Beste elektrische koffiemolens kopen? De top 5!

Last updated by Simon on

De beste elektrische koffiemolen van 2022

Wil jij elke ochtend het beste kopje koffie hebben? Dan zijn versgemalen koffiebonen een must.

Met een elektrische koffiemolen is dit gelukkig zo gedaan.

In dit artikel geven we je de top 5 beste elektrische koffiemolens.

Top 5 elektrische koffiemolentjes vergeleken

1. Beste budget koffiemolen elektrisch – Bosch TSM6A017C

Bosch TSM6A017C

Deze Bosch elektrische koffiemolen heeft een roestvrijstalen snijblad voor hoge precisie en fijn malen.

De machine kan alleen werken als de deksel erop geplaatst is. Zo zijn je vingers altijd veilig. Ook de veiligheidsschakelaar moet ingeschakeld zijn.

De Bosch is lekker compact, en kan daardoor makkelijk in een lade of kast worden opgeruimd. Er past tot 75 gram koffiebonen in.

Naast het malen van koffiebonen, kun je het ook gebruiken voor het malen van kruiden. Ondanks de aangename prijs, gaat deze koffiemolen verrassend lang mee.

👍 Voordelen:

 • Compact
 • Duurzaam
 • Veiligheidssysteem

2. Makkelijkste elektrische koffiebonenmaler – Bodum Bistro Burr

Bodum Bistro Burr

Bodum maakt het precies duidelijk welke instelling je moet gebruiken. Het luchtdichte plastic deksel is geëtst met een grafiek. Deze geeft aan hoe lang de bonen moeten worden gemalen op basis van het type koffie dat je zet.

De Bodum Burr koffiemolen is in staat om consistente koffie te malen. De molen heeft een timer die tot 20 seconden maalt in stappen van vijf.

Door de 12 verschillende maalstanden bepaal je eenvoudig zelf hoe jij je koffiebonen gemalen wilt hebben.

👍 Voordelen:

 • 12 maalstanden
 • Grafiek geeft aan hoe lang de bonen gemalen moeten worden
 • Zeer gebruiksvriendelijk
3. Beste bonenmalen elektrisch voor espresso – Baratza Encore

Baratza Encore

De Baratza Encore heeft 40 standen; van een fijne maling voor espresso tot een grove maling voor de Franse pers.

Het is eenvoudig te bedienen en heeft een automatische uitschakel-timer. Met 14 cm in hoogte neemt deze molen maar weinig ruimte in beslag.

De Baratza Encore is ook gemakkelijk schoon te maken en te repareren. Er is geen gereedschap nodig om de machine uit elkaar te halen.

Vervangende onderdelen zijn gemakkelijk te verkrijgen. Bovendien is er een beperkte garantie van één jaar.

👍 Voordelen:

 • Maalschijven
 • 40 maalstanden
 • Makkelijk schoon te maken en te repareren
4. Beste elektrische koffiebonenmaler met maalschijven – SMEG CGF01BLEU

Dit prachtige model is net zo soepel te bedienen als om naar te kijken. Elk element van deze grinder klikt naadloos in elkaar. Ook zul je minder last van geluidsoverlast hebben bij de SMEG koffiemolen.

De antistatische technologie zorgt ervoor dat koffiedik niet aan oppervlakken blijft kleven.

Een roestvrijstalen conische maalschijf produceert consistente gemalen koffie. De opslagcontainer is geëtst, zodat je precies weet hoeveel koffie je maalt.

Met een maximum van 350 gram koffiebonen kun je grote hoeveelheden tegelijk malen.

👍 Voordelen:

 • 30 maalstanden
 • Minder luid
 • Maalschijven
5. Beste smart elektrische koffiemolen – Sage The Smart Grinder Pro

Sage-The-Smart-Grinder-Pro

Qua prestaties is de Sage zo indrukwekkend en nauwkeurig als je kunt krijgen. Met de draaiknop kun je op het scherm selecteren welk type koffie je wilt.

De machine zal het bijbehorende programma gebruiken. Ook de timer voor het malen is zeer nauwkeurig.

Met 60 maalstanden kun je elk soort koffie maken met de Sage. Met een inhoud van 450 gram kun je ook nog eens veel bonen tegelijk malen. De maalbak kan worden verzegeld om de koffie vers te houden.

👍 Voordelen:

 • 60 maalstanden
 • Geschikt voor grote porties
 • Zeer nauwkeurig

Koffiemolentje elektrisch: Hoe vind ik de beste koop?

Koffiemolentje elektrisch

Consistentie

Consistentie is echt het belangrijkste waar je aan moet denken bij je zoektocht naar een nieuwe koffiemolen. Het is de factor die het meest direct verband houdt met de smaak en het aroma die je uit je koffie haalt.

Natuurlijk speelt de kwaliteit van de koffiebonen een grote rol. Om bonen van hoge kwaliteit ten volle te waarderen, moet je ze malen vlak voordat je je koffie zet. De kunst is om de koffiebonen zo fijn en consistent mogelijk te krijgen.

Het bereiken van fijnheid is vooral belangrijk voor espressoliefhebbers. Als je met je bonenmaler espresso wilt maken, zoek dan naar een koffiemolen waarvan bekend is dat hij consistente, fijne koffie produceert.

Let op! Bij snijbladen zul je niet dezelfde consistentie krijgen als bij maalschijven.

Capaciteit

Je koffie is lekkerder als de bonen vers zijn gemaald. Met deze logica heeft je koffiemolen geen grote inhoud nodig.

Als je als enige de molen gebruikt, is een kleine capaciteit dus niet erg.

Heb je meerdere huisgenoten of collega’s die elke ochtend een vers kopje koffie willen? Dan is het beter om op zoek te gaan naar een molen met een grotere inhoud. 

Snelheid

verschillende elektrische koffiemolens

Hoewel hoge snelheid van het malen misschien lijkt op een pluspunt, is het tegenovergestelde waar.

Koffiemolens met hogesnelheidsmotoren produceren meer warmte, waardoor de koffie kan verbranden. De smaak en het aroma worden hierdoor negatief beïnvloed.

Je kunt dit voorkomen door handmatig de machine aan en uit te zetten. Over het algemeen is het echter beter om een elektrische koffiemolen te vinden die op een lagere snelheid maalt.

Maat

Een praktische overweging die je moet maken, is de grootte van je elektrische koffiemolen.

De meeste mensen hebben een beperkte ruimte op het aanrecht of in de kast. Zorg ervoor dat je een product koopt dat past op de plaats die je in gedachten hebt.

Schoonmaak

koffiemolen schoonmaken

Sommige mensen zijn misschien bereid om wat moeite te doen voor de perfecte kop koffie. Anderen zullen willen dat het proces aan de eenvoudigere kant is.

Koffiemolens variëren in hoe ingewikkeld ze zijn om te gebruiken en schoon te maken. Misschien weet je al dat je gefrustreerd zult raken door een machine die lastig schoon te maken is.

Neem even de tijd om recensies over het product te lezen voordat je een aankoop doet. Je zult veel meer geneigd zijn om van je koffiemolen te genieten als je niet opkijkt tegen de schoonmaak.

Maalstanden

Als je meerdere soorten koffie drinkt, wil je een koffiemolen met meerdere maalstanden. Zo kun je voor elke koffie de perfecte consistentie te krijgen. Helaas betekent meerdere maalstanden ook een hogere aankoopprijs.

Hoe werkt een elektrische koffiemolen?

Elektrisch koffiemolens

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van elektrische koffiemolens is het gemak. Ze zijn eenvoudig en snel te gebruiken.

Je vult gewoon de trechter met de koffiebonen, selecteert de gewenste maalgraad en drukt vervolgens op de schakelaar. Binnen enkele seconden heb je versgemalen koffie die klaar is om gezet te worden.

Sommige elektrische koffiemolens kunnen zelfs malen volgens het gewenste gewicht. Hierdoor bespaar je tijd en moeite bij het wegen van de bonen.

Hoogwaardige elektrische koffiemolens hebben meer dan 40 maalstanden, variërend van French Press tot espresso. Met zoveel instellingen kun je jouw favoriete kopje koffie zetten, precies zoals jij het wilt.

Bij het vergelijken van maalschijven en snijbladen, hangt het verschil af van wat je van een kopje koffie wilt. Maalschijven gebruiken twee ronddraaiende schurende oppervlakken om koffie te malen.

Snijbladen gebruiken een propeller-achtig mes, vergelijkbaar met een blender. Als consistentie belangrijk voor je is, raden we je maalschijven aan.

Handmatige vs elektrische bonenmaler

Koffiemolen-handmatig

Bij een handmatige bonenmaler draai je continu aan de hendel tot je genoeg koffie hebt gemalen. De textuur van de koffie hangt voornamelijk af van de hoeveelheid energie die je erin steekt, en de instellingen van je molen.

Een grove maling komt er snel uit en kost minder energie.

Wil je daarentegen een fijne maling, dan ben je meer tijd kwijt aan het malen van de bonen tot het gewenste niveau.

Handmatige koffiemolens produceren consistente gemalen koffie. Niet alle molens hebben echter meerdere maalstanden.

Je zult ook merken dat handmatige koffiemolens meestal klein zijn. Het eenvoudige ontwerp van handmatige koffiemolens maakt het schoonmaken ervan snel en eenvoudig.

Door de basisconstructie en het kleine formaat zijn ze een stuk goedkoper dan elektrische bonenmalers. Ook zijn ze makkelijk verkrijgbaar. Bij de Hema, Lidl of Action zou je al een handmatige koffiemolen kunnen vinden.

Hoeveel kost een goede elektrische koffiebonenmaler?

Als kosten een grote zorg voor je zijn, dan is een snijblad de meest logische keuze. Onder de € 50 kun je gemakkelijk een betrouwbare messenmolen vinden.

Als je bereid bent wat geld uit te geven om een ​​molen te krijgen die het beste werk doet, dan kijk je naar maalschijven in het bereik van € 100 tot € 300. Houd er rekening mee dat hoe meer je uitgeeft aan koffiebonen, hoe meer je uit een professionele molen haalt.

Hogere kosten lijken op dit moment misschien moeilijker te slikken. Als je veel uitgeeft aan koffie van hoge kwaliteit, is het echter essentieel dat je er de volledige smaak van krijgt. Anders verspil je geld.

Koffiemolens die meer kosten, zijn vaak gemaakt zijn van betere materialen. Deze zijn duurzaam en ontworpen om langer mee te gaan.

Met de juiste zorg gaan deze hoogwaardige bonenmalers doorgaans veel langer mee dan goedkopere modellen.

Houd in gedachten dat het belangrijk is om je aankoop als een investering te beschouwen. Weeg echter ook af hoe vaak je de molen zult gebruiken.

Meer vooraf uitgeven kan een betere kop koffie opleveren en je op de lange termijn geld besparen, maar niet als je het zelden gebruikt.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *