Inventum KK501: Uitgebreide & eerlijke review

Last updated by Kaz on

inventum kk501 review

Overweeg je om de Inventum KK501 aan te schaffen? Voordat je de knoop doorhakt, lees je het beste even deze Inventum KK501 review door.

In deze review vertellen wij je alles over deze vrijstaande koelkast. Daarbij delen wij ook onze bevindingen en de ervaringen van kopers van deze koelkast. Lees snel verder!

Inventum KK501 in het kort

inventum koelkast kk501

De Inventum KK501 is één van de beste vrijstaande koelkasten van dit moment. Deze tafelmodel koelkast heeft een ideale inhoud, is makkelijk in je interieur te verwerken en is geheel naar wens in te stellen.

Het prijskaartje, de algehele kwaliteit en de lange garantieperiode zijn ook volledig naar onze wens.

👍 Voordelen:

 • Inhoud van 111 liter
 • Opvallend smal model
 • Relatief voordelig geprijsd
 • 3 plateaus naar wens aanpasbaar
 • 5 jaar Inventum garantie
 • Maakt relatief weinig lawaai

👎 Nadelen:

 • Niet voor koude ruimtes geschikt
 • Energieklasse E


De belangrijkste specificaties van de Inventum KK501

Ben je op zoek naar een geschikte koelkast tafelmodel zonder vriesvak? Dan staat hoogstwaarschijnlijk de Inventum KK501 op je lijstje. Dat geldt wellicht ook voor andere, vergelijkbare koelkasten.

Om een goede vergelijking te maken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken:

Netto inhoud111 liter
Afmetingen (h x b x d)84,5 x 50 x 54 cm
Geluidsniveau39 dB
EnergieklasseE
Energieverbruik per jaar88 kWh
Aantal draagplateaus3 plateaus
Aantal groentelades1 lade
Aantal koelkastdeurvakken2 vakken
Snoerlengte1,7 meter
Gewicht25,5 kilogram

Wat uit deze specificaties blijkt? Onder meer dat deze tafelmodel koelkast een ideale samenstelling/indeling heeft. Je kunt immers van 3 plateaus, 1 lade en 2 vakken in de deur gebruik maken.

Keerzijde is echter het relatief hoge energieverbruik. Daar komen we graag later op terug.

👍 De belangrijkste voordelen

koelkast inventum kk501 review

Onze bevindingen over de Inventum KK501 zijn bijzonder positief. Dit is vooral aan de onderstaande voordelen te danken.

Voor in veel huizen geschikt

Wij zijn van mening dat de Inventum KK501 voor in veel huizen geschikt is. Dit komt door een combinatie van de afmetingen en de inhoud.

Wat hierbij direct opvalt, is de breedte van slechts 50 centimeter. Veel andere koelkasten zijn een stuk breder, waardoor die varianten veel ruimte in beslag nemen. De Inventum KK501 is daarentegen vrij compact.

Des te opvallender is de netto inhoud van 111 liter. Deze inhoud is uiteraard ook te danken aan het ontbreken van een vriesvak. Wil je wél met een tafelmodel koelkast met vriesvak hebben? Dan moet je voor een andere variant kiezen.

Relatief geluidsstil

Geef je de Inventum KK501 een prominente plek in je keuken? Of heb je geen al te groot huis? In deze beide situaties komt het geluidsniveau van 39 decibel goed van pas.

De Inventum KK501 is hiermee relatief geluidsstil. Zelfs als het volledig stil in je woning is, hoor je deze koelkast nauwelijks tot niet. Met alle dank aan de bouwkwaliteit en aangebrachte isolatie.

Top prijs-kwaliteitverhouding

inventum kk501 kopen

De prijs-kwaliteitsverhouding van de Inventum KK501 vinden wij één van de grootste voordelen. Voor deze koelkast tafelmodel betaal je nog geen €220.

Een opvallend lage prijs met het oog op de kwaliteit. Inventum is namelijk één van de betere koelkast merken. Dit merk biedt altijd kwaliteit en biedt ook nog een garantieperiode van 5 jaar aan. Dit draagt ook bij aan de top prijs-kwaliteitsverhouding.

Instelbare temperatuur

Het is bij deze koelkast tafelmodel van Inventum mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen.

Wil je bijvoorbeeld dat de koelkast nét iets koeler komt te staan? Met dank aan de draaiknop aan de binnenzijde pas je de temperatuur snel aan.

Ideale indeling

We hebben het eerder in deze Inventum KK501 review al aangegeven: deze koelkast heeft een ideale indeling.

Dat is onder meer aan de volgende attributen te danken:

 • Drie draagplateaus. Doordat deze koelkast zoveel draagplateaus heeft, kun je je boodschappen perfect verdelen en ordenen.
 • Transparante groentelade. Onder het onderste draagplateau is ook nog een transparante lade voor groente te vinden. Erg handig.
 • Twee deurvakken. In de deur zelf vind je ook nog twee vakken terug. Ook tref je hier nog een flesvak en een eierrekje aan.

Overigens zijn wij ook over de deur te spreken. Normaal gesproken gaat de deur naar rechts toe open, maar dit kun je naar wens omkeren. De draairichting van de deur is eenvoudig aan te passen.

Handige led verlichting

Het merk Inventum heeft de KK501 van handige extra’s voorzien. Een goed voorbeeld hiervan is de handige led verlichting aan de binnenzijde. Dit lampje zorgt ervoor dat je ook in het donker exact ziet wat er in je koelkast ligt.

Doordat het om een led lamp gaat, gaat de lamp extreem lang mee. Hier heb je de komende jaren dus geen omkijken naar.

👎 De belangrijkste nadelen

inventum kk501 tafelmodel koelkast beoordeling

Is de Inventum KK501 de allerbeste tafelmodel koelkast van dit moment? Nee, dat is wat ons betreft niet zo. Je moet namelijk bij deze koelkast met een paar belangrijke aandachtspunten rekening houden.

Niet super zuinig

In de huidige tijd is het belangrijk om je woning zo duurzaam mogelijk te maken. Daar passen ook duurzame keukenapparaten bij. Je kunt je vraagtekens zetten bij de duurzaamheid van de Inventum KK501.

Deze koelkast heeft namelijk energieklasse E. Dat had een stuk beter gekund. Aan de andere kant blijkt dat weinig andere tafelmodel koelkasten een vergelijkbare energieklasse hebben.

Nog weinig vergelijkbare tafelmodel koelkasten zijn significant energiezuiniger.

Niet voor in koude ruimtes geschikt

Wil je je nieuwe tafelmodel koelkast in je schuur of garage neerzetten? De Inventum KK501 is hier jammer genoeg niet geschikt voor. Door de samenstelling is dit een koelkast die je in een goed geïsoleerde ruimte moet zetten.

Doe je dat niet? Dan kan de Inventum KK501 simpelweg zijn werk niet (goed) doen. Je hebt in dat geval niks aan deze koelkast. Zet ‘m daarom altijd in een goed geïsoleerde ruimte neer.

Geen vriesvak

Naar wat voor soort tafelmodel koelkast gaat je voorkeur uit? Mocht je voorkeur naar een variant met vriesvak uitgaan, valt de Inventum KK501 dus direct af.

Deze koelkast tafelmodel heeft simpelweg geen vriesvak. Is dat nou echt een nadeel? Dat hangt vooral van je wensen af. Een voorbeeld hiervan is in ieder geval dat er meer ruimte voor het koelgedeelte is.

Voor wie geschikt?

Zoals eerder al gesteld, vinden wij dit voor veel huishoudens een geschikte koelkast:

 • Voor mensen met weinig ruimte in hun keuken of kamer. Heb je een klein huis of woon je in een studentenkamer? Dan is de Inventum KK501 één van de beste opties voor je. Met alle dank aan de minieme breedte van 50 centimeter.
 • Voor mensen die een goedkope koelkast willen hebben. De Inventum KK501 is één van de goedkopere tafelmodel koelkasten. Opvallend, aangezien Inventum een prima kwaliteit levert.
 • Voor mensen die een extra koelkast willen hebben. Wil je in bijvoorbeeld je bijkeuken een extra koelkast neerzetten? Dan is dit één van de beste opties. Dat komt door de beperkte afmetingen, de forse netto inhoud en de algehele samenstelling.

Wat moet je voor de Inventum KK501 betalen?

De Inventum KK501 kost je tussen de €220 en €240. Wat je precies moet betalen, is onder meer van een eventuele aanbieding afhankelijk.

Het is goed om te weten dat je de Inventum KK501 bij meerdere aanbieders kunt kopen. Tussen deze aanbieders bestaan prijsverschillen, dus check vooral alle prijzen bij onze partners.

Ervaringen

inventum kk501 tafelmodel koelkast wit

In de afgelopen jaren is de Inventum KK501 een populaire tafelmodel koelkast geworden.

Dit blijkt onder meer uit de achtergelaten ervaringen bij onze partners:

 • Expert: meer dan 240 reviews met een gemiddelde score van een 4,7 (schaal van 1 tot 5).
 • Bol.com: meer dan 140 reviews met een gemiddelde score van een 4,3 (schaal van 1 tot 5).

Veel mensen roemen de inhoud, de kwaliteit en het prijskaartje. Ook het lage geluidsniveau en de handige indeling worden veelvuldig geroemd.

Her en der valt wel te lezen dat volgens sommige gebruikers de vakjes in de deur kwetsbaar zijn. Dat is in inderdaad iets waar wij ons ook in kunnen vinden.

Conclusie: Kopen of laten lopen?

Ja, de Inventum KK501 is zonder twijfel een aanrader. Deze tafelmodel koelkast doet perfect wat ‘ie moet doen, kent niet al te veel poespas en is opvallend betaalbaar.

In combinatie met de handige indeling, beperkte breedte en kwaliteit zorgt dit voor een interessant geheel. Wij vinden dit één van de betere tafelmodel koelkasten van dit moment!

Bekijk hieronder de KK501 voor de beste prijzen van dit moment:


Categorieën: Keuken