Beste Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting: De Top 7

Last updated by Kaz on

amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting

Overweeg je de aanschaf van een Amerikaanse koelkast? Als je voor zo’n koelkast kiest, weet je één ding zeker: de koelkast heeft een forse inhoud.

Tevens is de kans groot dat de koelkast over een waterdispenser beschikt. Hiermee geniet je van koud water of zelfs ijsblokjes. Hoeft dit niet zo van je? Dan kies je het beste voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting.

Kies je voor een variant zonder wateraansluiting? Dan is het dus niet mogelijk om de koelkast op een waterkraan aan te sluiten. Daardoor is het ook niet mogelijk om van de waterdispenser gebruik te maken.

Bestaat er ook nog een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine zonder wateraansluiting? Ja, dat kan eventueel wel.

Als een koelkast geen wateraansluiting heeft, kan de koelkast alsnog over een waterreservoir beschikken. Met dat reservoir zou het alsnog mogelijk moeten zijn om ijsblokjes te maken.

In dit artikel ligt de focus echter op een andere soort Amerikaanse koelkast. Op een Amerikaanse koelkast zonder waterleiding, zonder watertoevoer en zonder waterreservoir.

De 7 beste Amerikaanse koelkasten zonder wateraansluiting uitgelicht

Spreekt het principe van een Amerikaanse koelkast je aan? Zit je alleen niet te wachten op de aanwezigheid van een ijsblokjesmachine? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande koelkasten te kiezen.

Dit zijn volgens ons de beste Amerikaanse koelkasten zonder wateraansluiting.

1. Samsung RS66A8101S9

De Samsung RS66A8101S9 is de beste Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. Deze koelkast is voor de begrippen van een koelkast vrij eenvoudig. De koelkast heeft bijvoorbeeld geen ijsblokjesdispenser.

Wel beschikt deze koelkast over een aanzienlijk inhoud: in zijn totaliteit een inhoud van 652 liter. Deze koelkast beschikt over meerdere technologieën, systemen en andere extra’s.

Je geniet hierdoor van een perfecte koeling en lange versheid van etenswaren. Bovendien valt het maximale geluidsniveau op; slechts 36 decibel.

Uiteraard heb je voor deze Amerikaanse koelkast zonder waterreservoir wel de nodige ruimte in je woning nodig. Maar goed; dat weet je als je voor een Amerikaanse koelkast kiest.
2. Haier HFR5719ENMG

Geef je liever minder geld uit aan je nieuwe Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting? Dan raden wij je graag de Haier HFR5719ENMG aan. Deze koelkast is relatief betaalbaar, heeft geen wateraansluiting en is behoorlijk groot.

Deze koelkast beschikt over een koelgedeelte van 306 liter en een vriesgedeelte van 140 liter. De koelkast heeft een maximaal geluidsniveau van 37 decibel, beschikt over een No Frost functie en beschikt over meerdere vrieslades.

Dankzij deze vrieslades berg je je pizza’s en andere etenswaren nóg handiger op. Voor deze Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting betaal je dus relatief weinig geld!
3. Veripart VPSBS177B

Vind je bovenstaande Amerikaanse koelkasten zonder wateraansluiting te duur? Of weet je simpelweg niet zo goed of een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting wel iets voor jou is? In beide gevallen raden wij je de Veripart koelkast VPSBS177B aan.

Dit is het goedkoopste instapmodel, waarmee je van het nodige gemak geniet. Dit komt onder meer door de vrijstaande plaatsing en de inhoud van 562 liter.

Dankzij deze inhoud is dit een vrij ruime koelkast. Daarbij geniet je ook nog van de strakke uitstraling. Deze zwarte koelkast is een lust voor het oog en staat met name in moderne woningen erg mooi.
4. Haier HB18FGSAAA Easy Access

De Haier HB18FGSAAA Easy Access is een unieke Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. Dit komt onder meer door de twee vrieslades waar het merk Haier voor gekozen heeft.

Deze twee vrieslades stellen je in staat om veel etenswaren in te vriezen. Het vriesgedeelte heeft hierdoor een inhoud van 181 liter, terwijl het koelgedeelte met een inhoud van 358 liter ook behoorlijk ruim is.

Deze Haier Amerikaanse koelkast is 190 centimeter hoog en is ook nog eens breed. Je hebt hierdoor in je keuken de nodige ruimte nodig. Door het ontbreken van de wateraansluiting geniet je dus wel van een vrijstaande plaatsing.
5. ETNA MKV581RVS

Hoef je niet per sé een zwarte Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting te hebben? Of gaat je voorkeur simpelweg uit naar een RVS koelkast? In dat geval raden wij je de ETNA MKV581RVS aan.

Deze koelkast vinden wij zelf een lust voor het oog, mede door de RVS uitstraling. Deze Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting beschikt over vier deuren, waarachter een aanzienlijke inhoud schuilt.

In zijn totaliteit heeft deze Amerikaanse koelkast een inhoud van 428 liter. Verder beschikt deze koelkast over vershoudzones en een No Frost functie. Houd er wel rekening mee: de ETNA MKV581RVS maakt behoorlijk veel lawaai.
6. Haier HFW7720ENMB

Ook de Haier HFW7720ENMB is een prima Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. Deze koelkast is geheel vrijstaand in je woning te plaatsen, doordat de wateraansluiting dus ontbreekt.

Bovendien heeft deze koelkast een aanzienlijke inhoud, zonder dat de koelkast overdreven groot is. Wel valt de hoogte van ruim 200 centimeter op. Deze koelkast maakt maximaal 37 decibel aan geluid en heeft een zeer handig vriesgedeelte.

Voor het vriesgedeelte hoef je namelijk geen deur open te doen, maar alleen maar een lade uit te trekken. Dit maakt het nog eenvoudiger om etenswaren in het vriesgedeelte in te vriezen!
7. Samsung RF50A5002B1/EG

De Samsung RF50A5002B1/EG vinden wij tot slot ook een geweldige Amerikaanse koelkast zonder waterreservoir. Deze koelkast oogt eenvoudig, mede door het ontbreken van de waterdispenser.

Verder heeft Samsung voor twee openslaande deuren en één groot koelvak gekozen. Deze combinatie zorgt voor een totale inhoud van maar liefst 496 liter. Zeker als je een groter huishouden hebt, is dit een uitmuntende Amerikaanse koelkast.

De koelkast maakt wel veel lawaai (40 decibel). Overigens kun je deze koelkast wél op een waterkraan aansluiten, mocht dit je voorkeur genieten.
Waarom voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting kiezen?

Een Amerikaanse koelkast is een unieke soort koelkast. Dit komt onder meer door de forse afmetingen, door de openslaande deuren en door de ijsblokjesmachine.

Heb je echter geen behoefte aan zo’n ijsblokjesmachine c.q. waterdispenser? Dan ben je het beste uit met een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. Met zo’n koelkast geniet je van een paar belangrijke voordelen:

Vrije plaatsing

Kies je voor een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes? Dan heb je altijd een waterkraan bij de koelkast nodig.

Alleen als je de koelkast op de waterkraan aansluit, kun je van de ijsblokjesmachine gebruik maken. Bij een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting is hier geen sprake van.

Je hebt simpelweg geen waterkraan nodig, waardoor je de koelkast op elke plek neer kunt zetten.

Relatief betaalbaar

Maak je een vergelijking tussen een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting en een Amerikaanse koelkast met waterreservoir? Dan valt onder meer het prijsverschil op.

Voor een variant zonder wateraansluiting/waterreservoir betaal je simpelweg minder. Dit komt puur door de eenvoud van zo’n koelkast.

Strak design

Bij een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting valt ook het strakke design op. Doordat deze koelkast geen waterdispenser heeft, ziet er de voorzijde van de koelkast er een stuk strakker uit.

Bekijk maar eens de foto’s. Je ziet dan precies wat we met dit voordeel bedoelen.

De koelkast maakt waarschijnlijk minder lawaai

Als je voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting kiest, ben je veelal ook van een lager geluidsniveau verzekerd. Door het ontbreken van de ijslokjesmachines maakt de Amerikaanse koelkast simpelweg minder lawaai.

Wil je graag een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting aanschaffen? Dan geniet je van nóg een voordeel: je hebt de keuze uit voldoende varianten.

Meerdere merken bieden dergelijke koelkasten namelijk aan. Dit geldt voor onder meer Samsung, Haier en LG. Doordat deze merken de koelkasten zonder wateraansluiting aanbieden, heb je voldoende om uit te kiezen.

Voor wie is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting geschikt?

Is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting voor iedereen geschikt? Nee, dat is niet het geval.

Wil je bijvoorbeeld de meest luxe Amerikaanse koelkast hebben? Dan sluit een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting niet helemaal op je wensen aan.

Of wil je graag ijskoude drankjes thuis kunnen maken? Ook dan is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting niet de beste keuze. In zo’n geval kies je beter voor een variant met wateraansluiting.

Zou je graag je kosten zo laag mogelijk willen houden? Of heb je het idee dat je nooit gebruik van de ijsblokjesmachines gaat maken? In die gevallen is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting wel een geschikte optie voor je!

Hoe kies je de beste Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting uit?

Spreken de voordelen van een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting je aan? Dan raden wij je dus aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Maar, wat is nou voor jóu de beste variant? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande punten letten.

Inhoud & afmetingen

Allereerst moet je goed naar deze twee facetten van de koelkast kijken:

  • Inhoud. De inhoud is per Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting aanzienlijk verschillend. Check daarom goed de inhoud en stem dit op het gewenste gebruik af. Ook is het verstandig om dit af te stemmen op de grootte van je huishouden. Let overigens goed op de inhoud van het koelgedeelte, maar ook op de inhoud van het vriesgedeelte.
  • Afmetingen. Waar wil je precies je nieuwe Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting neerzetten? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de koelkast maximaal kan zijn. Let in ieder geval goed op de afmetingen, aangezien deze per koelkast aanzienlijk verschillend zijn.

Merk & prijs

Ten tweede moet je goed naar het merk kijken. Als je de beste Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting wilt kopen, kom je al snel bij een A-merk uit. Samsung, Haier, ETNA en de Amerikaanse koelkasten van LG zijn hier goede voorbeelden van.

Voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting betaal je relatief veel geld. Althans; dat is het geval als je de prijzen afzet tegen de prijzen van een ‘normale’ koelkast.

Dit is minder het geval als je de prijzen afzet tegen de prijzen van een Amerikaanse koelkast mét wateraansluiting. Die zijn veelal duurder. Denk in ieder geval goed over je budget na.

Andere aandachtspunten

Ten derde is het verstandig om op deze aandachtspunten te letten:

  • Energieklasse. Idealiter verbruikt de Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting zo min mogelijk energie. Ga daarom voor een zo’n zuinig mogelijke Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting. Een Amerikaanse koelkast met energielabel A is helaas moeilijk (of niet) te vinden.
  • Geluidsniveau. Ook het geluidsniveau is van belang bij een dergelijke koelkast. Idealiter maakt de koelkast niet al te veel lawaai.
  • Vriesdeuren of vrieslades. Ga ook goed na hoe het vriesgedeelte opgebouwd is. Is dit met deuren gedaan? Of kun je van vrieslades gebruik maken? Het is aan jou om te bepalen wat je het liefste hebt.
  • Functies. Ga ook goed na over welke functies de Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting zoal beschikt. Hierbij kun je denken aan speciale vershoudzones, een No Frost functie en vergelijkbare functies.

Is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting aan te raden?

Hoef je bij je Amerikaanse koelkast niet per se een waterdispenser of ijsblokjesmachine te hebben? Dan is een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting absoluut aan te raden!Meer Amerikaanse koelkasten:


Categorieën: Keuken