootte van je huishouden is bepalend voor de inhoud van de koelkast. Let goed op de inhoud van het koelgedeelte, maar ook op de inhoud van het vriesgedeelte.

Technologieën en functies

Heb je al naar bovenstaande Amerikaanse koelkasten gekeken? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat veel van deze varianten slim zijn. Dat klopt.

De moderne Amerikaanse koelkasten met ijsdispensers worden van veel handige technologieën en functies voorzien. Ga daarom per variant goed na om welke technologieën en functies het precies gaat.

Overigens kun je ook nog voor speciale soorten Amerikaanse koelkasten gaan. Wat te denken van een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler?

Wat kost een goede Amerikaanse koelkast met ijsblokjes?

Wil je van de voordelen van een Amerikaanse koelkast én van de voordelen van een ijsblokjesmachine genieten? Dan moet je diep in de buidel tasten. Dit is absoluut geen voorbeeld van een goedkope Amerikaanse koelkast.

Het is echter hoe dan ook aan te raden om te investeren in de beste Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine. Van de koelkast én de ijsblokjes is het namelijk op en top genieten. Je moet echter al snel een minimum bedrag van €1000 uitgeven.

Welke merken bieden goede Amerikaanse koelkasten met ijsblokjes aan?

smalle amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine

Je komt al snel uit bij een koelkast van de merken Samsung, Hisense, LG, Etna en Beko. Deze merken leveren stuk voor stuk kwaliteit.

Wel hebben wij opgemerkt dat de verschillen tussen deze merken groot zijn. Dit heeft onder meer betrekking op de technologieën en functies.

Amerikaanse koelkast met ijsblokjes kopen: ons advies

De aanschaf van een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes is absoluut aan te raden. Hierbij raden wij je ook aan om even geduldig te wachten tot een goede Amerikaanse koelkast aanbieding.

Voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes moet je vrij diep in de buidel tasten, maar met een aanbieding is dat uiteraard minder het geval.

Wij zijn in ieder geval groot liefhebber van deze grote koelkasten met ijsblokjesdispenser!Meer Amerikaanse koelkasten:


Categorieën: Keuken