Wasmachine 11 kg kopen? Dit zijn de beste

Last updated by Kaz on

wasmachine 11 kg

Een groot huishouden heeft een grote wasmachine nodig. Geldt dat ook voor jou en je huishouden? Dan richt je je pijlen al snel op een wasmachine met een minimaal vulgewicht van 10 kg.

Wil je voor nét dat beetje extra gaan? Kies dan voor een wasmachine 11 kg. Wij hebben alvast de 7 beste wasmachines 11 kg voor je geselecteerd:

Dit zijn de top 7 beste wasmachines 11 kg:

 1. Samsung WW11BB704AGB/S2 Bespoke
 2. Asko W4114C.W/3
 3. Whirlpool FFD 11469E BV BE
 4. Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose
 5. Hoover H-WASH 500 HWP 411AMBC/1-S
 6. Hotpoint AQ114D497SD EU N
 7. Samsung WW11BB504AAW

De 7 beste wasmachines 11 kg uitgelicht

Wat is nou de beste grot wasmachine 11 kg waar je voor kunt kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed over je wensen nadenken.

Ook moet je de verschillende geschikte varianten goed met elkaar vergelijken. Daarvoor hebben wij onderstaande reviews geschreven. In deze reviews lees je alles over de beste wasmachines 11 kg van dit moment.

1. Samsung WW11BB704AGB/S2 Bespoke

Samsung-WW11BB704AGBS2-Bespoke-EcoBubble-grote-wasmachine

De Samsung WW11BB704AGB/S2 Bespoke is volgens onze test de beste wasmachine 11 kg. Deze wasmachine heeft dus een vulgewicht van 11 kilogram en draait maar liefst 1400 toeren.

Dit zorgt ervoor dat het wasgoed prima gedroogd wordt. Je hoeft hierdoor het wasgoed minder lang te laten drogen.

Verder is deze Samsung wasmachine 11 kg van veel handige extra’s voorzien. Dit blijkt onder meer uit de verschillende wasprogramma’s. Ook het beperkte geluidsniveau is een groot voordeel.

Zoals we van het merk Samsung gewend zijn, doet deze wasmachine zijn werk uitmuntend. Ook geniet je van een (erg) lange levensduur.
2. Asko W4114C.W/3

De Asko W4114C.W/3 is eveneens een geweldige wasmachine 11 kg. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 11 kilogram en zorgt voor veel gemak.

Dit komt onder meer door het hoge toerental van 1400 toeren per minuut. Door dit hoge toerental hoef je de was niet meer al te lang te laten drogen.

Verder vinden wij de energiezuinigheid een groot voordeel. Deze 11 kg wasmachine heeft energieklasse A, waardoor de machine zuinig in gebruik is.

De machine is ook nog over handige extra’s voorzien, waaronder een stoomfunctie. Door deze functie hoef je een stuk minder te strijken!
3. Whirlpool FFD 11469E BV BE

Zie je het niet zitten om veel geld aan je nieuwe wasmachine 11 kg uit te geven? Kies dan voor de Whirlpool FFD 11469E BV BE. Voor deze wasmachine betaal je een zachte prijs, terwijl ‘ie zijn werk meer dan goed doet.

Zo draait ook de trommel van deze wasmachine met 1400 toeren per minuut rond, waardoor het wasgoed in de wasmachine al goed gedroogd wordt.

Deze goedkope wasmachine 11 kg is ook nog van handige extra’s voorzien. Met dank aan Frescare+ blijft het wasgoed bijvoorbeeld 6 uur lang fris in de trommel. Deze wasmachine beschikt over een relatief stille motor; het geluidsniveau valt hierdoor reuze mee.
4. Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose

Bij het merk Samsung ben je aan het juiste adres voor een wasmachine 11 kg. Zou je graag een wasmachine van dit merk aanschaffen, maar hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan raden wij je de Samsung WW11BB534AABS2 Bespoke Autodose aan.

Ten opzichte van de andere Samsung wasmachine 11 kg (zie 1e review), is deze variant een stuk voordeliger.

Ook met deze wasmachine geniet je van veel gemak. Dit is mede aan de Autodose functie te danken. Deze functie zorgt voor de perfecte dosering van het wasmiddel.

Verder is deze wasmachine van veel programma’s, innovatieve technologieën en gemakken voorzien. Het geluidsniveau valt ook nog reuze mee.
5. Hoover H-WASH 500 HWP 411AMBC/1-S

Betaal je het liefste zo min mogelijk geld voor je nieuwe wasmachine? Dat is goed voor te stellen, maar behoort niet altijd tot de mogelijkheden.

Het is namelijk zo dat je voor veel wasmachines 11 kg juist relatief diep in de buidel moet tasten. Gelukkig geldt dat niet voor de Hoover H-WASH 500 HWP 411AMBC/1-S.

Dit vinden wij één van de betere goedkope wasmachines 11 kg. Hij kost je slechts een paar honderd euro, maar levert je onbetaalbaar veel gemak op.

Dit is onder meer aan het hoge toerental en de verschillende wasprogramma’s te danken. Wel moet je rekening met een vrij fors geluidsniveau houden.
6. Hotpoint AQ114D497SD EU N

De Hotpoint AQ114D497SD EU N is een prima wasmachine 11 kg met een interessant prijskaartje. Eigenlijk is dit één van de betere opties voor mensen die graag de hand op de knip houden.

Deze wasmachine doet zijn werk prima, is van veel handige extra’s voorzien, is van een goede kwaliteit en maakt weinig lawaai.

In combinatie met het prijskaartje zorgt dit voor een interessant geheel. Een interessant geheel waar je ook nog jarenlang van kunt genieten.

Wel moet je rekening houden met een iets mindere energiezuinigheid. Maar goed, je kunt niet alles hebben bij zo’n goedkope wasmachine 11 kg.
7. Samsung WW11BB504AAW

Deze top 7 van beste wasmachines 11 kg sluiten we in stijl af. Dat doen we wederom met een model van het merk Samsung.

De Samsung WW11BB504AAW is volgens ons een prima én opvallend betaalbare wasmachine 11 kg. Deze wasmachine is significant goedkoper dan veel andere modellen van het merk Samsung.

Met deze Samsung wasmachine haal je een top apparaat in huis. Het apparaat beschikt over veel wasprogramma’s, maakt weinig lawaai, is van een top kwaliteit en heeft dus een grote trommel.

Deze trommel draait met maximaal 1400 toeren per minuut rond, waardoor het wasgoed ook nog droog je wasmachine uitkomt!
Voor welke huishoudens is een wasmachine voor 11 kg geschikt?

Is je huidige wasmachine aan vervanging toe? Eén van de belangrijkste punten waar je in dat geval op moet letten, is het vulgewicht van de wasmachine. Dit vulgewicht moet je goed afstemmen op de grootte van je huishouden.

Een wasmachine 11 kg is vooral voor de grotere gezinnen ideaal. Hierbij kun je denken aan gezinnen van 3, 4 of 5 personen. Heb je nou een nog groter huishouden? Overweeg dan de aanschaf van een wasmachine 12 kg.

Dit maakt een wasmachine 11 kg dus zeker niet voor elk huishouden geschikt. Maar, als je een groter huishouden hebt, kun je niet zonder een grote wasmachine. Een wasmachine 11 kg is daar een geschikte optie voor.

Hoe vind je de beste wasmachine met 11 kg vulgewicht?

Heb je het idee dat een wasmachine 11 kg voor jou ideaal is? Dan is het zaak om gericht op zoek te gaan naar de beste wasmachine 11 kg. Daarvoor heb je hierboven al met de 7 beste varianten kennis kunnen maken.

Maar, hoe kies je nou binnen dit aanbod voor de beste wasmachine 11 kg? Hier helpen wij je graag nog een handje extra bij.

Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje te zetten. Let goed op deze punten en vind daarmee snel de beste wasmachine 11 kg.

Jouw situatie

Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is naar jouw situatie. Is een wasmachine 11 kg bijvoorbeeld geschikt voor jou en je huishouden? Of is het verstandiger om voor een grotere- of kleinere variant te kiezen? Dit is aan jou om te bepalen.

Daarbij moet je ook goed naar de gewenste plaatsing van de wasmachine kijken. Waar wil je precies je nieuwe wasmachine neerzetten? En hoeveel ruimte heb je op die plek over voor je nieuwe wasmachine?

Zoals logisch is, is een wasmachine 11 kg een stuk(je) groter uitgevoerd dan een kleinere wasmachine. Dit is dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Toerental

Kies je voor een wasmachine 11 kg? Dan kies je voor veel gemak. Doordat de trommel zo groot is, ben je in staat om veel wasgoed in één keer te wassen. Daarmee geniet je van een aanzienlijke tijdsbesparing.

Dat is vooral het geval als je voor een wasmachine 11 kg met hoog toerental kiest. Kies je bijvoorbeeld voor een wasmachine die 1400 of 1600 toeren draait? Dan komt het wasgoed behoorlijk droog uit je wasmachine.

Het wasgoed hoeft hierdoor minder lang te drogen, nadat je het gewassen hebt. Dat is precies wat je wilt!

Wasprogramma’s

Het is ook belangrijk om naar de wasprogramma’s te kijken. Met name als je voor een wasmachine 11 kg van Samsung kiest, geniet je van veel (unieke) wasprogramma’s.

Deze programma’s zorgen bijvoorbeeld heel snel voor schone was. Of gaan juist op een duurzame manier met je kleding om. Let daarom goed op de wasprogramma’s en stel dit op je wensen af.

Geluidsniveau

Weet je wat een gekend nadeel is van een grote wasmachine? Het forse geluidsniveau! Doordat zo’n wasmachine vrij groot is, brengt de wasmachine veel trillingen met zich mee. Deze trillingen zorgen in je woning vervolgens voor het nodige lawaai.

Wil je dat zoveel mogelijk voorkomen? Kies dan voor een geluidsstille wasmachine 11 kg. Een wasmachine 11 kg met een geluidsniveau van rond de 70 decibel is, wat ons betreft, stil te noemen.

Energieverbruik

Heb je de beschikking over een wasmachine 11 kg? Dan hoef je in principe minder wasjes te draaien. Je kunt immers per was veel meer wasgoed laten wassen. Dit brengt mogelijk al een lager energieverbruik met zich mee.

Desalniettemin raden wij je aan om goed naar het energieverbruik te kijken. Welke energieklasse heeft de wasmachine 11 kg precies? En is het ook mogelijk om van bijvoorbeeld energiezuinige wasprogramma’s gebruik te maken? Check dit goed!

Wat betaal je voor een goede wasmachine 11 kg?

Wij hebben opgemerkt dat de prijzen van wasmachines 11 kg behoorlijk uiteenlopen. We kunnen binnen het aanbod eigenlijk tussen 2 categorieën onderscheid maken:

 • De allerbeste wasmachines 11 kg. Dit zijn hoofdzakelijk de wasmachines van het merk Samsung. Deze wasmachines zijn van allerlei snufjes voorzien, waardoor je van nóg meer gemak geniet. Wel zijn deze varianten behoorlijk duur.
 • De budget wasmachines 11 kg. Je kunt ook voor één van de budget wasmachines 11 kg kiezen. Deze wasmachines kosten je ongeveer 700 euro. Hiermee bespaar je een paar honderd euro ten opzichte van de allerbeste wasmachines 11 kg.

Welke merken bieden de beste wasmachines voor 11 kg aan?

wasmachine-11-kg-kopen

Voor een goede wasmachine 11 kg heb je een wasmachine van één van de beste wasmachine merken nodig. Onder meer Samsung, Asko, Hoover en Whirlpool bieden prima wasmachines 11 kg aan. Binnen dit lijstje met merken gaat onze voorkeur uit naar Samsung.

Wat zijn de voordelen van een wasmachine 11 kg?

 • Ideaal voor grotere huishoudens. Grotere huishoudens hebben met meer wasgoed te maken, waardoor een wasmachine 11 kg ideaal is voor de grotere huishoudens.
 • Je geniet van een flinke tijdsbesparing. Was je maar liefst 11 kilogram aan wasgoed in één keer? Dan werk je snel de stapel met wasgoed weg. Met een wasmachine 11 kg geniet je zodoende van een flinke tijdsbesparing!

Al met al is een wasmachine 11 kg zeker aan te raden. Bekijk bovenstaande varianten en sla direct je slag.Meer wasmachines:

Categorieën: Huishouden