Dit zijn de 10 beste & grootste koffiemerken

Last updated by Kaz on

beste koffiemerken

Nederlanders drinken gemiddeld per persoon 2,4 koppen koffie per dag. Aangezien ook veel mensen geen koffie drinken, ligt dit aantal per koffiedrinkend persoon een heel stuk hoger.

Drink jij zelf ook meerdere koppen koffie op een dag? Dan heb je absoluut baat bij producten van de beste koffiemerken.

In dit artikel vertellen wij je alles over de beste koffiemerken.

Hierbij richten we ons niet op de merken van luxe koffiezetapparaten of koffiezetapparaten voor in de auto, maar juist op koffiebonen merken.

Top 10 beste koffiemerken

Over de gehele wereld drinkt men koffie. Het is één van de populairste drankjes wereldwijd, waarvoor alle dank naar bepaalde koffiemerken uit moet gaan.

Hierbij denk je mogelijk direct aan koffiemerken uit Italië, maar ook in België en Nederland hebben meerdere koffiemerken het levenslicht gezien.

Vraag je je nu af wat de beste en grootste koffiemerken wereldwijd zijn? Dan raden wij je aan om onderstaande top 10 even door te nemen. In deze top 10 laten wij je namelijk kennismaken met de beste koffiemerken.

1. L’Or

Wereldwijd gezien is L’Or het beste koffiebonen merk. Dit merk levert tal van soorten bonen, waarbij het om pure kwaliteit gaan.

De bonen zijn op de beste manier gerijpt, geplukt, bewerkt, gebrand en verpakt. Dit merk je overduidelijk aan de heerlijke aroma’s van de koffiebonen.

Door de jaren heen heeft L’Or haar aanbod flink uitgebreid. Zo is het ook één van de beste koffiemerken voor de horeca. Wil je thuis van heerlijke koffiebonen van L’Or genieten?

Dan krijg je mogelijk wel last van keuzestress. Het aanbod van L’Or is namelijk heel divers, waarbij men ook bewust voor minder gangbare smaken gaat.
2. Gran Maestro

Eén van de beste Italiaanse koffiemerken; dat is Gran Maestro. Dit merk is echter niet alleen in eigen land geliefd, maar ook in veel andere landen. Met name in de afgelopen jaren heeft Gran Maestro een indrukwekkende groei doorgemaakt.

De koffiebonen die Gran Maestro produceert, groeien niet in Italië. Nee, dit merk werkt samen met de beste koffieplantages in bijvoorbeeld Zuid-Amerika.

Onder meer in Brazilië en Colombia heeft Gran Maestro koffieplantages. De smaak van de koffiebonen van dit merk is in ieder geval subliem en overheerlijk te noemen.
3. Douwe Egberts

Douwe Egberts is één van de beste koffiemerken ter wereld. Dit is sowieso één van de beste Nederlandse koffiemerken, aangezien dit merk al in 1753 in ons land opgericht werd.

Sinds dat moment is Douwe Egberts tot één van de mooiste merken in ons land uitgegroeid.

Het aanbod van Douwe Egberts is ook interessant te noemen. Dit merk levert veel heerlijke koffiebonen, maar biedt ook andere producten aan.

Wat te denken van de koffiecups van DE die je voor in een koffiecupmachine nodig hebt? De spaarpunten van Douwe Egberts zijn ook nog uitgegroeid tot cultureel erfgoed.
4. Melitta

Melitta is één van de beste Duitse koffiemerken. Dit komt onder meer doordat dit Duitse merk allerlei soorten producten aanbiedt. In het huidige aanbod vallen voornamelijk de koffiebonen en de filterkoffie op.

Maar, men heeft ook verschillende koffiezetapparaten en koffiemachines ontwikkeld. Voor allerlei koffieproducten ben je bij Melitta in ieder geval aan het juiste adres.

Wil je een elektrische koffiemolen aanschaffen? Ook dan zit je bij Melitta goed. Dit Duitse koffiemerk heeft simpelweg veel te bieden.

Kijken we naar het aanbod van koffiebonen? Dan worden we ook direct blij. Melitta biedt meerdere soorten koffiebonen aan. Bij alle soorten koffiebonen geniet je van een rijke melange van aroma’s.
5. Australian

Leef je op een bewuste en biologische manier? Dan ben je gebaat bij de koffiebonen van het merk Australian. Dit merk biedt namelijk alleen maar 100% biologische UTZ koffiebonen aan.

Binnen de keten van Australian heeft iedereen het goed. Je kunt hierbij denken aan de boeren die de bonen verbouwen, maar ook aan de andere schakels in de keten. Op deze manier tracht Australian haar bijdrage te leveren aan een betere wereld.

De bonen van Australian zijn ook nog eens heel lekker. Over smaak valt niet te twisten, maar de Australian koffiebonen hebben absoluut een kenmerkende smaak. Ook heb je bij dit merk de keuze uit meerdere soorten koffiebonen en smaken.
6. Lavazza

Gaat je voorkeur toch uit naar een koffiemerk uit Italië? Dan kun je niet om het merk Lavazza heen. Dit merk levert overheerlijk espresso koffie.

Espresso koffie zoals deze ooit in Italië bedacht en ontwikkeld is. Met het aanbod van diverse soorten koffiebonen is Lavazza in ieder geval uitgegroeid tot één van de beste koffiemerken wereldwijd.
7. Medellín Secret

Medellín Secret is één van de meest unieke koffiemerken. Dit komt onder meer doordat deze koffiebonen uit Costa Rica afkomstig zijn. Dat is op zich niet al te bijzonder, maar het is wel bijzonder dat dit het merk van één finca uit Costa Rica is.

Finca is de naam van een boerderij/koffieplantage, waarop de koffiebonen verbouwd worden. Deze koffiebonen worden onder de naam Medellín Secret inmiddels in talloze landen verkocht.
8. Illy

Ben je gek op heerlijke koffie? Dan sluit Illy perfect op je wensen aan. Dit merk is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de beste koffiemerken, mede doordat de koffiebonen rijk aan aroma’s zijn.

Ook als je in een restaurant koffie drinkt, is de kans groot dat dit restaurant koffiebonen van Illy gebruikt.

Niet alleen de heerlijke smaak valt bij dit merk op, maar ook het welbekende rode logo en het diverse aanbod. Je kunt inmiddels uit allerlei smaken koffie bij Illy kiezen.
9. Segafredo

Nog zo’n Italiaans merk dat heerlijke koffie biedt; Segafredo. Dit merk heeft een prachtige naam, is wereldwijd bekend en biedt meerdere soorten koffie aan.

Je kunt bij dit Italiaanse koffiemerk terecht voor koffiebonen, maar ook voor cups en pads. De verhalen doen de rondte dat wereldwijd 60 miljoen Segafredo kopjes dagelijks gedronken worden!
10. Starbucks

Is Starbucks nou echt een koffiemerk? Ja, dat is zeker het geval! Door de jaren heen is deze keten haar eigen koffiebonen gaan ontwikkelen.

Deze koffiebonen vallen bij veel mensen in de smaak, onder meer doordat ze perfect aansluiten op het aanbod in de vestigingen van Starbucks. Overigens biedt Starbucks momenteel ook andere soorten koffie aan dan alleen koffiebonen.
Wat is voor jou het beste koffiebonen merk?

Ben je gek op heerlijke koffie? Dan komen bovenstaande merken je ongetwijfeld bekend voor. In de wereld van koffie maken deze merken als het ware de dienst uit.

Je kunt hierbij onderscheid maken tussen gangbare- en exclusieve koffiemerken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed naar onderstaande vragen kijken:

  • Wat voor koffiemachine heb je? Als je een filterkoffiezetapparaat hebt, heb je uiteraard niks aan koffiebonen. Mocht je een volautomatische koffiemachine hebben, heb je niks aan koffiecups. Kijk daarom heel goed naar je koffiemachine en het soort koffie dat je hiervoor nodig hebt.
  • Wat zijn je smaakvoorkeuren? Je zou eigenlijk eens van alle bovenstaande merken de koffiebonen moeten proeven. Je merkt dan direct op dat er grote smaakverschillen tussen de bonen bestaan. Dit komt onder meer doordat de bonen op andere plekken verbouwd worden, maar ook doordat de bonen op een andere manier gebrand worden. Denk daarom goed over je smaakvoorkeuren na.
  • Waar hecht je waarde aan? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de koffiebonen op een duurzame manier verbouwd worden? Dan kun je het beste voor een merk als Australian kiezen. Dit merk biedt alleen 100% biologische UTZ koffiebonen aan.

Waarom voor één van de beste koffiemerken kiezen?

Er zijn meerdere redenen om alleen voor koffie van de beste koffiemerken te kiezen. De eerste reden is terug te vinden in de aroma’s. Deze merken zijn in staat om alle aroma’s uit de koffiebonen te halen, waardoor de koffie overheerlijk is.

Ten tweede geniet je bij de beste koffiemerken van een divers aanbod. Je kunt hierdoor meerdere smaken uitproberen en de allerbeste smaak voor jezelf achterhalen. Wat de allerbeste smaak is, hangt uiteraard van je smaakvoorkeuren af.

Ten derde zijn de koffiebonen van deze koffiemerken goed te verkrijgen. Je kunt deze koffiebonen in bijvoorbeeld de supermarkt aanschaffen, maar ook in webshops en bij koffiespecialisten.

Wij raden je graag het volgende aan: probeer de koffiebonen van meerdere merken uit. Dat is de enige manier om te achterhalen wat voor jou de beste koffiebonen zijn.

Investeer ook in een goede koffiemachine, aangezien ook die machine bepalend is voor de smaak van de koffie.


Meer koffie:


Categorieën: Keuken