Oven met magnetronfunctie: Top 6 & Koopgids

Last updated by Kaz on

oven met magnetronfunctie

Waar wil je precies je nieuwe oven voor gebruiken? Als je ‘m zo veelzijdig mogelijk wilt gebruiken, heb je baat bij een oven met magnetronfunctie.

In veel gevallen is een inbouw oven met magnetronfunctie de beste keuze. Daarvoor hebben wij alvast de 6 beste varianten voor je opgezocht.

Onze top 6 beste ovens met magnetronfunctie:

 1. Siemens CM656NBS1
 2. AEG CME565060B
 3. Etna MO470ZT
 4. AEG KMF761080M
 5. Bosch HMG636BS1 – Serie 8
 6. Siemens CM676GBS1 – iQ700

De 6 beste ovens met magnetronfunctie uitgelicht

Wat is nou de beste oven magnetron combi inbouw voor jou? Dit hangt onder meer van je wensen, je keuken en je budget af. Gelukkig hebben wij een gevarieerde top 6 samengesteld, zodat je een goede vergelijking kunt maken.

Neem onderstaande reviews door en schaf de beste oven met magnetronfunctie direct aan.

1. Siemens CM656NBS1

Siemens-CM656NBS1-inbouw-oven-45-cm-hoog

De Siemens CM656NBS1 is de beste inbouw oven met magnetronfunctie. Zowel over alle ovenfuncties als over de magnetronfunctie zijn wij uitermate te spreken.

Daarnaast is het een feit dat deze oven voor in veel keukens geschikt is. Dit heeft simpelweg te maken met de nishoogte van 45 cm.

Met deze oven met magnetronfunctie kun je alle kanten op. Dit is te danken aan de vele functies, het hoge vermogen (900 Watt) en de inhoud van 45 liter. Zeker als je een kleiner huishouden hebt, is dit een ideale oven met magnetronfunctie.

De Siemens CM656NBS1 doet zijn werk snel en is ook nog van innovatieve technologieën voorzien. Wat wil je nog meer?
2. AEG CME565060B

Ook over de AEG CME565060B zijn wij uitermate te spreken. Deze oven met magnetronfunctie is veelzijdig te gebruiken en is nog krachtiger dan bovenstaande variant. Door het vermogen van 1000 Watt geniet je van een nog snellere opwarming en bereiding.

De magnetronfunctie doet zijn werk prima. Dit geldt ook voor de vele andere functies van deze oven. Met deze oven kun je eigenlijk alle kanten op én geniet je van een perfecte en gelijkmatige verdeling van de warmte.

Deze oven met magnetronfunctie heeft overigens een inhoud van 43 liter, waardoor ‘ie relatief klein is.
3. Etna MO470ZT

Heb je een keuken met een nishoogte van 60 cm? En wil je graag van een oven mét magnetronfunctie genieten? Dan raden wij je de Etna MO470ZT aan.

Dit is de beste oven met magnetronfunctie van 60 cm hoog, wat ons betreft. Dit komt onder meer door de verscheidenheid van oven- en magnetronfuncties.

Deze oven met magnetronfunctie heeft een inhoud van maar liefst 71 liter. Zeker als je een groot huishouden hebt, sluit deze oven prima op je wensen aan. Overigens is dit ook nog een hele krachtige oven, dankzij het vermogen van 2000 Watt.

Deze oven is ook nog eens van veel handige extra’s voorzien; dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede.
4. AEG KMF761080M

De AEG KMF761080M is een fijn te bedienen oven met magnetronfunctie. Dit is onder meer aan het TFT touchscreen te danken. Met dit touchscreen bedien je deze uitgebreide oven snel en geheel naar wens.

Daarbij kun je onder meer makkelijk schakelen tussen de verschillende programma’s, waaronder de magnetronfunctie.

Dit betreft een oven met een hoogte van 45 cm. Deze nishoogte gaat gepaard met een inhoud van 43 liter. Het is hiermee geen super grote oven met magnetronfunctie, maar hij is wel voor in veel keukens geschikt.

Deze oven heeft ook nog energieklasse A, waardoor ‘ie relatief zuinig in gebruik is.
5. Bosch HMG636BS1 – Serie 8

De Bosch HMG636BS1 – Serie 8 behoort ook tot de groep met beste ovens met magnetronfunctie.

Dit betreft een inbouw oven met magnetronfunctie met een hoogte van 59 cm. Hij is hierdoor uiterst geschikt voor keukens met een nishoogte van 60 centimeter.

Deze oven beschikt over tal van voorgeprogrammeerde programma’s. Ook beschikt ‘ie over speciale voorgeprogrammeerde gerechten; het is hierdoor een fluitje van een cent om gangbare gerechten te bereiden.

Deze oven met magnetronfunctie doet zijn werk snel, is van een kinderslot voorzien en is ook nog makkelijk te reinigen.
6. Siemens CM676GBS1 – iQ700

Wil je voor het beste van het beste gaan? En ben je ook bereid om daar relatief diep voor in de buidel te tasten? Dan wijzen wij je graag op de Siemens CM676GBS1 – iQ700. Deze oven met magnetronfunctie is niet goedkoop, maar doet zijn werk méér dan prima.

Bovendien is deze oven van veel handige functies voorzien. Uiteraard beschikt ‘ie over een magnetronfunctie, maar ook over bijvoorbeeld de CoolStart functie. Met die functie warmt deze oven zich nog sneller op.

Het eten is ook nog eens tot 50% sneller klaar, dankzij de varioSpeed functie. Al met al een geweldige high-end oven met magnetronfunctie.
👍 Wat zijn de voordelen van een oven met magnetronfunctie?

Is de keuze voor een oven met magnetronfunctie een logische keuze? Ja, absoluut. Met zo’n oven geniet je van een paar belangrijke voordelen:

 • Je kunt de oven veelzijdig inzetten. Dit komt doordat je uit allerlei ovenfuncties kunt kiezen, maar ook van de magnetronfunctie gebruik kunt maken. Ongeacht wat voor maaltijd je op welke manier wilt bereiden, is dat met een inbouw oven met magnetronfunctie goed mogelijk.
 • Je hebt nog maar één apparaat nodig. Het voordeel van een inbouw oven is dat je ‘m volledig wegwerkt in de keuken. Dit is ook met een magnetron mogelijk, maar dan heb je dus dubbel zoveel ruimte in je keuken nodig. Door bewust voor een oven met magnetronfunctie te kiezen, heb je nog maar één apparaat nodig. Super handig.
 • Je hoeft nog maar één apparaat schoon te maken. Maak je regelmatig gebruik van een losse oven en losse magnetron? Dan moet je beide keukenapparaten met enige regelmaat schoonmaken. Dit is niet alleen tijdrovend, maar is ook nog relatief arbeidsintensief. Door voor een inbouw oven met magnetronfunctie te kiezen, hoef je nog maar één apparaat schoon te maken. Handig!
 • Je kunt geld besparen. Kies je voor één van de beste inbouw ovens met magnetronfunctie? Dan kun je ook nog geld besparen. Je hebt immers geen losse oven én losse magnetron meer nodig. Doordat je nog maar één apparaat nodig hebt, kan de totale investering mogelijk lager uitvallen.

👎 Wat zijn de nadelen van een oven met magnetronfunctie?

Moet je bij een oven met magnetronfunctie ook nog met nadelen rekening houden? Nou, eigenlijk niet. Het enige waar je je even goed in moet verdiepen, is de bediening.

Aangezien je van zowel oven- als magnetronfuncties gebruik kunt maken, moet je even goed begrijpen hoe de bediening precies werkt. Neem voor het eerste gebruik dus even goed de gebruiksaanwijzing door.

Hoe kies je de beste oven met magnetronfunctie uit?

Wil je graag van bovenstaande voordelen van een oven met magnetronfunctie  profiteren? Dan is het zaak om op zoek naar de beste koop te gaan. Wat de beste koop is, is vooral van je eigen wensen & voorkeuren afhankelijk.

Wij raden je daarom aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Exacte functies van de oven met magnetronfunctie

Je zou allereerst goed naar de exacte functies moeten kijken. Over wat voor ovenfuncties en programma’s beschikt de oven? Ga ook goed na of de oven mogelijk al over voorgeprogrammeerde programma’s voor specifieke gerechten beschikt.

Daarbij zou je ook goed naar de magnetronfunctie moeten kijken. Wat heeft deze magnetronfunctie precies te bieden? En past de functie bij de manier waarop je van de oven gebruik wilt maken?

Soort oven

Je hebt ook nog met het soort oven te maken. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande oven met magnetronfunctie kiezen? Dan heb je met hele andere aandachtspunten te maken dan bij een inbouw oven met magnetronfunctie.

Een andere optie die je hebt, is een kleine combimagnetron. Zo’n magnetron is (erg) compact vormgegeven, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je keuken geeft. Maar goed, zo’n magnetron hoeft niet per definitie over een ovenfunctie te beschikken.

Hoogte van de oven met magnetronfunctie

Wil je graag voor een oven magnetron combi inbouw gaan? Dan zou je goed naar de hoogte van de oven moeten kijken. In principe heb je de keuze uit twee gangbare maten:

 • Hoogte van 45 cm. De ovens met een hoogte van 45 cm zijn geschikt voor keukens met een nishoogte van 45 cm. Als je keuken een dergelijke nishoogte heeft, past een oven met een hoogte van 45 cm hier perfect bij.
 • Hoogte van 60 cm. Het is ook goed mogelijk dat er in jouw keuken sprake is van een nishoogte van 60 cm. In dat geval heb je een inbouw oven met magnetronfunctie met een hoogte van 60 cm nodig.

Inhoud van de oven met magnetronfunctie

Je moet dus goed naar de hoogte van de oven met magnetronfunctie kijken. Maar, je moet ook goed naar de diepte en breedte kijken. Deze afmetingen zijn namelijk bepalend voor de inhoud van de oven met magnetronfunctie.

Het is van belang om deze inhoud goed af te stemmen op je wensen. En ook op de grootte van je huishouden. Als je een groter huishouden hebt, ben je gebaat bij een grotere oven met magnetronfunctie.

Bediening van de oven met magnetronfunctie

Je zou ook even goed naar de bediening moeten kijken. Hoe kun je de oven precies bedienen? En hoe kun je schakelen tussen de oven- en magnetronfunctie?

Mocht je een magnetron voor ouderen aan willen schaffen, is de bediening ook één van de belangrijkste aandachtspunten.

Wat betaal je voor een inbouw oven met magnetronfunctie?

Als je een inbouw oven met magnetronfunctie wilt kopen, moet je in de buidel tasten. Dat is één van de weinige zekerheden die je hebt.

Als we op de prijzen inzoomen, zien we echter dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker om goed naar de exacte prijsstelling te kijken. Ook moet je goed naar je eigen budget kijken.

Voor bijvoorbeeld een paar honderd euro koop je een prima inbouw oven met magnetronfunctie. Stel je echter hele hoge eisen aan je nieuwe oven met magnetronfunctie? Dan betaal je hier al snel 1000 euro voor.

Welke merken bieden goede ovens met magnetronfunctie aan?

Als je een goede oven met magnetronfunctie aan wilt schaffen, kom je al snel bij een A-merk uit.

Merken als Siemens, AEG, Etna en Bosch zijn hier goede voorbeelden van. Deze merken leveren kwaliteit en voorzien haar ovens van de beste technologieën.

Is een inbouw oven met magnetronfunctie een aanrader?

Ja, een inbouw oven met magnetronfunctie is zeker een aanrader.

Deze ovens bieden veel mogelijkheden, zijn veelal fijn te bedienen en zijn dus veelzijdig inzetbaar. Met een goede oven met magnetronfunctie kom je eigenlijk niks meer te kort in je keuken.

Zorg er wel voor dat je goed over je wensen nadenkt. Alleen als de inbouw oven met magnetronfunctie volledig op je wensen aansluit, is de aanschaf hiervan zeer aan te raden!Meer magnetrons:


Categorieën: Keuken