Dit zijn de beste wasmachine merken van 2024

Last updated by Kaz on

beste wasmachine merken

Wil je een nieuwe wasmachine kopen? Ga dan altijd voor kwaliteit. Dat is de beste tip die elke wasmachine-expert aan je kan geven.

Om voor kwaliteit te gaan, zou je voor een variant van één van de beste wasmachine merken moeten gaan. In dit artikel ontdek je wat de beste merken voor een wasmachine zijn.

Wat is het beste merk wasmachine?

Voor dit artikel zijn onze wasmachine-experts kritisch door het huidige aanbod heen gegaan. Kijkend naar de huidige wasmachines, maar ook kijkend naar de ervaringen van kopers van nieuwe wasmachines.

Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk een complete top 10 van de beste wasmachine merken samen kunnen stellen.

1. Miele

Heb je het over een geweldige wasmachine? Dan is de kans groot dat je het over het merk Miele hebt. Dit is wat ons betreft het beste merk wasmachine van dit moment.

Dit merk levert pure kwaliteit, maar vraagt hier wel relatief forse prijzen voor. Hierbij komt het gezegde ‘voor kwaliteit moet je betalen’ om de hoek kijken.

Doordat Miele zo’n goede kwaliteit levert, kunnen zij relatief veel geld voor hun wasmachines vragen. Daarbij valt ook de diversiteit binnen het aanbod van Miele op.

Ongeacht hoe groot je huishouden is of wat je wensen zijn, kun je voor één van de wasmachines van Miele kiezen. Kortom: welk merk wasmachine is het beste? Miele!
2. Siemens

Op plek 2 in deze merken lijst van beste wasmachine merken staat Siemens. Dit merk ken je wellicht niet alleen van wasmachines, maar ook van telefoons en andere elektronische apparaten.

In de wereld van wasmachines onderscheidt Siemens zich met name door de innovatie. Dit merk is continu aan het innoveren, waardoor de wasmachines altijd tot de top van de markt behoren.

De wasmachines beschikken ook stuk voor stuk over slimme functies. Verder valt op dat Siemens uitsluitend energiezuinige modellen op de markt brengt. Qua prijskaartje staat de Siemens wasmachines veelal net iets onder de wasmachines van Miele.
3. Bosch

Dat wat voor Siemens geldt, geldt eigenlijk ook voor Bosch. Dit merk is ook voortdurend aan het innoveren, biedt meerdere apparaten voor in huis aan en biedt een divers aanbod aan.

In de wereld van wasmachines valt bij Bosch juist dat diverse aanbod op. Ongeacht naar wat voor soort wasmachine je op zoek bent, zit je bij deze Duitse firma goed.

De Bosch wasmachines beschikken bovendien altijd over de nieuwste snufjes, mogelijkheden en technologieën. Als je van een perfect was resultaat verzekerd wilt zijn, zit je met de wasmachines van Bosch goed.
4. AEG

Een ander merk dat prima kwaliteit wasmachines levert, is AEG. Dit merk ken je wellicht al enige tijd; het is al jarenlang één van de betere merken in de wasgoedsector.

Dit merk levert pure kwaliteit, biedt een divers aanbod aan en draagt zorg voor een lange levensduur. Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddelde AEG wasmachine tot wel 14 jaar lang mee gaat.

Dát betekent dat je nú een investering moet doen, waarna je hier 14 jaar lang van geniet. Deze levensduur is behoorlijk lang en is daarmee typerend voor het merk AEG. Qua prijsstelling ligt dit merk wel net iets boven het gemiddelde.
5. Samsung

Wil je graag voor pure kwaliteit gaan? Dan zit je ook bij het A-merk Samsung goed. Dit merk levert wasmachines met een prima kwaliteit, voorzien van allerlei nieuwe snufjes en op een perfecte manier afgewerkt.

De machines van Samsung vallen verder op door het fraaie design, de betrouwbaarheid en de duurzaamheid. Als je nu in een Samsung wasmachine investeert, geniet je hier over vele jaren waarschijnlijk nog steeds van.

Wil je graag een Samsung wasmachine hebben? Kijk dan wel even goed naar het huidige aanbod van Samsung; men biedt veel wasmachines aan die op elkaar lijken, maar dan toch nét iets anders zijn.
6. Zanussi

Een A-merk met een iets minder bekende naam. Dat is één van de manieren waarop we het merk Zanussi kunnen omschrijven. Dit merk levert wasmachines van een prima kwaliteit, maar heeft niet zo’n grote naam als bovenstaande merken.

Hoe dit komt? Mogelijk doordat Zanussi zich op een specifieke sector richt, terwijl bovenstaande merken veel soorten producten op de markt brengen. Met een Zanussi wasmachine zit je in ieder geval goed.

Dit is vooral het geval als je op zoek naar een simpele wasmachine bent. De wasmachines van dit merk blinken uit op het gebied van eenvoud en gemak.
7. LG

Met een LG wasmachine zit je ook goed. De wasmachines van dit merk vallen met name door het lage geluidsniveau op.

Wil je ’s avonds laat nog een wasje draaien? Of wil je ’s ochtends vroeg al de eerste was draaien? Met een LG wasmachine is dit maar al te goed mogelijk.

De wasmachines van dit merk maken amper lawaai, werken snel en beschikken over veel geavanceerde functies. Zo is het bij dit merk eerder regel dan uitzondering dat je je wasmachine middels wifi kunt bedienen.
8. Haier

Het Chinese merk Haier is in ons land met een flinke opkomst bezig. Dit merk heeft jarenlang geleden de overstap naar ons land gemaakt en biedt nu meerdere huishoudelijke apparaten aan.

Deze apparaten blinken onder meer op het gebied van kwaliteit, design en technologieën uit. Leuk detail over dit merk: wereldwijd gezien is dit de op twee na grootste fabrikant van witgoed.

Kijk, dat geeft nog eens duidelijk aan hoe groot dit merk wel niet is. Met een Haier wasmachine zit je dan ook goed, mede met het oog op de voordelige prijskaartjes.
9. Beko

Ook het Turkse merk Beko is in ons land met een aanzienlijke opkomst bezig. Dit merk heeft nog niet zo’n grote naamsbekendheid, maar is flink aan de weg aan het timmeren.

Dit doet het merk met name door wasmachines met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Voor een Beko wasmachine betaal je niet de hoofdprijs, maar geniet je wel van een prima kwaliteit.

En daarmee ook van een relatief lange levensduur. Beko biedt ook meer en meer soorten wasmachines aan, dus hou het aanbod van dit merk goed in de gaten!
10. Whirlpool

Deze lijst met beste wasmachine merken sluiten we af met het merk Whirlpool. Dit merk is geruime tijd erg populair in ons land geweest, maar lijkt net iets afgezakt te zijn.

Desalniettemin is de aanschaf van een Whirlpool wasmachine aan te raden. Dit merk levert kwaliteit, voorziet de wasmachines van handige extra’s en richt zich ook op verschillende soorten wasmachines.

De wasmachines van Whirlpool zien er ook nog strak uit en zijn niet overdreven duur.
Wat is voor jou het beste wasmachine merk?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de 10 beste wasmachine merken. Welk merk spreekt jou nu het meeste aan? Het is waarschijnlijk niet al te makkelijk om op deze vraag een antwoord te geven.

Dit komt mede doordat je niet dagelijks een wasmachine koopt. Dit komt ook doordat het wellicht lastig kan zijn om de merken met elkaar te vergelijken.

Maak je bijvoorbeeld een Haier vs. Miele vergelijking? Dan kun je deze beide merken op tientallen punten met elkaar vergelijken. Dit maakt het er niet makkelijker op om de juiste keuze te maken.

Vandaar ook dat wij enkele handige tips voor je opgesteld hebben. Ga met onderstaande tips aan de slag en vind daarmee snel het beste wasmachine merk.

Zet je wensen op een rijtje

Allereerst is het van belang om je wensen op een rijtje te zetten. Denk bijvoorbeeld over onderstaande vragen na:

  • Wat verwacht je precies van je nieuwe wasmachine? Wil je graag een stille wasmachine hebben? Wil je graag een energiezuinige wasmachine hebben? Of wil je graag een wasmachine hebben die je via je smartphone kunt bedienen? Door goed over je wensen na te denken, maak je alvast een schifting in het huidige aanbod.
  • Met welke merken heb je goede ervaringen? Mogelijk heb je in het verleden al één of meerdere wasmachines gehad. Ga goed na van welke merken deze wasmachines waren. Ga ook goed na of je over deze wasmachines tevreden was. Mogelijk vind je op deze manier het beste wasmachine merk.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Je moet ook goed nadenken over je budget. Heb je een niet al te groot budget? Kijk dan eens naar een Beko of Haier wasmachine. Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Ga dan voor een wasmachine van een A-merk.

Kijk goed naar je huishouden

Ten tweede moet je goed naar je huishouden kijken. Des te groter je huishouden is, des te groter het vulgewicht van de wasmachine moet zijn. Voor een groot huishouden heb je simpelweg een grote wasmachine nodig.

Voor kleinere huishoudens ben je beter uit met een kleinere variant. Stem dit dus goed op elkaar af. Niet elk merk biedt namelijk wasmachines met allerlei soorten vulgewichten aan.

Check de beoordelingen van andere kopers

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast? Ook dan kun je uit veel koelkast merken kiezen. Om binnen dat aanbod tot de juiste keuze te komen, kun je naar de beoordelingen van andere kopers kijken.

Het is aan te raden om dit bij je nieuwe wasmachine ook te doen. Check goed de beoordelingen van andere kopers. Hiermee krijg je een goede indruk van de wasmachine en het betreffende merk.

Durf te investeren

Is je huidige wasmachine aan vervanging toe? Of ga je voor het eerst op jezelf wonen? In beide gevallen heb je baat bij een goede wasmachine. Ons advies is om in de beste wasmachine te investeren.

De beste wasmachine merken zijn simpelweg niet de goedkoopste merken; voor kwaliteit moet je altijd betalen. Dat gezegde is al helemaal in de wereld van wasmachines van toepassing.


Categorieën: Huishouden