Grote wasmachine kopen? Bekijk de 7 beste

Last updated by Kaz on

grote wasmachine kopen

Wat draag je elke dag? Kleren! Wat moet er dus regelmatig gewassen worden? Je kleren.

Als je een groot huishouden hebt, betekent dit dat de nodige kleren gewassen moeten worden. Je hebt hier dan ook een grote wasmachine voor nodig.

Wat een grote wasmachine precies is? Een echt grote wasmachine heeft bijvoorbeeld een vulgewicht van 18 kg of 20 kg.

Maar, dergelijke wasmachines zijn eigenlijk niet voor particulier gebruik geschikt. Nee, dit is een goed voorbeeld van een grote wasmachine voor in een tankstation. Of een wasserette.

Voor particulier gebruik kom je al snel bij 9 kg, 10 kg, 11 kg of 12 kg uit.

Wij informeren je in dit artikel in ieder geval graag over de beste wasmachines met grote trommel. Hierbij ligt de focus dus op wasmachines die voor thuisgebruik geschikt zijn.

7 beste grote wasmachines uitgelicht

Heb je interesse om een wasmachine met grote trommel te kopen? Met name als je een groot huishouden hebt, is dat goed voor te stellen.

Des te groter het huishoudens is, des te meer kleren er gewassen moeten worden. Kies in dat geval voor één van onderstaande 7 grote wasmachines.

1. Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble

De Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble vinden wij de beste grote wasmachine voor thuisgebruik. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 11 kilogram, beschikt over talloze programma’s en ziet er ook nog eens strak uit.

Door het vulgewicht van 11 kilogram is dit een geweldige wasmachine voor grote huishoudens. Of als je om een andere reden per sé een grote wasmachine wilt hebben.

De Samsung WW11BB704AGBS2 Bespoke EcoBubble beschikt over unieke systemen, waardoor je ‘m bijvoorbeeld met je smartphone kunt bedienen.

Deze grote wasmachine is ook nog relatief energiezuinig. Volgens Samsung is het mogelijk om 290 euro over de gehele levensduur aan energie te besparen.
2. AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose

Denk je voldoende te hebben aan een wasmachine met een vulgewicht van 10 kg? Kies dan voor de AEG LR76CUC16 ProSteam UniversalDose.

Deze prima wasmachine heeft een inhoud van 10 kilo, is van handige extra’s voorzien en is van een top kwaliteit. Daarbovenop komt dat deze wasmachine energieklasse A heeft.

Op een energiezuinige manier veel kleding wassen, is met deze wasmachine dus meer dan goed mogelijk. Deze grote wasmachine is ook via je smartphone te bedienen.

Met de speciale app van AEG kun je zelfs uit nóg meer programma’s kiezen dan de 12 standaard programma’s. Deze wasmachine beschikt ook nog over de ProSteam stoomfunctie.
3. Whirlpool FFB 10469E BV BE

De Whirlpool FFB 10469E BV BE vinden wij ook een geweldige grote wasmachine. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 10 kilogram, beschikt over energieklasse A en is van maar liefst 14 programma’s voorzien.

Ongeacht wat voor wasgoed je wilt wassen, doe je dat met deze grote wasmachine zonder enige problemen. Deze wasmachine is ook van handige extra’s voorzien, waaronder het Steam Refresh programma.

Hiermee verwijder je makkelijk muffe geurtjes uit de kleding. Deze grote wasmachine is ook nog relatief betaalbaar te noemen.
4. Bosch WGB256A5NL i-DOS

Een grote wasmachine voor thuisgebruik heeft al snel een inhoud van 10- of 11 kg. Denk je voldoende te hebben aan een inhoud van 10 kilogram? Dan is de Bosch WGB256A5NL i-DOS een prima optie voor je.

Deze grote wasmachine is van een top kwaliteit, beschikt over talloze programma’s en is van handige (innovatieve) systemen voorzien. Dit maakt het een feestje om met deze wasmachine de was te doen.

Deze machine zorgt er ook nog voor dat je kleding langer mooi blijft. Dit is aan de automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter te danken. Wel is dit een relatief dure grote wasmachine.
5. LG F6WV71S2TA TurboWash 39

Wil je het liefste een grote wasmachine in het wart hebben? Kies dan voor de LG F6WV71S2TA TurboWash 39. Deze wasmachine valt niet alleen door de zwarte kleur op, maar ook door de inhoud van 10,5 kilogram.

Met deze inhoud zit deze wasmachine dus net tussen bovenstaande varianten in. Deze wasmachine is in ieder geval van veel handige programma’s voorzien, waaronder een Steam+ Programma.

Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het wassen van babykleertjes. Met het TurboWash programma was je je wasgoed in slechts 39 minuten. Ook dat is ideaal. Eigenlijk het enige waar het aan ontbreekt, is verlichting de trommel.
6. Beko WTV10725XCW1

Ben je op zoek naar een goedkope wasmachine met grote wastrommel? Dan raden wij je graag de Beko WTV10725XCW1 aan. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 10 kilogram en kost slechts een paar honderd euro.

Hij is hiermee significant goedkoper dan veel van bovenstaande varianten. Dat deze wasmachine van Beko goedkoper is, merk je niet zozeer aan de wasmachine zelf. Hij beschikt namelijk over de nodige wasprogramma’s en innovatieve systemen.

Wat wel jammer is, is dat ‘ie ‘slechts’ energieklasse B heeft. Dat is één van de weinige zaken waaraan je merkt dat dit een goedkope grote wasmachine is.
7. LG F4WV912A2E TurboWash 39

Tot slot wijzen wij je ook graag op de LG F4WV912A2E TurboWash 39. Deze grote wasmachine heeft een inhoud van maar liefst 12 kilogram! Het is hiermee de grootste wasmachine uit deze top 7.

Dat deze inhoud zo fors is, biedt voldoende mogelijkheden voor het wassen van veel kleding. Ook als je veel beddengoed in één keer wilt wassen, is dat met deze grote wasmachine goed te doen.

De wasmachine is bovendien van veel handige extra’s, systemen en talloze programma’s voorzien. Ook bij deze wasmachine moet je wel met een aardige investering rekening houden. Maar goed, je krijgt dan wel een vulgewicht van 12 kilogram tot je beschikking.
Waarom voor een grote wasmachine kiezen?

De keuze voor een grote wasmachine is eigenlijk logisch; je kunt veel wasgoed in één keer wassen. Dit is te danken aan de grote trommel, waarin je bijvoorbeeld het nodige beddengoed kwijt kunt.

Zeker in onderstaande situaties is een grote wasmachine een aanrader:

  • Als je een groot huishouden hebt. Heb je bijvoorbeeld een huishouden van 5 of 6 personen? Dan heb je met het nodige wasgoed te maken. Om dit wasgoed zo makkelijk én snel mogelijk weg te werken, heb je baat bij een grote wasmachine. Des te hoger het vulgewicht is, des te meer wasgoed je in één keer kunt wassen. Zeker bij een groter huishouden is dit ideaal.
  • Als je simpelweg veel wasgoed hebt. Vind je het fijn om meerdere keren per week je beddengoed te wassen? Of draag je dagelijks meerdere outfits? Dan krijg je al snel met het nodige wasgoed te maken. Door voor een grote wasmachine te kiezen, werk je al dit wasgoed moeiteloos en snel weg.

Verschillende soorten grote wasmachines

Een grote wasmachine is niet zomaar een grote wasmachine. Hiermee bedoelen we vooral dat je uit meerdere vulgewichten kunt kiezen. Hierbij kunnen we onderscheid tussen twee groepen maken.

Ten eerste de groep voor thuisgebruik. Als je op zoek naar een grote wasmachine voor thuisgebruik bent, kom je al snel bij een wasmachine 11 kg of 12 kg uit. Dergelijke wasmachines zijn groot genoeg voor thuisgebruik.

Ten tweede de groep voor professioneel gebruik. Wil je bijvoorbeeld bij een wasserette je kleding wassen? Of bij een tankstation? In beide gevallen kom je nog veel grotere wasmachines tegen.

Deze wasmachines kunnen een inhouden van wel 20 kilogram hebben. Door de forse inhoud nemen dergelijke wasmachines uiteraard heel veel ruimte in beslag. Dit is ook de reden waarom deze wasmachines niet voor thuisgebruik geschikt zijn.

Nieuwe grote wasmachine kopen: waar moet je op letten?

Heb je de wens om een grote wasmachine te kopen? Net zoals bij een grote koelkast moet je in dat geval op veel belangrijke aandachtspunten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, zetten we graag in deze koopgids voor je uiteen.

Exacte inhoud van de wasmachine

Je moet goed kijken naar de exacte inhoud van de wasmachine. Denk je voldoende te hebben aan een inhoud van 9 kilogram? Of heb je toch meer baat bij een grote wasmachine met een vulgewicht van 12 kilogram? Dit verschil van 3 kilogram is aanzienlijk te noemen.

Kijk daarom goed naar de exacte inhoud van de wasmachine. Het advies is vooral om dit goed af te stemmen op je huishouden en het gewenste gebruik.

Woon je bijvoorbeeld alleen? Dan heb je eigenlijk niks aan een grote wasmachine. Ga in dat geval op zoek naar de beste kleine wasmachine.

Wasprogramma’s

Het is ook belangrijk om goed naar de wasprogramma’s te kijken. Des te meer wasprogramma’s de grote wasmachine aanbiedt, des te handiger. Je bent hierdoor in staat om je wasgoed altijd op de gewenste manier te wassen.

Wil je je wasgoed bijvoorbeeld snel wassen? Dan kun je hier bij meerdere grote wasmachines een speciaal turbo programma voor gebruiken. Zelfs als je de grote trommel helemaal gevuld hebt, is het wasgoed binnen mum van tijd volledig schoon.

Heb je een baby? Dan heb je ook baat bij een grote wasmachine. Maar, de wasmachine moet in dat geval wel over speciale wasprogramma’s beschikken. Kijk daarom per grote wasmachine goed naar alle wasprogramma’s.

Innovatieve systemen

De tijd heeft in de wereld van wasmachines niet stilgestaan. Integendeel zelfs. Als je nu een nieuwe grote wasmachine wilt kopen, heb je onwijs veel keuze. Dit komt onder meer doordat de wasmachines van tal van innovatieve systemen voorzien worden.

Wij raden je aan om goed aan deze systemen te kijken. Zo zijn er grote wasmachines die automatisch het wasmiddel en de wasverzachter doseren. Dit levert niet alleen schoon wasgoed op, maar zorgt er ook voor dat je kleding langer mooi blijft.

Ook bestaan er grote wasmachines met een stoomfunctie; zo’n functies is in staat om muffe geurtjes uit de kleding te halen. Ideaal!

Geluidsniveau & energieklasse

Wij wijzen je ook graag op deze twee aandachtspunten:

  • Geluidsniveau. Wat is precies het geluidsniveau dat door de wasmachine geproduceerd wordt? Idealiter ligt dit geluidsniveau zo laag mogelijk. Overigens is het ook nog mogelijk om zelf het geluidsniveau omlaag te brengen. Dit doe je bijvoorbeeld door een dempende mat onder de wasmachine te plaatsen.
  • Energieklasse. In een ideale wereld heeft elke grote wasmachine energieklasse A. Bij de beste grote wasmachines is dat inderdaad het geval, maar lang niet bij alle grote wasmachines. Kijk daarom goed naar de energieklasse per grote wasmachine.

Merk

Tot slot wijzen wij je graag op het merk van de wasmachine. Kies je voor een wasmachine van één van de beste wasmachine werken? Dan ben je van twee belangrijke voordelen verzekerd:

  • De grote wasmachine is innovatief. Dit merk je bijvoorbeeld aan de wasprogramma’s en bijkomende functies. De wasmachines van de beste merken zijn tegenwoordig ook al via een smartphone te bedienen!
  • De grote wasmachine gaat lang mee. Door voor een grote wasmachine van een A-merk te kiezen, geniet je ook nog van een lange levensduur. Dit maakt het des te interessanter om voor een grote wasmachine van een A-merk te kiezen.

Wat betaal je voor een goede grote wasmachine?

Voor een grote wasmachine betaal je al snel een paar honderd euro. Wij hebben hierbij vooral opgemerkt dat de prijzen uiteenlopen. Je kunt voor 600 euro een grote wasmachine kopen, maar je kunt hier ook meer dan 1100 euro aan uitgeven.

Dit heeft puur met bovengenoemde criteria en verschillen te maken. Stel daarom een budget voor jezelf op.

Wasmachine met grote trommel kopen? Absoluut een aanrader!

Wij zijn groot fan van een grote wasmachine. Zeker als je een groot huishouden hebt, geniet je optimaal van dit handige huishoudelijke apparaat!Meer wasmachines:

Categorieën: Huishouden