Beko wasmachine review: Kopen of laten lopen?

Last updated by Kaz on

beko wasmachine review

Ben jij tijdens je zoektocht naar een wasmachine bij één van de wasmachines van Beko uitgekomen, maar weet je nog vrij weinig over dit merk?

En is de aanschaf van een Beko wasmachine wel aan te raden? Wat kun én mag je verwachten van een wasmachine van Beko? En wat voor modellen biedt dit merk aan?

Op onder meer deze vragen vind je een uitgebreid antwoord in deze Beko wasmachine review.

Over het merk Beko

Voor de historie van het merk Beko moeten we naar Turkije. Al in 1954 is dit bedrijf opgericht, maar tot en met 2004 is men alleen in eigen land actief.

Dit verandert in 2004, aangezien op dat moment het Duitse merk Grundig overgenomen wordt.

Op dit moment is de officiële naam van dit merk ‘Grundig Elektronik A.Ş.’. Maar, men heeft wel besloten om de handelsnaam op Beko te houden.

Alle televisies, wasmachines, koelkasten en vaatwassers worden dan ook onder deze naam op de markt gebracht.

Door de jaren heen heeft Beko een indrukwekkende groei doorgemaakt. Om je hier een indruk van te geven: in 2020 wist dit merk een omzet van ruim 5 miljard euro te behalen. Dat is een duizelingwekkend bedrag.

Het aanbod van Beko

Voor een goede wasmachine kun je bij het merk Beko aankloppen. Dit merk heeft door de jaren heen talloze (soorten) wasmachines op de markt gebracht.

Dit geldt echter ook voor televisies, vaatwassers en koelkasten. Met een uitgebreid aanbod van producten tracht Beko de strijd met de A-merken in ons land aan te gaan.

Het aanbod van Beko wasmachines is in ieder geval erg uitgebreid. Dit blijkt uit meerdere zaken:

  • Je kunt uit tientallen wasmachines kiezen. Als je je pijlen op een Beko wasmachine hebt gericht, heb je uit tientallen modellen de keuze. Dit stelt je in ieder geval in staat om een goede vergelijking te maken.
  • Je kunt een Beko wasmachine bij meerdere aanbieders aanschaffen. Als je een Beko wasmachine wilt kopen, hoef je je hiervoor niet tot slechts één aanbieder te wenden. Nee, de wasmachines van dit merk worden door meer en meer aanbieders aangeboden.
  • Het aanbod is bijzonder divers. Wat voor wasmachine heb je nodig? Het antwoord op deze vraag is voor jou uiteraard van belang, maar niet zozeer met het oog op het aanbod van Beko. Dit Turkse merk biedt namelijk allerlei soorten wasmachines aan.

Welke wasmachines biedt Beko aan?

Bij Beko kun je terecht voor een uiteenlopend aanbod van wasmachines. Hierbij vallen twee zaken direct op:

  • Verschil in vulgewicht. Wil je een wasmachine met een vulgewicht van 6 kilogram? Dan kun je hiervoor bij Beko terecht. Wil je een wasmachine met een vulgewicht van 10 kilogram? Ook daarvoor kun je bij Beko terecht. Dit merk biedt simpelweg qua vulgewicht allerlei verschillende wasmachines aan.
  • Verschil in energieklasse. Ook als je naar de energieklasse kijkt, zie je binnen het aanbod van Beko grote verschillen. Zo kun je voor een wasmachine met energieklasse D kiezen, maar ook voor wasmachines met energielabel A.

Met dit uitgebreide aanbod richt Beko zich in ieder geval op een grote groep huishoudens. Grote kans dat één van de modellen óók op jouw wensen aansluit.

👍 Wat zijn de voordelen van een Beko wasmachine?

Is het nou aan te raden om voor een Beko wasmachine te kiezen? Of kun je beter voor een model van één van de andere wasmachine merken kiezen? Dit hangt vooral van je eigen wensen af.

Met een Beko wasmachine ben je in ieder geval van een paar voordelen verzekerd.

Betaalbaar

Ongeacht voor welke Beko wasmachine je kiest, geniet je van een interessant prijskaartje. Dit merk doet er simpelweg alles aan om de wasmachines zo goedkoop mogelijk te houden.

Daar kun jij, als consument, uiteraard van profiteren. Ten opzichte van andere merken is Beko een zogeheten budgetmerk.

Geen poespas

Ga je voor een Beko wasmachine? Dan ga je voor een wasmachine zonder al te veel poespas. Doordat het aan de poespas ontbreekt, doet de wasmachine exact wat ‘ie moet doen.

Hij draait zijn wasjes tot in perfectie en kent verder niet al te veel bijzonderheden. Dat is uiteraard bij de topmodellen van A-merken een ander verhaal.

Goede kwaliteit

Mogelijk had je anders verwacht, maar de modellen van Beko zijn van een goede kwaliteit. Dit zijn simpelweg wasmachine waar je jarenlang gebruik van kunt maken.

De wasmachines zijn van de juiste onderdelen en materialen vervaardigd, waardoor ze geruime tijd mee gaan.

👎 Wat zijn de nadelen van een Beko wasmachine?

Is Beko een goed merk? Dit is één van de vragen die door veel mensen bij Google ingetypt worden. Deze vraag laat duidelijk één van de minpunten van Beko zien: een beperkte naamsbekendheid.

Nog lang niet alle Nederlandse consumenten zijn bekend met dit Turkse merk.

Uiteraard heeft dat nadeel alleen op het merk betrekking. Moet je bij een wasmachine van dit merk ook nog met nadelen rekening houden? Ja, je moet goed met onderstaande rekening houden:

  • Niet al te veel (bijzondere) wasprogramma’s. Een Beko wasmachine doet goed wat ‘ie moet doen, maar daar blijft het dan ook bij. Je moet niet verwachten dat een Beko wasmachine tal van (bijzondere) wasprogramma’s aanbiedt.
  • Weinig handige extra’s. Bij een Beko wasmachine moet je ook rekening houden met weinig handige extra’s. Dat is uiteraard het compleet tegenovergestelde van het eerder benoemde voordeel: een wasmachine van Beko heeft verder geen poespas. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeuren op dit gebied naar uit gaan.

Wat zeggen andere mensen over Beko wasmachines?

Zoals je kunt merken, is deze Beko review enigszins positief. Wij vinden dat dit merk zich onderscheidt en dat ze prijstechnisch interessante wasmachines aanbieden.

Spreken kopers ook zo positief over de door hun gekochte wasmachine? Ja, daar komt het absoluut op neer. Als we naar onze partner Coolblue kijken, zien we dat daar veel positieve beoordelingen achtergelaten worden.

Veel mensen roemen de eenvoud van de wasmachines én de voordelige prijskaartjes.

Her en der zijn uiteraard ook negatieve beoordelingen te vinden. Die beoordelingen hebben vooral betrekking op het gebrek aan bepaalde wasprogramma’s. Ook de eenvoud van Beko wasmachines komt in bepaalde reviews naar voren.

Al met al zijn de ervaringen met Beko wasmachines overwegend positief.

Hoe verhoudt Beko zich tot andere merken?

Het is lastig om een vergelijking tussen Beko en andere merken te maken. Een vergelijking tussen Beko en bijvoorbeeld Bosch gaat volledig mank.

Bosch richt zich op de beste wasmachines die voorzien zijn van tal van extra’s. Het doel van Beko is juist om goede en eenvoudige wasmachines tegen lage prijzen aan te bieden.

Binnen het huidige aanbod van wasmachines valt Beko in ieder geval direct op. Het merk biedt immers veel betaalbare wasmachines aan; daar kunnen maar weinig andere merken aan tippen.

Uiteraard is het aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken. Wil je bijvoorbeeld voor een topklasse wasmachine gaan? Dan vallen de varianten van Beko af.

Ze zijn van een goede kwaliteit, maar kunnen niet tippen aan de kwaliteit van A-merken. Tegelijkertijd is dit ook duidelijk aan de vraagprijzen terug te zien.

Onze conclusie over Beko wasmachines

Is een Beko wasmachine aan te raden? Ja, dat kan het geval zijn als je aan deze ‘voorwaarden’ voldoet:

  • Je wilt het liefste een eenvoudige wasmachine hebben. Je moet goed beseffen dat de wasmachines van Beko zo eenvoudig mogelijk gehouden worden. Dit heeft met onderstaand punt te maken.
  • Je wilt het liefste weinig geld uitgeven. Als je voor een Beko wasmachine kiest, maak je een kostentechnisch verstandige keuze. De wasmachines van dit merk zijn namelijk goedkoper dan de wasmachines van andere merken.
  • Je verwacht niet al te veel van je wasmachine. Van een Beko wasmachine moet je gewoonweg geen wonderen verwachten. Hij doet wat ‘ie moet doen, maar daar blijft het dan ook bij. Dit past dan ook volledig bij het prijskaartje van de apparaten van dit merk.

Voldoe je aan deze drie ‘voorwaarden’? Dan is een Beko wasmachine absoluut aan te raden. Kun je je niet in deze voorwaarden vinden? Dan doe je er verstandig aan om naar de modellen van A-merken te kijken.

Mede door de prijsstelling kan Beko simpelweg niet met die merken concurreren.Meer wasmachines:


Categorieën: Huishouden