De lekkerste koffie met de beste barista koffiemachine voor thuis!

Last updated by Simon on

Beste barista koffiemachines

De dag beginnen met een heerlijk dampend kopje koffie, wie houdt er niet van? Ook je visite trakteren op een professioneel kopje koffie is een ultiem teken van gastvrijheid.

Met de aanschaf van een barista koffiemachine doe jij niet meer onder voor een professioneel kopje koffie in je favoriete koffiebar.

Online is de keuze voor een barista apparaat voor thuis ontzettend groot. Van de echte Italiaanse koffiemachine voor thuis tot een pistonmachine, alles komt voorbij.

Wat de verschillen zijn tussen de verschillende barista automaten leggen wij je uit, evenals welke barista koffiemachine het beste bij jouw situatie past.

Best geteste barista koffiemachines: Reviews en aanbevelingen

Lees hieronder wat de best geteste barista koffiemachines zijn in vier verschillende categorieën, zoals de beste keuze voor een compacte pistonmachine of de beste barista machine voor een semi professional.

Beste keuze voor een compacte pistonmachine – De’Longhi EC Dedica

e’Longhi EC Dedica

Heb je niet heel veel ruimte in je keuken maar snak je iedere ochtend wel naar een kopje écht goede koffie? Dan is dit een ideale machine.

Het betreft hier een zogenaamde pistonmachine die gemaakt is in een prachtig design en verkrijgbaar in twee stijlvolle uitvoeringen, namelijk metallic grijs en crème wit.

Dit gecombineerd met een RVS behuizing zorgt ervoor dat het apparaat lang meegaat. De’Longhi EC Dedica is de nieuwere versie van één van de meeste populaire piston koffiemachines.

De compactheid zorgt er niet voor dat je inlevert op de diverse functies van deze barista automaat. Melk opschuimen kan handmatig via het separate stoompijpje en zelfs je kopje voorverwarmen is mogelijk met een warmhoudplaatje.

Daarnaast is deze barista koffiemachine voor thuis ideaal wanneer je wél eens haast hebt. De pistonmachine heeft de mogelijkheid om koffie te zetten met ESE-servings. Dit zijn een soort pads waarmee je snel even een espresso zet.

Omdat het hier een kleine, budget pistonmachine betreft zit er geen bonenmaler bij. Een koffiemolen apart aanschaffen is aan te raden.
Beste keuze vol automatische barista koffiemachine – JURA S8 Moonlight Silver

Moonlight Silver barista machine

Op zoek naar een automaat waarmee je kind jou zelfs ’s ochtends van je favoriete kopje koffie kan voorzien? Dan is de JURA S8 Moonlight precies wat je zoekt.

Deze vol automatische barista koffiemachine is een barista automaat voor thuis die niet onder doet voor een kop koffie bij je favoriete koffietent.

Je waant je echt in een professionele omgeving omdat je de keuze hebt uit wel 15 verschillende koffies. Van een sterke espresso tot een romige latte, je tovert ze allemaal met één druk op de knop tevoorschijn.

Het apparaat is voorzien van een touchscreen waarmee je op zeer geruisloze manier twee koffies tegelijkertijd tevoorschijn tovert. De melkopschuimer is automatisch en separaat ernaast geplaatst.

Hier zul je wel iets meer geduld voor moeten opbrengen, want hier is per beurt maar één cappuccino mogelijk om te maken. Het melkschuim had daarnaast nét iets warmer gemogen van ons.

Het design van deze barista koffiemachine is prachtig, maar hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Echter de veelvuldigheid aan opties van deze volautomatische barista machine weegt hier zeker tegen op.
De beste barista machine voor de semi professional – De Sage Dual Boiler

Sage the Dual Boiler Stainless Steel

Op zoek naar een barista koffiemachine die de look heeft van een machine zoals in een professionele omgeving, inclusief drukmeter voor de perfecte espresso? Dan is dit apparaat precies wat je zoekt

Zijn robuuste uitstraling door het stalen uiterlijk zorgt ervoor dat jij je een echte barista waant.

Je kunt meteen veel gasten bedienen met die apparaat door de dubbele boiler, je kunt tegelijkertijd een espresso zetten en een cappuccino opschuimen.

Geen koffie krijgt meer de kans om koud te worden dus. Ook worden de espresso’s op constante kwaliteit geleverd door het gebruikte PID systeem.

Melk opschuimen doe je handmatig door het melkopschuimpijpje en het bijgeleverd RVS kannetje. Zo kun jij zelf bepalen hoeveel melk jij in de koffie doet, zoals het een echte barista betaamt.

De machine wordt geleverd met een ingebouwde tamper, wel zul je zelf nog een bonenstamper moeten aanschaffen want deze wordt niet meegeleverd.

Dus heb jij wel zin om te investeren in de perfect espresso op de vroege ochtend? Dan is dit jouw keuze.
Het meest veelzijdige barista koffie apparaat – Solis Barista Perfetta Plus

solis_barista_piston_expresso_machine

Klein maar fijn, dat is de beste omschrijving van de Solis Barista Perfetta. Met dit apparaat kun je werkelijk alle kanten op en hij past in iedere keuken. Een zeer stijlvol én compact barista apparaat waar je toch professionele kopjes koffie mee tevoorschijn tovert.

De veelzijdigheid van dit apparaat zit hem in de mogelijkheden voor het zetten van koffies. Zo zet je koffie met vers gemalen bonen van de beste koffiemerken, voorgemalen koffie of met ESE pads. Net hoeveel tijd je hebt, maar één ding is zeker; Een lekkere kop koffie is gegarandeerd.

Door zijn compactheid is hij efficiënt in gebruik én ook nog eens snel. Binnen een minuut is hij opgewarmd en kan jij met dit barista apparaat aan de slag.

Mocht je iets meer tijd nodig hebben ’s ochtends, dan plaats je je verse espresso gewoon even op de bijgeleverde warmhoudplaat.

 Ondanks dat het een compact apparaat is, waan je je wel een echte barista. Door de anometer die een drukindicatie tot 16 bar geeft en waarbij een ideale druk voor een espresso tussen de 8 en 12 bar zit. Weet je zeker dat je goed zit.

Dit barista apparaat is van goede kwaliteit en voor een scherpe prijs verkrijgbaar. Door het zelfreinigend vermogen ben je hier ook weinig tijd aan kwijt.

Evenals aan de aanschaf van accessoires, want een tamper en melkkan worden gewoon meegeleverd.
Waarom een barista machine aanschaffen?

piston machine

Waar vroeger koffie nog echt gezet werd met een filter en prut, is dit de afgelopen decennia sterk veranderd. Doordat we steeds vollere levens kregen en ons meer moesten haasten werd alles in ons leven daarop ingericht.

Zo werden huishoudelijke apparatuur steeds efficiënter om elke spaarzame minuut nuttig te kunnen besteden. Ook de koffiemachine is niet aan deze trend voorbijgegaan. De filterkoffie werd ingeruild voor de Senseo en andere snelle kopjes koffie.

Maar of de smaak van de koffie echt erop vooruit is gegaan? Wij vinden helaas van niet. Het gebruik van pads, cups en andere oplossingen is efficiënt maar voor de echte koffieliefhebber een doorn in het oog.

De afgelopen jaren zien we de beweging van het waarderen van een kopje écht goede koffie weer helemaal terugkomen. Overal duiken hippe barretjes op met de beste barista koffiemachine achter de toonbank.

De mensen in de koffiebarretjes hebben professionele opleidingen tot barista genoten. Het betreffen vaak wel dure kopjes koffie, en deze traktatie is dan ook niet iets wat je iedere dag neemt.

Door thuis een barista machine aan te schaffen, kan dit echter wel. Nu we meer thuis zijn dan ooit; We werken, sporten en ontspannen steeds meer thuis, is thuis de beste koffie serveren echt een must.

Of je bij de aanschaf van een barista espresso machine of pistonmachine meteen een barista opleiding moet doen? Nee, dit is niet nodig.

Het is maar net welke machine je aanschaft. Bij de één moet je alles handmatig doen en bij de ander is een druk op de knop al voldoende.

Dit klinkt als een Senseo, maar geloof ons; De smaak is onvergelijkbaar. Dit komt mede doordat je zelf je favoriete boon kunt kiezen en gebruiken. Evenals de melk die jouw voorkeur heeft.

Wacht dus niet langer om jezelf en je huisgenoten iedere dag te trakteren op een kopje koffie alsof het komt van de hand van een ware barista.

Het aanschaffen van een barista machine kan al snel uit qua kosten wanneer je allemaal bakkies in dure horeca je hiermee bespaart.

Barista espresso machine of pistonmachine: Wat is het verschil?

Wanneer je in de wereld van de professionele barista koffiemachine duikt zul je er al snel achter komen dat er nogal veel is op het terrein van het barista apparaat.

Grofweg zijn er drie verschillende opties, namelijk het apparaat waar je alles handmatig moet doen, het apparaat waarbij je gedeeltelijk iets zelf moet doen en het apparaat waar alles automatisch gaat.

De barista espresso machine is het apparaat waar je zelf alles handmatig moet doen, de pistonmachine is het apparaat waar alles automatisch gaat.

Zo maalt de pistonmachine bijvoorbeeld zelf de bonen, waarbij je bij de espresso machine dit zelf moet doen.

Het is net hoeveel ervaring én tijd jij hebt, om te bepalen welke barista machine bij je past.

Waar let je op bij het kopen van een barista koffiemachine?

Zoals we al zeiden, zoveel mensen zoveel wensen. Iets wat zeker ook geldt bij koffie en de juiste keuze voor een barista koffiemachine. Het is raadzaam om goed in kaart te brengen wat jouw eisen zijn aan een barista apparaat.

Ben je dol op cappuccino maar wil je hier altijd wel net wat meer schuim op? Dan is het handig om een separate melkopschuimer te kiezen. Hiermee ben jij eigen baas om te bepalen hoeveel melk er op je espresso terechtkomt.

’S Ochtends altijd haast? Dan is een automatische pistonmachine de juiste keuze voor jou. Tussen het strikken van je veters en het dichtknopen van je overhemd door kun je dan met één druk op de knop een kop koffie zetten.

En hoeveel ruimte heb je in de keuken? Ook dit is van belang bij de aanschaf van een barista machine. Tevens is het goed om op zaken als garantietermijn en natuurlijk de look van het barista koffie apparaat te letten. Vaak zijn ze er in meerdere kleuren en uitvoeringen. Kijk wat bij jouw keuken past.

Kortom, de markt van barista koffiemachines voor thuis is enorm groot. Het loont dan ook om goed te kijken naar je wensenlijstje en daar het perfecte barista koffie apparaat voor thuis op af te stemmen.

Hoe onderhoud ik een barista machine?

Zoals alle huishoudelijke apparaten heeft een barista koffie apparaat ook onderhoud nodig. Het ligt aan het type apparaat hoe dit in zijn werk gaat.

Te beginnen met het alledaagse gebruik. Omdat bij veel espresso machines ook gebruik wordt gemaakt van melk, is het goed dit opschuimbuisje na ieder gebruik even af te vegen.

Echt schoonmaken is toch raadzaam om minstens één keer per week te doen. Restjes melk kunnen al snel een bron van bacteriën vormen.

Een barista automaat is vaak zelf al voorzien van een reinigingssysteem, dit zorgt voor de alledaagse reiniging. Hierop aanvullend wordt er vaak een handleiding bijgeleverd waar periodiek onderhoud in staat. Neem dit serieus!

De aanschaf van een pistonmachine is vaak een investering, je wilt dan ook zo lang mogelijk gebruik van je barista apparaat maken.

Ontkalken komt de smaak van je koffie en de levensduur van je apparaat enorm ten goede. Geen leuk klusje, maar je wordt beloond door een lekker kopje koffie.

Daarnaast bieden de bekendere merken barista apparaten soms een onderhoudsservice aan. Hiermee kun je hem periodiek (vaak jaarlijks) bij hen inleveren, en dan kijken zij je barista apparaat weer helemaal na.

Soms is dit gratis, soms kost dit een (kleine) vergoeding. Wij raden aan hier zeker gebruik van te maken. Zo is de investering in een echt Italiaanse barista machine ééntje die voor decennia meegaat.

Conclusie

We werken veel thuis, ontvangen graag visite en geven graag diners. Bij al deze gelegenheden is bijna niks zo fijn om een goede kop koffie te kunnen aanbieden.

Een saaie Senseo is tegenwoordig echt not done. Mocht je een hele goedkope optie zoeken, dan is een Senseo aanbieding wel de juiste keuze.

Investeer in een echte barista machine, koop je favoriete koffiebonen en lekkere volle melk. Hiermee weet je zeker dat je altijd gasten over de vloer hebt én dat je zelf misschien ook wat enthousiaster uit je bed springt ’s ochtends.

Want de geur van een vers gezet, lékker kopje koffie. Wie mag je daar nou niet voor wakker maken?


Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *