Koelkast met dubbele deur: Info, Voordelen & Nadelen

Last updated by Kaz on

koelkast met dubbele deur

Heb je goede verhalen over een koelkast met dubbele deur gehoord? Ben je daardoor benieuwd geraakt naar wat een koelkast met dubbele deur nou precies is?

In dit artikel zetten wij overzichtelijk alle informatie voor je op een rijtje.

Wat is een koelkast met dubbele deur?

Een koelkast met een dubbele deur is niks anders dan een 2 deurs koelkast. Dit betekent dat de koelkast over 2 deuren beschikt, waardoor de deuren kleiner uitgevoerd zijn. Dit kan het makkelijker maken om de deur van de koelkast open te doen.

Kijk je naar een koelkast met dubbele deur? Dan kijk je eigenlijk naar een Amerikaanse koelkast. Nagenoeg alle Amerikaanse koelkasten zijn van twee grote deuren voorzien.

De kleinere koelkasten, dus de niet-Amerikaanse modellen, zijn veelal van slechts 1 deur voorzien.

Wat zijn de voor- en nadelen van een koelkast met dubbele deur?

  • Je doet de deuren makkelijker openen. Dit komt vooral doordat de deuren bij een 2 deurs koelkast kleiner uitgevoerd zijn. Ze wegen hierdoor minder, waardoor ze makkelijker open te trekken zijn. Met name als je een grote 1 deurs koelkast hebt, merk je op dat de deur echt zwaar is.
  • Je kunt de koelkast geordend inrichten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan de linkerkant alle etenswaren te leggen en aan de rechterkant alle drinkenswaren. Wil je eten pakken? Dan weet je dat je alleen maar de linker deur open hoeft te doen. Dit is overigens zeker het geval als je voor een door in door koelkast kiest. Zo’n koelkast heeft vaak 4 vakken.
  • Een koelkast met dubbele deur ziet er fraai uit. Dit komt vooral doordat het in veel gevallen om een Amerikaanse koelkast gaat. Zo’n koelkast valt direct op, ziet er fraai uit en is een ware aanwinst voor je keuken.
  • Er zijn 2 deuren die je goed moet sluiten. Weet je van jezelf dat je de deur van je koelkast wel eens open laat staan? Dan is een koelkast met dubbele deur mogelijk minder geschikt voor je. Je hebt in dat geval namelijk te maken met 2 deuren die je goed moet sluiten. Je moet hierdoor nog een extra oogje in het zeil houden.
  • De koelkast is vrij groot. Kies je voor een koelkast met dubbele deur? Dan kies je voor een vrij grote koelkast. Dit moet maar net op je wensen aansluiten. En dit moet ook maar net in je keuken passen. Heb je niet al te veel koel- en vriesruimte nodig? Dan kies je beter voor een kleinere koelkast. Dat is in veel gevallen een normale 1 deurs koelkast.

Voor wie is een koelkast met dubbele deur geschikt?

Een koelkast met dubbele deur is zeker niet voor elk huishouden geschikt. Heb je bijvoorbeeld een klein huishouden? Dan is een variant met dubbele deur al snel te veel van het goede voor je.

Zoals hierboven beschreven zijn de koelkasten groot uitgevoerd. Dit sluit niet aan op de wensen van een klein huishouden.

Heb je een groot huishouden? En heb je ook voldoende ruimte in je keuken over? Dan is de keuze voor een koelkast met dubbele deur zeker aan te raden. Door de dubbele deur geniet je van veel gemak en een forse netto inhoud.

Het aanbod van koelkasten met een dubbele deur

Zou je graag een koelkast met dubbele deur aanschaffen? Dan wijzen wij je vooral op het aanbod van Amerikaanse koelkasten. Nagenoeg alle koelkasten met dubbele deur zijn zogeheten Amerikaanse koelkasten.

Deze koelkasten bieden veel koel- en vriesruimte, zien er stijlvol uit en zijn veelal van handige extra’s voorzien. Wat te denken van een variant met ijsblokjesmachine?Meer koelkasten:


Categorieën: Keuken