Latte macchiato machine kopen? Top 5 beste latte apparaten!

Last updated by Joni on

Latte Macchiato Koffie Machines

Bestel je graag op een terras of in een restaurant een latte macchiato? Wist je dat het ook mogelijk is om zelf thuis een heerlijke latte macchiato te bereiden?

Dat is mogelijk als je de beste latte macchiato machine in je keuken hebt staan. In dít artikel lees je alles over het beste latte macchiato apparaat.

Of beter gezegd: de 5 beste latte macchiato apparaten. Wij hebben namelijk alvast een top 5 voor je samengesteld!

Wat is de beste latte macchiato machine?

Als je thuis een lekkere latte macchiato wilt bereiden, heb je hier een latte macchiato machine voor nodig.

Zo’n machine zet niet alleen de espresso die je nodig hebt, maar ook de melk. Zowel de espresso als de melk zijn perfect, waardoor je van een perfecte latte macchiato gaat genieten.

Maar, wat is nou de beste latte macchiato machine? Wij hebben een uitgebreide test achter de rug en hebben de vijf beste varianten aan kunnen wijzen.

Check onderstaande reviews voor meer informatie over het beste koffieapparaat voor een latte macchiato.

1. De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

De Longhi Dinamica ECAM350.55.B

De De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B is naar onze mening één van de beste latte macchiato apparaten.

Dit is te danken aan de werking van het apparaat, maar ook aan het prijskaartje.

Voor dit latte macchiato apparaat betaal je slechts 599 euro. Voor een latte macchiato machine is dat vrij voordelig.

Met deze machine zet je met één druk op de knop een heerlijke latte macchiato. Dankzij het LatteCrema systeem van De’Longhi geniet je van een heerlijke, romige en dikke schuimlaag.

De intensiteit van de koffie kun je zelf bepalen. Indien gewenst, is het ook nog mogelijk om je favoriete koffierecepten op te slaan.
2. Philips 3200 EP3246/70

Philips 3200 EP3246 70

Wil je liever nóg minder geld aan een koffiemachine voor een latte macchiato uitgeven? Richt dan je pijlen op de Philips 3200 EP3246/70.

Voor dit apparaat betaal je slechts 529 euro; voor dit bedrag geniet je van opvallend veel gemak. Zo is de bediening geweldig en is de smaak van de koffie overheerlijk.

Wat ons ook aanspreekt, is het Latte Go melkreservoir. Dit reservoir bestaat uit 2 delen, waardoor je het reservoir makkelijk uit kunt nemen. Vervolgens spoel je beide delen makkelijk onder de kraan af.

Voor het zetten van een latte macchiato hoef je slechts een paar dingen te doen, zoals het vullen van de reservoirs.

Je zet vervolgens met slechts één druk op de knop een heerlijke latte macchiato.
3. Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW Latte Macchiato Koffiemachine

Eén van de beste volautomatische espressomachines. Naar onze bescheiden mening is dat deze Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW.

Deze koffiemachine van Siemens is geweldig te bedienen, van een topkwaliteit en beschikt over een geweldig melksysteem.

Met dank aan dit melksysteem zet je in een handomdraai een overheerlijke latte macchiato.

Wil je graag samen met je partner van een latte macchiato genieten? Dan is dit al helemaal het perfecte apparaat voor je.

Door de dubbele koffiezetuitloop zet je namelijk twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd. Dít zie je bij vrij weinig andere espressomachines.
4. Jura ENA 8

JURA ENA 8 Metropolitan Black koffiezetapparaat

Ben je op zoek naar een luxe latte machine? Dan kom je al snel bij één van de varianten van Jura uit.

Binnen het huidige aanbod van Jura gaat onze voorkeur naar de ENA 8 uit. Deze koffiemachine voor een latte macchiato ziet er geweldig uit, is makkelijk te bedienen en zet sublieme koffie.

Zowel de koffie als de melk is overheerlijk te noemen.

Bij deze machine spreken de instelmogelijkheden ons erg aan. Je bepaalt namelijk zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid van de koffie.

Doordat je uit 10 sterkteniveaus kunt kiezen, zet je altijd de gewenste latte macchiato. Gemak dient de mens én de liefhebber van een heerlijke latte macchiato.
5. Melitta F830-102 Barista T Smart

Melitta F830-102 Barista T Smart Zwart koffieapparaat latte macchiato

Dat koffiemachines tegenwoordig erg slim (kunnen) zijn, bewijst de Melitta F830-102 Barista T Smart. Dit is een geweldige koffiemachine die je middels een app kunt bedienen.

Vanaf je bank kun je de machine naar wens instellen, waarna de machine voor je aan de slag gaat. Hierbij is het zelfs mogelijk om twee latte macchiato’s tegelijkertijd te bereiden.

De machine ziet er wat ons betreft erg strak uit. Met de knoppen aan de voorzijde stel je de machine eveneens naar wens in, maar via de Melitta app gaat dit nog veel makkelijker.

Verder is het ideaal dat deze machine niet al te veel lawaai maakt en een dubbel bonenreservoir heeft.
Latte macchiato apparaat kopen: Waar moet ik op letten?

Wil je een nieuw koffiezetapparaat voor een latte macchiato kopen? Dan is het van belang om erg kritisch te zijn.

Je kunt namelijk uit een twintigtal machines kiezen, maar niet elke machine is evengoed. Het is niet zonder reden dat wij juist bovenstaande vijf apparaten aanraden.

Tijdens je zoektocht moet je kritisch zijn én op tal van punten letten. Wat de belangrijkste punten zijn, zetten wij graag in deze koopgids uiteen.

Neem onderstaande aandachtspunten door en schaf direct de gewenste machine aan.

Melkopschuimmethode

Melk opschuimmachine Latte Macchiato

Het belangrijkste aandachtspunt is de melkopschuimmethode. Je hebt hierbij uit twee varianten de keuze:

 • Melkreservoir: met een melkreservoir heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Vul het reservoir met melk en het systeem maakt hier vervolgens een romige schuimlaag van.
 • Melkslang: er bestaan ook machines met een melkslang. Deze slang komt in een losstaand melkreservoir uit. De werking is eigenlijk hetzelfde; je moet het reservoir met melk vullen, waarna de melk opgeklopt wordt.

Reservoirs

Latte Macchiato machine reservoirs

Bij een latte macchiato machine moet je goed naar de reservoirs kijken.

Net zoals bij een cappuccino apparaat moet je op meerdere facetten letten:

 • Inhoud van het melkreservoir: hoe groot is het reservoir precies? Onze voorkeur gaat uit naar een zo’n groot mogelijk reservoir. Dát betekent namelijk dat je het reservoir niet al te vaak bij hoeft te vullen.
 • Inhoud van het bonenreservoir: ga ook goed na hoe groot het bonenreservoir precies is. Met een groter bonenreservoir hoef je dit reservoir niet al te vaak bij te vullen. Handig.
 • Inhoud van het waterreservoir: voor een lekkere latte macchiato is uiteraard ook water nodig. Ga daarom goed na hoe groot het waterreservoir precies is.
 • Plaatsing van de reservoir: je zou niet alleen op de grootte moeten letten, maar ook op de plaatsing. Het is wenselijk dat je de reservoirs makkelijk bij kunt vullen óf uit kunt nemen.

Kopjes per zetbeurt

Het advies is om ook goed te kijken naar het aantal kopjes per zetbeurt. Bij de meeste machines kun je slechts één latte macchiato tegelijkertijd zetten.

Maar, er bestaan ook machines waarbij je twee latte macchiato’s tegelijkertijd kunt bereiden.

Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld graag sámen met iemand anders van een heerlijke latte macchiato geniet.

Bediening

Bediening Latte Macchiato machine

Een goede latte macchiato machine kun je op een fijne manier bedienen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de beschikking over een handig display of fijne knoppen hebt.

Maar, het is ook mogelijk om sommige machines middels een app te bedienen. Deze bediening is nou een klassiek voorbeeld van ‘gemak dient de mens’. 

Afmetingen & design

Wil je een heuse barista koffiemachine aanschaffen? Of wil je juist dat de koffiemachine zo simpel mogelijk qua design is?

Je doet er hoe dan ook verstandig aan om goed naar het design te kijken.

Let niet alleen op de vormgeving, maar ook op de afmetingen. Je moet in je keuken immers wel een mooi plekje vrij kunnen maken/hebben voor je nieuwe koffiezetapparaat voor een latte macchiato.

Overige aandachtspunten

Bediening Latte Koffiemachine

Het blijft niet alleen bij deze aandachtspunten. Nee, je zou ook naar onderstaande aandachtspunten kunnen kijken:

 • Geluidsniveau. Wat is het maximale geluidsniveau dat de machine produceert, bijvoorbeeld tijdens het malen van de bonen?
 • Geheugen. In een ideale wereld kun je je favoriete koffierecepten in het geheugen van de machine opslaan. Dit betekent dat je de volgende keer niet alle instellingen weer opnieuw naar wens aan hoeft te passen.
 • Instellingen. Is het mogelijk om de smaak van de koffie naar wens aan te passen? Wij geven de voorkeur aan machines waarbij dit sowieso wel mogelijk is. Indien dit mogelijk is, kun je de latte macchiato namelijk volledig naar wens maken.

De verschillende soorten latte apparaten

Ben je een liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? Dan doe je er verstandig aan om in een goede koffiemachine te investeren.

Dit is zéker het geval als je graag een latte macchiato drinkt.

Voor een latte macchiato kies je het beste voor een volautomatische espressomachine.

Met zo’n machine geniet je van meerdere voordelen:

 • Met één druk op de knop kun je een heerlijke latte macchiato zetten
 • Met zo’n machine kun je ook nog andere koffiespecialiteiten (met melk) zetten
 • Een volautomatische espressomachine biedt veel gemak én zorgt voor een overheerlijke smaak van de koffie

Een andere optie die je hebt, is om voor een samenstelling van apparaten te gaan. Zo kun je voor een los koffiezetapparaat en een losse melkopschuimer kiezen.

Met het koffiezetapparaat zet je de espresso, waarna je met de melkopschuimer de benodigde melk kunt ‘produceren’.

Maar, wij geven toch de voorkeur aan een koffiezetapparaat met melkopschuimer. Dat werkt nu eenmaal een stuk makkelijker.

Wat zijn goede merken?

In het huidige aanbod voeren enkele merken de boventoon. Dit geldt voor de volgende merken:

 • De’Longhi
 • Jura
 • Krups
 • Melitta
 • Philips
 • Siemens

Kies je voor een latte macchiato apparaat van één van deze merken? Dan ben je van een prima kwaliteit verzekerd.

Ook weet je op voorhand zeker dat deze machines van de juiste systemen en technologieën gebruik maken. Dít zorgt voor een overheerlijke smaak van de koffie.

(Hoe) kun je een latte macchiato maken zonder machine?

Zelf Latte Macchiato maken

Het is mogelijk om een latte macchiato te maken zonder een machine. Wat je hiervoor nodig hebt, is een bepaalde hoeveelheid espresso, cacaopoeder en melk.

De melk kun je vervolgens in de magnetron stoppen, waarna deze warm wordt. Vervolgens is het een kwestie van het mengen van de espresso en de melk.

Maar, hoe kom je nou aan deze espresso? Juist; daar heb je sowieso een machine voor nodig.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken