Stille koelkast kopen? Dit zijn de 7 beste

Last updated by Kaz on

stille koelkast kopen

Erger je je ook zo aan het geluid dat een koelkast maakt? Logisch. Het soort van zoemende en trillende geluid van een koelkast is erg irritant te noemen.

Gelukkig kun je tegenwoordig ook voor stille koelkasten kiezen. In dit artikel ontdek je wat de beste stille koelkasten van dit moment zijn!

De 7 beste stille koelkasten uitgelicht

Wil je een stille koelkast aanschaffen? Dan moet je onder meer naar het geluidsniveau van de koelkast kijken.

Je hebt echter ook met het soort koelkast, de inhoud, de samenstelling en de prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Je kunt dus niet voor de eerste de beste stille koelkast kiezen.

Wij raden je graag aan om onderstaande 7 reviews door te nemen. In deze reviews vind je namelijk informatie over de 7 beste stille koelkasten van dit moment.

1. Samsung RB36T602CSA

De Samsung RB36T602CSA vinden wij de beste stille koelkast van dit moment. Of beter gezegd: dit is de beste stille koel vriescombinatie. Doordat dit apparaat maximaal 35 decibel aan geluid produceert, hoor je ‘m amper tot niet.

Daarbovenop komt dat deze koelkast zeer energiezuinig is. De samenstelling van de Samsung RB36T602CSA is ook nog prima te noemen. Deze koelkast heeft een koel gedeelte van 251 liter en een vriesgedeelte van 114 liter.

Met name voor de net iets grotere huishoudens is dit ideaal te noemen. Ondertussen geniet je ook nog van allerlei innovatieve technologieën van het A-merk Samsung.
2. Liebherr TP 1720-22

Wil je graag een stille koelkast tafelmodel hebben? Dan kies je het beste voor de Liebherr TP 1720-22. Wij vinden dit de beste stille koelkast tafelmodel, mede door het geluidsniveau van slechts 35 decibel.

Deze koelkast maakt daarmee net zo weinig geluid als bovenstaande variant. De Liebherr TP 1720-22 is jammer genoeg wel iets minder energiezuinig, maar dat is inherent aan een tafelmodel koelkast.

Deze koelkast heeft een koelinhoud van 145 liter, maar heeft geen vriesvak. Door de vrijstaande plaatsing geef je ‘m in ieder geval makkelijk een plekje in je woning of schuur. Zeker als je weinig ruimte hebt, is dit een geweldige stille koelkast.
3. Samsung RS68A8842B1

Heb je nou een groot huishouden? Of ben je op zoek naar pure luxe? In beide gevallen is de Samsung RS68A8842B1 een absolute aanrader. Dit is namelijk de beste stille Amerikaanse koelkast van dit moment.

Ondanks dat deze koelkast zo groot is, ligt het maximale geluidsniveau op slechts 35 decibel. Dat is méér dan acceptabel te noemen, zeker voor de begrippen van een Amerikaanse koelkast.

Deze koelkast is ook nog relatief energiezuinig en heeft een totale inhoud van 609 liter. Deze inhoud is als volgt verdeeld: vriesgedeelte van 225 liter en koelgedeelte van 409 liter. Deze koelkast beschikt ook nog over een ijs- en waterdispenser!
4. SMEG FAB28RRD5

retro-koelkast-smeg-FAB28RRD5

Wil je graag voor een normale 1-deurs koelkast gaan? Maar, wil je wel van zo min mogelijk geluid genieten? Dan raden wij je graag de SMEG FAB28RRD5 aan. Dit vinden wij de beste stille 1-deurs koelkast.

Ook deze koelkast produceert maximaal 35 decibel aan geluid, waardoor je ‘m amper tot niet hoort. Deze koelkast is ook nog een lust voor het oog, mede door het retro design.

Wij vinden met name de rode variant van Smeg prachtig, maar je kunt deze stille 1-deurs koelkast ook in andere kleuren bestellen. Deze koelkast heeft een vriesvak van 26 liter en een koelgedeelte van 244 liter.
5. Veripart VPMKK50

Ben je specifiek op zoek naar de best stille mini koelkast? Kijk dan niet verder; deze Veripart koelkast sluit in dat geval geweldig op je aan. Veel mini koelkasten maken veel lawaai, maar daar is bij deze mini koelkast geen sprake van.

Het maximale geluidsniveau is namelijk slechts 35 decibel. Zeker voor de begrippen van een mini koelkast is dat héél stil. Deze koelkast heeft een inhoud van 46 liter en is daardoor alleen voor kleinere huishoudens geschikt.

De koelkast neemt gelukkig weinig ruimte in beslag en is uitermate betaalbaar! Dankzij het lage geluidsniveau heb je in ieder geval nooit last van deze koelkast.
6. Samsung BRB26705EWW/EF

Heb je in je keuken ruimte over voor een inbouw koelkast? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een stille koel vriescombinatie? Dan raden wij je de Samsung BRB26705EWW/EF. Dit vinden wij de beste stille inbouw koel vriescombinatie.

Deze koelkast maakt slechts 35 decibel geluid, heeft een vriesgedeelte van 74 liter en een koelgedeelte van 193 liter. Door deze forse inhoud is dit een prima koelkast voor de net iets grotere huishoudens.

De koelkast ziet er ook nog strak uit, mede doordat je ‘m op een fraaie manier in je keuken verwerkt. Uiteraard moet ‘ie wel maar net in je keuken passen.
7. Bosch KGN362ICF

Deze top 7 van beste stille koelkasten sluiten we af met de Bosch KGN362ICF. Deze koelkast produceert slechts 35 decibel aan geluid, waardoor het één van de stilste koelkasten van dit moment is.

Dit betreft overigens een koel vriescombinatie met onder meer een No Frost werking, energieklasse C en een geweldige indeling. Zo vind je in deze koelkast twee vershoudzones.

Deze koelkast is overigens ook behoorlijk groot; hij heeft een koelgedeelte van 218 liter en een vriesgedeelte van 103 liter.
Wat verstaan wij onder een stille koelkast?

Bij een auto is het duidelijk wat precies ‘stil’ is. Een elektrische auto is immers een stuk stiller dan een auto die op benzine rijdt. Maar, hoe zit dit dan bij koelkasten? Bij koelkasten is het puur zaak om naar het geluidsniveau te kijken.

Dit heeft onze partner Coolblue bijvoorbeeld al gedaan. Deze webshop hanteert drie levels op het gebied van het geluidsniveau:

  • Stil: dit is een geluidsniveau van maximaal 35 decibel. Als je voor zo’n koelkast kiest, hoor je de koelkast amper tot niet in je woning. Alle bovenstaande varianten hebben een maximaal geluidsniveau van 35 decibel.
  • Normaal: dit zijn koelkasten met een geluidsniveau van 36 tot en met 38 decibel. Dit lijkt een klein verschil te zijn ten opzichte van een stille koelkast, maar in werkelijkheid is het verschil aardig groot. Mocht je een stille koelkast willen hebben, moet je dus voor een koelkast uit bovenstaande categorie gaan.
  • Luid: dit zijn koelkasten met een geluidsniveau vanaf 39 decibel. Dit is simpelweg een heel stuk luider dan een stille koelkast. Wil je bijvoorbeeld je koelkast in de schuur neerzetten? Dan is het geluidsniveau minder van belang; in dat geval kun je dus wél prima voor zo’n luidere koelkast kiezen.

Waarom voor een stille koelkast kiezen?

Heb je je pijlen op een nieuwe koelkast gericht? Voordat je de knoop door kunt hakken, zijn er tal van zaken waar je goed op moet letten. Daarbij heb je ook nog met je wensen te maken.

Is jouw wens nou om specifiek voor een stille koelkast te gaan? Dat is maar al te goed voor te stellen. Met een stille koelkast geniet je namelijk van meerdere belangrijke voordelen:

  • Je hoort de koelkast in je woning amper tot niet. Als je ’s avonds heerlijk op de bank ligt, wil je even lekker tot rust komen. Als je continu het geluid van je koelkast hoort, lukt dat je waarschijnlijk niet al te goed. Door voor een stille koelkast te kiezen, hoor je ‘m simpelweg amper tot niet.
  • Je verhoogt hiermee het wooncomfort. Kies je voor een stille koelkast? Dan verhoog je hiermee het wooncomfort. Je hebt geen last van het geluidsniveau van de koelkast, waardoor het nóg meer genieten is in je woning.
  • Je kunt ‘m een prominente plek in je woning geven. Wil je bijvoorbeeld een tafelmodel of mini koelkast hebben? In dat geval is het bij een stille variant mogelijk om ‘m een prominente plek te geven. Je hebt daarbij immers toch geen last van het geluid van de koelkast.
  • Uitermate geschikt voor in kleinere ruimtes. Heb je een kleine studentenkamer, een klein appartement of een kleine keuken? Ook dan komt een stille koelkast goed van pas. Juist in de kleinere ruimtes is een hoog geluidsniveau irritant, aangezien het geluid dan ook nog soort van echoot. Bij een stille koelkast heb je hier veel minder last van. Ideaal voor in de kleinere ruimtes dus.
  • Je geniet van een top kwaliteit koelkast. Kies je voor één van de beste stille koelkasten? Dan geniet je ook nog van een koelkast van een top kwaliteit. Dit komt puur door het volgende: alleen de beste koelkast merken zijn in staat om stille koelkasten te ontwikkelen. Doordat deze koelkasten dus van de beste merken zijn, geniet je van een uitmuntende kwaliteit.

Wat is de beste stille koelkast volgens de Consumentenbond?

Neem je de adviezen van de Consumentenbond graag goed in je op? Dan is het spijtig dat de Consumentenbond géén recent onderzoek naar de beste stille koelkast verricht heeft.

Gelukkig vind je alsnog relevante en waardevolle informatie in dít artikel over de beste stille koelkasten.

Kun je een koelkast stiller maken?

Heb je in het verleden gekozen voor een relatief luide koelkast? Dan is dat mogelijk nu iets waar je je aan irriteert. Als dit het geval is, is het goed om te weten dat je je koelkast stiller kunt maken.

Dit doe je ten eerste door de koelkast waterpas te zetten. Een koelkast die 100% waterpas staat, maakt simpelweg minder geluid.

Ten tweede is het belangrijk om de deur van de koelkast altijd goed te sluiten. Doe je dit niet? Dan hoor je sowieso de koelkast meer.

Bovendien moet de koelkast meer vermogen leveren om de temperatuur omlaag te brengen. Dat gaat gepaard met een hoger geluidsniveau.

Ten derde is het belangrijk om de ventilatieroosters goed stofvrij te maken. Zitten deze roosters vol met stof? Dan heeft de koelkast moeite om te functioneren. Dat gaat gepaard met meer geluid. Zorg er daarom voor dat je het ventilatierooster goed schoonhoudt.

Tot slot is het verstandig om goed naar de indeling van de koelkast te kijken. Zet je bijvoorbeeld voedselwaren of flessen drinken strak tegen elkaar aan? Dan kan ook dit een bepaald geluid met zich mee brengen.

Als je van een zo’n stil mogelijke koelkast wilt genieten, moet je de etens- en drinkenwaren dus niet strak tegen elkaar aanzetten.

Wat kost een goede stille koelkast?

Is het nou zo dat je voor een goede stille koelkast de hoofdprijs moet betalen? Nee, dat valt reuze mee. Het prijskaartje hangt vooral af van het soort koelkast. Kies je voor een grote koelkast? Dan betaal je meer dan voor een kleinere koelkast.

Of kies je voor een koelkast zonder wateraansluiting? Ook dan heb je met een ander prijskaartje te maken dan bij een koelkast met wateraansluiting.

Durf in ieder geval te investeren in de beste stille koelkast. In dat geval geniet je niet alleen van het lage geluidsniveau, maar ook van de uitmuntende kwaliteit van de koelkast zelf!Meer koelkasten:


Categorieën: Keuken