Goedkope koelkast tafelmodel: Top 7 & Aandachtspunten

Last updated by Kaz on

goedkope koelkast tafelmodel

Spreekt het principe van een tafelmodel koelkast je aan? Logisch. Zo’n koelkast is lekker compact en is hierdoor in veel woningen/ruimtes te plaatsen.

Jammer genoeg moet je voor vrij veel koelkasten als tafelmodel diep in de buidel tasten.

Doe je dat liever niet? Kies dan voor één van de tafelmodel koelkasten die we in dit artikel bespreken. Dit zijn, wat ons betreft, de beste goedkope tafelmodel koelkasten.

De 7 beste goedkope tafelmodel koelkasten alvast op een rijtje:

 1. Inventum KK550
 2. ETNA KKV655WIT
 3. Salora 47CLT93BL
 4. Hoover HHTO 544WH89N
 5. ETNA KVV755WIT
 6. Inventum KK501
 7. Beko TS190330N

De 7 beste goedkope tafelmodel koelkasten uitgelicht

Wat is de beste goedkope koelkast tafelmodel waar je voor kunt kiezen? Dit is niet door ons te bepalen, maar door jou.

Jij moet binnen het aanbod tot de juiste keuze komen. Daar helpen wij je wel graag een handje bij.

Dit doen we door deze 7 modellen in het kort te bespreken, maar óók door je op de belangrijkste aandachtspunten te wijzen. Eerst bespreken wij de beste koelkasten tafelmodel die goedkoop zijn!

Goed om te weten: wij houden een maximale prijs van €300 voor een goedkope tafelmodel koelkast aan. Binnen deze prijsrange bestaan de nodige gradaties, waarover je hieronder meer leest.

1. Inventum KK550

Inventum-KK550-koelkast-tafelmodel-zonder-vriesvak

De Inventum KK550 is volgens ons de beste goedkope koelkast tafelmodel. Deze koelkast kost je ongeveer €260, is voor in veel huizen geschikt en is relatief zuinig te noemen.

Met energieklasse E ben je in staat om over de gehele gebruiksduur zo’n €200 op energiekosten te besparen.

Deze tafelmodel koelkast is 85 centimeter hoog, 55 centimeter breed en 58 centimeter diep. Deze afmetingen zorgen voor de netto inhoud van 133 liter.

Een prima inhoud voor een tafelmodel koelkast, waardoor de Inventum KK550 volgens ons voor veel huishoudens geschikt is. Dankzij de stevige legplateaus is de koelkast ook voor de zwaardere producten geschikt.
2. ETNA KKV655WIT

Wil je nog minder geld aan je nieuwe tafelmodel koelkast uitgeven? Kies dan voor de ETNA KKV655WIT. Voor deze koelkast betaal je slechts €249.

Dit voordelige prijskaartje zie je overigens nergens aan terug. Zoals we van het merk ETNA gewend zijn, is de kwaliteit van deze koelkast prima.

Deze koelkast heeft een inhoud van 127 liter; hij is hiermee net iets kleiner dan bovenstaande variant. Wel is deze koelkast voorzien van LED verlichting, een grote groentelade en drie legplateaus.

Net zoals bovenstaande koelkast heeft de ETNA KKV655WIT energieklasse E. Al met al een aanrader als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn.
3. Salora 47CLT93BL

Welk budget heb je voor je nieuwe koelkast tafelmodel over? Als je bijvoorbeeld maximaal €200 uit kunt geven, wijzen wij je graag op de Salora 47CLT93BL.

Voor deze goedkope tafelmodel koelkast betaal je slechts €178. Het is hiermee (verreweg) de goedkoopste koelkast uit deze top 7.

Deze koelkast ziet er opvallend fraai uit, mede dankzij de volledig zwarte kleurstelling. De Salora 47CLT93BL heeft een inhoud van 93 liter, waardoor ‘ie vooral voor in de kleinere ruimtes geschikt is.

Hij is hierdoor ook alleen voor de kleinere huishoudens geschikt. Ondanks de compacte netto inhoud kent ‘ie wel een handige indeling.
4. Hoover HHTO 544WH89N

De Hoover HHTO 544WH89N is een prima goedkope tafelmodel koelkast. Voor deze koelkast betaal je €279, terwijl de kwaliteit meer dan prima is.

Zo ben je met deze goedkope koelkast tafelmodel van een lange levensduur verzekerd. Ook bespaar je nog het nodige geld op de energiekosten, dankzij het energielabel E.

De Hoover HHTO 544WH89N heeft een inhoud van 95 liter. Dat is de netto inhoud van het koelgedeelte, maar deze koelkast beschikt ook nog over een handig vriesvak.

Dat vriesvak heeft een netto inhoud van 14 liter. Je kunt zodoende alle kanten op met deze compacte en goedkope koelkast.
5. ETNA KVV755WIT

Hert merk ETNA is één van de beste aanbieders van goedkope tafelmodel koelkasten. Dit blijkt ook overduidelijk uit de ETNA KVV755WIT.

Voor deze koelkast tafelmodel betaal je slechts €289. Niet al te veel geld, aangezien deze koelkast voor veel huishoudens geschikt is.

Dit komt onder meer door het feit dat dit een tafelmodel met vriesvak is. Het koelgedeelte heeft een inhoud van 95 liter en het vriesgedeelte een inhoud van 14 liter.

Dit maakt dit een ideale koelkast voor kleinere huishoudens. Deze tafelmodel koelkast heeft energieklasse E en beschikt over fijne LED verlichting.
6. Inventum KK501

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe tafelmodel koelkast kwijt zijn? Wil je echter wel voor pure kwaliteit gaan? Dan raden wij je graag de Inventum KK501 aan.

Dit is een koelkast van het A-merk Inventum waar je slechts +/- €239 voor hoeft te betalen. Wat wil je nog meer?

Dit betreft een tafelmodel koelkast zonder vriesvak. Doordat het vriesvak ontbreekt is het koelgedeelte met een inhoud van 111 liter behoorlijk groot te noemen. De koelkast zelf is opvallend compact en kent een handige indeling.

Zo beschikt de Inventum KK501 standaard over twee deurvakken, een fles vak, een eierrekje en drie plateaus. De groentelade maakt het plaatje compleet.
7. Beko TS190330N

De Beko TS190330N is een prima en goedkope tafelmodel koelkast. Voor deze koelkast betaal je €299, waardoor het de duurste tafelmodel koelkast uit dit artikel is.

Maar, voor dit bedrag krijg je uiteraard een hoop terug. Zo is de kwaliteit van deze Beko koelkast uitmuntend te noemen.

Wel moet je even goed naar de energieklasse kijken: energieklasse F. Als dit label beter was geweest, had deze koelkast een hogere plek in onze top 7 gekregen.

Deze koelkast is namelijk lekker stil, is opvallend compact en heeft een netto inhoud van 86 liter. Met name voor in bijvoorbeeld de kleinere studentenkamers is dit een geweldige tafelmodel koelkast.
Wat kost een goedkope tafelmodel koelkast ongeveer?

Voor dit artikel hebben wij een grens van €300 aangehouden. Binnen deze prijsrange zijn echter wel duidelijke verschillen waarneembaar. Zo bestaan er tafelmodel koelkasten waar je nog geen €200 voor hoeft te betalen.

Dit heeft meerdere redenen, waaronder het soort tafelmodel koelkast en het merk. Kies je voor een koelkast van één van de beste koelkast merken? Dan betaal je hier in veel gevallen meer geld voor.

Hoe kun je geld besparen op je nieuwe tafelmodel koelkast?

Zie je de aanschaf van een nieuwe tafelmodel koelkast al helemaal zitten? Zie je het alleen niet zitten om relatief veel geld aan je nieuwe koelkast uit te geven?

Dan wijzen wij je graag op de volgende tips:

 • Wacht geduldig tot een koelkast tafelmodel aanbieding. Bij onder meer Coolblue, Expert en Bol.com kun je gedurende het jaar van interessante aanbiedingen profiteren. Met deze aanbiedingen ben je een stuk goedkoper uit, waardoor de aanschaf van een nieuwe koelkast tafelmodel des te interessanter is.
 • Kies voor een tweedehands koelkast tafelmodel. Zijn de nieuwe koelkasten tafelmodel echt te prijzig voor jou? Dan kun je het beste voor een tweedehands koelkast tafelmodel kiezen. Mocht je voorkeur hier naar uitgaan, moet je wel heel kritisch zijn. Vraag alle mogelijke informatie op bij de verkoper en bestudeer de foto’s ook goed.

Hoe vind je de beste goedkope tafelmodel koelkast?

De keuze voor een goedkope tafelmodel koelkast is een logische keuze. Met een normale koelkast tafelmodel bespaar je simpelweg veel ruimte.

Deze koelkasten zijn lekker compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft. Ideaal als je een kleine woning/keuken hebt of als je in een studentenkamer woont.

Het is dan al helemaal logisch dat je voor een goedkope variant wilt gaan. Zoals we in dit artikel al besproken hebben, kun je voor prima goedkope koelkasten tafelmodel kiezen.

Deze koelkasten zijn van de gewenste kwaliteit, kennen veelal een handige indeling én zijn dus opvallend goedkoop. Door goed op onderstaande aandachtspunten te letten, vind je snel de beste goedkope tafelmodel koelkast.

Prijs & merk

Allereerst wijzen wij je graag op de exacte vraagprijs van de tafelmodel koelkast. Wat moet je nou precies voor de tafelmodel koelkast betalen? En hoe weerhoudt deze prijs zich tot de prijzen van andere, vergelijkbare koelkasten?

Daarbij is het ook belangrijk om naar het merk te kijken. Het merk zegt namelijk veel over de kwaliteit en de levensduur van de tafelmodel koelkast. Kijk daarom kritisch naar het merk.

Bonustip: kijk ook direct naar de ervaringen van andere kopers. Spreken nagenoeg alle kopers vol lof over de tafelmodel koelkast? Dan is dit een duidelijk teken dat de tafelmodel koelkast aan alle eisen voldoet.

Energieklasse

Ten tweede wijzen wij je op de energieklasse van de tafelmodel koelkast. De energieklasse geeft aan hoeveel energie de koelkast verbruikt én dus hoeveel geld je aan de verbruikskosten kwijt bent.

Ons advies; ga voor energieklasse D of E. Met een dergelijke energieklasse bespaar je jaarlijks het nodige geld. Dat komt dus bovenop het geld dat je al bespaard hebt met de aanschaf van een goedkope tafelmodel koelkast. Een win-win situatie dus.

Soort tafelmodel koelkast

Ten derde wijzen wij je op het soort tafelmodel koelkast. In de basis kun je uit twee soorten koelkasten tafelmodel kiezen:

 • Tafelmodel koelkast zonder vriesvak. Met een tafelmodel koelkast zonder vriesvak kun je nog meer ruimte besparen. Ook is het goed mogelijk dat zo’n koelkast een groter koelgedeelte heeft.

Netto inhoud

Ten vierde moet je bij een goedkope tafelmodel koelkast goed naar de netto inhoud kijken. Zelfs als de koelkast super goedkoop is, moet ‘ie qua indeling en inhoud wél op je wensen aansluiten. Kijk daarom goed naar de netto inhoud.

Kies je voor een variant met vriesvak? Ga dan uiteraard goed na wat de netto inhoud van het koelgedeelte én het vriesgedeelte is. 

Design

Tot slot wijzen wij je nog even op het design van een goedkope tafelmodel koelkast. Waarom? Omdat wij opgemerkt hebben dat niet alle varianten een even fraai design hebben.

Stel je veel eisen aan het design van je nieuwe tafelmodel koelkast? Kies dan voor een retro koelkast tafelmodel. Nadeel is alleen dat je voor zo’n koelkast vaak dieper in de buidel moet tasten. Maak daarom op dit gebied de juiste afweging voor jezelf.

Is een goedkope tafelmodel koelkast aan te raden?

Ja, een goedkope koelkast tafelmodel is absoluut aan te raden. Met zo’n koelkast geniet je van meerdere voordelen:

 • Je bespaart simpelweg veel geld. Voor een goedkope tafelmodel koelkast betaal je tussen de €180 en €300. Aangezien je voor andere varianten veel meer geld moet betalen, is dit een eenvoudige besparing.
 • De koelkast neemt weinig ruimte in beslag. Niet alleen de prijs is klein, maar ook de afmetingen van de koelkast. Je geeft ‘m hierdoor makkelijk een plekje in je woning!


Categorieën: Keuken