Koelkast 80 cm breed kopen? Bekijk de Top 4!

Last updated by Kaz on

koelkast 80 cm breed

Heb je interesse om een grote koelkast te kopen? Indien je er ruimte voor hebt, is het aan te raden om voor een koelkast van 80 cm breed te kiezen.

Met zo’n koelkast heb je meer dan voldoende koelruimte tot je beschikking. Ook zijn veel van deze koelkasten van een groot vriesgedeelte voorzien.

Spreekt dat je aan? Dan is het aan te raden om voor één van onderstaande Amerikaanse koelkasten van 80 cm breed te kiezen.

Dit zijn de top 4 beste koelkasten van 80 cm breed:

 1. Hisense RF540N4SBI2
 2. Etna MKV581
 3. Hisense RQ563N4SI2
 4. Wiggo WR-MD18DX

De 4 beste koelkasten van 80 cm breed uitgelicht

Voor welke van bovenstaande koelkasten 80 cm breed kun je nou het beste kiezen? In onze ogen is dit volledig afhankelijk van je voorkeuren.

Wij raden je daarom aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews laten wij je kennismaken met de 4 beste Amerikaanse koelkasten 80 cm breed.

1. Hisense RF540N4SBI2

De Hisense RF540N4SBI2 is volgens ons de beste koelkast 80 cm breed. Deze gigantisch koelkast is 79 cm breed om precies te zijn, is 182 centimeter hoog en heeft een diepte van 71 centimeter.

Deze afmetingen zorgen voor een totale inhoud van bijna 500 liter. Dit is als volgt verdeeld: het koelgedeelte heeft een inhoud van 302 liter en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 178 liter.

Deze Amerikaanse koelkast beschikt over twee grote deuren aan de bovenzijde. Daaronder is een lade aangebracht, terwijl daaronder ook nog een groot vriesgedeelte te vinden is.

De totale samenstelling is dus volledig naar wens, net zoals de handige functies & extra’s.
2. Etna MKV581

ETNA-MKV581RVS-amerikaanse-koelkast-zonder-wateraansluiting

De Etna MKV581 is ook een geweldige koelkast met een breedte van 80 cm. Of beter gezegd: dit is één van de beste koelkasten met een breedte van 79 cm.

Net zoals bovenstaande variant is deze koelkast niet precies 80 cm breed. Dit verschil van 1 centimeter is uiteraard verwaarloosbaar.

Deze koelkast is iets kleiner dan bovenstaande koelkast. Dit komt vooral door de beperktere diepte; deze koelkast is slechts 64 centimeter diep.

Deze diepte zorgt voor een koelinhoud van 278 liter en een vriesinhoud van 149 liter. Dankzij enkele handige extra’s, zoals LED verlichting en No Frost, geniet je van nog meer gemak.
3. Hisense RQ563N4SI2

Eerder hebben we je al kennisgemaakt met een koelkast 80 cm van breed van het merk Hisense. Hier voegen we graag nog een model aan toe: de Hisense RQ563N4SI2 is volgens ons ook een prima Amerikaanse koelkast 80 cm breed.

Net zoals bovenstaande modellen heeft deze koelkast een breedte van 79 cm.

Deze koelkast heeft een koelgedeelte van 294 liter en een vriesgedeelte van 160 liter. Hij is hiermee een slag groter dan bovenstaande koelkast.

Ook deze koelkast is van handige extra’s voorzien, zoals No Frost en Multi Air Flow. Die techniek zorgt ervoor dat de temperatuur overal in de koelkast gelijk blijft.
4. Wiggo WR-MD18DX

De Wiggo WR-MD18DX is naar onze mening ook een geweldige koelkast 80 cm breed. Net zoals bovenstaande varianten is deze 79 cm breed, maar hij onderscheidt zich wel op andere gebieden.

Zo is deze koelkast volledig in het zwart uitgevoerd. Prachtig om te zien, niet waar?

Deze koelkast 80 cm breed heeft een totale inhoud van 419 liter. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 150 liter, terwijl het koelgedeelte een inhoud van 269 liter heeft.

Door enkele handige technologieën werkt deze koelkast meer dan geweldig. Hij is voorzien van een waterdispenser, StayFresh en No Frost.
Voor wie is een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed geschikt?

Een koelkast 80 cm breed is een geweldig voorbeeld van een grote koelkast. Maar, een grote koelkast is uiteraard niet voor elk huishouden geschikt. In onze ogen is een koelkast 80 cm breed voor de volgende ‘groepen’ geschikt:

 • Voor grote huishoudens. Heb je een huishouden van bijvoorbeeld 4, 5 of 6 personen? Dan ben je absoluut gebaat bij een grote Amerikaanse koelkast. Je kunt daarbij prima kiezen voor een koelkast 80 cm breed; door de breedte heeft koelkast een aanzienlijke netto inhoud. Dat sluit dan ook prima aan op de wensen van grote huishoudens.
 • Voor professionele doeleinden. Ben je voor in je horecagelegenheid, café of sportkantine op zoek naar een grote koelkast? Dan kan een koelkast 80 cm breed ook geschikt voor je zijn. Dit komt vooral doordat deze koelkasten zo’n forse inhoud heeft. Deze forse inhoud kan prima aansluiten op professionele doeleinden.

Waarom voor een koelkast 80 cm breed kiezen?

Het is om meerdere redenen interessant om voor een koelkast 80 cm breed te kiezen. De eerste reden is terug te vinden in de forse netto inhoud.

Als je op zoek naar een koelkast met een forse netto inhoud bent, kom je al snel uit bij een koelkast met een aanzienlijke breedte. De koelkast met een breedte van 80 cm is daar een goed voorbeeld van.

Ten tweede is zo’n koelkast een ware eyecatcher. Door de forse breedte valt een koelkast 80 cm direct op, waardoor de koelkast een ware aanwinst voor je keuken kan zijn. Daarbij is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere stijlen kunt kiezen.

Kijk maar eens naar bovenstaande koelkasten 80 cm breed. De verschillende koelkasten 80 cm zijn bijvoorbeeld in meerdere kleuren uitgevoerd.

Ten derde biedt een koelkast 80 cm breed veel gemak. Dit heeft in onze ogen twee belangrijke redenen:

 • Je kunt al je etens- en drinkenswaren geordend opbergen. Doordat deze koelkast zo breed is, heb je voldoende ruimte om al je etens- en drinkenswaren op te bergen. Dit kun je ook nog eens geordend doen, doordat een Amerikaanse koelkast 80 cm breed veelal over meerdere vakken beschikt.
 • De koelkast beschikt veelal over handige functies. Kies je voor één van de koelkasten met een breedte van 80 cm? Dan kies je indirect voor een koelkast met veel handige functies. De merken die zich op dergelijke grote koelkasten richten, zijn vaak de betere merken van dit moment. Deze merken hebben veel kennis in huis, innoveren voortdurend en voorzien hun koelkasten daarom van veel handige functies.

Waarom niet voor een koelkast van 80 cm breed kiezen?

Is het nou verstandig om voor een koelkast 80 cm breed te kiezen? Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Bij een dergelijke koelkast moet je in ieder geval met 2 aandachtspunten rekening houden:

 • Een koelkast 80 cm breed is niet per definitie goedkoop. Als je een goedkope koelkast wilt kopen, is een koelkast 80 cm breed niet per sé de beste optie. Voor dergelijke grote koelkasten betaal je al snel relatief veel geld.
 • Een koelkast 80 cm breed is vrij groot. Uiteraard is het logisch dat een koelkast 80 cm breed vrij groot is. Door de breedte heb je simpelweg veel ruimte in je keuken nodig. Heb je deze ruimte niet? Dan is het niet verstandig om voor zo’n grote koelkast te kiezen.

Hoe vind je de beste Amerikaanse koelkast 80 cm breed?

Een koelkast 80 cm breed is absoluut aan te raden. Althans; als dit aansluit op je huishouden, de ruimte in je keuken en je wensen. Ben je ervan overtuigd dat de koelkast 80 cm breed op jouw wensen aansluit? Let dan vooral goed op onderstaande aandachtspunten.

Exacte afmetingen & inhoud

Het is belangrijk om goed naar de exacte afmetingen van de koelkast te kijken. De breedte van de koelkast staat vast, maar wat is de hoogte en diepte precies? Deze afmetingen zijn uiteraard bepalend voor de inhoud.

De inhoud van de koelkast 80 cm moet je goed op je huishouden afstemmen. Heb je een groot huishouden? Dan heb je een koelkast met een forse netto inhoud nodig.

Heb je een kleiner huishouden? Dan is het prima om voor een beperktere netto inhoud te kiezen.

Samenstelling van de koelkast

Heb je al naar bovenstaande koelkasten 80 cm breed gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat elke koelkast op zijn eigen manier uniek is.

Wij raden je daarom aan om goed naar de totale samenstelling te kijken. Deze totale samenstelling is onder te verdelen in meerdere zaken:

 • Functies. Een grote koelkast is vaak van handige functies voorzien. Hierbij kun je denken aan de No Frost functie, aan een optimale koeling van de koelkast en aanverwante functies.
 • IJs- en waterdispenser. Aangezien een koelkast 80 cm in veel gevallen een Amerikaanse koelkast is, is het aan te raden om voor een ijs- en waterdispenser te kiezen.
 • Vakken/deuren. Je zou ook goed naar de vakken en deuren van de koelkast 80 cm breed moeten kijken. Over hoeveel vakken en deuren beschikt de koelkast precies? En wat sluit het meeste aan op jouw wensen?
 • Kleur. Je hebt ook nog met het design van de koelkast 80 cm breed te maken. Wil je bijvoorbeeld een zilveren koelkast hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een zwarte koelkast? Dit is aan jou om te bepalen.

Merk & prijs

Als je een koelkast 80 cm breed wilt kopen, kom je al snel bij een A-merk koelkast uit. Onder meer de merken Hisense en Etna zijn absolute aanraders. Maar, voor de koelkasten van deze merken moet je wel durven te investeren.

Wij raden je aan om een zo’n ruim mogelijk budget vrij te maken voor je koelkast 80 cm breed. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Koelkast 80 cm breed kopen: aanrader of niet?

Ja, een koelkast 80 cm breed kopen is zeker een aanrader. Dit is echter alleen het geval als je een groot huishouden hebt en voldoende ruimte in je keuken.

Is dit niet geval? Dan kun je beter voor een kleinere koelkast kiezen.Meer koelkasten:

Categorieën: Keuken