Amerikaanse koelkast met energielabel A kopen: Is dit mogelijk?

Last updated by Kaz on

amerikaanse koelkast energielabel a

Wil je graag een Amerikaanse koelkast hebben? Eén van de nadelen waar je dan mee te maken krijgt, is de energieklasse.

De meeste Amerikaanse koelkasten beschikken namelijk over energielabel D of E. Wil je het echter zo zuinig mogelijk hebben? Dan moet je voor een Amerikaanse koelkast met energielabel A kiezen.

Maar, bestaan dergelijke koelkasten überhaupt? Of moet je voor een Amerikaanse koelkast met een hoger energielabel kiezen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Bestaan er Amerikaanse koelkasten met energielabel A?

Nee, er bestaan geen Amerikaanse koelkasten met energielabel A. En dus bestaan er ook geen Amerikaanse koelkasten met energielabel A++ of iets dergelijks.

Hoe dit komt? Dit heeft puur met de samenstelling van een Amerikaanse koelkast te maken. Doordat zo’n koelkast altijd groot is, heeft ‘ie veel stroom nodig om de gehele koelkast te kunnen koelen.

Ook is een Amerikaanse koelkast veelal van extra’s voorzien, zoals een ijs- en waterdispenser. Zo’n dispenser vraagt ook om extra stroom, waardoor het stroomverbruik al snel hoog uitvalt.

Wat zijn alternatieven voor een Amerikaanse koelkast met energielabel A?

Er bestaat dus geen Amerikaanse koelkast met energieklasse A. Wil je het desondanks toch zo zuinig mogelijk in je keuken houden? Dan kies je het beste voor één van onderstaande soorten Amerikaanse koelkasten.

Amerikaanse koelkast energielabel C

Een Amerikaanse koelkast met energielabel C is de meest zuinige variant van dit moment. Meerdere merken bieden inmiddels een variant met energieklasse C aan, waaronder Samsung.

Met een Amerikaanse koelkast met energieklasse C geniet je van een groot voordeel: een grote kostenbesparing per jaar.

Volgens Coolblue is het mogelijk om over de gehele levensduur €1080 te besparen. Dit is puur te danken aan het beperkte energieverbruik van zo’n koelkast.

Wil je een Amerikaanse koelkast met energielabel C aanschaffen? Houd dan wel rekening met een vrij forse investering.

Om deze koelkasten zo zuinig mogelijk uit te voeren, heeft de fabrikant bepaalde technologieën moeten gebruiken. Dat zie je overduidelijk terug in het prijskaartje.

Nog iets om rekening mee te houden: het aanbod van Amerikaanse koelkasten met energielabel C is vrij beperkt. Nog lang niet alle merken zijn in staat om zo’n zuinige koelkast te ontwikkelen. Je komt hierdoor eigenlijk al snel bij het merk Samsung uit.

Amerikaanse koelkast energielabel D

Kun je geen geschikte Amerikaanse koelkast met energielabel C vinden? Kijk dan eens naar een Amerikaanse koelkast met energielabel D. Met zo’n koelkast bespaar je ook nog de nodige energie per jaar. En daarmee de nodige euro’s.

Een variant met energieklasse D is uiteraard minder zuinig dan een variant met energieklasse. Het is echter lastig om dit verschil in woorden of in getallen uit te drukken.

Als je het simpelweg zo zuinig mogelijk wilt hebben, kies je het beste voor een variant met energieklasse C.

Neem je genoegen met energieklasse D? Dan heb je in ieder geval meer keuze dan bij energieklasse C het geval is. Meer fabrikanten zijn in staat om Amerikaanse koelkasten met energieklasse D uit te voeren.

Wat is beter: energielabel C of D?

In de basis is energielabel C beter. Des te dichter deze letter bij de ‘A’ ligt, des te zuiniger de Amerikaanse koelkast is. Idealiter zou je daarom voor een Amerikaanse koelkast met energielabel A willen kiezen, maar die varianten bestaan nu eenmaal niet.

De keuze voor energielabel C is in ieder geval beter dan de keuze voor energielabel C. Een Amerikaanse koelkast met label C staat simpelweg te boek als een energiezuinige Amerikaanse koelkast.

Uiteraard is dit wel relatief; een koelkast met energieklasse A is vele malen energiezuiniger. Maar goed, in dat geval kun je dus niet voor een Amerikaanse koelkast kiezen.

Bestaan er andere soorten koelkasten met energielabel A?

Het mag duidelijk zijn: er bestaan geen Amerikaanse koelkasten met energielabel A. Het is wel mogelijk om te kiezen voor energieklasse C of D. Bestaan er dan wel andere soorten koelkasten met energielabel A? Ja, die bestaan zeker:

  • Vrijstaande koelkast. Meerdere vrijstaande koelkasten beschikken over energielabel A. Dit is een vrij compacte koelkast die over één deur beschikt. Deze koelkasten hebben een netto inhoud van bijvoorbeeld 400 liter, waardoor ze wel fors kleiner zijn dan een Amerikaanse koelkast.
  • Koel- en vriescombinatie. Je kunt ook voor een koel- en vriescombinatie met energieklasse A kiezen. Bij zo’n koelkast geniet je van een koel- en vriesgedeelte. Beide gedeeltes zijn relatief klein, zeker als je het afzet tegen de inhoud van een Amerikaanse koelkast.

Zijn dit volwaardige alternatieven voor een Amerikaanse koelkast? Nee, dat is wat ons betreft niet het geval. Deze koelkasten zijn namelijk niet even groot als een Amerikaanse koelkast.

Ook beschikt een Amerikaanse koelkast over veel meer handige extra’s, zoals een water- en ijsdispenser. Ook beschikt een Amerikaanse koelkast veelal over handige functies, terwijl bovenstaande koelkasten vrij basic zijn.

Waarom zou je voor een energiezuinige Amerikaanse koelkast kiezen?

Er zijn eigenlijk 2 redenen om voor een energiezuinige koelkast te kiezen:

  • Je bespaart met een energiezuinige koelkast het nodige geld. Kies je bijvoorbeeld voor een Amerikaanse koelkast met energielabel C? Over de gehele levensduur genomen bespaar je met zo’n koelkast tot wel €1080 op je energierekening. Dat is althans het geval als je dit afzet tegen een Amerikaanse koelkast met energieklasse F.
  • Je levert een bijdrage aan het behoud van het milieu. Idealiter zou elk huishouden voor een energiezuinige koelkast moeten kiezen. Des te zuiniger alle koelkasten zijn, des te minder energie er verbruikt wordt. En des te minder energie er dus opgewekt hoeft te worden. Met de keuze voor een energiezuinige koelkast maak je dan ook een bewuste keuze.

Wat kost een energiezuinige Amerikaanse koelkast?

Met een energiezuinige Amerikaanse koelkast kun je veel geld besparen. In eerste instantie moet je echter wel een forse investering doen.

Een energiezuinige Amerikaanse koelkast is namelijk geen voorbeeld van een goedkope Amerikaanse koelkast.

Voor een energiezuinige Amerikaanse koelkast moet je diep in de buidel tasten. Dat heeft een simpele reden: dit is een koelkast van het hoogste ‘niveau’.

Om een Amerikaanse koelkast zo energiezuinig mogelijk te maken, moet een fabrikant voor unieke technologieën kiezen. Deze technologieën hebben een hoge kostprijs, waardoor de energiezuinige Amerikaanse koelkasten van zichzelf al duur zijn.

Geschikte energiezuinige Amerikaanse koelkasten

Wil je per sé een energiezuinige Amerikaanse koelkast aanschaffen? Bekijk dan de onderstaande 2 varianten eens. Dit zijn twee prima energiezuinige Amerikaanse koelkasten.

1. Samsung RS68A884CB1/EF

Samsung-RS68A884CB1EF-grote-koelkast

De Samsung RS68A884CB1/EF is de beste energiezuinige Amerikaanse koelkast van dit moment.

Deze koelkast beschikt over energieklasse C, waardoor ‘ie een stuk zuiniger is dan veel andere Amerikaanse koelkasten. Dit is iets waar we het merk Samsung absoluut complimenten voor moeten geven.

Dat moeten we ook doen voor de samenstelling van deze koelkast. De koelkast heeft namelijk een netto inhoud van 635 liter, beschikt over de No Frost functie en beschikt over de Twin Cooling Plus functie. Die functie zorgt voor een optimale luchtvochtigheid.

Dat deze koelkast zo energiezuinig is, komt onder meer door de aangebrachte efficiënte isolatie.
2. ETNA AKV678ZWA

De ETNA AKV678ZWA is ook een prima voorbeeld van een energiezuinige Amerikaanse koelkast. Net zoals bovenstaande variant heeft deze variant energielabel C. Dit betekent dat je met deze Amerikaanse koelkast het nodige geld gaat besparen.

Deze koelkast heeft ook nog een ideale samenstelling. Zo heeft ‘ie een netto inhoud van zo’n 500 liter, beschikt ‘ie over de No Frost functie en is ‘ie opvallend stil.

Deze Amerikaanse koelkast maakt slechts 35 decibel; je hoort ‘m hierdoor nagenoeg niet in je woning. Al met al een aanrader, mede ook door de gave uitstraling.
Energiezuinige Amerikaanse koelkast kopen: zeker een aanrader

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikte Amerikaanse koelkast? Een Amerikaanse koelkast met energielabel A ga je helaas niet vinden.

Wel kun je kiezen voor één van bovenstaande Amerikaanse koelkasten met energielabel C. Dat geniet volgens ons absoluut de voorkeur.

Met een energiezuinige Amerikaanse koelkast bespaar je simpelweg geld. Ook lever je nog een bijdrage aan het behoud van onze mooie aardbol. Het is wel goed om te weten dat je relatief veel geld aan een energiezuinige Amerikaanse koelkast kwijt bent.

Het kan daarom verstandig zijn om tot een aanbieding te wachten. Met een aanbieding bespaar je mogelijk een paar honderd euro. Dat betekent dat je op termijn van een nóg grotere besparing geniet.

Dankzij deze aanbieding, maar ook dankzij het beperkte energieverbruik. Ga dus direct op zoek naar de beste energiezuinige Amerikaanse koelkast!Meer Amerikaanse koelkasten:


Categorieën: Keuken