Beste cappuccino apparaat? Bekijk de Top 5 cappuccino machines

Last updated by Desteney on

cappuccino apparaat kopen

Wil je thuis lekker makkelijk en snel een cappuccino kunnen klaarmaken? Dan is een cappuccino machine een enorme uitkomst. Deze maken binnen een handomdraai een heerlijke cappuccino voor je klaar. De skills van een barista heb je er niet voor nodig.

Om je op weg te helpen, hebben wij cappuccino apparaten voor je getest. We hebben een top 5 beste cappuccino machines opgesteld uit de resultaten.

Dit zijn de beste cappuccino apparaten

 1. Beste koffiezetapparaat cappuccino – Philips LatteGo 2200
 2. Beste koffieapparaat met bonen voor cappuccino – Krups Espresso
 3. Beste volautomatische koffiemachine voor cappuccino – De’Longhi Magnifica S
 4. Beste koffiezetapparaat latte macchiato – Krups Evidence +
 5. Beste koffiemachine met geïntegreerde melkreservoir – Saeco PicoBaristo Deluxe

Top 5 cappuccino apparaten vergeleken

1. Beste koffiezetapparaat cappuccino – Philips LatteGo 2200

beste cappuccino apparaten_PhilipsLatteGo2200

Op zoek naar een cappuccino koffiemachine die snel en makkelijk een kopje koffie maakt? Met het LatteGo melksysteem van Philips hoef je niet zelf melk op te schuimen.

De melk kun je toevoegen aan het apparaat. Met een druk op de knop heb je vervolgens een heerlijke cappuccino. 

Op het touchscreen kun je 4 opties selecteren: espresso, zwarte koffie, cappuccino en heet water.

Het Aquaclean-filter van Philips zorgt er bovendien voor dat je pas na 5.000 kopjes hoeft te denken aan het ontkalken van je apparaat. 

👍 Voordelen:

 • Makkelijke schoonmaak en onderhoud
 • 100% keramische molens
 • Automatisch schuimsysteem voor je melk




2. Beste koffieapparaat met bonen voor cappuccino – Krups Espresso

beste cappuccino apparaat Krups Espresso

Dit model is een alles-in-1 type. Het heeft een ingebouwde koffiebonencontainer, molen en espressomachine. Maar dat betekent niet dat KRUPS op de kwaliteit heeft beknibbeld.

De molen is een conische maalschijf, waarmee je snel je hele koffiebonen kunt bewerken. De waterdrukpomp is de standaard 15 bar die je mag verwachten van echte espressomachines voor thuis. 

Het stoompijpje klopt de melk voor je op zodat het goed gaat schuimen. Het resultaat is een prachtige cappuccino in slechts enkele ogenblikken, met minimale inspanning.

Hij gaat gewoon door zonder dat je constant koffiebonen bij hoeft te vullen. Met de ideale koffiebonen machine cappuccino maken doe je de KRUPS!

👍 Voordelen:

 • Automatische reiniging en ontkalking
 • Instelbare temperatuur, koffiesterkte en watervolume
 • Gemaakt uit duurzaam metalen materiaal




3. Beste volautomatische koffiemachine voor cappuccino – De’Longhi Magnifica S

beste cappuccino apparaat_De'Longhi

Met deze volautomatische koffiemachine cappuccino maken: dat heb je zo gedaan. De Magnifica S is afkomstig van een gevestigd en gerenommeerd bedrijf: De’Longhi.

Dit is een uitstekende optie voor elke beginnende koffieliefhebber. Je maakt cappuccino van hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs. 

Deze handige kleine machine heeft een hogedrukpomp die helpt om de consistentie te behouden. Het opschuimpijpje zorgt ervoor dat je in een mum van tijd een cappuccino kunt maken.

En hebben we al gezegd dat hij lekker compact is? Het is namelijk de perfecte maat om zelfs in de kleinste keukens te kunnen passen.

👍 Voordelen:

 • Compact model
 • Volautomatische koffiemachine die zeer geschikt is voor beginners
 • Geschikt voor twee cappuccino’s tegelijk




4. Beste koffiezetapparaat latte macchiato – Krups Evidence +

beste cappuccino apparaat Krups Evidence+

Dit model van Krups is een alles-in-1 machine. Met dit koffieapparaat voor latte (en zoveel meer) kun je als echte barista te werk gaan.

Met maar liefst 19 voorgeprogrammeerde instellingen heb je binnen een handomdraai elk soort warm drankje klaarstaan. Van een heerlijke latte macchiato tot een kopje groene thee.

De prestaties van de Krups Evidence + zijn smakelijk en soepel. Zelfs de koffie-fanaten zullen genieten van dit apparaat. Het AutoClean-systeem zorgt niet alleen voor minder onderhoud maar ook voor verbeterde hygiëne en een perfecte koffiesmaak.

De melkopschuimer maakt het mogelijk om met één druk op de knop diverse koffierecepten met melk te bereiden.

👍 Voordelen:

 • 19 voorgeprogrammeerde instellingen, waaronder latte macchiato
 • Makkelijk schoon te houden met AutoClean-systeem
 • Geschikt voor twee drankjes tegelijk




5. Beste koffiemachine met geïntegreerde melkreservoir – Saeco PicoBaristo Deluxe

beste cappuccino apparaat_SaecoPicoBaristo

De PicoBaristo is een superautomatische koffiemachine die cappuccino’s van uitstekende kwaliteit levert. Je kunt alles aanpassen, van het melkvolume tot de shotlengte of de temperatuur.

Je voorkeursinstellingen sla je makkelijk op voor de volgende keer. Simpel gezegd, het is een zeer hoogwaardige volautomatische cappuccino machine. 

Het enige wat je hoeft te doen is achteroverleunen en ontspannen terwijl alles tot in de perfectie wordt gedaan. Van het malen en het zetten van de espresso tot het opschuimen van de melk.

Het heeft een verwijderbare, plug-in karaf waarmee je de melk tussen gebruik in de koelkast kunt bewaren.

👍 Voordelen:

 • Superautomatisch model
 • Verwijderbaar geïntegreerd melkreservoir
 • Onthoudt je favoriete instellingen




Koffiemachine voor cappuccino kopen: waar let je op?

Gebruiksgemak

Er zijn grote verschillen als het gaat om hoe gemakkelijk en handig koffiemachines zijn om te gebruiken.

Als gemak je topprioriteit is, zoek dan naar een volautomatische koffiemachine die programmeerbare instellingen heeft.

Zorg er ook voor dat je alle knoppen en extra functies goed begrijpt voordat je een aankoop maakt. 

Schoonmaak

schoonmaken cappuccino apparaat

Als je een model krijgt dat gemakkelijk te gebruiken is, maar lastig is schoon te maken, dan is het eigenlijk helemaal niet zo handig.

Zorg ervoor dat je een idee hebt van wat er komt kijken bij het schoonmaken van je koffiemachine voordat je het koopt.

Zo weet je alvast of dit proces ingewikkeld zal zijn. Hoe meer functies en componenten de machine heeft, hoe groter de kans dat je er lang over zult doen om schoon te maken. 

Kosten

Het verschil in prijsklassen voor koffiemachines is enorm. Er zijn zoveel factoren die een verschil in kosten kunnen maken, dat het moeilijk te generaliseren is.

In sommige duurdere modellen betaal je meer voor duurzaamheid en kwaliteit van materialen. In andere gevallen kunnen de hogere kosten meer te maken hebben met extra functies die ze bevatten. 

De ene keer betaal je voor gebruiksgemak. De andere keer voor een beter smakende espresso die toch even duurt om te maken.

De echt dure modellen combineren meestal verschillende van deze dingen. Je kunt natuurlijk erg kieskeurig zijn over de smaak van je cappuccino.

Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat je snel een kopje koffie kunt maken. In dat geval is een koffiemachine die ergens aan de bovenkant van de prijsklasse valt de moeite waard. 

Misschien is gebruiksgemak echter niet zo’n groot issue voor je. Ook kun je al blij zijn met alles wat cafeïne bevat.

In dat geval behoor je waarschijnlijk tot de categorie mensen die tevreden zouden zijn met een goedkoper model.

Persoonlijke voorkeur

persoonlijke voorkeur apparaten

Als je echt om de kwaliteit van je espresso in je cappuccino geeft, dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoeveel boilers een machine heeft, kan bijvoorbeeld een groot verschil maken.

Ook is belangrijk tot welke temperatuur de machine komt en hoe stabiel hij die temperatuur houdt. 

Zoals bij alles wat met smaak te maken heeft, is het subjectief om te stellen wat het beste is. Als je nog niet zo zeker weet waar je voorkeuren vallen, kun je een mid-range model gebruiken om mee te experimenteren.

Je kunt hem altijd nog inruilen voor een machine met alle toeters en bellen, zodat je een beter idee krijgt van wat je lekker vindt. 

Klantenservice 

De meeste koffiemachines zijn items waar je jaren gebruik van zult maken. Dat betekent dat je mogelijk contact moet opnemen met de fabrikant voor onderdelen of reparaties.

Zo kun je de levensduur van je apparaat een stuk verlengen.

Controleer wat klanten zeggen in beoordelingen over hun ervaringen met verschillende merken. Hebben ze hulp ontvangen van de fabrikant?

Of beter nog, geven ze aan de machines al jaren te hebben zonder enige problemen? Je wilt niet binnen een paar jaar vast komen te zitten met een kapotte koffiemachine, omdat je een onderdeel niet kunt ontvangen.

Een eenvoudige oplossing kan vaak gevonden worden als je de juiste persoon bij het bedrijf aan de telefoon kunt krijgen. 

Duurzaamheid

duurzame koffie

Veel van de duurdere koffiemachines worden geleverd met een garantie. Deze kunnen je een idee geven van wat je kunt verwachten van hun duurzaamheid.

Op basis van merkreputatie en beoordelingen, kun je een duidelijker beeld krijgen van hoe lang een bepaald model ongeveer meegaat. 

Het type materiaal waarvan de machine is gemaakt, kan ook een verschil maken. Koffiemachines die grotendeels van metaal zijn gemaakt, gaan langer mee en houden de warmte langer vast.

Hoe hebben wij de cappuccino apparaten getest?

We controleren eerst of de prestaties van het product overeenkomen met de beweringen van de fabrikant. Ook kijken we of alle functies werken zoals verwacht en geadverteerd is.

We bekijken hoe het zich verhoudt tot andere vergelijkbare producten, en of er essentiële functies ontbreken.

Als een concurrerend product vergelijkbare functies of prestaties biedt voor minder geld, heeft dit invloed op onze mening. Ook als een apparaat iets duurder is maar aanzienlijk beter presteert, is dit het geval.

Hoe gemakkelijk een cappuccino apparaat te gebruiken is, is belangrijk. We kijken naar de beschikbare opties, hoe duidelijk de bedieningselementen zijn ingedeeld en hoe eenvoudig het is om instellingen te wijzigen.

Alle koffiemachines hebben onderhoud nodig, dus het onderhoudsgemak is erg belangrijk. We kijken hoe eenvoudig de dagelijkse taken zijn, zoals het legen van lekbakken en spoelen van het schuimpijpje. Ook kijken we hoe elk koffieapparaat ontkalkt en gereinigd kan worden.

Natuurlijk wegen de beoordelingen ook mee. Zijn de klanten tevreden met de aankoop van hun koffiemachine? Kunnen ze er goede cappuccino’s mee maken? We hebben alleen de koffiemachines met de beste scores en beoordelingen meegerekend in onze toplijst. 

Kun je met ieder koffiezetapparaat cappuccino zetten?

Heb je een luxe koffiemachine of een barista koffiemachine nodig om cappuccino te maken? Nee, dat is niet nodig. Natuurlijk wordt een klassieke cappuccino gezet met versgemalen bonen en opgeklopte melk. Als je standaard niet zo hoog is, kun je echter een hoop geld besparen.

Een cappuccino apparaat dat bonen maalt, is natuurlijk een grote luxe. Met sterke filterkoffie kun je echter ook gemakkelijk een cappuccino maken.

Een normaal koffiezetapparaat met melkopschuimer werkt dus net zo goed. Wel kost het je wat meer tijd. 

Een melkopschuimer kun je aanschaffen voor een redelijke prijs. Sommige modellen warmen de melk voor je op.

Ook zijn er simpele staafmixers verkrijgbaar die bedoeld zijn om melk op te kloppen. De melk kun je in dat geval van tevoren opwarmen in de magnetron.

Kies de lekkerste koffie uit en start met het maken van jouw perfecte cappuccino!

Hoe maak je thuis een klassieke cappuccino?

 1. Stoom eerst de melk. Verwarm 1 kopje melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat de melk sudderen tot er belletjes ontstaan aan de randen, maar breng de melk niet aan de kook. Natuurlijk kun je in plaats van melk ook gaan voor bijvoorbeeld sojamelk of havermelk.
 2. Haal de pan van het vuur en zet hem op een vlakke ondergrond. Klop vervolgens de melk op met een elektrische mixer. Verhoog de snelheid naarmate de melk begint in te dikken. Blijf mixen tot je het gewenste volume schuim hebt. 
 3. Zet nu de koffie. Meet 2 eetlepels filterkoffie af voor 150 ml water. Je kunt de koffie zetten in koffiezetapparaat voor filterkoffie of een Franse pers. 
 4. Maak nu de cappuccino! Een klassieke cappuccino vereist 1/3 espresso, 1/3 gestoomde melk en 1/3 schuim. Je kunt zelfs iets speciaals maken door wat siroop toe te voegen aan de melk, zoals vanille of karamel.






Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *