Veripart koelkast: Het kopen waard? (Review)

Last updated by Kaz on

veripart koelkast review

Ben je op zoek naar een relatief betaalbare koelkast? Grote kans dat je al snel bij één van de modellen van Veripart uitkomt.

Dit merk biedt meerdere koelkasten tegen scherpe prijzen aan. Klinkt interessant, maar doe je verstandig aan de aanschaf van een Veripart koelkast? Je leest het in deze uitgebreide Veripart koelkast review!

Het aanbod van Veripart

Graag kijken we eerst naar het aanbod van koelkasten van Veripart. Daarbij vallen een paar zaken direct op:

  • Veripart is een budgetmerk. Aan elk prijskaartje is terug te zien dat Veripart een zogeheten budgetmerk is. Dit merk richt zich niet op het aanbieden van de beste of meest luxe koelkasten, maar wél op het aanbieden van goedkope koelkasten. Juist hierdoor is het aanbod van Veripart voor behoorlijk veel mensen en huishoudens uiterst interessant.
  • Veripart biedt veel koelkasten aan. Kijk je naar het huidige aanbod van Veripart? Toen wij deze Veripart koelkast review schreven, bood dit merk meer dan 15 verschillende modellen aan. Dat aantal geeft duidelijk aan dat we met een serieus merk te maken hebben.
  • Veripart biedt veel soorten koelkasten aan. Wil je een Amerikaanse koelkast, tafelmodel koelkast, tafelmodel koelkast met vriesvak of grote koelkast aanschaffen? Ongeacht wat je wensen zijn, zit je bij het merk Veripart goed. Dit merk biedt gewoonweg veel soorten koelkasten aan.

Wat is Veripart voor merk?

Het merk Veripart is mogelijk niet zo bekend als Samsung, Bosch en de Inventum koelkasten. In de wereld van koelkast merken zijn dat de A-merken, terwijl Veripart dus een budgetmerk is. Maar, met alleen die omschrijving doen we dit merk eigenlijk een beetje te kort.

Veripart is van origine een Nederlands merk. Het merk is hierdoor in staat om een prima kwaliteit te leveren, maar heeft niet met bijvoorbeeld dure transportkosten te maken.

De focus van dit merk ligt – vooralsnog – volledig op de Nederlandse markt. Het doel daarbij is om goede koelkasten tegen scherpe prijzen aan te bieden. In dat doel slaagt het merk meer dan goed.

Betaalbare producten van goede kwaliteit; dat is waar het bij dit Nederlandse merk omdraait. Het fijne is dat Veripart niet alleen koelkasten aanbiedt, maar ook vriezers, stofzuigers en handige accessoires.

Qua accessoires kun je denken aan stekkerdozen, batterijen en kantooraccessoires.

Waar komt Veripart vandaan?

Zoals hierboven al aangegeven, komt Veripart van origine uit Nederland. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • De koelkasten zijn van een prima kwaliteit. Als je voor bijvoorbeeld een budgetmerk uit China kiest, is het altijd maar afwachten wat de koelkast precies is. Aangezien Veripart een Nederlands merk is, ben je van een goede kwaliteit verzekerd.
  • De service is prima. Zit je onverhoopt met een klacht of probleem? Dan is het fijn en makkelijk contact opnemen met Veripart. Je kunt ‘gewoon’ in het Nederlands contact opnemen en je hoeft geen talloze tussenstappen te doorlopen.

👍 Waarom kiezen voor een Veripart koelkast?

Veripart is niet het bekendste merk. Toch zien wij dat door de jaren heen dit merk een steeds grotere naamsbekendheid opgebouwd heeft. Dit lijkt onder meer te komen door het diverse aanbod en bijbehorende vraagprijzen.

Zijn dat direct alle redenen om te kiezen voor een Veripart koelkast? Nee, wat ons betreft zijn er meerdere redenen om voor een Veripart koelkast te kiezen.

Eenvoudige koelkasten

Hoeft een koelkast van jou niet al te bijzonder te zijn? Dan zit je goed bij het merk Veripart. Dit merk doet er alles aan om koelkasten zonder poespas aan te bieden.

Het gevolg daarvan is de koelkasten van Veripart bijzonder eenvoudig samengesteld zijn. Dát brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • De koelkast doet gewoon wat ‘ie moet doen. Bijkomend voordeel is dat je ‘m makkelijk kunt bedienen. Dat is bij met name de echt luxe koelkasten in sommige gevallen een kleine uitdaging.
  • Er kan niet al te veel kapot aan gaan. Weet je wat een gekend probleem van veel moderne apparaten is? Doordat er zoveel toeters en bellen op zitten, kan er ook veel aan kapot gaan. Daar hoef je bij een Veripart koelkast zeker niet bang voor te zijn.

Nederlandse kwaliteit

Zoals uit deze Veripart koelkast review gebleken is, is Veripart een Nederlands merk. Dat merk je gelukkig aan de kwaliteit terug. De koelkasten zijn op een prima manier samengesteld, zijn netjes afgewerkt en gaan ook nog opvallend lang mee.

Waarom dat laatste opvallend is? Omdat de koelkasten van Veripart dus opvallend betaalbaar zijn.

Keuze uit meerdere modellen

Naar wat voor soort koelkast gaat je voorkeur uit? Zoals eerder in deze review al gesteld, biedt Veripart inmiddels meerdere koelkasten aan.

De focus lag in eerste instantie op de kleine tafelmodel koelkasten, maar men biedt nu zelfs heuse Amerikaanse koelkasten aan. Als je bijvoorbeeld goedkoop een Amerikaanse koelkast wilt kopen, kun je perfect bij het merk Veripart aankloppen!

Goedkoop

Ja, we komen graag nogmaals op de voordelige prijskaartjes terug.

Mocht je voor één van de Veripart koelkasten kiezen, hoef je niet al te diep in de buidel tasten. Ten opzichte van veel andere merken is Veripart gewoonweg vele malen goedkoper.

👎 Waarom níet kiezen voor een Veripart koelkast?

De keuze voor een Veripart koelkast lijkt een logische keuze te zijn. De kwaliteit is immers prima, het merk biedt meerdere modellen aan en de prijzen ook nog interessant.

Toch is het ook verstandig om naar een paar belangrijke aandachtspunten te kijken.

Geen extra’s

Kies je voor een Veripart koelkast? Dan kies je dus bewust voor eenvoud. Je moet hierdoor goed beseffen dat een koelkast van Veripart niet over handige extra’s beschikt.

Doordat het hieraan ontbreekt, zijn de toepassingsmogelijkheden iets beperkter. Ook heb je bijvoorbeeld met veel minder instelmogelijkheden te maken.

Is dit een groot probleem? Dat hangt vooral van je wensen en voorkeuren af. Stel je hoge eisen aan je nieuwe koelkast? Dan is het logischer om voor een ander merk te kiezen.

Wil je graag dat jouw nieuwe koelkast zo eenvoudig mogelijk is? Dan is een Veripart koelkast zeer zeker een aanrader.

Niet het mooiste design

Wij zijn van mening dat de Veripart koelkasten niet moeders mooiste zijn. Hoe dit komt? Dit komt mogelijk doordat het ontwerpteam van Veripart hier zo min mogelijk aandacht aan besteed.

De koelkasten van dit merk moeten immers eenvoudig zijn.

Of dit een groot nadeel is, is aan jou om te bepalen. Wil je je koelkast een prominente plek in je woning of keuken geven? Dan kun je je afvragen of een Veripart koelkast wel zo’n handige aankoop is.

Hecht je echter weinig waarde aan het design van je koelkast? Dan is een Veripart koelkast zeker wel interessant.

Verbruiken relatief veel energie

In de huidige tijden is het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te leven. Met een koelkast van Veripart doe je dit echter in mindere mate.

Doordat de koelkasten van dit merk zo eenvoudig zijn, hebben ze een vrij ‘hoge’ energieklasse. Zo moet je al snel rekening houden met energieklasse D of zelfs E.

Dit is wat ons betreft het grootste nadeel van een Veripart koelkast. Het Veripart merk heeft ontzettend veel te bieden, maar kan op dit gebied nog een flinke winst behalen.

Men moet eigenlijk wel; meer en meer huishoudens hechten immers waarde aan energiezuinige huishoudelijke apparaten.

Hoe verhoudt Veripart zich tot andere merken?

Het is vrij lastig om een vergelijking tussen Veripart en andere merken te maken. Eigenlijk de enige vergelijking die logisch is, is de vergelijking tussen Veripart en Beko. Net zoals Veripart richt Beko haar pijlen ook op eenvoudige en goedkope koelkasten.

Tussen deze beide koelkast merken bestaat echter een groot verschil: het land van productie. Zoals gesteld is Veripart een Nederlands merk, terwijl Beko een Turks merk is. Dit is iets dat je mogelijk in de kwaliteit terug kunt zien.

Ook is het aanbod van beide merken aanzienlijk anders. Zo kunnen we stellen dat het aanbod van Beko een stuk uitgebreider is dan het aanbod van Veripart.

Daarbovenop komt een aanzienlijk verschil in verkrijgbaarheid. Wil je in ons land een Veripart koelkast aanschaffen? Dan kom je direct bij Coolblue uit.

Wil je in ons land een Beko koelkast aanschaffen? Dan kun je bij veel meer aanbieders terecht, waaronder Bol.com.

Kun je dan ook nog een vergelijking tussen Veripart en A-merken maken? Het is mogelijk, maar het heeft weinig zin.

Ten opzichte van Bosch en Siemens richt Veripart zich bijvoorbeeld op een hele andere doelgroep. De koelkasten zijn daardoor aanzienlijk anders, net zoals de prijskaartjes.

Wat kost een Veripart koelkast?

De prijzen van de Veripart koelkasten liggen relatief laag. Zo kun je voor €299 al een tafelmodel koelkast met vriesvak aanschaffen. Als je bereid bent om €849 uit te geven, ben je al de trotse eigenaar van een Veripart Amerikaanse koelkast.

Uiteraard zijn de prijzen per koelkast verschillend. Ook is het goed mogelijk dat Veripart prijsverhogingen door moet voeren; ook dit merk heeft steeds met hogere kosten te maken.

Is een Veripart koelkast aan te raden?

Een Veripart koelkast kán zeker een aanrader zijn. Dat is vooral het geval als je zo min mogelijk geld aan een eenvoudige koelkast uit wilt geven.

Stel je net iets hogere eisen aan je koelkast? Dan vallen de modellen van Veripart eigenlijk direct af.

Veripart heeft hoe dan ook veel te bieden. Het merk is volledig Nederlands, de modellen zijn bij Coolblue te verkrijgen en je hoeft opvallend weinig geld uit te geven.

Klinkt dit als muziek in je oren? Ga dan direct op zoek naar de beste Veripart koelkast!


Categorieën: Keuken