Samsung RB34T605CB1 kopen? Review & Aanbieding

Last updated by Kaz on

samsung rb34t605cb1 review

Waar moet jouw nieuwe koelkast aan voldoen? Voordat je op zoek naar de beste koelkast kunt gaan, moet je goed over je wensen en eisen nadenken.

Ben je op basis daarvan uiteindelijk bij de Samsung RB34T605CB1 uitgekomen? Dan hoef je nog maar één ding te doen: deze review door te nemen.

In deze review zoomen wij namelijk volledig in op deze Samsung koelkast.

De Samsung RB34T605CB1 in het kort

Eén van de slimste koelkasten van dit moment. Eén van de mooiste koelkasten van dit moment. En één van de handigste koelkasten van dit moment. Dit zijn verschillende manieren waarop we de RB34T605CB1 kunnen omschrijven.

Samsung heeft hoge ogen gegooid met deze koelkast, waarbij wij tot de groep van fans behoren. Deze koelkast heeft veel te bieden, heel veel zelfs.

👍 Samsung RB34T605CB1 voordelen:

 • Energiezuinig (energieklasse C)
 • Maakt amper lawaai
 • Handige vershoudzones
 • Inclusief No Frost functie
 • Veel instelmogelijkheden
 • Fraai design
 • Betaalbaar

👎 Samsung RB34T605CB1 nadelen:

 • Ontbreekt aan een hevelgreep
 • Geen lampje in het vriesvak


De belangrijkste specificaties van de Samsung RB34T605CB1

De Samsung RB34T605CB1 is een goed aangeschreven koelvriescombinatie. Deze koelkast kan op veel lovende woorden rekenen, mede door de interessante specificaties. De belangrijkste specificaties vind je in onderstaande tabel:

EnergieklasseC
Geluidsniveau35 decibel
Inhoud koelgedeelte230 liter
Inhoud vriesgedeelte114 liter
Netto inhoud344 liter
Maximale omgevingstemperatuur43 graden Celsius
Minimale omgevingstemperatuur10 graden Celsius
Aantal plateaus4
Energieverbruik per jaar163 kWh
Energiekosten per jaar€65,20
Afmetingen (h x b x d)185,3 x 59,5 x 65,8 cm
Gewicht68 kilogram

Uit deze specificaties blijkt één ding overduidelijk: deze Samsung koelkast is voor veel huishoudens geschikt. Dit is aan de energieklasse, het koelgedeelte en het vriesgedeelte te danken.

Energieverbruik

Het energieverbruik van de Samsung RB34T605CB1 valt in positieve zin op. Deze koelkast heeft energieklasse C; dit is in de wereld van koelkasten relatief zuinig te noemen.

Dat blijkt ook uit het jaarlijkse verbruik van slechts 163 kWh. Doordat dit verbruik reuze mee valt, betaal je jaarlijks slechts €65 aan energie voor deze koelkast. Dat is bij vergelijkbare koelkasten een ander verhaal; die verbruiken allemaal een stuk meer energie.

Inhoud

De totale inhoud van de Samsung RB34T605CB1 is 344 liter. Dit is als volgt verdeeld:

 • Koelgedeelte: 230 liter. Het koelgedeelte kun je deels naar wens indelen. Zo kun je de plateaus op een andere hoogte plaatsen. Ook heeft dit koelgedeelte twee instelbare zones, waarover later meer in deze review.
 • Vriesgedeelte: 114 liter. Voor je diepvriesproducten is het vriesgedeelte van de Samsung RB34T605CB1 groot genoeg. Het enige dat hierbij onhandig is, is dat dit vriesgedeelte geen lamp heeft.

Deze inhoud sluit in ieder geval op de wensen van veel huishoudens aan. Daarbovenop komt dat de afmetingen van deze koelkast gemiddeld zijn. Je hebt dus niet overdreven veel ruimte in je woning nodig voor de Samsung RB34T605CB1.

Omgevingstemperatuur

Bij elke koelkast moet je goed naar de omgevingstemperatuur kijken. Je kunt namelijk niet elke koelkast in een koude schuur zetten. Of in een ontzettend warme ruimte. Bij de Samsung RB34T605CB1 heb je hier gelukkig weinig omkijken naar.

De omgevingstemperatuur loopt van 10 tot 43 graden Celsius. Concreet betekent dit het volgende: je kunt de RB34T605CB1 in principe in elke ruimte in je woning neerzetten.

👍 Nadere blik op de belangrijkste voordelen

Het mag duidelijk zijn: wij zijn fan van deze Samsung koelkast. Dit is aan meerdere van bovenstaande specificaties te danken, maar ook aan andere voordelen.

Geluidsstil

Kies je voor de Samsung RB34T605CB1? Dan kies je voor een geluidsstille koelkast. Deze koelkast produceert maximaal 35 decibel aan geluid. Dat valt reuze mee, met name als je naar de afmetingen van deze koelkast kijkt.

Zet je ‘m in bijvoorbeeld in een klein huis in de buurt van je slaapkamer? Dat is geen enkel probleem. Ook kun je ‘m, bijvoorbeeld bij ruimtegebrek, moeiteloos in je thuiskantoor neerzetten.

Met deze Samsung koelkast kun je dankzij het lage geluidsniveau alle kanten op.

Handige vershoudzones

De Samsung RB34T605CB1 is van handige vershoudzones voorzien. Zo kun je je fruit en groenten perfect in de Humidity Fresh lade neerleggen.

Deze lade heeft een instelbare luchtvochtigheid, waardoor je fruit en groenten langer vers blijven. Ook blijft de smaak hierdoor optimaal.

Met de handige vershoudzones blijven je etenswaren dus langer vers. Dit geldt voor fruit, groenten, vlees en vis.

No Frost Functie

Dankzij de No Frost functie hoef je niet bang te zijn voor ijsvorming. Deze functie onttrekt vocht automatisch, waardoor er geen ijsvorming in de koelkast kan ontstaan. Het is hierdoor ook niet noodzakelijk om de koelkast af en toe te ontdooien.

Een groot voordeel, aangezien dit bij sommige vergelijkbare koelkasten wel moet. Daar zit je eigenlijk nooit op te wachten. Het kost je namelijk tijd en je moet er ook nog enige moeite voor doen.

Gelukkig beschikt de Samsung RB34T605CB1 wel over de handige No Frost functie.

Veel instelmogelijkheden

Met de Samsung RB34T605CB1 geniet je ook nog van instelmogelijkheden. Zoals hierboven al aangegeven, bepaal je bijvoorbeeld zelf de luchtvochtigheid van de Humidity Fresh lade.

Verder is deze koelkast ook nog van een Fresh+ lade voorzien. Deze lade heft ook 2 instelbare zones, waardoor je ‘m volledig op je boodschappen af kunt stemmen.

Je kunt voor één vaste temperatuur kiezen, maar je kunt ook prima voor 2 verschillende temperaturen kiezen. Bij de Samsung RB34T605CB1 heb je alle touwtjes in handen.

Fraai design

De Samsung RB34T605CB1 is wat ons betreft een lust voor het oog. Dit is aan meerdere zaken te danken:

 • Kleurstelling. Samsung heeft deze koelkast volledig in het zwart uitgevoerd. Dit geeft de koelkast een luxe uitstraling én maakt ‘m uitermate geschikt voor de moderne woningen.
 • Afwerking. De afwerking van de Samsung RB34T605CB1 is ook subliem. Dit uit zich in een lange levensduur, maar draagt ook bij aan het fraaie design.

Kijk wel even goed of een zwarte koelkast wel in je woning past. Is dat niet het geval? Dan kun je wellicht beter voor een RVS koelkast kiezen. Daar biedt Samsung ook meerdere modellen van aan.

Betaalbaar

Wil je een goede koelvriescombinatie met een aanzienlijke netto inhoud aanschaffen? Dan moet je in de meeste gevallen minimaal €1000 reserveren.

Daar is bij de Samsung RB34T605CB1 echter geen sprake van. De adviesprijs ligt op slechts €879. Vandaar ook dat wij stellen dat dit een betaalbare koelkast is.

👎 Nadere blik op de belangrijkste nadelen

De Samsung RB34T605CB1 is een goede koelkast, maar hij is niet perfect. Dit heeft vooral met onderstaande aandachtspunten/nadelen te maken.

Geen hevelgreep

Het eerste dat ons bij het vriesgedeelte opviel, is het ontbreken van een hevelgreep. Het is hierdoor lastiger om de deur van het vriesgedeelte open te doen.

Ook het sluiten is hierdoor ietwat onhandig. Doordat deze koelkast geen greep heeft, moet je ‘m altijd met je handen zelf dichtdrukken. Grote kans dat je de vingerafdrukken daarvan voortdurend op de zwarte kleur ziet staan.

Geen lampje in het vriesvak

Trek je één van de vrieslades open? Dan is het onhandig dat er in deze lades geen licht aangebracht is. Met name als je de Samsung RB34T605CB1 in een donkere ruimte (of donker hoekje) neerzet, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Goed om te weten: deze koelkast heeft maar liefst 3 vriesvakken. Je kunt je etenswaren hierdoor op de gewenste manier verspreiden over deze vakken. Houd daarbij alleen rekening met het ontbreken van het lampje.

Voor wie is de Samsung RB34T605CB1 geschikt?

De Samsung RB34T605CB1 is wat ons betreft voor veel huishoudens geschikt. Dit heeft twee redenen:

 • Netto inhoud van 344 liter. Deze inhoud maakt de Samsung RB34T605CB1 voor veel huishoudens geschikt. Alleen als je een echt klein of groot huishouden hebt, kun je beter voor een andere koelkast kiezen. Dat is ook het geval als je weinig ruimte hebt, bijvoorbeeld in je studentenkamer.
 • Het design. Het zwarte design maakt de Samsung RB34T605CB1 ook voor veel huishoudens geschikt. Een zwarte koelkast kun je eigenlijk als een heuse trend zien. Mogelijk staat een koelkast in deze kleur ook in jouw interieur prachtig.

Wat zeggen andere mensen over de Samsung RB34T605CB1?

In de afgelopen jaren is de Samsung RB34T605CB1 een zeer populaire koelkast gebleken. Dit blijkt alleen al uit de ervaringen die je online vindt. Het gaat hierbij om honderden tot duizenden ervaringen per aanbieder.

Dat is ook bij Coolblue het geval. Daar zijn meer dan 640 reviews achtergelaten. Van deze grote hoeveelheid reviews is de gemiddelde score een 9,0. Aangezien de schaal van 1 tot 10 loopt, is dit een ontzettend hoge score.

De meeste kopers lopen weg met de Samsung RB34T605CB1. Zij roemen de perfecte indeling van de koelkast, evenals de instelmogelijkheden.

Ook geven veel kopers aan dat dit een fraaie koelkast is om te zien. Daar kunnen wij hen alleen maar gelijk in geven.

Her en her zijn ook wat negatieve opmerkingen te vinden. Zo geven meerdere kopers aan dat het inderdaad aan een lamp in het vriesgedeelte ontbreekt.

Ook geven sommige kopers aan dat ‘ie net te klein voor hun huishouden is. Dit kun je echter deze koelkast niet aanrekenen.

Onze conclusie over de Samsung RB34T605CB1

Wij zijn groot fan van de Samsung RB34T605CB1. Deze koelkast ziet er ontzettend strak uit, is voor veel huishoudens geschikt en is van veel handige functies voorzien.

Door de handige functies geniet je van nog meer gebruiksgemak. Daarbij is het ook ideaal dat je ‘m grotendeels naar eigen wens samen kunt stellen.

Voor de prijs hoef je ‘m ook niet te laten staan; wij vinden dit een opvallend betaalbare koelkast. Wil je hem nóg goedkoper inslaan? Wacht dan tot het einde van het jaar en sla je slag met een goede koelkast black friday aanbieding!

Met andere woorden: als je een goede, fraaie én handige koelkast zoekt, is de Samsung RB34T605CB1 één van de beste opties voor je.


Categorieën: Keuken