Magnetron voor ouderen kopen? Top 6 beste eenvoudige magnetrons

Last updated by Kaz on

magnetron voor ouderen

Wil je als ouder persoon een nieuwe magnetron kopen? Grote kans dat je de nieuwste magnetrons niet helemaal goed begrijpt.

Deze magnetrons zijn bijvoorbeeld van een touchscreen voorzien; dit maakt de magnetrons voor ouderen alles behalve eenvoudig.

Als ouder persoon kun je daarom beter voor een eenvoudige magnetron kiezen. Hieronder vind je alvast de 6 beste eenvoudige magnetrons voor ouderen.

Onze top 6 beste magnetrons voor ouderen:

  1. ETNA CM125HRVS
  2. Inventum MN205S
  3. Sharp R200INW
  4. Inventum MN237CB
  5. Panasonic NNK10JWMEPG
  6. Salora 20MSM700

De 6 beste eenvoudige magnetrons voor ouderen uitgelicht

Wat is van bovenstaande magnetrons de beste voor senioren? Dit hangt volledig van je eigen voorkeuren en wensen af. Kijk daarom goed naar je situatie, je voorkeuren en je wensen.

Daarbij is het ook aan te raden om onderstaande reviews goed door te nemen. In deze reviews doen wij de beste senioren magnetrons volledig uit de doeken.

1. ETNA CM125HRVS

De ETNA CM125HRVS is de beste inbouw magnetron voor ouderen. Dit betreft niet zomaar een inbouw magnetron, maar een heuse combi magnetron. Dit betekent dat ‘ie ook over ovenfunctie(s) beschikt, waardoor je ‘m veelzijdig gebruikt.

Wat een veel belangrijker voordeel is, is de eenvoudige bediening. Zoals je op de foto duidelijk kunt zien, beschikt deze magnetron over grote knoppen. Dit maakt het voor senioren makkelijk om het gewenste programma te selecteren.

Deze magnetron wordt met een duidelijke gebruiksaanwijzing geleverd, mocht je er alsnog niet uitkomen. Doordat dit een krachtige magnetron is, geniet je ook nog snel van je (opwarm)maaltijd.
2. Inventum MN205S

Heb je liever een eenvoudige magnetron die volledig vrijstaand is? Dan raden wij je graag de Inventum MN205S aan.

Deze magnetron beschikt over slechts 2 knoppen. Met deze 2 draaiknoppen is het een fluitje van een cent om deze magnetron naar wens te bedienen. Dit doe je dus ook nog eens héél eenvoudig.

De kwaliteit van deze solo magnetron voor ouderen is ook prima. Dit kun je sowieso aan het merk Inventum overlaten.

Verder is deze magnetron behoorlijk krachtig, dankzij het vermogen van 700 Watt. Door de inhoud van 20 liter is dit wel een relatief kleine (vrijstaande) eenvoudige magnetron.
3. Sharp R200INW

De Sharp R200INW is ook een eenvoudige magnetron. Dit betreft een solo magnetron, waardoor het dus aan een ovenfunctie ontbreekt. Dit maakt op zich niks uit, aangezien de magnetron juist hierdoor zo eenvoudig is. Hij doet maar één ding: je eten perfect opwarmen.

Om je eten op te laten warmen, kun je de 2 draaiknoppen naar wens instellen. Draai de knoppen totdat ze op de gewenste stand staan en laat de rest van het werk aan de magnetron over. Een senior kan de was doen!

Met deze solo magnetron geniet je ook nog van een snelle opwarming, dankzij het vermogen van 800 Watt. Deze vrijstaande magnetron is met een inhoud van 20 liter eveneens vrij klein.
4. Inventum MN237CB

Veel eenvoudige magnetrons zijn van louter fysieke draaiknoppen voorzien. Vind je het zelf echter om ook een (klein) beeldscherm tot je beschikking te hebben? Dan raden wij je de Inventum MN237CB aan.

Deze simpele magnetron brengt het beste van drie werelden bij elkaar: fysieke knoppen, een draaiknop en een beeldscherm.

Door deze bediening is dit een eenvoudige magnetron. Daarbij is het ook nog een voordeel dat je ‘m ook als oven kunt gebruiken.

Normaal is het lastig om tussen beide functies te wisselen, maar daar is bij de Inventum MN237CB geen sprake van. Een absolute aanrader dus.
5. Panasonic NNK10JWMEPG

Zou je graag een eenvoudige en vrijstaande solo magnetron willen hebben? Zou je daarbij wel graag zien dat de magnetron over een grillfunctie beschikt? Dan raden wij je graag de Panasonic NNK10JWMEPG aan.

Dit is een van de beste eenvoudige solo magnetrons, inclusief een grillfunctie dus.

De bediening van deze magnetron spreekt direct voor zich. Dit is vooral te danken aan het feit dat ‘ie over slechts 2 draaiknoppen beschikt.

Ook is deze magnetron makkelijk te reinigen. Dat is ook iets waar veel ouderen baat bij hebben. Wel is het opvallend dat dit een relatief dure simpele magnetron voor ouderen is.
6. Salora 20MSM700

Ben je al behoorlijk oud of heb je last van dementie? Of ben je voor een ouder persoon op zoek naar een geschikte solo magnetron? Eén van de beste opties die je dan hebt, is de Salora 20MSM700. Dit is een zeer eenvoudige magnetron voor ouderen.

Met name de 2 fysieke draaiknoppen vallen in positieve zin op. Deze draaiknoppen zijn groot en de bijbehorende letters zijn vrij groot uitgevoerd. Dit maakt het relatief eenvoudig om de gewenste stand in te stellen.

De mogelijkheden zijn wel enigszins beperkt, aangezien dit dus een solo magnetron betreft. Verder valt de inhoud van 20 liter mogelijk ietwat tegen.
Wat typeert een magnetron voor ouderen?

Kun je als ouder persoon voor elke willekeurige magnetron kiezen? Het is mogelijk, maar het is niet aan te raden. Je doet er verstandig aan om juist voor een magnetron voor ouderen te kiezen.

Dit komt vooral door onderstaande zaken. Dit zijn zaken die zo typerend zijn voor een magnetron voor ouderen:

Eenvoudig te bedienen

Dit is eigenlijk het belangrijkste kenmerk van een simpele magnetron voor ouderen. Doordat je zo’n magnetron makkelijk kunt bedienen, is ‘ie voor ouderen makkelijk onder de knie te krijgen.

Beschikt over draaiknoppen

In veel gevallen beschikt een senioren magnetron over draaiknoppen. Voor veel ouderen zijn de draaiknoppen beter te begrijpen dan bijvoorbeeld een touchscreen display.

Een magnetron voor ouderen beschikt over niet al te veel functies

Bij een magnetron voor ouderen draait het om eenvoud. Dit heeft betrekking op de bediening, maar ook op het aantal functies.

Idealiter kan een magnetron voor ouderen niet heel veel meer dan opwarmen en ontdooien. Dat zijn immers de 2 meest gebruikte functies.

Ben je op zoek naar meer functies? Kijk dan eens naar een simpele oven met magnetronfunctie.

Kleiner formaat

Veel ouderen wonen alleen of bijvoorbeeld samen met hun partner. Doordat het in veel gevallen om een huishouden van maximaal 2 personen gaat, hoeft de magnetron voor ouderen niet al te groot te zijn.

Veel van bovenstaande magnetrons hebben daarom een inhoud van bijvoorbeeld 20 liter.

Een magnetron voor ouderen hoeft niet al te bijzonder zijn

Ben je als jonger persoon op zoek naar een geschikte magnetron? Dan stel je mogelijk hoge eisen aan de werking, bediening, functies en innovatieve technologieën.

Voor ouderen is dit allemaal van ondergeschikt belang. Het is voor hen juist van belang dat de magnetron zo eenvoudig mogelijk is, waardoor ‘ie ook zo eenvoudig mogelijk te bedienen is.

Voor wie is een magnetron voor ouderen geschikt?

Het antwoord op deze vraag lijkt logisch te zijn: voor ouderen. Dat klopt, maar daar blijft het niet bij. Een dergelijke magnetron is namelijk ook voor bijvoorbeeld ‘digibeten’ geschikt.

Heb je moeite met al die touchscreen schermpjes en dergelijke? Dan is een simpele magnetron voor jou ook geschikt.

Een simpele magnetron is eigenlijk hetzelfde als een magnetron voor ouderen. Vandaar ook dat een magnetron voor ouderen ook voor jongere mensen geschikt kan zijn.

Een magnetron voor ouderen is ook geschikt voor mensen die aan het dementeren zijn. Spijtig genoeg hoef je daar niet altijd oud voor te zijn. Ook dit houdt in dat een magnetron voor ouderen door jongere mensen gebruikt kan worden.

Hoe kies je de beste magnetron voor ouderen uit?

Ben je als ouder persoon op zoek naar een geschikte magnetron? Of herken je jezelf in één van bovenstaande situaties?

Wij raden je aan om goed op onderstaande criteria te letten. Aan de hand van deze criteria vind je snel de beste eenvoudige magnetron.

Het gewenste gebruik

Het is allereerst belangrijk om goed over het gewenste gebruik na te denken. Denk bijvoorbeeld over de volgende vragen na:

  • Waar wil je precies je nieuwe magnetron voor gebruiken? Als je ‘m alleen voor ontdooien en/of verwarmen wilt gebruiken, zit je met de meest eenvoudige solo magnetron goed.
  • Van welke functies wil je gebruik maken? Wil je mogelijk je nieuwe magnetron ook nog als oven kunnen gebruiken? Dan heb je een eenvoudige combi magnetron nodig.

Denk al met al goed over het gewenste gebruik na. Op basis van je wensen maak je namelijk al snel een flinke schifting in het aanbod van eenvoudige magnetrons.

Soort magnetron

Je hebt ook nog met het soort magnetron te maken. Op dit gebied kunnen we onderscheid tussen twee soorten magnetrons voor ouderen maken:

  • Een inbouw magnetron. Heb je in je keuken voldoende ruimte voor een inbouw magnetron? Dan kan het interessant zijn om voor een inbouw magnetron te kiezen. Het lastige is alleen dat veel moderne inbouw magnetrons behoorlijk complex zijn, bijvoorbeeld qua bediening.
  • Een vrijstaande magnetron. Voor veel ouderen is het logisch(er) om voor een vrijstaande magnetron te kiezen. Zo’n magnetron kun je makkelijk in je keuken – of op een andere plek – kwijt, waarna je van de eenvoudige bediening geniet.

Soort bediening

Het belangrijkste punt bij een magnetron voor ouderen is soort bediening. Het is voor ouderen eigenlijk logisch om voor een magnetron met fysieke draaiknoppen te kiezen.

Idealiter moeten bij deze draaiknoppen ook in grote letters de verschillende programma’s aangeduid worden.

Sommige eenvoudige magnetrons zijn ook nog van drukknoppen voorzien. Er bestaan ook nog magnetrons die over een beeldscherm én fysieke draaiknoppen beschikken. Het is aan jou om te bepalen of je behoefte hebt aan een scherm/display.

Vermogen

Je zou bij een magnetron voor ouderen ook goed naar het vermogen moeten kijken. Als je voor een magnetron voor ouderen met een vermogen van 900 Watt kiest, kun je het eten nog sneller ontdooien en verwarmen.

Kies je voor een magnetron voor ouderen met een vermogen van 700 Watt? Dan heb je iets meer geduld nodig. Dit is ook iets dat je af moet stemmen op je wensen.

Wat betaal je voor een magnetron voor ouderen?

Voor een simpele magnetron voor ouderen hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Wij hebben opgemerkt dat de meeste magnetrons voor ouderen tussen de 70 en 130 euro kosten.

Wat je precies moet betalen? Dat hangt af van het soort magnetron en de samenstelling van de magnetron.

Over het algemeen geldt dat je voor een inbouw magnetron bijvoorbeeld meer geld moet betalen dan voor een vrijstaande magnetron.

Welke merken bieden de beste magnetrons voor ouderen aan?

Binnen het aanbod van magnetrons voor ouderen vallen een paar merken op. Het gaat hierbij om ETNA, Inventum, Sharp, Panasonic en Salora.

Deze merken bieden niet alleen de beste magnetrons voor ouderen aan, maar bieden ook nog meerdere simpele magnetrons aan. Dit betekent dat je voor jezelf een goede vergelijking kunt maken.

Kies je voor een magnetron voor ouderen van één van deze merken? Dan geniet je van een prima kwaliteit en lange levensduur. De komende jaren zou je dus goed zitten met één van bovenstaande magnetrons voor ouderen.

Is een magnetron voor ouderen aan te raden?

Heb je behoefte aan een zo’n eenvoudig mogelijke magnetron? Kies dan vooral voor een magnetron voor ouderen. Zo’n magnetron is eenvoudig te bedienen, kent een prima samenstelling en is goed te begrijpen.

Zoals hierboven al gesteld; deze simpele magnetrons zijn niet alleen voor ouderen geschikt. Ook als je jonger bent, kun je baat hebben bij zo’n eenvoudige magnetron.

Neem vooral bovenstaande reviews goed door en schaf de beste eenvoudige magnetron aan.Meer magnetrons:


Categorieën: Keuken