Bonenmaler espresso: 5x Beste koffiemolen voor espresso

Last updated by Joni on

Koffiemolens voor espresso

Begin je de dag graag met een heerlijke espresso? Je bent zeker niet de enige.

Veel Nederlands trappen graag hun dag af met een lekkere krachtige espresso. Overigens is dit iets wat in Italië volledig anders is; daar drinken ze ’s ochtends cappuccino.

Als je graag een espresso drinkt, wil je wellicht invloed op de smaak uit (kunnen) oefenen. Dat is mogelijk, bijvoorbeeld door voor een bonenmaler espresso te kiezen.

Je maalt hiermee zelf de koffiebonen, waardoor je veel invloed op de smaak uitoefent. De exacte maling is namelijk van grote invloed op de uiteindelijke smaak van de espresso.

Wat heb je verder nog voor een heerlijke espresso nodig? Naast de espresso koffiemolen zou je ook in een espresso machine moeten investeren.

Deze twee apparaten passen bij elkaar, vullen elkaar aan en zorgen samen voor een heerlijke espresso.

5x espresso koffiemolens vergeleken

Wil je graag veel invloed op de smaak van een espresso uit kunnen oefenen?

Kies dan voor één van onderstaande koffiemolens. Met deze koffiemolens heb je gewoonweg alle touwtjes in eigen handen.

Zo bepaal je volledig zelf wat de maalgraad van de koffiebonen moet worden. Des te fijner deze maalgraad is, des te krachtiger de koffie wordt.

Mocht je de voorkeur aan een (hele) krachtige espresso geven, moet je dus voor een (zeer) fijne maalgraad kiezen. Díe mogelijkheid heb je bij onderstaande koffiemolens.

1. Tefal koffiemolen

Krups Tefal Koffiemolen F20342

Met de Tefal koffiemolen maal je de koffiebonen binnen een mum van tijd geheel naar wens.

Deze elektrische bonenmaler doet zijn werk prima, heeft een capaciteit van 75 gram en is handig te bedienen.

De handige bediening is te danken aan de aan/uit schakelaar en aan het handige deksel.

Ten opzichte van andere malers valt direct het geluidsniveau op. Deze koffiemolen doet zijn werk in relatieve rust, waardoor je óók ’s avonds laat nog bonen kunt malen.

Met dank aan het vermogen van 200 Watt gaat het malen ook nog eens érg snel.
2. Hario Skerton Pro MMCS-2B

Hario Skerton Pro MMCS-2B koffiemolen

Wil je liever geen elektrische koffiemolen voor espresso hebben? Dan kun je het beste voor deze Hario Skerton Pro MMCS-2B kiezen.

Dit is een geweldige koffiemolen die je volledig met de hand moet bedienen. Dit kost iets meer tijd, maar je houdt hiermee wel de volledige controle.

In dit apparaat giet je de koffiebonen, waarna je een slinger aan het handvat kunt geven. Des te langer je aan het handvat blijft draaien, des te fijner de koffiebonen gemalen worden.

Na enige tijd geniet je hierdoor van een heerlijke én krachtige espresso.
3. Sage the Dose Control Pro Black Truffle

Sage the Dose Control Pro Black Truffle Bonenmaler

Heb je in je keuken een prachtige en luxe pistonmachine staan? Is deze pistonmachine toevallig ook nog van het merk Sage?

Dan kun je maar één soort bonenmaler espresso aanschaffen: deze bonenmaler van het merk Sage. Deze bonenmaler ziet er geweldig uit, is nauwkeurig in te stellen en werkt erg snel.

Het unieke hierbij is dat je uit 60 maalinstellingen kunt kiezen. Op basis van je smaakvoorkeuren kun je altijd wel een geschikte stand vinden.

Een stand waarmee je optimaal van je espresso gaat genieten. Voor deze bonenmaler espresso betaal je wel relatief veel geld.
4. Hario Slim Ceramic Coffee Mill

Hario Slim Ceramic koffie molen

Drink je alléén een espresso en geen andere koffiespecialiteiten? In principe heb je in dat geval geen grote koffiemolen nodig.

Voor een espresso heb je immers niet al te veel gram aan koffiebonen nodig. Wij raden je graag deze compacte Hario Slim Ceramic Coffee Mill aan.

Deze koffiemolen is compact en werkt volledig handbediend. Met het handige handvat kun je de bonen naar eigen inzicht malen.

Ten opzichte van de eerder besproken Hario Skerton Pro is déze variant een stuk(je) kleiner. Je kunt deze bonenmaler espresso hierdoor overal mee naar toe nemen!
5. Bialetti Bonenmaler

Bialetti Bonenmaler handmatig

In deze top 5 mag ook de bonenmaler van Bialetti niet ontbreken.

Deze bonenmaler is een lust voor het oog, makkelijk in gebruik en werkt perfect in combinatie met een percolator. Zeker als je een Bialetti percolator hebt, is dit een waanzinnige bonenmaler.

Deze bonenmaler is compact en werkt volledig handbediend. Je moet dus zelf de kracht zetten om de bonen te malen.

Gelukkig gaat dit erg gemakkelijk, waarbij wij ook over de maatverdeling te spreken zijn. Je ziet hiermee in één oogopslag hoeveel gram koffie je moet malen.
Waarom voor een bonenmaler espresso kiezen?

De keuze voor een bonenmaler espresso is logisch:

Je oefent veel invloed op de smaak uit

Koffiebonen malen

Een kenmerk van een espresso is dat dit drankje krachtig is. Maar, er zit een verschil tussen krachtig en heel krachtig.

Door voor een bonenmaler espresso te kiezen, bepaal je zelf wát precies de intensiteit van de espresso moet worden. Je hebt alle touwtjes in eigen handen en je oefent dus veel invloed op de smaak uit.

Nieuwe beleving van koffie drinken

Met een koffiebonenmaler geniet je nog meer van je lekkere espresso. Dit heeft met bovenstaand punt te maken, maar ook het met het feit dat je serieus bezig bent met het zetten van een kopje koffie.

Het is niet zoals bij een volautomatische espressomachine waarbij je op slechts één knopje hoeft te drukken.

Nee, als je een espresso machine en espresso bonenmaler hebt, geniet je van een extra beleving tijdens en voorafgaand het drinken van koffie.

Makkelijk in gebruik

Espresso bonen malen

In principe is elke bonenmaler makkelijk te gebruiken, ongeacht wat voor bonenmaler je hebt.

Een handmatige bonenmaler is simpel te gebruiken, evenals een elektrische bonenmaler.

Als je van veel gemak verzekerd wilt zijn, is de keuze voor een elektrische koffiemolen voor espresso wel de meest logische keuze.

Nadelen

Wat ons betreft hoef je met nagenoeg geen nadelen rekening te houden. Het enige aandachtspunt is dat je wéér een apparaat in je keuken erbij krijgt.

Als je al een koffiemachine, een vacuüm bewaardoos en het nodige koffieservies hebt, puilen je keukenkastjes al snel uit.

Maar, de bovenstaande voordelen wegen absoluut zwaarder dan dit enige aandachtspunt.

Verschil tussen een handmatige- en elektrische bonenmaler

Koffiebonen maler handmatig

In het huidige aanbod van bonenmalers kom je twee varianten tegen: een handmatige en een elektrische koffiemolen.

Bij de handmatige bonenmaler ben jij volledig aan zet. Je moet aan het handvat draaien, waarmee je de maalschijven in beweging brengt.

Door dit lang genoeg te doen, verkrijg je de gewenste maalgraad van de bonen.

Bij een elektrische bonenmaler hoef je vrij weinig te doen. Je hoeft alleen maar de gewenste maalstand te kiezen, waarna de elektrische bonenmaler het werk voor je doet.

Een elektrische bonenmaler is absoluut van deze tijd. Dit apparaat werkt snel, erg nauwkeurig en is gemakkelijk in gebruik.

Maar, er zijn toch veel mensen die de voorkeur aan een manuele bonenmaler geven. Mogelijk heeft dit nog met een soort van nostalgisch gevoel te maken. 

Naar welk soort bonenmaler espresso gaat jouw voorkeur uit? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je goed over na moet denken.

Wat is voor jou de beste bonenmaler espresso?

Met een bonenmaler espresso geniet je van veel voordelen. Voordat het zover is, moet je echter wel de beste bonenmaler espresso aanschaffen.

Wat voor jou de beste bonenmaler espresso is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af.

Wij raden je in ieder geval aan om een goede vergelijking te maken. Waarom? Omdat het aanbod divers en uitgebreid is.

Je kunt uit tientallen bonenmalers kiezen, waardoor je écht een goede vergelijking moet maken. Let hierbij in ieder geval op onderstaande punten.

Soort bonenmaler

Ten eerste moet je goed naar het soort bonenmaler kijken. Je hebt hierboven al meer kunnen lezen over de verschillen tussen een manuele- en elektrische variant.

Inhoud

Ga ook goed na wat de inhoud van de bonenmaler is. Voor een espresso heb je absoluut geen grote bonenmaler nodig.

Maar, wil je nou voor meerdere espresso’s in één keer de bonen malen? Dan komt een grotere bonenmaler uiteraard wel van pas.

Maalstanden

Elektrische koffiemolen

Kies je voor een elektrische bonenmaler? Ga dan goed na uit hoeveel maalstanden je kunt kiezen.

Bij een goede elektrische bonenmaler kun je uit bijvoorbeeld 60 maalstanden kiezen. Doordat het om zóveel maalstanden gaat, maak je de smaak van de espresso echt volledig naar je wens.

Vermogen

Bij een elektrische bonenmaler zou je ook goed naar het vermogen moeten kijken.

Als de bonenmaler een hoog vermogen heeft, betekent dit dat de bonen snel gemaald worden. Wel zo prettig als je bijvoorbeeld haast hebt.

Afmetingen

Ga vooraf goed na hoe groot de bonenmaler bij voorkeur moet zijn.

Heb je nog enige ruimte in je keuken over? Dan kun je prima voor een grotere bonenmaler kiezen.

Mocht je vrij weinig ruimte hebben, kies je het beste voor een compacte bonenmaler.

Een compacte bonenmaler is sowieso een prima idee. Zoals we eerder al stelden, heb je voor een espresso immers slechts een paar gram aan koffie nodig.

Tips voor het optimaal genieten van je espresso

Espresso drinken
  • Neem de tijd voor het zetten en het drinken van de espresso. Dit draagt alleen maar bij aan de algehele beleving.
  • Kies voor de beste espresso koffiebonen. Als de koffiebonen qua smaak al naar je wens zijn, hoef je deze alleen nog maar te malen. Hiermee weet je de smaak nóg meer naar wens te maken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken