Amerikaanse koelkast met wijnkoeler kopen? De Top 3

Last updated by Kaz on

amerikaanse koelkast met wijnkoeler

Heb je oren naar de aanschaf van een Amerikaanse koelkast? Zoals je mogelijk weet, worden deze koelkasten momenteel in veel soorten aangeboden.

Voor de wijnliefhebbers is er bijvoorbeeld een nieuwe soort koelkast ontstaan: de Amerikaanse koelkast met wijnkoeler. In dit artikel maak je kennis met de beste Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler.

Dit zijn de top 5 beste Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler:

  1. Siemens KF96RSBEA
  2. LG GSXV80PZLE
  3. LG GMX844MCKV InstaView Door Cooling

Twee soorten Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler

Spreekt het principe van een Amerikaanse koelkast met wijnklimaatkast je aan? Dan is het goed om te weten dat je uit twee soorten koelkasten kunt kiezen:

  • Een koelkast met wijnlade. Dit betreft een grote Amerikaanse koelkast met daarin een wijnlade verwerkt. In deze lade leg je de flessen wijn neer, waarna deze op de perfecte temperatuur gehouden worden.
  • Een side by side koelkast met wijnkoeler. Dit is een koelkast die uit twee verticale delen bestaat, waarbij een gedeelte van één van de verticale delen voor wijnflessen geschikt is. Zo’n koelkast is echter niet alleen voor wijnflessen geschikt. Je kunt dit deel ook voor andere drinkens- en etenswaren gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler?

Als je een nieuwe koelkast wilt kopen, heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Zo kun je voor veel verschillende modellen kiezen, waaronder dus veel verschillende soorten Amerikaanse koelkasten.

De keuze voor een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler is absoluut aan te raden:

  • De wijn wordt op de perfecte temperatuur gekoeld. Je kunt de wijn hierdoor niet alleen lang(er) bewaren, maar je geniet ook nog eens van de optimale sfeerbeleving. De flessen wijn die op de perfecte temperatuur bewaard worden, smaken simpelweg nog een heel stuk lekkerder.
  • De koelkast is lekker groot. Kies je voor een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler? Dan kies je indirect voor een grote koelkast. Elke koelkast uitgevoerd in Amerikaanse stijl is namelijk groot uitgevoerd. Dit betekent dat je sowieso voldoende koel- en vriesruimte tot je beschikking hebt.
  • De koelkast is van veel handige extra’s voorzien. Als je voor een variant met wijnkoeler kiest, kies je voor een variant met veel handige extra’s. Zo bestaat er ook een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler en ijsblokjes. Ook als je voor één van de andere varianten kiest, geniet je van handige extra’s. Veel koelkasten die van een wijnkoeler voorzien zijn, zijn simpelweg luxe te noemen.

Zijn er ook nog aandachtspunten waar je rekening mee moet houden? Ja, je moet wel even goed naar je budget kijken. Als je zo’n koelkast met wijnkoeler aanschaft, moet je vrij diep in de buidel tasten.

Je moet daarom even goed voor jezelf bepalen of je hier budget voor hebt. En of je een dergelijk bedrag aan je nieuwe koelkast uit wilt geven.

Hoe vind je de beste Amerikaanse koelkast met wijnkoeler?

De keuze voor een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler is een aanrader. Je geniet van veel gemak, je kunt de wijn perfect koelen en je geniet van meer dan voldoende ruimte.

Maar, hoe kies je nou de beste Amerikaanse koelkast met wijnkoeler uit? Daarvoor moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Soort wijnkoeling

Heb je dit artikel tot zover doorgenomen? Dan heb je al kennisgemaakt met de 2 soorten wijnkoelingen. Het is nu aan jou om tussen beide soorten koelingen de juiste keuze te maken.

Bijkomende tip: let goed op de aanwezige ruimte voor de flessen wijn. Wil je graag zoveel mogelijk flessen wijn koelen? Dan heb je een Amerikaanse koelkast met grote wijnlade of wijnkoeler nodig.

Afmetingen

Bij een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler moet je ook goed naar de afmetingen kijken. Let dus op de afmetingen van het wijnkoelingsdeel, maar ook op de inhoud van de koelkast.

De afmetingen van de koelkast zelf zijn uiteraard ook van belang; je moet de koelkast immers wel een plekje in je woning kunnen geven.

Samenstelling

Bij een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler moet je goed naar de algehele samenstelling kijken:

  • Vriezer. Kies je voor een Amerikaanse koelkast met vriezer én wijnkoeler? Dan blijft er waarschijnlijk minder ruimte voor het koelgedeelte over. Een Amerikaanse koelkast met vriezer is uiteraard wel handig.
  • Andere extra’s. Kijk ook goed naar eventuele andere extra’s. Zo bestaan er al Amerikaanse koelkasten met wijnkoeler die je op afstand kunt bedienen!

Is een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler een verstandige aankoop?

Als je een wijnliefhebber bent, is een Amerikaanse koelkast met wijnkoeler zeker een verstandige aankoop. Je geniet van een grote koelkast en van voldoende ruimte voor de flessen wijn.

De wijn wordt op de perfecte temperatuur gekoeld, waardoor het op en top genieten is. Geniet van je overheerlijke wijntjes!Meer Amerikaanse koelkasten:


Categorieën: Keuken