Smalle wasmachine kopen? Top 7 & Aandachtspunten

Last updated by Kaz on

smalle wasmachine kopen

Heb je een relatief klein huis? Of staat je woning al behoorlijk vol? In beide gevallen kan het uitzoeken van een geschikte wasmachine een uitdaging zijn.

Veel wasmachines zijn immers behoorlijk breed uitgevoerd. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om specifiek voor een smalle wasmachine te kiezen.

In dít artikel laten wij je kennismaken met de 7 beste smalle wasmachines van dit moment.

De top 7 beste smalle wasmachines:

 1. Whirlpool TDLRBX 6252BS BE
 2. AEG L8TEN65C
 3. AEG L6TBN62K serie 6000 ProSense
 4. AEG L7TEN62E 7000 serie ProSteam
 5. Hoover H3TM 27TACET/1-S
 6. Whirlpool TDLR 65241BS BE
 7. Zanussi ZWQ61265BW

De 7 beste smalle wasmachines uitgelicht

Bij het uitkiezen van een smalle wasmachine kun je alle kanten op. Je kunt immers uit veel modellen, veel merken én veel verschillende breedtes kiezen. Het is daarom belangrijk om eerst in te zoomen op wat een smalle wasmachine nou precies is.

In onze ogen is een smalle wasmachine 50 cm breed. Of idealiter zelfs 40 cm. Een dergelijke wasmachine is oprecht smal te noemen, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.

Is dat precies waar je naar op zoek bent? Neem dan vooral op je gemakje de onderstaande reviews door. In deze reviews lees je alles over de beste smalle wasmachines van dit moment.

1. Whirlpool TDLRBX 6252BS BE

De Whirlpool TDLRBX 6252BS BE is de beste smalle wasmachine van dit moment. Dit is aan het merk te danken, aangezien Whirlpool altijd kwaliteit levert. Ook heeft dit met de minieme breedte te maken. Deze wasmachine is slechts 40 centimeter breed.

Je kunt hierdoor probleemloos een plekje in je woning voor deze wasmachine vinden. De wasmachine heeft zelf een vulgewicht van 6 kilogram, beschikt over energieklasse B en is van handige functies voorzien.

Door de centrifugesnelheid van 1200 toeren per minuut komt je kleding relatief droog uit deze smalle wasmachine. Overigens betreft dit een zogeheten bovenlader wasmachine!
2. AEG L8TEN65C

Wil je een echt smalle wasmachine aanschaffen? Wil je daarbij ook nog voor pure kwaliteit gaan? Dan raden wij je graag de AEG L8TEN65C aan.

Deze smalle wasmachine is van één van de beste wasmachine merken én is erg smal. Met een breedte van 40 cm is dit een wasmachine die je makkelijk een plekje geeft.

Wat bij de AEG L8TEN65C direct opvalt, is de hoge centrifugesnelheid: 1500 toeren. Dit zorgt ervoor dat je kleding opvallend droog uit deze wasmachine komt. Daarbij geniet je ook van het vulgewicht van 6 kilogram.

De AEG L8TEN65C heeft energieklasse B, is van handige functies voorzien en biedt standaard meerdere wasprogramma’s aan.
3. AEG L6TBN62K serie 6000 ProSense

Geef je liever een pak minder geld uit aan je nieuwe smalle wasmachine? Dan wijzen wij je graag op de AEG L6TBN62K serie 6000 ProSense. Deze smalle wasmachine is eveneens van het merk AEG, maar is een stuk goedkoper dan bovenstaande variant.

Opvallend genoeg lijkt deze variant veel op bovenstaande variant. Ook de AEG L6TBN62K serie 6000 ProSense heeft namelijk een vulgewicht van 6 kilogram.

Ook is deze wasmachine slechts 40 cm breed, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft. Ook geniet je van meerdere handige functies en verschillende wasprogramma’s. Een ideale machine dus voor in een smalle ruimte of lastig hoekje!
4. AEG L7TEN62E 7000 serie ProSteam

De AEG L7TEN62E 7000 serie ProSteam is eveneens een geweldige smalle wasmachine. Dit betreft een zogeheten bovenlader wasmachine met de ProSteam functie.

Deze functie stoomt als het ware je kleding, waardoor het een stuk minder gekreukeld uit de wasmachine komt.

Ook deze wasmachine van AEG heeft een breedte van 40 cm. Ideaal voor in de kleinere woningen en ruimtes. Daarbij geniet je wel van een vulgewicht van 6 kilogram, een hoge centrifugesnelheid en de juiste technologieën.

Ook kun je bij de AEG L7TEN62E 7000 serie ProSteam van meerdere wasprogramma’s gebruik maken. Een prima smalle wasmachine dus!
5. Hoover H3TM 27TACET/1-S

Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe smalle wasmachine uitgeven? Dan wijzen wij je van harte op de Hoover H3TM 27TACET/1-S.

Dit is wat ons betreft de beste goedkope smalle wasmachine. Je betaalt hier slechts 450 euro voor, terwijl de samenstelling echt subliem is.

Zo valt direct op dat deze wasmachine smal een vulgewicht van 7 kilogram heeft. Hij is hiermee dus groter dan de bovenstaande wasmachines.

Ook valt op dat deze wasmachine een hoge centrifugesnelheid heeft, over handige functies beschikt en meerdere wasprogramma’s aanbiedt. Daarbovenop komt dat ‘ie slechts 40,5 centimeter breed is.
6. Whirlpool TDLR 65241BS BE

De Whirlpool TDLR 65241BS BE is eveneens een prima smalle wasmachine. Deze wasmachine heeft een breedte van 40 cm, waardoor je ‘m in elk hoekje kwijt kunt.

Door het vulgewicht van 6 kilogram is deze smalle wasmachine uitsluitend voor de kleinere huishoudens geschikt.

Voor kleinere huishoudens biedt de Whirlpool TDLR 65241BS BE veel gemak. Met dank aan de beperkte breedte, de handige functies, de nieuwste technologieën en de verschillende wasprogramma’s.

Ook de centrifugesnelheid van 1200 toeren per minuut is volledig naar onze wens. Opvallend is ook dat dit een relatief voordelige Whirlpool smalle wasmachine is!
7. Zanussi ZWQ61265BW

Tot slot willen wij je graag met de Zanussi ZWQ61265BW kennis laten maken. Dit merk biedt altijd kwaliteit, maar richt zich veelal op de grotere wasmachines.

Gelukkig heeft Zanussi ook 1 smalle wasmachine ontwikkeld: de ZWQ61265BW. Deze wasmachine heeft een breedte van 40 cm, waardoor ‘ie voor in alle kleine ruimtes geschikt is.

Deze bovenlader wasmachine heeft een vulgewicht van 6 kilogram. In combinatie met de centrifugesnelheid van 1200 toeren zorgt dit voor veel was gemak, met name voor de kleinere huishoudens.

Deze smalle wasmachine is niet overdreven duur, beschikt over handige functies en is van meerdere programma’s voorzien.
Wat kenmerkt een smalle wasmachine?

Niet elke wasmachine is een smalle wasmachine. Alles behalve zelfs. Alleen als een wasmachine aan bepaalde ‘eisen’ voldoet, verdient deze het predicaat ‘smal’. Het gaat hierbij om de volgende ‘eisen’:

 • De wasmachine is maximaal 50 cm breed. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, is onze keuze gevallen op wasmachines met een breedte van 40 cm. Doordat deze wasmachines oprecht smal zijn, zijn ze makkelijk in elk hoekje in je woning te plaatsen.
 • De wasmachine heeft een beperkt vulgewicht. De beperkte breedte gaat uiteraard gepaard met een beperkt vulgewicht. Nagenoeg alle smalle wasmachines hebben een vulgewicht van 6 kilogram. Als je echt héél goed zoekt, kom je her en der ook varianten met een vulgewicht van 7 kilogram tegen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de smalle wasmachines voornamelijk voor de kleinere huishoudens geschikt zijn.
 • Het gaat veelal om een bovenlader wasmachine. Als we naar de smalle wasmachines kijkt, valt op dat we veel bovenlader wasmachines tegenkomen. Deze wasmachines vul je niet aan de voorzijde met het wasgoed, maar via de bovenzijde. Op dit gebied werkt een smalle wasmachine dus net iets anders dan een grote wasmachine.

Waarom voor een smalle wasmachine kiezen?

Het is in bepaalde gevallen logisch om voor een smalle wasmachine te kiezen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je weinig ruimte in je woning hebt. Om in de beperkte ruimte toch een wasmachine kwijt te kunnen, kom je vanzelf bij een smalle wasmachine uit.

Heb je een klein huishouden, bijvoorbeeld van 1 of 2 personen? Dan ben je ook gebaat bij een smalle wasmachine. Zo’n wasmachine heeft immers een beperkt vulgewicht; dat sluit perfect aan op de kleinere huishoudens.

Bovendien neemt zo’n wasmachine dus weinig ruimte in je woning in beslag. Dát betekent dat je die ruimte voor andere huishoudelijke apparaten kunt benutten.

Voor wie is een smalle wasmachine geschikt?

Een smalle wasmachine is in de basis voor kleine huishoudens geschikt. Als je bijvoorbeeld een huishouden van 3 of 4 personen hebt, heb je niks aan een smalle wasmachine. Dit heeft puur met het beperkte vulgewicht van de smalle wasmachines te maken.

Een smalle wasmachine is ook geschikt voor de kleinere woningen. Juist als je weinig ruimte voor de plaatsing van een wasmachine hebt, ben je gebaat bij een wasmachine die smal is.

Het is daarbij absoluut aan te raden om voor een wasmachine 40 cm breed te gaan. Die wasmachines nemen de minst mogelijke ruimte in beslag!

Smalle wasmachine uitkiezen: waar moet je op letten?

Heb je oren naar de aanschaf van een smalle wasmachine? Kies dan bij voorkeur voor één van bovenstaande varianten. Het is niet voor niets dat juist dát de beste smalle wasmachines van dit moment zijn.

Maar, hoe kun je nou tussen deze 7 varianten de juiste keuze maken? Dat doe je vooral door goed op onderstaande criteria te letten.

Exacte afmetingen van de smalle wasmachine

Je moet allereerst goed naar de exacte afmetingen van de wasmachine kijken. Richt je pijlen in eerste instantie op breedte van de wasmachine; dat is het allerbelangrijkste.

Idealiter is de wasmachine 40 cm breed, maar je kunt ook voor een wasmachine 50 cm breed gaan.

Daarna moet je ook even goed naar de diepte en hoogte kijken. Waarom? Omdat de wasmachine wel op de plek moet passen waar je ‘m graag neer wilt zetten. Bepaal daarom eerst waar je ‘m in je woning neer wilt zetten.

Inhoud van de smalle wasmachine

Ten tweede is het verstandig om naar de inhoud van de wasmachine te kijken. Op dit gebied heb je echter niet super veel keuze: 6 kilogram of 7 kilogram. Als je voor een wasmachine 7 kilogram gaat, heb je nét iets meer vulgewicht tot je beschikking.

Dit is vooral voor huishoudens van 2 personen wenselijk. Als je alleen woont, kun je prima voor een wasmachine 6 kilogram gaan.

Het merk

Ten derde is het verstandig om naar het merk van de wasmachine te kijken. Het merk is namelijk grotendeels bepalend voor de algehele kwaliteit van de smalle wasmachine.

Wij raden je aan om altijd voor een variant van één van de beste wasmachine merken te gaan.

Deze merken leveren niet alleen de gewenste kwaliteit, maar voorzien hun wasmachines ook van handige extra’s. Hierbij kun je aan verschillende functies en wasprogramma’s denken.

Wasmogelijkheden

Ten vierde is het verstandig om naar de was mogelijkheden te kijken. Van welke wasprogramma’s kun je gebruik maken? Over welke functionaliteiten beschikt de smalle wasmachine? En is de wasmachine mogelijk ook van slimme technologieën voorzien?

Wij hebben opgemerkt dat dit per smalle wasmachine aanzienlijk anders is. Sommige slimme wasmachines beschikken over veel was mogelijkheden, terwijl dit bij andere wasmachines juist behoorlijk beperkt is.

Dit is dan ook weer een punt dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Prijskaartje

Wil je de beste smalle wasmachine kopen? Dan moet je met een bepaald bedrag op de proppen komen. Over de prijsstelling hebben wij het volgende opgemerkt:

 • De smalle wasmachines zijn niet per definitie goedkoop. Wil je bijvoorbeeld een wasmachine onder de 500 euro kopen? Dan vallen de smalle wasmachines direct af. Deze varianten zijn in veel gevallen zelfs duurder dan de grotere wasmachines.
 • De prijzen van de smalle wasmachines lopen flink uiteen. Voor sommige varianten betaal je bijvoorbeeld 600 euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 1100 euro moet betalen. Dit maakt het des te belangrijker voor jou om een goede vergelijking te maken.

Energielabel & geluidsniveau van de smalle wasmachine

Tot slot wijzen wij je graag op zowel het energielabel als op het geluidsniveau. Idealiter beschikt de smalle wasmachine over energielabel A.

Dit kom je echter nagenoeg niet tegen, waardoor energielabel B eigenlijk het beste alternatief is. Zo’n smalle wasmachine verbruikt relatief weinig energie!

Kijk daarnaast goed naar het geluidsniveau. Met name als je een kleine woning hebt, is het wenselijk dat de smalle wasmachine zo min mogelijk lawaai maakt.

Je wilt immers niet ’s avonds niet naar je TV kunnen kijken, doordat de smalle wasmachine teveel herrie produceert.

Is een smalle wasmachine een verstandige koop?

Ja, een smalle wasmachine kan zeker een verstandige koop zijn.

Dit is vooral het geval als je weinig ruimte over hebt voor de plaatsing van een nieuwe wasmachine. Ook als je een lastig in te vullen hoekje in je woning hebt, biedt een smalle wasmachine mogelijk uitkomst.

Besef wel goed dat deze wasmachines alleen voor kleinere huishoudens geschikt zijn. Dit heeft te maken met het relatief beperkte vulgewicht.Meer wasmachines:

Categorieën: Huishouden