Beste wasmachine volgens Consumentenbond (Beste koop)

Last updated by Kaz on

beste wasmachine volgens consumentenbond

Wat is de beste wasmachine volgens de Consumentenbond? Welke onderzoeken heeft de Consumentenbond recent verricht naar wasmachines?

En wat moet je verder weten over hetgeen de Consumentenbond over wasmachines zegt? Je leest het allemaal in dit artikel!

Wat is de beste koop wasmachine volgens de Consumentenbond?

Regelmatig voert de Consumentenbond een onderzoek uit naar de beste koop wasmachine. De bevindingen kun je altijd in de wasmachine tests van de Consumentenbond te vinden.

Op het moment van schrijven heeft de Consumentenbond meer dan 160 wasmachines getest en hier een oordeel over geschreven:

Wat de beste koop wasmachine is, is voor ons niet te stellen. Dit komt onder meer doordat de Consumentenbond regelmatig nieuwe onderzoeken uitvoert. Of bestaande onderzoeksresultaten aanpast.

Je doet er daarom verstandig aan om zelf even de website van de Consumentenbond te checken.

Kom je nou uit België? Dan geldt bovengenoemd verhaal ook voor Test Aankoop. Dit is de Vlaamse variant van de Consumentenbond en werkt eigenlijk op dezelfde manier.

Consumentenbond wasmachine testresultaten

Wil je weten wat de beste wasmachine volgens de Consumentenbond is? Of wil je weten wat de Consumentenbond over een specifieke wasmachine zegt? In beide gevallen zou je een account bij de Consumentenbond aan moeten maken.

Dit doe je geheel gratis. De eerste 7 dagen kun je gratis alle testresultaten van de Consumentenbond inzien. Na deze periode kun je ervoor kiezen om een betaald abonnement af te sluiten.

Hierbij kun je kiezen voor Kies & Koop (€5 per maand) of Volledig & Vertrouwd (€9 per maand). Laatstgenoemde abonnement is uitgebreider dan het eerstgenoemde abonnement.

Direct de beste wasmachines vergelijken? Klik dan op de knop hieronder:


Hoe voert de Consumentenbond een wasmachine test uit?

De Consumentenbond gaat niet over één nacht ijs bij een wasmachine test. Elke wasmachine die aan een keuring onderworpen wordt, wordt volledig bekeken.

Hierbij ligt de focus op schoonwassen, spoelen, centrifugeren, energieverbruik, programmaduur en waterverbruik. Volgens de Consumentenbond zelf ligt de focus op onderstaande drie aspecten:

  • Schoonwassen. Volgens de Consumentenbond is schoonwassen het belangrijkste van een wasmachine. Hierover geeft de Consumentenbond het volgende aan: de helft van de wasmachines scoort op dit gebied een onvoldoende. Dat is toch wel zorgwekkend te noemen.
  • Zuinig. In de huidige maatschappij is het logisch om voor een zuinige wasmachine te kiezen. Zowel op het gebied van energie als water. Maar, wat is nou een zuinige wasmachine? Hierover lees je alles in de tests van de Consumentenbond. Men geeft in ieder geval aan dat een zuinige wasmachine de helft zo weinig energie verbruikt.
  • Spoelen. Als je je wasgoed uit de wasmachine haalt, wil je niet dat hier nog wasgoed op aanwezig is. Het is daarom, ook volgens de Consumentenbond, erg belangrijk dat de wasmachine goed spoelt. Dit is dan ook één van de belangrijkste punten bij elke wasmachine test.

Ook goed om te weten: de Consumentenbond beschikt over een professioneel testlab. In dit lab zijn de wasmachines fysiek aanwezig, waardoor er sprake van een échte test is.

Als je hier meer over wilt weten, raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken. In deze video zie je precies hoe een wasmachine test uitgevoerd wordt door experts:

Is de Consumentenbond volledig onafhankelijk?

De Consumentenbond test jaarlijks tientallen wasmachines. Hier gaat veel tijd in zitten, aangezien deze instantie alle wasmachines tot in detail beoordeeld. Daarbij is het goed om te weten dat deze instantie 100% onafhankelijk werkt.

Men geeft hier zelf het volgende over aan: “Wij krijgen geen geld van bedrijven of de overheid voor onze tests. Zij hebben hierdoor geen invloed op de uitslag”.

Kijk, dit is ideaal! Als je een nieuwe wasmachine wilt kopen, wil je de juiste keuze maken. Het is immers een behoorlijke investering. Mede daarom is het erg fijn dat je de testresultaten van de Consumentenbond echt kunt vertrouwen.

Let op: We moeten hierbij wel vermelden dat Consumentenbond werkt met het verdienmodel affiliate marketing. Dit betekent dat zij een commissie ontvangen als jij een aankoop doet bij een winkel waarnaar jij wordt doorverwezen vanaf de site van Consumentenbond.

Hoewel Consumentenbond dus claimt volledig onafhankelijk te zijn (en wij dit ook willen geloven), zijn ze niet heel erg transparant over dit verdienmodel. De meeste mensen hebben hier namelijk geen weet van.

Vandaar dat er mensen zijn die er hun vraagtekens bij hebben. En dat is begrijpelijk als je het ons vraagt.

Verschillende categorieën

Ben je benieuwd wat de beste koop wasmachine volgens de Consumentenbond is? Als je een account bij deze instantie aanmaakt, krijg je alle inzichten in de testresultaten. Daarbij maakt men ook nog onderscheid tussen meerdere categorieën.

Zo kun je gericht filteren op de beste wasmachine voor huishoudens t/m 4 personen. Als je een kleiner huishouden hebt, heb je voldoende aan een kleinere wasmachine. Dit zijn veelal wasmachines met een vulgewicht tot 8 á 9 kilogram.

Heb je nou een groter huishouden? Dan zit je in de categorie ‘Beste wasmachine voor huishoudens vanaf 5 personen’ goed. In deze categorie vind je de beste grote wasmachines met een vulgewicht van minimaal 9 kilogram.

Het blijft niet alleen bij deze categorieën. Je kunt namelijk ook filteren op wasdroog-combinaties, mocht je voorkeur naar een veelzijdig apparaat uitgaan. Ook vind je bij de Consumentenbond talloze koopadviezen, waarover later meer.

Populaire merken volgens de Consumentenbond

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe wasmachine te kopen? Dan doe je er verstandig aan om voor een variant van één van de beste wasmachine merken te kiezen.

De beste wasmachine merken leveren nu eenmaal kwaliteit. Ook zorgen deze merken voor de beste technologieën, waardoor de wasmachine optimaal functioneert.

Maar, wat zijn nou de beste merken volgens de Consumentenbond? Hier doet men geen uitspraken over. Wel vind je online een lijst met populaire merken, volgens de Consumentenbond.

Op dit moment gaat het om de volgende merken: Miele, Siemens, Bosch, Samsung, AEG en Beko.

Wat het beste wasmachine merk voor jou is? Dat hangt uiteraard van je wensen en je budget af. Van deze lijst zijn de wasmachines van Beko waarschijnlijk het goedkoopste.

Dit betekent echter niet dat dit per sé de verstandigste keuze is. Check vooral de testresultaten van de Consumentenbond om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

Blogartikelen over wasmachines

De Consumentenbond vindt het belangrijk dat je de juiste keuze gaat maken. Het hoofddoel daarbij is om te voorkomen dat je een miskoop doet. Om deze kans te verkleinen, neem je het beste even de testresultaten van de Consumentenbond door.

Wat je ook door kunt nemen, zijn de verschillende blogartikelen over wasmachines. Enkele voorbeelden van deze artikelen zetten we voor je op een rijtje:

  • Hoe groot moet een wasmachine zijn? In dit artikel bespreekt de Consumentenbond hoe groot je wasmachine moet zijn. Hierbij informeert men je uitgebreid over de vulgrootte en de afmetingen van de wasmachine.
  • Wasmachine kopen: waar let je op? Het uitkiezen van een nieuwe wasmachine is een behoorlijke uitdaging. Je doet het immers niet elke dag én er zijn tal van punten waar je (goed) op moet letten. Wat de belangrijkste punten zijn, zet de Consumentenbond in dit artikel uiteen.
  • Wasmachines: goede merken. In dit artikel lees je wat, volgens de Consumentenbond, goede merken zijn. Hierbij valt te lezen dat één merk er met kop en schouders boven uitsteekt.

Wil je meer weten over deze blogartikelen? Dan is het aan te raden om een account bij de Consumentenbond aan te maken.

Alleen als je een account hebt, kun je deze artikelen volledig lezen. Heb je geen account? Dan zijn de blogartikelen niet volledig inzichtelijk.

Koopadviezen van de Consumentenbond

Waar moet je precies op letten bij het uitkiezen van een nieuwe wasmachine? En wat zijn volgens de Consumentenbond de belangrijkste aandachtspunten?

Als je een account bij deze instantie hebt, kun je de testresultaten tot in detail doornemen. Daarbij komen ook de verschillende koopadviezen goed van pas.

Zo heeft de Consumentenbond een koopadvies over goedkope wasmachines online gezet. Geef je idealiter niet al te veel geld aan je wasmachine uit? Dan vind je in dit artikel belangrijke informatie, verstrekt door een specialist van de Consumentenbond.

Of wil je meer weten over de functies van een wasmachine? Dan kun je het koopadvies ‘Functies op een wasmachine’ doornemen. In dit koopadvies lees je onder meer wat de handigste functies zijn van een wasmachine.

Wat blijkt uit de wasmachine tests van de Consumentenbond?

Het is al met al voor ons lastig om de wasmachine tests van de Consumentenbond te duiden. Dit komt onder meer doordat de tests regelmatig aangevuld worden. Daarnaast is alle informatie vanuit de Consumentenbond niet in het kort samen te vatten.

Wat de Consumentenbond wel duidelijk aangeeft, is het volgende:

  • Niet alle merken leveren dezelfde kwaliteit. Zo valt te lezen dat de levensduur tot wel 9 negen jaar kan verschillen. Ook valt op dat maar liefst 7,5% van alle gebruikers van een nieuwe wasmachine in het afgelopen jaar met een (ernstig) mankement te maken heeft.
  • De Consumentenbond heeft voldoende informatie over 14 merken vergaard. Alle informatie die je op de website van de Consumentenbond vindt, is gebaseerd op uitgebreide onderzoeken. Daarbij geeft men aan dat men voldoende informatie over 14 merken vergaard heeft. Indien de Consumentenbond over een merk onvoldoende informatie vergaard heeft, deelt de Consumentenbond hier geen informatie over.

Wil je graag een nieuwe wasmachine aanschaffen? Neem dan vooral de testresultaten van de Consumentenbond goed door. Deze tests worden door specialisten uitgevoerd en worden ook nog uitgebreid uitgevoerd.

Bovendien werkt deze instantie 100% onafhankelijk. Alle adviezen die gegeven worden, kun je hierdoor als waarheid aannemen. Dit maakt het uitkiezen van je nieuwe wasmachine een stuk makkelijker.

Toch moet erbij vermeld worden dat je dus wél je vraagtekens kunt hebben bij de onafhankelijkheid van Consumentenbond. Dat komt omdat ze in veel gevallen wel commissies verdienen aan de doorverwijzingen naar webwinkels.

Direct de beste wasmachines vergelijken? Klik dan op de knop hieronder:


Categorieën: Huishouden