Energiezuinige tafelmodel koelkast: Energielabel A & Alternatieven

Last updated by Kaz on

energiezuinige tafelmodel koelkast

Energie besparen en geld besparen. Dat is voor veel huishoudens momenteel één van de hoofddoelen.

Geldt dit ook voor jou? En wil je graag een tafelmodel koelkast aanschaffen? Dan raden wij je een energiezuinige tafelmodel koelkast aan. En bij voorkeur een energielabel A tafelmodel koelkast. Maar, bestaat deze variant wel?

Met een zuinige koelkast geniet je van de voordelen van een tafelmodel koelkast én van een flink lagere energierekening. Wij hebben alvast de 7 beste modellen voor je uitgezocht.

Bekijk de 7 beste energiezuinigste tafelmodel koelkasten alvast hieronder:

  1. Etna KKV856WIT
  2. Liebherr TP 1744-20 Wit
  3. AEG RTB515D1AW
  4. Exquisit KS16-V-H-010DW
  5. Husky TF100-4-040DI
  6. Severin RKS 8834
  7. Veripart VPKV701

De 7 beste energiezuinige tafelmodel koelkasten uitgelicht

Wat is nou de beste koelkast tafelmodel energiezuinig waar je voor kunt kiezen? Dit hangt niet alleen van het exacte model af, maar ook van je wensen.

Ons advies is daarom om eerst over je wensen na te denken. Nadat je dat gedaan hebt, maak je een vergelijking tussen onderstaande energiezuinige tafelmodel koelkasten.

Goed om te weten: er bestaat geen energiezuinig tafelmodel koelkast met energieklasse A. De zuinigste koelkast tafelmodel die wij gevonden hebben, is een variant met energielabel D.

1. Etna KKV856WIT

Etna-KKV856WIT-energiezuinige-koelkast

De Etna KKV856WIT is volgens ons de beste zuinige tafelmodel koelkast. Deze koelkast heeft energielabel D; in de wereld van tafelmodel koelkasten is dit erg zuinig te noemen.

De totale samenstelling spreekt ons ook aan, mede door de inhoud van 133 liter.

Deze inhoud maakt de Etna KKV856WIT voor veel huishoudens geschikt. Met name als je weinig ruimte in je keuken hebt, is dit een ideale optie. De koelkast is 85 centimeter hoog en slechts 56 centimeter breed.

Dankzij de stevige plateaus kun je probleemloos zware producten op deze plateaus kwijt. Met dank aan de LED verlichting geniet je van nog meer gebruiksgemak.
2. Liebherr TP 1744-20 Wit

Wil je graag een iets grotere tafelmodel koelkast energiezuinig hebben? Dan raden wij je graag de Liebherr TP 1744-20 Wit aan. Deze zuinige tafelmodel koelkast heeft een inhoud van 143 liter, waarmee ‘ie net iets groter is dan bovenstaande variant.

Net zoals bovenstaande variant heeft ook deze koelkast energielabel D.

Deze koelkast is eveneens 85 centimeter hoog, maar is wel iets breder. Doordat ‘ie net iets breder is, neemt ‘ie logischerwijs iets meer ruimte in beslag. Maar, je geniet dus wel van een grotere koelruimte.

Uiteraard is deze Liebherr tafelmodel koelkast van de gewenste kwaliteit. Overigens betreft dit ook nog een koelkast tafelmodel mét vriesvak; dit vak heeft een inhoud van 18 liter.
3. AEG RTB515D1AW

AEG-RTB515D1AW-zuinige-koelkast

Wil je een koelkast tafelmodel energiezuinig aanschaffen? Dan kun je hiervoor ook bij het merk AEG terecht. Onder meer over de AEG RTB515D1AW zijn wij erg te spreken. Deze koelkast heeft een netto inhoud van 146 liter en beschikt over energielabel D.

De indeling van deze AEG koelkast tafelmodel energiezuinig is subliem te noemen. Hij beschikt over 2 plateaus die je naar eigen wens in kunt stellen, net zoals dat dit voor de laden geldt.

De koelkast is logischerwijs van een top kwaliteit en is opvallend goedkoop. De AEG RTB515D1AW is 84,5 centimeter hoog en 60,4 centimeter breed.
4. Exquisit KS16-V-H-010DW

Ben je graag zo goedkoop mogelijk uit? Kijk dan eens naar de Exquisit KS16-V-H-010DW. Voor deze energiezuinige tafelmodel koelkast betaal je significant minder geld dan voor bovenstaande varianten.

Erg prettig, aangezien je hierdoor meer geld overhoudt voor de leukere dingen in het leven. Deze koelkast heeft overigens ook energieklasse D.

Dankzij de draaiknop kun je de temperatuur in deze koelkast makkelijk aanpassen. Verder kent ‘ie een handige samenstelling; het beste voorbeeld daarvan is het geïntegreerde eierrek. Verder is de inhoud van 133 liter prima te noemen.

De Exquisit KS16-V-H-010DW is hierdoor voor veel huishoudens geschikt. Overigens heeft deze koelkast geen vriesvak.
5. Husky TF100-4-040DI

Husky-TF100-4-040DI-koelkast-tafelmodel-met-vriesvak

Heb je weinig ruimte in je kamer voor een zuinige tafelmodel koelkast? Dan raden wij je de Husky TF100-4-040DI aan. Deze tafelmodel koelkast heeft een inhoud van 116 liter en beschikt ook nog over een vriesvak.

Mede door deze inhoud is dit een ontzettend compacte koelkast, getuige de breedte van slechts 55 centimeter.

De Husky TF100-4-040DI geef je makkelijk een plekje in je keuken. Ook geniet je van een ideale samenstelling, dankzij de groentelade, 2 glazen plateaus en 3 deurbakken.

Met dank aan de ingebouwde LED verlichting heb je ook nog perfect zicht in deze energiezuinige tafelmodel koelkast.
6. Severin RKS 8834

Wat zijn jouw wensen met betrekking tot je nieuwe zuinige tafelmodel koelkast? Mocht je veel waarde aan de uitstraling hechten, raden wij je de Severin RKS 8834 aan. Deze koelkast heeft een prachtig retro design en is ook nog in 6 kleuren te verkrijgen.

Net zoals bovenstaande koelkasten heeft deze koelkast energieklasse D.

Met deze fraaie koelkast kun je alle kanten op. De koelruimte is 93 liter groot en het vriesvak heeft een inhoud van 13 liter. Uit deze inhoud blijkt al dat dit een compacte koelkast tafelmodel is; je geeft ‘m hierdoor erg makkelijk een plekje in je woning.
7. Veripart VPKV701

Veripart VPKV701

De Veripart VPKV701 is ook een prima kleine koelkast met energielabel D. Deze tafelmodel koelkast heeft een inhoud van 120 liter.

Daarnaast beschikt ‘ie ook nog over een vriesvak met een inhoud van 13 liter. Dit maakt deze compacte tafelmodel koelkast geschikt voor veel woningen en huishoudens.

Deze koelkast beschikt ook nog over een paar handige extra’s. Zo is de condensor aan de achterzijde afgedekt, waardoor je deze condensor niet af te hoeft te stoffen.

Verder is de LED verlichting super handig. Met dank aan deze verlichting pas je ook nog in het donker de verstelbare plateaus op de gewenste hoogte in.
Waarom bestaat er geen tafelmodel koelkast met energielabel A?

Heb je interesse in een kleine koelkast met energielabel A? Dan vallen de tafelmodel koelkasten direct af. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de energiezuinigste tafelmodel koelkast energielabel D heeft.

Hoe dit komt? Dit heeft puur met de samenstelling van deze koelkasten te maken. Daarbij is het ook goed om het volgende te weten: recentelijk zijn de energielabels aangepast.

In het verleden hadden veel tafelmodel koelkasten energieklasse A+++. Dit is echter veranderd naar energieklasse C.

De huidige modellen die energieklasse D hebben, hadden in het verleden dus energieklasse A. Hier komt dan ook direct de verwarring vandaan. Veel mensen zijn op zoek naar een mini koelkast met energielabel A, maar die bestaan dus niet meer.

Indien je het zo energiezuinig mogelijk wilt hebben, kom je bij energielabel D uit.

Waarom kiezen voor een energiezuinige tafelmodel koelkast?

Met een energiezuinige tafelmodel koelkast geniet je van meerdere, belangrijke voordelen:

  • De koelkast is lekker compact. Woon je bijvoorbeeld in een klein huis of studentenkamer? Dan heb je geen ruimte voor een normale koelkast. In dat geval kom je daarom al snel uit bij een tafelmodel koelkast. Deze koelkasten hebben een beperkte inhoud, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen. Ideaal voor in de kleinere keukens en woningen dus.
  • Je bespaart veel energie. Met een energiezuinige tafelmodel koelkast bespaar je ook nog een hoop energie. En indirect bespaar je daarmee ook een hoop geld. Kies je bijvoorbeeld voor een tafelmodel koelkast met energielabel D? Enigszins afhankelijk van de energieprijzen bespaar je hiermee tussen de €30 en €50 per jaar!

Hoe vind je de beste energiezuinige tafelmodel koelkast?

Heb je je pijlen op een energiezuinige tafelmodel koelkast gericht? Dan raden wij je graag de 7 bovenstaande varianten aan.

Al die varianten zijn echter op hun eigen manier uniek, waardoor je een goede vergelijking zou moeten maken. Bij die vergelijking moet je goed op onderstaande punten letten.

Energielabel & inhoud

Bij een energiezuinige tafelmodel koelkast kijk je uiteraard eerst naar het energielabel. Voor de energiezuinigste variant kom je dan bij energieklasse D uit.

In het verlengde daarvan moet je ook goed naar de inhoud kijken. Check wat de netto inhoud van het koelgedeelte is en bepaal waar je behoefte aan hebt.

De inhoud gaat uiteraard gepaard met de afmetingen. Stem de afmetingen goed af op de plek waar je je nieuwe energiezuinige tafelmodel koelkast neer wilt zetten.

Onze tip: ga altijd voor een energiezuinige tafelmodel koelkast met energieklasse D. Op dit moment is dit simpelweg de zuinigste energieklasse. Met zo’n koelkast bespaar je – zonder enige moeite – tientallen euro’s per jaar aan energiekosten.

Met of zonder vriesvak

Wil je een energiezuinige koelkast tafelmodel zonder vriesvak hebben? Of ga je voor een energiezuinige koelkast tafelmodel mét vriesvak? Dat is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken.

Kies je voor een variant zonder vriesvak? Dan heb je uiteraard meer koelruimte tot je beschikking. Kies je voor een variant met vriesvak? Dan geniet je uiteraard van voldoende ruimte voor je diepvrieswaren. Het is aan jou om de juiste afweging te maken.

Indeling van de koelkast

Let niet alleen op het vriesvak, maar ook op de complete indeling van de koelkast. Hoe ziet de binnenkant van de koelkast tafelmodel er precies uit?

Kun je de plateaus naar wens verplaatsen? En beschikt de energiezuinige tafelmodel koelkast over handige extra’s wat betreft de indeling?

Design van de koelkast

Een tafelmodel koelkast zet je mogelijk op een prominente plek in je woning. Ben je dat inderdaad van plan? Kijk dan goed naar het design van de koelkast.

Mogelijk past een retro mini koelkast tafelmodel wel het beste in jouw ruimte. Of je kiest voor een mini koelkast tafelmodel met een ‘standaard’ design. De keuze is aan jou!

Merk & prijskaartje

Tot slot zou je goed naar het merk en het prijskaartje moeten kijken. Sowieso raden wij je aan om voor een koelkast tafelmodel energiezuinig van één van de beste koelkast merken te kiezen. Deze merken leveren kwaliteit én bieden veelal meerdere modellen aan.

In het verlengde daarvan moet je goed naar de prijs kijken. Hoeveel geld wil je precies uitgeven? Richt je echter niet alleen op deze prijs, maar óók op de kostenbesparing per jaar.

Door voor een goedkope koelkast tafelmodel te kiezen, ben je mogelijk meer geld aan de energiekosten kwijt.

In dat geval kan het – voor de lange termijn – goedkoper zijn om net iets meer geld uit te geven. Stem daarom het prijskaartje en de energieklasse goed op elkaar af.

Is een koelkast tafelmodel energiezuinig aan te raden?

Ja, zonder enige twijfel. Je bespaart de nodige kosten en je geniet van de reguliere voordelen van een tafelmodel koelkast.

Wij zijn bovendien van mening dat een dergelijke koelkast compleet van deze tijd is. Iedereen wil zijn/haar huis immers verduurzamen.


Categorieën: Keuken