Beste Amerikaanse koelkast met waterreservoir: De top 7 beste

Last updated by Kaz on

amerikaanse koelkast met waterreservoir

Wil je in je keuken van de ultieme Amerikaanse koelkast genieten? Dan heb je een Amerikaanse koelkast nodig met waterreservoir. Of een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting.

In beide gevallen ben je in staat om van de waterdispenser/ijsblokjesmachine gebruik te maken.

Tussen deze beide soorten koelkasten bestaat een belangrijk verschil:

  • Wateraansluiting. Als de Amerikaanse koelkast een wateraansluiting heeft, betekent dit dat je ‘m op een waterkaan aan moet sluiten. Voor de werking van deze koelkast is een waterleiding benodigd.
  • Waterreservoir. Als de Amerikaanse koelkast over een waterreservoir beschikt, hoef je alleen maar het reservoir bij te vullen. Dit doe je handmatig, waardoor je géén waterleiding voor deze koelkast nodig hebt.

Spreekt een dergelijke koelkast met waterreservoir je aan? Neem dan vooral onderstaande reviews op je gemakje door.

In deze reviews lees je alles over de beste Amerikaanse koelkasten met waterreservoir.

De 7 beste Amerikaanse koelkasten met waterreservoir

Van een heerlijk ijskoud drankje met ijsblokjes genieten? Dat is mogelijk met een Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Vul het waterreservoir met water en maak vervolgens gebruik van de waterdispenser danwel de ijsblokjesmachine.

Spreekt dit je aan? Kies dan vooral voor één van onderstaande 7 Amerikaanse koelkasten. Dit vinden wij de beste varianten van dit moment.

1. Samsung RS68A8531S9

De Samsung RS68A8531S9 vinden wij de beste Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Dit reservoir is lekker groot, waardoor je ‘m niet al te vaak bij hoeft te vullen. De koelkast zelf is ook groot, getuige de totale inhoud van 634 liter.

Je geniet zowel van een groot koelgedeelte als van een groot vriesvak. Door de forse inhoud is dit een geschikte koelkast voor de grotere huishoudens. Aan de voorzijde zit de waterdispenser op een prachtige manier in de koelkast verwerkt.

Met deze dispenser geniet je dus van heerlijk ijskoud water. Of eventueel van ijsblokjes, aangezien deze dispenser ook dienst doet als ijsdispenser
2. ETNA AKV378IZWA

Past een zwarte koelkast het beste in jouw keuken? Dan raden wij je de ETNA AKV378IZWA aan. Dit vinden wij de beste zwarte Amerikaanse koelkast met waterreservoir.

Deze koelkast is volledig in het zwart uitgevoerd, inclusief de dispenser aan de voorzijde. Voor deze dispenser hoef je alleen maar het waterreservoir te vullen met water. Nadien geniet je van ijskoud water en/of ijsblokjes.

Deze koelkast heeft zelf een inhoud van 499 liter, waardoor ‘ie geschikt is voor de grotere huishoudens. De koelkast is – mede door de kleur – een lust voor het oog. Ook de kwaliteit van deze Etna koelkast is meer dan prima.
3. LG GSLV51PZXE

Als je een grote Amerikaanse koelkast wenst te hebben, raden wij je de LG GSLV51PZXE aan. Bij deze Amerikaanse koelkast valt de inhoud van maar liefst 635 liter direct op. Wat ook opvalt, is het grote waterreservoir.

Dit reservoir bevindt zich in de koelkast zelf en is makkelijk bij te vullen. Nadat je dit gedaan hebt, geniet je optimaal van ijskoud water en ijsblokjes. De koelkast doet zijn werk perfect, mede door nieuwe systemen en technologieën.

Ook maakt deze Amerikaanse koelkast met waterreservoir opvallend weinig lawaai. De koelkast is uitermate geschikt voor huishoudens van 5 of 6 personen.
4. Veripart VPSBSW177B

De beste goedkope Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Dat is de manier waarop we de Veripart VPSBSW177B het beste kunnen omschrijven. Deze koelkast kost slechts een paar honderd euro en kent een geweldige samenstelling.

Zo beschikt deze Amerikaanse koelkast over een groot reservoir. Vul dit reservoir met water en geniet optimaal van de waterdispenser. Ook is de koelkast met een inhoud van 529 liter behoorlijk groot. Ideaal voor de grotere huishoudens dus.

Dankzij No Frost voorkom je ijsvorming. De achterkant van de Veripart VPSBSW177B blijft altijd stofvrij; dit scheelt je heel wat uurtjes aan schoonmaakwerk.
5. LG GML844PZAE DoorCooling

De LG GML844PZAE DoorCooling verdient ook een plekje in deze top 7. Deze LG Amerikaanse koelkast beschikt over een waterreservoir die je makkelijk bij kunt vullen. Nadat je dit hebt gedaan, geniet je van ijskoud water of ijsblokjes uit de dispenser.

De koelkast is met een inhoud van 506 liter behoorlijk ruim te noemen. Ideaal, aangezien ‘ie hierdoor ook voor grotere huishoudens geschikt is.

Deze Amerikaanse koelkast ziet er strak uit, beschikt over meerdere handige systemen en beschikt over deurkoeling. De DoorCooling zorgt voor een constante temperatuur in de koelkast, waardoor het eten nog langer vers blijft. Al met al een absolute aanrader.
6. Hisense RS694N4TFE

Voor de Hisense RS694N4TFE ruimen wij ook graag een plekje in. Deze Amerikaanse koelkast met waterreservoir is relatief betaalbaar, ziet er strak uit en is voor de grotere huishoudens geschikt. Dit is onder meer aan de inhoud van 562 liter te danken.

Uiteraard beschikt ook deze Amerikaanse koelkast over een handig waterreservoir. Vul dit reservoir met water en maak probleemloos gebruik van de waterdispenser. Dat deze variant goedkoper is, blijkt jammer genoeg wel uit het hogere geluidsniveau.

Keerzijde is dat deze Amerikaanse koelkast van meerdere slimme systemen voorzien is. Ook is deze koelkast van meerdere plateaus aan de binnenzijde voorzien; je bergt hierdoor al het eten en drinken handig op.
7. LG GSXV91MCAE Instaview

Ben je bereid om in de beste Amerikaanse koelkast met waterreservoir te investeren? Dan raden wij je van harte de LG GSXV91MCAE aan.

Dit is een vrij dure Amerikaanse koelkast met waterreservoir, maar hij is elke euro dubbel en dwars waard. Dit komt onder meer door het handige waterreservoir, het prachtige design en de automatische werking.

Klop daarvoor twee keer op de deur. Je ziet vervolgens in één oogopslag welke boodschappen je nodig hebt, zonder hierbij de deur van de koelkast open te hoeven doen.

Deze koelkast heeft een inhoud van 635 liter en beschikt over nog veel meer handige systemen.
Verschil tussen een waterreservoir en wateraansluiting

Wil je dolgraag een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes hebben? Dan heb je dus een koelkast met een waterdispenser nodig. Zo’n dispenser kan op twee manieren werken: met een wateraansluiting of met een waterreservoir.

Dit lijkt mogelijk hetzelfde te zijn, maar is dat allerminst. Kies je voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir? Dan is aan de binnenzijde van de koelkast een waterreservoir te vinden. Dit reservoir vul je met water, waarna je van de waterdispenser gebruik kunt maken.

Kies je voor een Amerikaanse koelkast met wateraansluiting? Dan moet je de koelkast op een waterleiding of waterkraan aansluiten. Dat is de enige manier om van de dispenser gebruik te maken.

Nadeel hiervan is dat je de koelkast niet op elke plek neer kunt zetten. Dat is bij een koelkast met waterreservoir wél mogelijk.

Of kies je voor een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting?

Een Amerikaanse koelkast is niet zomaar een Amerikaanse koelkast. Dat bewijzen de 2 hierboven besproken soorten koelkasten al. Daarnaast kun je voor nóg een andere Amerikaanse koelkast kiezen: een variant zonder wateraansluiting.

Met een Amerikaanse koelkast zonder wateraansluiting ga je voor eenvoud. Zo’n variant beschikt niet over een waterdispenser of ijsblokjesmachine.

De koelkast oogt hierdoor strakker, is eenvoudiger en is hierdoor vaak ook voordeliger. Nadeel is uiteraard dat je niet van ijskoud water en/of ijsblokjes kunt genieten.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Het is hoe dan ook een voordeel dat je uit meerdere soorten Amerikaanse koelkasten kunt kiezen!

Wat zijn de voordelen van een Amerikaanse koelkast met waterreservoir?

De keuze voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir is absoluut aan te raden. Dit heeft onder meer met de volgende voordelen te maken:

  • Je kunt een Amerikaanse koelkast met waterreservoir overal neerzetten. Het enige dat je voor de werking van de koelkast nodig hebt, is een stroompunt. Door het waterreservoir heb je geen waterleiding of kraan nodig. Je kunt hierdoor veel meer kanten op met de plaatsing van de koelkast.
  • Je geniet van ijskoud water en/of ijsblokjes. Dankzij het waterreservoir geniet je ook nog gewoon van ijskoud water en/of ijsblokjes. Dat is uiteindelijk alles wat je wilt, niet waar?
  • Je kunt het waterreservoir makkelijk bijvullen. Het is uiteraard wel zaak om het waterreservoir van de koelkast regelmatig bij te vullen. Dit gaat gelukkig bij de meeste varianten erg simpel. Doordat het reservoir vaak vrij groot is, hoef je ‘m ook niet al te vaak bij te vullen.
  • Je hebt meer dan voldoende keuze. Heb je bovenstaande 7 reviews doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat je meer dan voldoende keuze hebt. Mocht je graag een Amerikaanse koelkast met waterreservoir willen hebben, kun je dus een prima vergelijking maken.

Hoe vind je de beste Amerikaanse koelkast met waterreservoir?

Spreken de (unieke) voordelen van een Amerikaanse koelkast met waterreservoir je aan? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop te gaan. Je moet hierbij op talloze aandachtspunten letten.

De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Waterreservoir

Ten eerste moet je goed naar het waterreservoir van de Amerikaanse koelkast kijken. Twee zaken zijn hierbij van belang:

  • De plaatsing van het waterreservoir. Je moet allereerst kijken waar het waterreservoir zich in de koelkast bevindt. Idealiter bevindt het reservoir zich op een makkelijk te bereiken plek. Ook is het wenselijk dat je het reservoir uit de koelkast kunt tillen. Als dat het geval is, vul je ‘m moeiteloos onder de kraan bij.
  • De inhoud van het waterreservoir. Maak je graag/veel gebruik van de waterdispenser? Dan is het wenselijk dat het waterreservoir een forse inhoud heeft. Ga goed na wat de inhoud van het reservoir precies is. Stem deze inhoud ook goed af op het gewenste gebruik.

Plaatsing van de koelkast

Ten tweede moet je goed naar de plaatsing van de Amerikaanse koelkast met waterreservoir moet kijken. Door het reservoir kun je ‘m in principe overal in je woning neerzetten. Let in ieder geval goed op de volgende punten:

  • Afmetingen. Elke Amerikaanse koelkast met waterreservoir heeft zo zijn specifieke afmetingen. Bepaal daarom eerst waar je de koelkast neer wilt zetten. Weet je dat? Dan weet je ook hoe groot de Amerikaanse koelkast met waterreservoir maximaal kan zijn.
  • Kleur. Weet je waar je je nieuwe Amerikaanse koelkast met waterreservoir neer wilt zetten? Dan is het zaak om goed naar de stijl van die ruimte te kijken. Op basis daarvan bepaal je namelijk welke kleur koelkast het beste bij de ruimte past.

Inhoud & huishouden

Ten derde moet je goed naar de inhoud van de Amerikaanse koelkast met waterreservoir kijken.

Stem de inhoud vooral goed op je huishouden af. Met name als je een groter huishouden hebt, is het belangrijk om voor een forse inhoud te kiezen.

Let goed op de inhoud van het koelgedeelte, maar ook op de inhoud van het vriesgedeelte.

Merk & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je op de kwaliteit van de Amerikaanse koelkast met waterreservoir. Wil je van het beste van het beste genieten? Kies dan voor een Amerikaanse koelkast met waterreservoir van een A-merk.

De verschillende merken die we in dit artikel besproken hebben, zijn zogeheten A-merken.Meer Amerikaanse koelkasten:


Categorieën: Huishouden