Haier wasmachine review

Last updated by Franziska on

Haier wasmachine review - Techmeester

Een wasmachine kopen; het is geen aankoop die je dagelijks doet. Daarnaast is het ook geen aankoop waar veel mensen heel enthousiast van worden.

Nee, het is min of meer een noodzakelijke aankoop die je moet doen. Een noodzakelijke aankoop waarbij je wel goed naar verschillende factoren moet kijken. Als we naar het huidige aanbod kijken, vallen de wasmachines van Haier in ieder geval direct op.

Wat maakt de wasmachines van Haier nou zo goed? Nou, onder meer het feit dat de wasmachines een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Doordat de kwaliteit dik in orde is, geniet je van een vrij lange levensduur. En dat voor een relatief gunstig prijskaartje!

Wil je meer weten over de wasmachines van Haier? Neem dit artikel dan op je gemak door.

Over het merk Haier

De firma Haier werd al in 1987 in China opgericht. Vanaf het allereerste moment richtte dit merk zich al op het fabriceren van huishoudelijke apparaten. Iets wat in het huidige aanbod nog steeds terug te zien. Dit merk richt zich onder meer op wasmachines, op drogers en op koelkasten.

Wil je meerdere vliegen in één klap vangen? Dan kun je ook voor een wasmachine en droger set kiezen. Feit is dat je binnen het huidige aanbod van Haier méér dan voldoende keuze heeft.

Ben je benieuwd waar de machines van Haier gemaakt worden? Deze worden in China gemaakt. De loonkosten liggen in dat land nog relatief laag, waardoor de wasmachines voor relatief lage kosten vervaardigd kunnen worden. Dit zie je dan ook terug aan het prijskaartje van de apparaten.

Nog een leuk detail over Haier; dit wasmachine merk is de op twee na grootste fabrikant van witgoed. Wereldwijd welteverstaan. Dít geeft des te meer aan dat Haier een gigantische speler is.

Overigens is Haier in ons land ook met een IT-tak begonnen; het hoofdkantoor van deze tak is in Eindhoven gevestigd.

Het huidige aanbod wasmachines van Haier

In het aanbod van Haier zijn drie soorten witgoedapparaten te vinden: wasmachines, wasdroger en wasdroogcombinaties. Gaat jouw voorkeur uit naar een ‘normale’ wasmachine? Dan heb je méér dan voldoende keuze.

Om dit aanbod zo overzichtelijk aan te kunnen bieden, heeft Haier voor meerdere series gekozen. Per serie vind je ook weer meerdere varianten terug.

Over de beste wasmachines van Haier vertellen we je hieronder graag iets meer. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de vier beste wasmachines van dit merk.

1. Haier HW80-B14979

Haier beste wasmachine

De Haier HW80-B14979 is naar onze mening de beste wasmachine van dit moment. Bij deze wasmachine vallen direct enkele aspecten op, waaronder het prijskaartje. Ten opzichte van vergelijkbare varianten is deze Haier wasmachine echt voordelig.

Als je voor het eerst van deze wasmachine gebruik gaat maken, vallen direct meerdere zaken op:

 • Makkelijk te bedienen. Een absoluut voordeel is de makkelijke bediening van deze aier. wasmachine. Als je de eerste keer naar de aanwezige knoppen kijkt, voelt eigenlijk alles al vanzelfsprekend aan.
 • Vulgewicht van 8 kilogram. Ook is het ideaal dat deze wasmachine een vulgewicht van maar liefst 8 kilogram heeft. Met name als je alleen woont of een klein gezin hebt, is dit méér dan voldoende.
 • Direct Motion motor. Haier heeft bij deze wasmachine voor een Direct Motion Motor gekozen. Dit is een koolborstelloze motor welke vrij weinig lawaai produceert; het maximale geluidsniveau bedraagt slechts 69 decibel.

Deze wasmachine beschikt over een energielabel A. Je hoeft dus geen rekening te houden met al te hoge energiekosten.

Iets waar je wel rekening mee moet houden, is de ongekende veelzijdigheid. Bij deze wasmachine kun je namelijk uit 14 wasprogramma’s kiezen.

Bovendien heeft Haier voor het SteamPlus stoomprogramma gekozen. Met dank aan dit programma komt het wasgoed nagenoeg kreukvrij uit de wasmachine. Dit bespaart je een hoop strijkwerk.

Is deze Haier wasmachine review dan voor 100% positief? Nee, dat is niet het geval. Wij willen namelijk wel graag opmerken dat het niet mogelijk is om een droger óp deze wasmachine te zetten. Het is namelijk niet mogelijk om een tussenstuk op deze wasmachine te gebruiken.

👍 Voordelen:

 • Fijn te bedienen
 • Vulgewicht van 8 kilogram
 • Maakt niet al te veel lawaai
 • Inclusief stoomprogramma
 • Keuze uit 14 wasprogramma’s
 • Energielabel A

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt om een wasdroger op neer te zetten




2. Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7

haier_grote_wasmachine_review

Heb jij meer baat bij een iets grotere wasmachine? Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram? Dan is deze Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 de beste optie voor je.

Deze wasmachine is vrij groot uitgevoerd; de wastrommel biedt plek aan 9 kilogram wasgoed. Op basis van het wasgoed dat je in de trommel hebt gedaan, kun je uit één van de vele wasprogramma’s kiezen. In totaal kun je uit 16 wasprogramma’s kiezen. Na het wasprogramma spoelt de wasmachine zichzelf schoon, met alle dank aan de Smart Dual Spray functie.

Je zou het wellicht niet direct verwachten, maar ook deze Haier wasmachine heeft energielabel A. Dat is opvallend, aangezien het toch een vrij forse wasmachine is. Haier heeft echter ook bij deze wasmachine voor een duurzame en energiezuinige motor gekozen.

Tevens zijn in deze wasmachine tal van sensoren te vinden. Deze sensoren zorgen ervoor dat het stoom en het wasmiddel gelijkmatig verspreid worden. Hierdoor verloopt elke wasbeurt efficiënt en geniet je van een prima resultaat. Het stoom zorgt er overigens ook nog voor dat het wasgoed behoorlijk kreukvrij uit de machine komt.

Moet je voor deze wasmachine de hoofdprijs betalen? Nee, een prijskaartje van slechts 699 euro is prima te noemen voor een dergelijke wasmachine. Zijn de ervaringen van andere kopers ook positief te noemen? Ja, zeker. Het belangrijkste nadeel is eigenlijk het display van deze machine. Sommige kopers vonden dit display aan het begin lastig te begrijpen.

👍 Voordelen:

 • Vulgewicht van 9 kilogram
 • Energielabel A
 • Keuze uit 16 wasprogramma’s
 • Vrij weinig kreukels bij het wasgoed
 • De trommel spoelt zichzelf automatisch schoon

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt om een wasdroger op te zetten




3. Haier HW80-B14636N

Haier stille wasmachine

Wil jij ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat nog een wasje kunnen draaien? Dan doe je er verstandig aan om een stille wasmachine aan te schaffen. In het huidige aanbod van Haier is één extra stille variant te vinden; deze Haier HW80-B14636N.

Tijdens het centrifugeren maakt deze wasmachine slechts 67 decibel aan geluid. Dit is – ten opzichte van andere wasmachines – echt stil te noemen. Ideaal dus als je ook ’s ochtends of ’s avonds nog een wasje wilt gaan draaien.

Overigens is dit ook op andere punten een prima wasmachine. Zo is deze wasmachine zuinig (klasse A), is de wasmachine vrij groot (vulgewicht van 8 kilogram) en heb je de keuze uit meerdere wasprogramma’s.

Verder beschikt de Haier HW80-B14636N over een stoomfunctie. Met dank aan deze stoomfunctie hoef je een stuk minder te strijken. En voor dit alles hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Nee, de Haier HW80-B14636N kost slechts 549 euro. Een prima prijskaartje, zéker met het oog op het minieme geluidsniveau.

👍 Voordelen:

 • Extra stil; 67 decibel
 • Vulgewicht van 8 kilogram
 • Energielabel A
 • Keuze uit 16 was programma’s

👎 Nadelen:

 • Was komt niet altijd super droog uit de wasmachine




4. Haier HW100-B14636N

XXL wasmachine Haier review

Gaat jouw voorkeur uit naar een vrij grote wasmachine? Heb je bijvoorbeeld meerdere huisgenoten of meerdere kinderen? In beide gevallen komt de Haier HW100-B14636N maar al te goed van pas. Deze Haier wasmachine heeft namelijk een vulgewicht van 10 kilogram.

Ja, deze XXL wasmachine is hierdoor voor de grootste gezelschappen geschikt. Niet alleen het vulgewicht is hierbij ideaal, maar ook het maximale geluidsniveau. Deze wasmachine maakt namelijk maximaal 67 decibel aan geluid. Iets wat te danken is aan de koolborstelloze motor.

Verder spreekt de energieklasse ons ook aan; energieklasse A. Met dank aan deze energieklasse verbruikt de wasmachine niet al te veel energie. Iets wat je aan het einde van het jaar duidelijk aan de eindafrekening van de energie terug gaat zien.

Uiteraard kun je ook bij deze Haier wasmachine uit tal van wasprogramma’s kiezen. Met één druk op de knop kun je al het gewenste wasprogramma uitkiezen. Is het wasprogramma afgelopen? Dan hoor je een duidelijke melding, waarna je het wasgoed uit de trommel kunt halen. Doe dit zo snel mogelijk, aangezien deze wasmachine géén stoomfunctie heeft.

Iets wat wij echt subliem vinden, is het prijskaartje. Deze Haier wasmachine komt namelijk slechts 749 euro. Het klopt dat dit veel geld is, maar voor een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilogram is dit echt niet veel. Nee, de prijs-kwaliteitsverhouding van de Haier HW100-B14636N is dik in orde.

👍 Voordelen:

 • Maakt slechts 67 decibel aan geluid
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Vulgewicht van 10 kilogram
 • Energieklasse A
 • Keuze uit veel wasprogramma’s

👎 Nadelen:

 • Geen stoomfunctie




Koopgids: Wat is voor jou de beste Haier wasmachine?

Spreken de hierboven besproken reviews jou wel aan? En wil je graag een keuze tussen deze wasmachine gaan maken? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Voor het maken van deze vergelijking vind je hieronder enkele handige tips.

Kijk goed naar het vulgewicht

Allereerst moet je goed naar het vulgewicht van de wasmachine kijken. Heb je een klein gezin, bijvoorbeeld 1 of 2 kinderen? Dan is een vulgewicht van 8 kilogram prima. Als je een groter gezin of huishouden hebt, is een vulgewicht van 9 of 10 kilogram aan te raden. 

Kijk goed naar het geluidsniveau

De wasmachines van Haier vallen op door het relatief lage geluidsniveau. Met dank aan dit lage geluidsniveau kun je ook ’s ochtends of ’s avonds laat een wasje draaien.

Kijk goed naar een eventuele stoomfunctie

Wil jij graag dat het wasgoed kreukvrij uit de wasmachine komt? Dan is de aanwezigheid van een stoomfunctie wel zo wenselijk. De stoomfunctie zorgt ervoor dat het wasgoed een stuk minder vochtig is, waardoor er minder kreukels ontstaan.

Wist je overigens dat ook het toerental van de wasmachine van invloed is op de vochtigheid van de was? Als je voor een wasmachine met 1600 toeren kiest, krijg je een zo droog mogelijke was. Haier hanteert echter bij al haar machines een toerental van 1400; daar is op zich niks mis mee.

Energielabel

Verder raden wij je aan om goed naar het energielabel te kijken. Op dit gebied heeft Haier haar zaakjes gelukkig ook prima op orde. Eigenlijk alle Haier wasmachines hebben namelijk energielabel A.

Wasprogramma’s

Wat voor wasprogramma’s wil jij kunnen draaien? De meeste Haier wasmachines beschikken standaard al over veel voorgeprogrammeerde wasprogramma’s. Wel zo gemakkelijk!

Prijskaartje

Over de kwaliteit hoef je bij een Haier wasmachine niet in te zitten. die is over het algemeen prima te noemen. Wel is het advies om even goed naar het prijskaartje te kijken.

Wil je het liefste zo min mogelijk voor een Haier wasmachine uitgeven? Wacht dan op een interessante aanbieding; daarmee wordt de prijs-kwaliteitsverhouding van een Haier wasmachine nóg beter.



Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *