Wasmachine 12 kg kopen? Dit zijn de beste

Last updated by Kaz on

wasmachine 12 kg kopen

Heb je een groot huishouden? Dan ben je gebaat bij een grote wasmachine. Mogelijk sluit in dat geval een 12 kg wasmachine op je wensen aan.

Zo’n wasmachine heeft een vulgewicht van 12 kilogram, waardoor je veel wasgoed in één keer wast. Dit levert veel gemak én een aanzienlijke tijdswinst op ten opzichte van een wasmachine met een kleiner vulgewicht.

Hieronder vind je alvast de 5 beste wasmachines met een vulgewicht van 12 kilogram.

Dit zijn de top 5 beste wasmachines 12 kg:

  1. LG F4DV912A2E
  2. Samsung WW12T504DTW
  3. Brandt WFB124QW
  4. LG F4WV912A2E TurboWash 39
  5. Candy Smart Inverter CS1412TME/1-47

Top 5 beste wasmachines 12 kg uitgelicht

Wat is nou de beste wasmachine 12 kg waar je op dit moment voor kunt kiezen?

We kunnen vooropstellen dat je uit veel geschikte varianten de keuze hebt. Wij raden je in ieder geval de 5 bovenstaande varianten van harte aan.

Deze 5 beste grote wasmachines 12 kg zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Wil je hier meer over weten? Hieronder bespreken we deze 7 wasmachines in het kort.

Neem onze reviews door, zet je wensen op een rijtje en schaf direct de beste wasmachine 12 kilogram aan!

1. LG F4DV912A2E

De LG F4DV912A2E vinden wij de beste grote wasmachine 12 kg van dit moment. Deze wasmachine is uitermate geschikt voor de grotere huishoudens.

Dit komt door het vulgewicht, maar ook door de veelzijdigheid. Dit is namelijk zowel een wasmachine als een wasdroger. Indien je ‘m voor het drogen wilt gebruiken, is het vulgewicht overigens 8 kilogram.

Met deze grote wasmachine haal je een veelzijdig apparaat in huis. Hij is uiterst geschikt voor huishoudens van bijvoorbeeld 4, 5 of 6 personen. De LG Steam-technologie zorgt voor de perfecte reiniging.

Ook beschikt deze wasmachine 12 kg over meerdere interessante programma’s. Met het TurboWash programma is je kleding bijvoorbeeld binnen 39 minuten schoon!
2. Samsung WW12T504DTW

Wil je een 12 kg wasmachine van een absoluut A-merk aanschaffen? Dan zit je met bovenstaande variant goed, maar ook met de Samsung WW12T504DTW.

Het merk Samsung weet als geen ander wat het is om kwaliteit te leveren. Dat blijkt in ieder geval overduidelijk uit deze grote wasmachine met een vulgewicht van 12 kg.

Deze grote wasmachine gaat simpelweg jarenlang mee. Je geniet hierbij van veel gemak, talloze schoonmaakprogramma’s, energieklasse A en een interessant prijskaartje.

Door het forse vulgewicht is dit in ieder geval een prima wasmachine voor alle grote huishoudens.
3. Brandt WFB124QW

Heb je wel eens van het merk Brandt gehoord? Dit is niet per sé het bekendste merk, maar toch weet dit merk een prima kwaliteit te leveren.

Dat hebben wij in ieder geval opgemerkt bij de Brandt WFB124QW. Dit vinden wij één van de beste wasmachines met een vulgewicht van 12 kg.

Door dit forse vulgewicht heeft deze wasmachine veel te bieden. Je houdt de was perfect bij, zelfs als je een groot huishouden hebt. Het is bovendien een krachtige wasmachine, gezien de hoge maximale centrifugesnelheid.

Mede dit zorgt ervoor dat elk wasprogramma binnen de kortste keren voltooid is. Voordat je het door hebt, geniet je van 100% schoon wasgoed. Voor de Brandt WFB124QW betaal je bovendien niet de hoofdprijs.
4. LG F4WV912A2E TurboWash 39

LG-F4WV912A2E-TurboWash-39-wasmachine-met-grote-trommel

De LG F4WV912A2E TurboWash 39 is een unieke wasmachine van het merk LG. Dit is aan het vulgewicht van 12 kg te danken, maar ook aan de vele programma’s.

Zo beschikt deze wasmachine over het TurboWash 39 programma. Met dit programma was je een halve belading binnen 39 volledig schoon.

Tevens geniet je van het Steam+ programma. Dit programma verwijdert onder meer pollen en dierenharen, waardoor dit een uiterst geschikt programma voor babykleertjes is.

Deze wasmachine maakt niet al te veel lawaai (70 dB), is relatief zuinig en is van automatische wasmiddeldosering voorzien. In combinatie met het vulgewicht van 12 kg biedt dit veel mogelijkheden & gemak.
5. Candy Smart Inverter CS1412TME/1-47

Wil je een nieuwe wasmachine 12 kg kopen, maar hier zo min mogelijk geld aan kwijt zijn? Dan raden wij je graag de Candy Smart Inverter CS1412TME/1-47 aan. Dit is één van de weinige wasmachines met een vulgewicht van 12 kg die ook nog (erg) betaalbaar te noemen is.

Met dit apparaat geniet je van veel gemak. Dit is aan het forse vulgewicht te danken, maar ook aan de verschillende programma’s, het hoge toerental en het interessante prijskaartje.

Dat deze wasmachine 12 kg zo goedkoop is, blijkt wel uit de samenstelling. Zo valt direct op dat ‘ie nogal wat lawaai produceert. Ook is dit niet de meest zuinige wasmachine.
Waarom voor een wasmachine met 12 kg vulgewicht kiezen?

De keuze voor een 12 kg wasmachine is soms een logische keuze. Dat is in ieder geval het geval als je een groot huishouden hebt. Woon je bijvoorbeeld met 4, 5 of 6 andere mensen samen? Dan ben je absoluut gebaat bij een grote wasmachine.

In dat geval is de keuze voor een wasmachine voor 12 kg nóg beter dan de keuze voor een wasmachine voor 11 kg:

  • Met een wasmachine 12 kg was je moeiteloos grote hoeveelheden kleding. Als je een groot huishouden hebt, heb je wekelijks met de nodige vuile was te maken. Doordat het vulgewicht zó fors is, was je deze grote hoeveelheid kleding snel weg.
  • Je geniet van een behoorlijke tijdsbesparing. In een wasmachine met een vulgewicht van 12 kg kun je per wasbeurt 12 kilogram aan wasgoed weg wassen. Dit doe je zonder enige moeite én doe je ook nog eens snel. Die combinatie zorgt ervoor dat je van een behoorlijke tijdsbesparing geniet. Met zo’n grote wasmachine hoef je simpelweg minder tijd vrij te maken voor het doen van de was.

Voor wie is een wasmachine 12 kg geschikt?

Een wasmachine 12 kg is zeker niet voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld een klein huishouden hebt, heb je niks aan zo’n grote wasmachine. Wij vinden een wasmachine 12 kg geschikt voor huishoudens van minimaal 4 á 5 personen.

Heb je een nog groter huishouden? Dan is de keuze voor zo’n grote wasmachine ook een logische keuze. Met zo’n grote wasmachine geniet je immer van veel gemak en een flinke tijdsbesparing.

Een wasmachine 12 kg komt ook in andere situaties goed van pas. Doe je bijvoorbeeld elke week de was voor de plaatselijke sportclub? Ook dan is een wasmachine met een vulgewicht van 12 kg ideaal.

Of heb je je eigen horecagelegenheid? Voor al je wasgoed heb je in dat geval ook een grote wasmachine nodig.

Een wasmachine met een vulgewicht van 12 kg wordt ook wel als een professionele wasmachine omschreven. Logisch, aangezien deze wasmachine zich prima leent voor professioneel gebruik.

Hoe vind je de beste wasmachine met 12 kg vulgewicht?

Spreekt een wasmachine 12 kg je aan? Met de informatie uit deze koopgids vind je snel de beste wasmachine 12 kg. Zoals bovenstaande varianten laten zien, is het aanbod van wasmachines 12 kilogram behoorlijk divers.

De verschillende varianten onderscheiden zich op verschillende punten, dus verdiep je goed in onderstaande aandachtspunten.

Soort wasmachine 12 kg

Allereerst moet je goed naar het soort wasmachine 12 kg kijken. Heb je voldoende aan alleen een wasmachine? Of gaat je voorkeur uit naar een wasdroogcombinatie? Als je voor een wasdroogcombinatie gaat, moet je goed naar beide vulgewichten kijken.

Enerzijds het vulgewicht voor het wassen en anderzijds het vulgewicht voor het drogen.

Wil je ‘gewoon’ voor een wasmachine 12 kilogram gaan? Dan heb je verder niet heel veel keuze. Deze wasmachines hebben allemaal hetzelfde vulgewicht, waardoor ze op dat punt niet met elkaar te vergelijken zijn. Wel kun je nog goed naar onderstaande punten kijken.

Energieverbruik

Je hebt bij een wasmachine altijd met energieverbruik te maken. Gezien de energieprijzen is het wenselijk om dit verbruik zo laag mogelijk te houden. Dat doe je in de basis al door te kiezen voor een energiezuinige wasmachine 12 kilogram.

Uit onderzoek bleek dat de meeste 12 kg wasmachines niet super zuinig zijn. Het forse vulgewicht lijkt simpelweg samen te gaan met het nodige energieverbruik. Dit is echter iets waar je als consument niet al te veel aan kunt doen.

Toerental

Het is ook aan te raden om goed naar het toerental te kijken. Dit aantal geeft het aantal rondjes per minuut aan die de trommel centrifugeert. Des te hoger het toerental is, des te droger het wasgoed uit de wasmachine komt.

Dit betekent dat je het wasgoed minder lang hoeft te drogen. Handig, niet waar? Kies daarom voor een toerental van minimaal 1400 toeren per minuut.

Geluidsniveau

Wil je optimaal profiteren van een wasmachine 12 kg? Dan raden wij je aan om voor een zo’n stil mogelijke variant te gaan. Kijk daarom goed naar het geluidsniveau van het centrifugeren.

Wat op dit gebied ‘stil’ is? Wij vinden een geluidsniveau van maximaal 70 dB stil. Bij sommige wasmachines 12 kg heb je echter met een aanzienlijk hoger geluidsniveau te maken. Dat is dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Wasprogramma’s

Een wasmachine 12 kilogram is hoe dan ook van de nodige wasprogramma’s voorzien. Wij raden je aan om even goed op deze programma’s in te zoomen. Door hier goed op in te zoomen, krijg je een duidelijk beeld van alle was mogelijkheden.

Met name het merk LG scoort op dit gebied hoge punten. Dit merk is voortdurend aan het innoveren, waardoor haar wasmachines van de nieuwste technologieën voorzien zijn. Dit uit zich vooral op het gebied van de wasprogramma’s.

Onze tip: kijk ook goed naar het gewenste gebruik en je situatie. Heb je bijvoorbeeld recent een baby gekregen? Dan heb je baat bij een wasprogramma dat uiterst geschikt is voor babykleertjes. Stem dus altijd de wasprogramma’s op je situatie af.

Wat kost een grote wasmachine voor 12 kg?

Zie je de aanschaf van een wasmachine met een vulgewicht van 12 kg al helemaal zitten? Dan raden wij je dus aan om voor één van bovenstaande 5 varianten te kiezen. Wat bij die varianten onder meer opvalt, is het verschil in prijskaartje.

Voor sommige wasmachines 12 kg betaal je meer dan 1000 euro. Wil je liever minder geld uitgeven? Dan kun je voor een variant van een minder bekend merk kiezen. Zo’n variant je waarschijnlijk tussen de 600 en 800 euro.

Welke merken bieden goede wasmachines 12 kg aan?

Onze voorkeur gaat uit naar de merken LG en Samsung. Deze 2 wasmachine merken leveren kwaliteit en voorzien haar wasmachines van de nieuwste snufjes.

Dit uit zich echter wel in een forser prijskaartje. Als je liever de hand op de knip houdt, kun je ook voor een 12 kg wasmachine van Brandt of Candy Smart kiezen.

Is een wasmachine met 12 kg vulgewicht aan te raden?

Als je een groot huishouden hebt, kun je niet om zo’n grote wasmachine heen. Met een wasmachine 12 kg doe je snel en gemakkelijk de was.

Wat wil je nog meer?

Veel (was)plezier alvast gewenst met je nieuwe grote wasmachine van 12 kg!Meer wasmachines:


Categorieën: Huishouden