Grote koelkast kopen? Dit zijn de 7 beste grote koelkasten

Last updated by Kaz on

grote koelkast kopen

Bij het uitkiezen van een nieuwe koelkast heb je voldoende mogelijkheden. Je kunt niet alleen uit verschillende soorten koelkasten kiezen, maar ook uit verschillende afmetingen.

Heb je nou een groot huishouden of wil je graag veel eten en drinken op voorraad hebben? In beide gevallen is de keuze voor een grote koelkast aan te raden.

De 7 beste grote koelkasten uitgelicht

Welke koelkast groot is nou een echte aanrader? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat. Om deze vraag te beantwoorden, zijn wij op zoek gegaan naar de 7 beste grote koelkasten.

Uiteindelijk zijn wij bij onderstaande 7 varianten uitgekomen. Deze koelkasten zijn niet alleen groot, maar voldoen ook aan tal van andere eisen.

Goed om te weten: een koelkast die een inhoud van minimaal 250 liter is, wordt door ons als ‘groot’ gezien. Heb je nou een klein huishouden? Kies dan idealiter voor een kleinere koelkast.

1. Samsung RB34T605CB1

De Samsung RB34T605CB1 is volgens ons de beste grote koelkast van dit moment. Of beter gezegd: de beste grote koelkast met vriezer. Deze koelkast heeft niet alleen een ruim koelgedeelte (230 liter), maar ook een ruim vriesgedeelte (114 liter).

Dit stelt je in staat om veel eten te koelen én in te vriezen. Deze hoge koelkast heeft energieklasse C, maakt weinig lawaai en is van enkele handige extra’s voorzien.

Je kunt hierbij denken aan een Humidity Fresh lade met instelbare luchtvochtigheid en 2 apart instelbare zones. Deze grote koelkast ziet er ook nog eens strak uit.
2. ETNA AKV378IZWA

ETNA-AKV378IZWA-amerikaanse-koelkast-met-waterreservoir

Wil je een écht grote koelkast hebben? Dan raden wij je graag de ETNA AKV378IZWA aan. Dit is volgens ons de beste grote Amerikaanse koelkast. Met dank aan de inhoud van 499 liter is deze koelkast ideaal voor grote huishoudens.

Deze inhoud is overigens als volgt verdeeld: koelgedeelte van 334 liter en vriesgedeelte van 165 liter. Met deze Amerikaanse koelkast geniet je in ieder geval van veel gemak, mede door de dispenser.

Doordat dit een koelkast met waterreservoir betreft, heb je geen wateraansluiting nodig. Wel moet je bij deze grote Amerikaanse koelkast rekening houden met een fors geluidsniveau.
3. Samsung RB36T602CSA

Samsung-RB36T602CSA-stille-koelkast

De Samsung RB36T602CSA vinden wij de beste grote koelkast met grote vriesvak. Deze koelkast heeft een koelgedeelte van 251 liter en een vriesgedeelte van 114 liter.

Deze totale inhoud van 365 liter sluit ongetwijfeld op de wensen van veel huishoudens aan. Dit komt ook door de energieklasse C. Deze energieklasse geeft aan dat dit één van de zuinigste grote koelkasten is. Wat wil je nog meer?

Deze koelkast beschikt ook nog over No Frost, maakt weinig lawaai en kent een handige indeling. Dat blijkt onder meer uit het wijnplateau, de 3 deurvakken en nog 2 overige plateaus.
4. LG GLM71MCCSF DoorCooling

Wil je graag een hoge koelkast zonder vriesvak hebben? Kies dan voor de LG GLM71MCCSF DoorCooling. Dit is volgens onze test de beste grote koelkast zonder vriesvak.

Doordat het vriesvak volledig ontbreekt, heeft ‘ie een koelinhoud van maar liefst 386 liter. Dit maakt deze grote koelkast uiterst geschikt voor de grotere huishoudens.

Deze koelkast is overigens 186 centimeter hoog en kent een super handige indeling. Dit is aan de plateaus, deurkoeling en instelbare temperatuur te danken. De deurkoeling zorgt altijd voor een stabiele temperatuur, waardoor het eten langer vers blijft.

Deze koelkast verbruikt niet al te veel energie en is relatief stil te noemen.
5. Siemens KI81RAFE0

Heb je in je keuken ruimte over voor een inbouw koelkast? En wil je graag een hoge koelkast hebben? Dan raden wij je graag de Siemens KI81RAFE0 aan. Dit vinden wij de beste hoge koelkast inbouw.

Deze koelkast is 177,2 centimeter hoog, waardoor ‘ie voor in veel keukens geschikt is. De koelkast heeft een inhoud van 319 liter en beschikt níet over een vriesvak. De gehele inhoud van de koelkast is dus een koelgedeelte.

Deze koelkast beschikt over een instelbare luchtvochtigheidssysteem, over een handig flessenrek en over een easyAccess plateau. Dit betekent dat je het plateau uit kunt schuiven, waardoor je makkelijker iets uit de koelkast pakt.
6. Veripart VPKVC180B

Voor een normale grote koelkast moet je vaak diep in de buidel tasten. Dit geldt echter niet voor de Veripart VPKVC180B. Dit is wat ons betreft de beste goedkoopste grote koelkast. En het is ook nog een relatief smalle koelkast.

Hij is niet 50 cm breed, maar wel 54 cm. Voor de begrippen van een grote koelkast is dat bijzonder smal te noemen. Dankzij deze breedte geef je ‘m in ieder geval makkelijk een plekje in je woning.

De koelkast heeft een koelgedeelte van 253 liter en een vriesgedeelte van 71 liter. Dit maakt deze koelkast uiterst geschikt voor huishoudens van 3 á 4 personen.
7. Samsung RS68A884CB1/EF

Wil je een XXL koelkast? Kijk dan niet verder, maar kies direct voor de Samsung RS68A884CB1/EF. Dit is wat ons betreft de beste XXL koelkast. Deze Amerikaanse koelkast heeft een inhoud van maar liefst 635 liter.

Van deze inhoud is 409 liter weggelegd voor het koelgedeelte en 226 liter voor het vriesgedeelte. Zowel het koel- als het vriesgedeelte zijn hiermee ontzettend groot. De koelkast neemt hierdoor veel ruimte in, maar dat is het meer dan waard.

Deze grote koelkast verbruikt vrij weinig energie, is geheel naar wens in te stellen en hoef je nooit te ontdooien. Ook geniet je van een prachtige (en luxe) uitstraling.
Wat is precies een grote koelkast?

Is elke grote koelkast breed en/of hoog? Nee, dat is niet het geval. Dat is wat ons betreft niet de juiste criteria om aan te houden bij een grote koelkast.

Je kunt veel beter het volgende criteria aanhouden: een grote koelkast is een koelkast met een inhoud van minimaal 250 liter.

Hiermee bedoelen we alleen het koelgedeelte van de koelkast. Veel koelkasten zijn namelijk ook nog van een vriesgedeelte voorzien. De inhoud van dat vriesgedeelte valt dan buiten de inhoud van 250 liter.

Goed om te weten: er bestaan aanzienlijke verschillen. Zo kun je kiezen voor een grote koelkast met een inhoud 250 liter, maar ook met een inhoud van ruim 400 liter.

Het is dus heel belangrijk om naar het gewenste gebruik te kijken. Net zoals dat je dit bij een grote vriezer en grote wasmachine zou moeten doen.

Voor wie is een grote koelkast geschikt?

Een grote koelkast is voor in bepaalde situaties min of meer onmisbaar:

  • Als je veel eten en drinken wilt koelen. Het maakt niet uit wat hier de reden voor is. Zolang je weet dat je veel eten en drinken wilt koelen, is het aan te raden om voor een grote koelkast te kiezen. Met een grote koelkast creëer je simpelweg veel koelruimte. En mogelijke ook nog voldoende vriesruimte.
  • Als je een groot huishouden hebt. Heb je bijvoorbeeld een huishouden van 4, 5 of 6 personen? Dan kom je al snel bij een grote koelkast uit. Dit heeft te maken met het gewenste gebruik. Als iedereen eten en drinken in de koelkast wil koelen, is er simpelweg veel ruimte nodig. Als je een groot huishouden hebt, is de keuze voor een grote koelkast daarom een aanrader.
  • Als je een groot feest geeft. Geef je thuis een groot feest? Dan heb je ook baat bij een grote koelkast. In dat geval wil je immers veel drank koud hebben staan, terwijl je mogelijk ook nog hapjes in de koelkast wilt bewaren. Als dit het geval is, kun je je echter afvragen of je niet beter een grote koelkast kunt huren.

Wat is voor jou de beste grote koelkast?

Herken? je jezelf één of meerdere van bovenstaande situaties? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste grote koelkast.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je informatie over de belangrijkste aandachtspunten.

Soort koelkast

Ten eerste moet je goed naar het soort koelkast kijken. Je hebt hierbij met meerdere varianten te maken:

  • 1-deurs koelkast. Dit is een vrij simpele koelkast met 1 deur en met alleen een koelgedeelte.
  • Koelvriescombinatie. Wil je graag een koel- én vriesgedeelte hebben? Dan kies je het beste voor een koelvriescombinatie.
  • Amerikaanse koelkast. Zou je graag een XXL koelkast willen hebben? Dan lijkt de keuze voor een Amerikaanse koelkast de juiste te zijn.
  • Inbouw koelkast. Als je in je keuken inbouwruimte voor een koelkast hebt, is een grote koelkast inbouw de juiste keuze.

Exacte inhoud van de koelkast

Ten tweede moet je goed naar de exacte inhoud van de koelkast kijken. Het is hierbij van belang om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Daarbij moet je dus ook goed naar de grootte van je huishouden kijken.

Let overigens goed op de twee soorten inhoud van een koelkast: het koelgedeelte en het vriesgedeelte. Of wil je een grote koelkast zonder vriesvak? Dan is uiteraard alleen het koelgedeelte van belang.

Afmetingen van de koelkast

Ten derde spelen de afmetingen van de koelkast een grote rol. Het is hierbij vooral van belang om te bepalen waar je de koelkast neer wilt zetten.

Wil je de koelkast in je keuken zetten? Of wil je ‘m mogelijk in de garage of schuur zetten? Dit kan van invloed zijn op de maximale afmetingen van de koelkast.

Indeling van de koelkast

Ten vierde moet je goed naar de indeling van de koelkast kijken. Dit komt vooral doordat meerdere fabrikanten hun koelkasten van handige extra’s voorzien.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan instelbare plateaus. Of aan een instelbare luchtvochtigheid voor een speciale groentelade.

Als je op deze manier de koelkast aan kunt passen, is dat ideaal te noemen. Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat de koelkast perfect op je wensen aansluit.

Andere aandachtspunten

Ten vijfde wijzen wij je graag op de volgende aandachtspunten:

  • Geluidsniveau. Wil je een stille koelkast hebben? Dat is gelukkig wel mogelijk. Als je dit wilt, kies je het beste voor een koelkast met een geluidsniveau van 35 decibel.
  • Kleur. Je hebt ook nog met de kleur van de koelkast te maken. Spreekt een witte of zwarte koelkast je aan? Of heb je toch liever een grijsachtige koelkast? Dit zijn zo’n beetje de kleuren waaruit je bij een grote koelkast kunt kiezen.

Merk & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op het merk en de kwaliteit. Deze twee criteria gaan eigenlijk hand in hand met elkaar.

Kies je voor een koelkast van één van de beste koelkast merken? Dan ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd. Daarmee ben je ook van de gewenste (lange) levensduur verzekerd. Wat wil je nog meer?

Wat betaal je voor een grote koelkast?

Een grote koelkast is niet goedkoop. Als je zo’n koelkast wilt kopen, ben je hier al snel 800 euro aan kwijt.

Wil je liever zo min mogelijk geld uitgeven? Wacht dan op een aanbieding of kies voor een grote koelkast van een budgetmerk. Onder meer Veripart levert prima grote koelkasten tegen een scherpe prijs.

Is een grote koelkast een verstandige aankoop?

Zonder enige twijfel: ja. Zeker als je een groot huishouden hebt, kun je eigenlijk niet zonder een grote koelkast.

Een grote koelkast is ook ideaal als je veel eten en drinken gekoeld wilt hebben. Voldoende reden dus om voor één van bovenstaande beste grote koelkasten te kiezen!Meer koelkasten:


Categorieën: Keuken