De beste vriezers met energielabel A: Bekijk de Top 3!

Last updated by Kaz on

vriezer energielabel a

Heb je enig idee hoeveel energie je huishoudelijke apparaten verbruiken? Zonder dat je het wellicht doorhebt, verbruiken sommige apparaten behoorlijk veel energie.

Dit geldt bijvoorbeeld voor een vriezer. Voldoende redenen dus om voor een vriezer met energielabel A te gaan.

Wat een vriezer met energieklasse A verbruikt? Dat hangt uiteraard van meerdere factoren af. Belangrijkste voordeel is dat dit de gunstige energieklasse is.

En dat zo’n vriezer dus een pak minder energie verbruikt dan een vriezer met bijvoorbeeld klasse C of D.

De 3 beste vriezers met energieklasse A

Heb je interesse om een koelvriescombinatie met energielabel A aan te schaffen? Logisch. Met zo’n huishoudelijk apparaat bespaar je veel energie.

En geniet je ook nog eens van heel veel gemak. Wij adviseren je daarbij om voor één van onderstaande varianten te gaan.

1. Samsung RB38A7B6AB1/EF

De Samsung RB38A7B6AB1/EF is de beste koelvriescombinatie met energielabel A. Deze koelkast is lekker groot, is zuinig en is van een groot koelvak voorzien.

Feit is dat het om een apparaat met energielabel A gaat, waardoor het totale energieverbruik heel erg meevalt.

Met deze koelvriescombinatie kun je bovendien alle kanten op. Deze koelvriescombinatie is bijvoorbeeld van meerdere zones voorzien. Ook is deze koelkast lekker hoog (203 centimeter), waardoor ‘ie geschikt is voor huishoudens tot 5 personen.
2. LG GBB92STBAP DoorCooling

De LG GBB92STBAP DoorCooling is wat ons betreft ook een prima koelvriescombinatie met energielabel A. Dit is zeker geen vriezer tafelmodel met energielabel A, aangezien de totale combinatie behoorlijk groot is.

Dat stelt je in staat om veel etenswaren en dergelijke te koelen en in te vriezen. Ideaal!

Deze koelvriescombinatie ziet er ook nog eens prachtig uit. Dit is te danken aan de algehele vormgeving, maar ook aan de kleurstelling.

Bovendien is deze vriezer van handige extra’s voorzien, waaronder meerdere vershoudzones. En deze koelvriescombinatie maakt ook amper lawaai!
3. Liebherr CBNbda 5723-20

Ben je op zoek naar een vrieskist met energielabel A? Die bestaat niet, maar je kunt gelukkig wel voor de Liebherr CBNbda 5723-20 kiezen. Dit is een koelvriescombinatie met energielabel A, waardoor je van een lagere energierekening uit kunt gaan.

Met deze koelvriescombinatie geniet je bovendien van veel gemak. Dit paparaat is lekker groot, waardoor je veel etenswaren en drinken kunt koelen.

Ook ziet dit apparaat er geweldig uit en produceert ‘ie slechts 33 dB aan geluid. Dankzij de PowerCooling functie koel je je boodschappen bovendien héél snel af. Ideaal!
Twee energieklassen

Het is goed om te weten dat elke vriezer over twee energielabels beschikt. Dit heeft te maken met een nieuw energielabel dat sinds 1 maart 2021 gelanceerd is.

Dit nieuwe energielabel deelt elke vriezer in van A tot en met G. Als je voor een vriezer met energielabel G gaat, verbruikt zo’n vriezer veel energie. Kies je voor een vriezer met energielabel A? Dan verbruikt de vriezer relatief weinig energie.

Het lastige is alleen dat er géén vrieskast met A label bestaat. Je gaat simpelweg geen vriezer met A label tegenkomen, aangezien deze niet bestaan.

Waar je wel voor kunt kiezen, is een koelkast met vriezer energielabel A. In dat geval geniet je van een grote koelkast en een kleine vriezer. En dus van een vrieskist met energielabel A.

Wat is voor jou de beste diepvries met energielabel A?

Ben je op zoek naar een kleine vriezer energieklasse A? Of ben je op zoek naar een no frost vriezer met energielabel A? In beide gevallen kun je zoeken totdat je een ons weegt.

Het is nu eenmaal een feit dat dergelijke vriezers nog niet met energielabel A bestaan.

Als je een diepvries met energielabel A wilt, kom je bij één van bovenstaande apparaten uit. Deze apparaten vormen een combinatie van een koelkast en diepvries.

Je zou het wellicht niet verwachten, maar die varianten kunnen wél met energieklasse A uitgevoerd worden. Dit heeft voornamelijk met de vreemde werking van de labels te maken.

Heb je interesse om zo’n apparaat met energielabel A te kopen? Dan zijn er wel bepaalde punten waar je goed op moet letten.

Afmetingen & inhoud

Wil je een koelvriescombinatie tafelmodel kopen? Of wil je voor een normale koelvriescombinatie gaan? Dat is één van de keuzes die je moet maken. Deze keuze is onder meer voor de afmetingen en de inhoud bepalend.

Het is daarom ook van belang om goed naar je situatie te kijken. Waar wil je de koelvriescombinatie precies neerzetten? En hoe groot is je huishouden precies? Als je dat weet, kun je bepalen hoe groot de koelvriescombinatie moet worden.

Wil je een grote vriezer of bijvoorbeeld een vriezer met 6 lades aanschaffen? Let in dit geval dan ook zeker op het energielabel.

Geluidsniveau

Bij een vriezer kijk je waarschijnlijk naar het energielabel. Dat is inderdaad een belangrijk punt, maar dit geldt ook voor het geluidsniveau. Als je vriezer teveel lawaai produceert, is dat iets waar je je erg aan gaat storen.

Let daarom heel goed op het geluidsniveau. Onze voorkeur gaat uit naar een vriezer met een maximaal geluidsniveau van zo’n 40 dB. Dat is wat ons betreft een prima geluidsniveau.

Vormgeving

Kies je voor een koelvriescombinatie? Of kies je voor een koelkast zonder vriesvak met energielabel A? In beide gevallen haal je een behoorlijk groot huishoudelijk apparaat in huis. Je moet daarom ook goed naar de vormgeving van het apparaat kijken.

Voldoet het apparaat qua vormgeving en kleurstelling aan je wensen? Of vind je het eigenlijk geen al te fraai apparaat? Dat zijn belangrijke vragen waar je kritisch naar moet kijken. Ga in ieder geval voor een huishoudelijk apparaat dat mooi in je keuken past.

Handige eigenschappen/opties

Bij een koelvriescombinatie moet je goed naar de eigenschappen kijken. Beschikt het apparaat bijvoorbeeld over meerdere vershoudzones?

Dat is erg wenselijk. En is de vriezer ook in staat om de boodschappen snel te koelen? Ook dat is erg wenselijk.

Ga goed na over welke handige extra’s de vriezer/koelkast allemaal beschikt. Zet dit allemaal op een rijtje en bepaal voor jezelf waar je zoal behoefte aan hebt. als je dat weet, kun je gericht voor de beste koelvriescombinatie met energielabel A gaan.

Het energielabel is van belang, maar dit geldt uiteraard ook voor de handige eigenschappen van het apparaat!


Meer koel- en vrieskasten:


Categorieën: Keuken