Beste wasmachine onder de 500 euro: Bekijk de Top 7

Last updated by Kaz on

beste wasmachine onder 500 euro

Heb je een budget van 500 euro over voor je nieuwe wasmachine? Dan slinkt het aanbod aanzienlijk, aangezien veel wasmachines relatief prijzig zijn.

Gelukkig is daar bij onderstaande wasmachines géén sprake van. Dit zijn volgens ons de beste wasmachines onder de 500 euro. Lees snel verder!

  1. Whirlpool FFBBE 8458 WEV
  2. Beko WTV8725XCW1
  3. Indesit BWEBE 81496X WK N
  4. Whirlpool FFSBE 7458 WE F
  5. Hisense WFGE801439VMQ
  6. Inventum VWM9001W
  7. Beko WTV7712BLS1

De 7 beste wasmachines onder 500 euro uitgelicht

Het leven is behoorlijk duur. Meerdere externe factoren hebben voor een flinke inflatie gezorgd, waardoor ook wasmachines behoorlijk duur zijn geworden.

De wasmachines zelf zijn ook nog eens steeds beter geworden, waardoor de basisprijzen aanzienlijk gestegen zijn. Gelukkig kun je altijd nog voor één van de 7 wasmachines uit dit artikel kiezen.

Dit zijn wat ons betreft de beste 7 beste wasmachines onder de 500 euro.

1. Whirlpool FFBBE 8458 WEV

De Whirlpool FFBBE 8458 WEV is de beste wasmachine onder 500 euro. Dit komt onder meer doordat dit een wasmachine van een A-merk is. Het merk Whirlpool weet als geen ander wat échte kwaliteit is. Met deze goedkope wasmachine doe je dan ook jarenlang.

Daarnaast zijn wij over de samenstelling van deze wasmachine te spreken. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilogram, beschikt over een stoomfunctie en heeft energieklasse B.

Zelfs sommige duurdere wasmachines kunnen niet aan deze specificaties tippen. Al met al zijn wij uiterst te spreken over deze goedkope Whirlpool voorlader wasmachine!
2. Beko WTV8725XCW1

Heb je oren naar de aanschaf van een goedkope wasmachine? Eén van de beste merken is in dat geval Beko.

Dit is een zogeheten budgetmerk in de wereld van wasmachines, mede getuige de Beko WTV8725XCW1. Dit vinden wij de op één na beste goedkope wasmachine onder de 500 euro.

Voor deze wasmachine betaal je ongeveer 430 euro. Een geweldig prijskaartje, zeker met het oog op de samenstelling. Dit betreft een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram en maximaal 1400 toeren.

Hij beschikt bovendien over meerdere programma’s, waaronder een Hygiëne+ programma. Wel heeft ‘ie energieklasse C.
3. Indesit BWEBE 81496X WK N

Heb je wel eens van het merk Indesit gehoord? Grote kans van wel. Dit merk levert namelijk al jarenlang prima wasmachines. Met de Indesit BWEBE 81496X WK N doet dit merk dit ook.

Dit is een prima wasmachine die pakweg 450 euro kost. Voor dit bedrag krijg je een uitmuntende wasmachine.

Dat is onder meer aan energieklasse A te danken. De wasmachine is hierdoor opvallend zuinig, met name als je het afzet tegen veel duurdere wasmachines.

Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilogram en beschikt over handige extra’s. De uitgestelde start timer is daar een goed voorbeeld van.
4. Whirlpool FFSBE 7458 WE F

Hoef je niet per sé een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram te hebben? Dan raden wij je de Whirlpool FFSBE 7458 WE F aan.

Dit vinden wij de beste wasmachine onder 500 euro met een vulgewicht van 7 kilogram. Door de hoge centrifugesnelheid – 1400 toeren – geniet je van een snelle wasbeurt.

Daarbij geniet je ook van handige functies, waaronder de Frescare+ functie. Deze functie zorgt ervoor dat je kleding tot wel 6 uur lang fris in de trommel blijft. Ook de 6TH Sense functie is geweldig; deze functie beschermt je kleding extra goed in de trommel.
5. Hisense WFGE801439VMQ

Ook het merk Hisense levert meerdere prima goedkope wasmachines. De Hisense WFGE801439VMQ is daar volgens ons het beste voorbeeld van. Voor deze wasmachine betaal je ongeveer 480 euro, terwijl ‘ie wel ‘gewoon’ energieklasse A heeft.

Dit is een wasmachine met een vulgewicht van 8 kilogram. Vul de trommel naar wens en kies vervolgens het gewenste programma. Je hebt uit meerdere programma’s de keuze, waaronder Power Wash 59’.

Met dit programma is je wasgoed binnen een uur keurig schoon. Ook geniet je van kreukvrij en bacterievrij wasgoed, dankzij de Allergy Steam functie. Deze wasmachine heeft al met al veel te bieden.
6. Inventum VWM9001W

Het merk Inventum is één van de betere merken in de wereld van wasmachines. Des te opvallender is het dat dit merk ook goedkope wasmachines aanbiedt.

De Inventum VWM9001W kost je bijvoorbeeld slechts 479 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking voer een méér dan prima wasmachine.

Zo valt direct het vulgewicht in positieve zin op: 9 kilogram om precies te zijn. Dit maakt deze wasmachine onder 500 euro ook geschikt voor de grotere huishoudens.

Je geniet in ieder geval van veel gemak, mede door de vele programma’s (16 stuks). Ook het energielabel (B) is prima te noemen.
7. Beko WTV7712BLS1

De goedkoopste wasmachine onder 500 euro hebben we tot het einde bewaard. Voor de Beko WTV7712BLS1 betaal je namelijk nog niet eens 400 euro.

Opvallend weinig geld, terwijl deze wasmachine van een prima kwaliteit is. Dat kun je wel overlaten aan het budgetmerk Beko.

Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 7 kilogram. Door de hoge centrifugesnelheid – 1400 toeren – geniet je ook nog van een snelle centrifuge. Je kleding komt hierdoor redelijk droog uit de wastrommel.

Dankzij de stoomfunctie kun je de kleding bovendien direct laten ontkreuken. Al met al een prima wasmachine onder 500 euro, maar houd wel rekening met het forse geluidsniveau.
Wat kenmerkt een wasmachine onder de 500 euro?

Een wasmachine onder 500 euro beschikt vaak over een paar kenmerken:

  • Het zijn niet de grootste wasmachines. Dit houdt in dat het maximale vulgewicht voor een dergelijke wasmachine eigenlijk 9 kilogram is. Wil je een wasmachine met een hoger vulgewicht hebben? Dan moet je je budget verder oprekken.
  • Het zijn vaak relatief eenvoudige wasmachines. De meeste wasmachines onder 500 euro zijn relatief eenvoudig uitgevoerd. Daar is op zich niks mis mee, aangezien de meeste varianten over voldoende programma’s beschikken. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.
  • Het zijn veelal geen wasmachines van de grootste wasmachine merken. In het huidige aanbod vallen onder meer de merken Siemens en Bosch op. Dergelijke wasmachines bieden echter geen wasmachines onder 500 euro aan. Nee, je komt al snel uit bij een merk als Beko en Indesit. Des te opvallender is het dat je ook voor wasmachines van Inventum en Whirlpool kunt kiezen!

Waarom voor een wasmachine onder de 500 euro kiezen?

Het antwoord op deze vraag vind je in bovenstaande 7 reviews. Deze 7 wasmachines zijn allemaal goedkoop, maar voldoen wel aan de meeste eisen. Ze doen hun werk prima, ze bieden veel programma’s aan en zijn veelal ook nog relatief energiezuinig.

Heb je enigszins financiële problemen? Vind je het zonde om veel geld aan je nieuwe wasmachine uit te geven? Of is er een andere reden waarom je je kosten zo laag mogelijk wilt houden? In al deze gevallen is een wasmachine onder 500 euro absoluut aan te raden.

Wasmachine onder 500 euro uitkiezen: Zo doe je dat!

Heb je interesse om een wasmachine onder 500 euro aan te schaffen? Dan raden wij je aan om dit stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan vind je snel de meest geschikte wasmachine onder 500 euro.

Stap 1: bepaal wat het vulgewicht van de wasmachine moet zijn

Je moet allereerst goed nadenken over het gewenste vulgewicht van de wasmachine.

Heb je voldoende aan een smalle wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram? Of heb je toch liever een wasmachine met een vulgewicht van 8 of 9 kilogram? Aan jou de keuze.

Een grote wasmachine – meer dan 9 kilogram – ga je eigenlijk niet binnen dit budget vinden.

Stap 2: kijk goed naar de merken

Het is vervolgens zaak om naar de merken van de geschikte wasmachines onder 500 euro te kijken.

Kies bij voorkeur voor één van de beste wasmachine merken. Deze merken leveren kwaliteit, waardoor je lang kunt genieten van je nieuwe, goedkope wasmachine.

Stap 3: kijk naar de programma’s en functies

Het is vervolgens zaak om naar de programma’s en functies te kijken. Deze aspecten zou je goed op je persoonlijke voorkeuren af moeten stemmen.

Stap 4: kijk naar het energielabel

Idealiter kies je voor een wasmachine onder 500 euro met energielabel A of B. Deze wasmachines verbruiken relatief weinig energie, waardoor je vaste kosten relatief laag uitvallen.

Is een wasmachine onder 500 euro aan te raden?

Ja, een wasmachine onder de 500 euro is zeker aan te arden.

Als je niet al te veel geld wilt óf kunt uitgeven, zit je met zo’n wasmachine goed. Dat komt ook door het feit dat de goedkopere wasmachines door de jaren heen steeds beter zijn geworden.

Dat geldt al helemaal voor de 7 bovenstaande beste wasmachines onder de 500 euro!Meer wasmachines:

Categorieën: Huishouden