Vriezer met 6 laden kopen? Bekijk de top 6 & kooptips

Last updated by Kaz on

vriezer 6 laden

Heb je een groot huishouden? Dan heb je bij voorkeur ook een grote vriezer nodig.

Qua grote vriezers kun je alle kanten op. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten inhoud, maar ook uit verschillende indelingen.

Ben je zelf een liefhebber van geordend leven? Dan is een vriezer met 6 laden een aanrader. Door deze hoeveelheid laden kun je perfect je etenswaren verdelen over de lades.

De beste vriezers met 6 laden

Heb je oren naar de aanschaf van een grote vriezer? Dan is de keuze voor een vriezer met 6 lades een aanrader.

Een vrieskast met 6 lades biedt veel mogelijkheden en is ideaal voor grotere huishoudens. Daarvoor raden wij je onderstaande vriezers met 6 laden aan.

1. Haier H2F-245WSA

De Haier H2F-245WSA is naar onze mening de beste vriezer met 6 laden. Deze vriezer is 186,5 centimeter hoog, waardoor de 6 laden allemaal vrij hoog uitgevoerd zijn. Dit stelt je in staat om veel etenswaren op een handige manier op te bergen.

Je geniet hierbij bovendien van een aanzienlijke inhoud: 262 liter. Met name als je een groot huishouden hebt, sluit deze grote vriezer perfect op je wensen aan. De vriezer is van een prima kwaliteit, hoeft niet ontdooid te worden en ziet er ook nog strak uit.

Je kunt ‘m bovendien makkelijk een plekje in je woning geven, aangezien ‘ie niet overdreven breed is.
2. Liebherr FNe 5026-20

Een andere prima vriezer met 6 laden is de Liebherr FNe 5026-20. Deze vriezer heeft een totale inhoud van 239 liter, waarmee ‘ie net iets kleiner is dan bovenstaande variant. Dat komt voornamelijk doordat deze vriezer een stuk lager is; slechts 165,5 centimeter hoog.

Deze vriezer maakt niet al te veel lawaai, hoeft niet ontdooid te worden en beschikt over handige functies. Zo kun je gebruik van de Bottle-Timer functie; zodra je drankje koel is, stuurt de vriezer automatisch een melding naar je smartphone. Hoe handig is dat?

Mocht je graag een andere indeling willen hebben, is dat ook mogelijk. Indien gewenst kun je de lades uit de vriezer halen.
3. Beko RFNE312E43WN

De Beko RFNE312E43WN is een geweldige vriezer met 6 lades. Deze grote vriezer beschikt niet alleen over 6 lades, maar ook nog over 2 plateaus. Je bent hierdoor in staat om alle etenswaren op een geordende manier op te bergen.

Deze vriezer heeft een totale inhoud van 282 liter en is van handige extra’s voorzien. Zo beschikt ‘ie over een ijstwister, waarmee je snel ijsblokjes maakt. Ook beschikt deze vriezer over No Frost, waardoor je de vriezer nooit hoeft te ontdooien.

Verder kun je gebruik van een snelvriesfunctie maken. Hiermee kun je verse etenswaren nog sneller bevriezen.
4. Liebherr FNf 5006-20

Wil je een grote vrieskast met laden aanschaffen? En zou je deze vriezer graag in de schuur neer willen zetten? Dan is de Liebherr FNf 5006-20 de beste optie.

Deze vriezer met 6 lades No Frost is bestand tegen lage temperaturen, waardoor je ‘m ook prima in de schuur neer kunt zetten. De minimale omgevingstemperatuur hoeft hiervoor slechts 5 graden te zijn.

Deze handige vriezer is van een afgedekte condensor voorzien. Deze condensor zorgt ervoor dat deze vriezer geen onderhoud nodig heeft.

Ook zorgt deze condensor ervoor dat deze vriezer met 6 lades weinig energie verbruikt. Het is dan wel geen energielabel A vriezer, maar alles wat je besparen kan is mooi meegenomen!
5. Beko RFSA210K30WN

Als je een goedkope vriezer met lades wilt kopen, raden wij je de Beko RFSA210K30WN aan. Deze grote vriezer beschikt over 6 lades, is niet overdreven duur en beschikt over handige extra’s.

Zo beschikt deze vriezer over luchtcirculatie, waardoor de temperatuur in de vriezer overal gelijk is. Ook kun je gebruik maken van een supervries functie.

Verder maakt ‘ie niet overdreven veel lawaai en is ‘ie slechts 135 centimeter hoog. Door deze hoogte is ‘ie eventueel ook in een schuur of garage te zetten. Houd wel rekening met een ‘basisklasse’ bouwkwaliteit, volgens onze partner Coolblue.
6. Beko RFNE448E35W

Een andere prima vriezer met 6 lades van het merk is de Beko RFNE448E35W. Deze vriezer beschikt over 6 laden, waarin je de nodige etenswaren in kunt vriezen.

Deze vriezer met 6 lades is verder voorzien van 2 handige deurvakken, van een No Frost functie en van een relatief laag geluidsniveau. Deze vriezer is bovendien van een prima kwaliteit én heeft een totale inhoud van 404 liter.

Voor de begrippen van een vriezer is dat oprecht een forse inhoud. Dit maakt deze vrieskist met 6 laden ook uiterst geschikt voor de grotere huishoudens.
Waarom voor een vriezer met 6 laden kiezen?

Is de keuze voor een grote vrieskast met 6 laden aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Met zo’n vriezer geniet je van een paar belangrijke voordelen:

  • Je kunt veel etenswaren invriezen. In een vriezer met 6 laden is het mogelijk om veel etenswaren in te vriezen. Dit is niet alleen handig, maar is ook nog eens uitermate interessant voor de grotere huishoudens. Of vries je zelf graag veel eten in? Dan heb je ook baat bij een grote vriezer met 6 lades.
  • Je kunt alle etenswaren geordend opbergen. Hecht je in je woning veel waarde aan geordendheid? Dan is een grote vriezer met 6 lades sowieso een aanrader. Je kunt namelijk in de 6 lades alle etenswaren geordend opbergen, waardoor je je etenswaren snel en makkelijk terugvindt. Vind je 6 lades eigenlijk iets te veel van het goede? Kijk dan eens naar een vriezer 4 laden of een vriezer 5 laden.
  • Je geniet van veel gemak. Kies je voor een grote vriezer met 6 laden? Dan ben je simpelweg van veel gemak verzekerd. Dit is aan de 6 lades te danken, maar ook aan de algehele kwaliteit van de vriezer. De fabrikanten die vriezers met 6 lades aanbieden, voorzien deze vriezers namelijk van veel handige extra’s. Daar komen we verderop in dit artikel graag nader op terug.

Voor wie is een vriezer met 6 lades een aanrader?

Heb je een groot huishouden? Dan is een vriezer met 6 lades absoluut een aanrader. Door de 6 lades ben je immers in staat om veel etenswaren in te vriezen. Handig als je een huishouden van bijvoorbeeld 5 of 6 personen hebt.

Wil je graag veel eten in kunnen vriezen? Maak je bijvoorbeeld één keer per week een grote hoeveelheid eten, waarna je dit eten invriest? Ook dan heb je baat bij een goede vriezer met 6 lades.

Je bent hierdoor simpelweg in staat om veel eten in te vriezen. Hiermee kun je ook nog eens de kosten voor boodschappen laag houden!

Heb je nou een klein huishouden? Of weinig ruimte in je woning? Dan is een grote vriezer met 6 lades minder handig. Door de 6 lades neemt zo’n vriezer simpelweg veel ruimte in beslag.

Wat zijn de nadelen van een vriezer met 6 lades?

De aanschaf van een vriezer met 6 lades is niet voor iedereen aan te raden. Bij zo’n vriezer moet je namelijk met 2 aandachtspunten rekening houden:

  • De vriezer is behoorlijk groot. Door de aanwezigheid van de 6 lades is een vriezer behoorlijk groot. De vriezer neemt simpelweg veel ruimte in beslag en is hierdoor niet voor in elke woning geschikt. Bepaal daarom goed op voorhand of je in je woning voldoende ruimte hebt voor de vriezer.
  • De vriezer is behoorlijk prijzig. Wil je een zo’n goedkoop mogelijke vriezer aanschaffen? Dan zit je met een vriezer met 6 laden ook niet goed. De meeste vriezers met 6 laden zijn simpelweg relatief prijzig. Overigens kun je wel van een interessante vriezer met lades aanbieding profiteren. Dankzij zo’n aanbieding valt de investering plots een stuk lager uit.

Hoe vind je de beste vriezer met 6 laden voor in jouw woning?

Heb je het idee dat een vriezer met 6 laden perfect op je wensen aansluit? Dan is het zaak om tussen bovenstaande varianten de juiste keuze te maken. Wij raden je graag aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Exacte indeling van de vriezer

Elke vriezer met 6 lades beschikt dus over 6 lades. Maar, daar blijft het bij sommige vriezer met 6 laden niet bij. Veel vriezers met 6 lades zijn ook nog van bijvoorbeeld 2 plateaus voorzien. Door deze plateaus geniet je van nog meer opbergruimte in de vriezer.

Kijk daarom goed naar de exacte indeling van de vriezer. Ga ook goed na op welke manier je van je vriezer met 6 lades gebruik wilt maken. Als je dat weet, kun je gericht naar de indeling van de vriezer kijken.

Inhoud van de vriezer

Niet alleen de indeling is van belang, maar ook de exacte inhoud van de vriezer. Deze inhoud is van twee factoren afhankelijk:

  • De indeling. De indeling van de vriezer is bepalend voor de uiteindelijke inhoud. Als de fabrikant voor alleen 6 grote lades kiest, is de inhoud vrij fors. Als de fabrikant voor een andere indeling kiest, is de inhoud waarschijnlijk minder.
  • De afmetingen. Uiteraard zijn ook de afmetingen van de vriezer bepalend. Des te groter de vriezer is, des te groter de lades uitgevoerd zijn. Dat gaat dus gepaard met een forsere inhoud. Je moet alleen wel goed kijken of de vriezer qua afmetingen in je woning, schuur of garage past.

Handige extra’s

Bij een vriezer met 6 lades zou je ook goed naar handige extra’s moeten kijken. Gaat het bijvoorbeeld om een vriezer 6 lades met No Frost? Dan hoef je de vriezer zelf niet te ontdooien.

Erg wenselijk, aangezien het ontdooien van een vriezer met 6 lades behoorlijk lang duurt.

Verder kan zo’n vriezer voorzien zijn van binnenverlichting. Is dat het geval? Dan gebruik je de vriezer ook in het donker met veel plezier. Handig als je ‘m bijvoorbeeld in een donkere garage of schuur neerzet.

Wil je ‘m in een donkere garage of schuur neerzetten? Dan moet je goed kijken naar de geschiktheid van de vriezer. Als de vriezer niet tegen een lage omgevingstemperatuur bestand is, is de vriezer niet voor in je garage of schuur geschikt.

Merk & kwaliteit

Wij raden je aan om goed naar het merk te kijken. Als je voor een vriezer van een A-merk kiest, ben je van een top kwaliteit verzekerd.

Wat wij in ieder geval opgemerkt hebben, is dat vriezers met 6 lades altijd door een A-merk gefabriceerd zijn. De budgetmerken richten zich bijvoorbeeld niet op dergelijke vriezers.

Wat betaal je voor een vriezer met 6 lades?

Heb je interesse om een vriezer met 6 lades aan te schaffen? Houd dan rekening met een vrij forse investering. Het is niet mogelijk om voor bijvoorbeeld 300 euro een goede vriezer met 6 lades aan te schaffen.

Nee, je moet al snel rekening houden met een investering van pakweg 600 tot 1000 euro. Durf in ieder geval in de beste vriezer met 6 lades te investeren. Daar heb je op termijn het meeste profijt van.

Vriezer met 6 lades kopen: aanrader of niet?

Is een vriezer met 6 lades aan te raden? Ja, dat is zeker het geval als je een groot huishouden hebt.

Een dergelijke vriezer biedt een behoorlijke vriesinhoud aan, waardoor je veel etenswaren in kunt vriezen. Je kunt alle etenswaren ook nog eens over de 6 lades verdelen. Dit betekent dat je je vriezer op een geordende manier vult.

Wat wil je nog meer?

Wij raden je met name de 6 bovenstaande beste vriezers met 6 laden aan!


Categorieën: Keuken