Vrijstaande elektrische oven kopen? Bekijk de Top 6

Last updated by Kaz on

elektrische oven vrijstaand

Wil je in je keuken een nieuwe oven hebben? Wil je op de camping van een fijne oven genieten? Of wil je op een andere locatie een oven gebruiken?

Als je voor een elektrische oven die vrijstaand is kiest, geniet je in ieder geval van de nodige flexibiliteit.

Dat is zéker het geval als je voor één van de onderstaande beste elektrische ovens vrijstaand kiest.

Onze top 6 beste vrijstaande elektrische ovens:

  1. TurboTronic EV45R Retro Elektrische Oven
  2. TurboTronic EV35R Retro Elektrische Oven
  3. Ninja Foodi 10-in-1 Vrijstaande Elektrische Oven
  4. MPM – Hete lucht Elektrische Oven MPE-06/T
  5. Camry CR 6018
  6. Beper 90.883- Elektrische bakoven

De 6 beste vrijstaande elektrische ovens uitgelicht

Spreekt een vrijstaande elektrische oven je aan? Om tot de juiste keuze te komen, is het verstandig om onderstaande reviews even door te nemen.

In deze reviews vind je alle informatie over de 6 beste vrijstaande elektrische ovens van dit moment.

1. TurboTronic EV45R Retro Elektrische Oven

De TurboTronic EV45R Retro Elektrische Oven is volgens ons de beste elektrische oven vrijstaand. Deze oven is elektrisch, waardoor de warmte alleen vanaf de onderzijde komt.

Desalniettemin verloopt de bereiding van de maaltijden prima. Dit is onder meer te danken aan de instelbare temperatuur en de handige timer.

Deze vrijstaande oven heeft een inhoud van 45 liter. Voor veel huishoudens – en voor veel bereidingen – is dit meer dan voldoende. Ook over de bediening zijn wij uiterst te spreken.

Deze elektrische oven vrijstaand is met de draaiknoppen snel, nauwkeurig en makkelijk in te stellen.
2. TurboTronic EV35R Retro Elektrische Oven

Heb je liever een net iets kleinere elektrische oven vrijstaand? Dan raden wij je de TurboTronic EV35R Retro Elektrische Oven aan.

Deze elektrische oven vrijstaand heeft namelijk een inhoud van 35 liter. Hiermee is ‘ie iets kleiner dan bovenstaande oven, waardoor ‘ie minder ruimte in beslag neemt.

Bij deze oven valt de kleurstelling en het design direct op. Zeker als je wel fan van een kleurrijk interieur bent, is dit een geweldige retro elektrische oven.

Uiteraard doet ‘ie zijn werk ook prima. Hij beschikt over meerdere temperatuurstanden, een handige timer en 4 draaiknoppen.
3. Ninja Foodi 10-in-1 Vrijstaande Elektrische Oven

Ben je bereid om in de beste vrijstaande elektrische oven te investeren? Dan kun je eigenlijk niet om de Ninja Foodi 10-in-1 Vrijstaande Elektrische Oven heen.

Deze vrijstaande elektrische oven heeft een inhoud van 29 liter, een vermogen van 2400 Watt en is geheel vrijstaand te gebruiken.

Bij deze oven valt onder meer de fijne bediening op. Zoals je op de foto al kunt zien, beschikt ‘ie over meerdere grote knoppen.

Met deze knoppen selecteer je het gewenste programma en ook de gewenste temperatuur. Wel moet je goed beseffen dat dit een vrij dure elektrische oven vrijstaand is.
4. MPM – Hete lucht Elektrische Oven MPE-06/T

Heb je in je woning/keuken niet al te veel ruimte over? Dan is de MPM – Hete lucht Elektrische Oven MPE-06/T een geschikte optie.

Deze elektrische oven vrijstaand heeft een inhoud van slechts 36 liter. Deze beperkte inhoud is uiteraard te danken aan de compacte afmetingen van de oven.

Met deze elektrische oven kun je in ieder geval alle kanten op. Zo heb je de keuze uit meerdere ovenprogramma’s en geniet je van een prima temperatuurregeling.

Wat extra opvallend is, is dat je ‘m ook nog als een heteluchtoven kunt gebruiken. In dat geval komt de warmte van zowel de onder- als de bovenzijde.
5. Camry CR 6018

De Camry CR 6018 is een handige vrijstaande elektrische oven. Deze oven heeft een inhoud van 35 liter, is erg slim vormgegeven en is voor veel huishoudens geschikt.

Door de slimme vormgeving is ‘ie relatief compact, terwijl de inhoud meer dan voldoende is. Veel huishoudens zijn gebaat bij de inhoud van 35 liter.

Je geniet ook nog van veel bereidingsmogelijkheden. Zo kun je van meerdere ovenprogramma’s gebruik maken en geniet je van een handige timer.

Door de ingebouwde verlichting heb je ook perfect zicht op de bereiding van een heerlijke maaltijd. Ook het prijskaartje mag uiterst interessant genoemd worden.
6. Beper 90.883- Elektrische bakoven

Wil je een elektrische oven vrijstaand op de camping gebruiken? Of heb je in je woning niet al te veel ruimte over voor een elektrische vrijstaande oven? In deze beide gevallen raden wij je de Beper 90.883- Elektrische bakoven aan.

Deze elektrische vrijstaande oven valt met name door zijn compactheid op. Dat uit zich in een inhoud van 20 liter.

Deze oven is hiermee alleen voor de kleinere maaltijden/bereidingen geschikt. Dat is op zich prima; juist door de compactheid is dit een vrijstaande oven die elektrisch is die je bijvoorbeeld op de camping kunt gebruiken.

Deze oven beschikt over een vermogen van 1300 Watt; je geniet hierdoor snel van heerlijke maaltijden.
Waarom voor een elektrische oven vrijstaand kiezen?

Ideaal voor in de meeste keukens

In weinig keukens is nog ruimte over voor de plaatsing van een inbouw oven. In dat geval kom je al direct bij een elektrische oven vrijstaand uit. Vandaar ook dat je deze ovens in veel keukens tegen komt.

Je geniet van de gewenste flexibiliteit

Heb je de wens om je oven op meerdere plekken te kunnen gebruiken? Dan is een vrijstaande elektrische oven ook voor jou de beste optie.

Doordat ‘ie volledig vrijstaand is, kun je ‘m op meerdere plekken gebruiken. Zo nemen veel mensen ook zo’n oven mee naar de camping. Ook kom je dergelijke ovens op bijvoorbeeld een boot tegen.

De ovens zijn relatief groot

Je denkt mogelijk dat een vrijstaande elektrische oven vrij klein is. Wij hebben opgemerkt dat het tegenovergestelde juist waar is.

De ovens zijn relatief groot uitgevoerd, getuige de heteluchtovens met een inhoud van bijvoorbeeld 60 liter. Heb je liever een kleinere inhoud? Ook dat is uiteraard mogelijk.

De ovens zijn van veel programma’s voorzien

Kies je voor een vrijstaande elektrische oven? Dan kies je in principe voor een oven met veel programma’s.

Je kunt hierdoor elke maaltijd op de gewenste manier bereiden. Uiteraard is dit bij een inbouw oven ook het geval, maar toch wilden we dit bij een vrijstaande oven even benoemd hebben.

Hoe kies je de beste vrijstaande elektrische oven uit?

Past een vrijstaande elektrische oven perfect in jouw keuken? Of wil je een vrijstaande oven op een andere locatie gebruiken?

Voordat je de zoektocht naar de beste variant af kunt trappen, zou je goed over je voorkeuren na moeten denken.

Daarbij moet je vooral goed naar de gewenste locatie kijken. Waar wil je precies je nieuwe vrijstaande elektrische oven gebruiken?

Wil je dit ‘gewoon’ thuis doen? Of zou je ‘m graag naar de camping mee willen nemen? Dit kan van invloed zijn op de elektrische vrijstaande ovens waar je tussen kunt kiezen.

Ook raden wij je aan om op goed op onderstaande punten te letten.

Inhoud & afmetingen

Weet je waar je je nieuwe elektrische vrijstaande oven wilt gebruiken? Dan kun je gericht kijken naar de afmetingen van de oven. De afmetingen moet je uiteraard afstemmen op de aanwezige ruimte. Maar, je moet de afmetingen óók afstemmen op het gewenste gebruik.

Daarbij is met name de inhoud van de oven van essentieel belang. Wil je bijvoorbeeld een grote vrijstaande oven hebben? Kies dan voor een oven met een inhoud van 60 liter of zelfs een vrijstaande oven van 70 liter.

Wil je liever een kleinere oven hebben? Dan kun je kiezen voor een oven van 20 á 30 liter.

De mogelijkheden qua inhoud zijn in ieder geval eindeloos. In onze ogen is dit – mede daardoor – één van de belangrijkste aandachtspunten.

Bereidingsmogelijkheden

Bij een vrijstaande elektrische oven moet je goed naar de bereidingsmogelijkheden kijken. Biedt de oven bijvoorbeeld meerdere ovenprogramma’s aan?

Is het mogelijk om de temperatuur van de oven naar wens in te stellen? En kun je eventueel ook nog van een timer gebruik maken? 

Uiteraard moet je hierbij ook rekening met het gewenste gebruik. Welke maaltijden wil je idealiter in de oven bereiden? Als je dat weet, weet je ook welke bereidingsmogelijkheden de vrijstaande oven zou moeten bieden.

Bediening

Wij wijzen je ook nog even op de bediening van een vrijstaande elektrische oven. Idealiter beschikt zo’n oven over (grote) draaiknoppen.

Waarom? Omdat je met deze grote draaiknoppen de oven snel én makkelijk naar wens instelt. Je kunt ook voor een vrijstaande oven met drukknoppen kiezen, maar dat is wat ons betreft toch iets minder praktisch.

Welke merken bieden goede vrijstaande ovens aan?

Veel merken bieden prima elektrische vrijstaande ovens aan. Dit geldt onder meer voor de oven merken die reeds in dit artikel de revue gepasseerd zijn.

Deze merken bieden niet alleen de gewenste kwaliteit, maar bieden ook nog meerdere soorten vrijstaande ovens aan. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze!

Wat kost een goede elektrische oven die vrijstaand is?

Voor een goede elektrische oven vrijstaand betaal je slechts €100. Of nog minder zelfs. Je kunt echter ook moeiteloos meer geld aan zo’n oven uitgeven.

Meerdere vrijstaande elektrische ovens kosten bijvoorbeeld meer dan €200. Al met al kun je met elk budget een geschikte vrijstaande elektrische oven uitkiezen.

Elektrische oven vrijstaand: handig of niet?

Ja, een elektrische oven die vrijstaand is, is zéker handig.

Je geniet van veel gemak, van flexibiliteit, van voldoende bereidingsprogramma’s en van een relatief kleine investering.

Veel bereidingsplezier met je nieuwe vrijstaande elektrische oven gewenst!Meer ovens:

Categorieën: Keuken