Vrijstaande oven 60 liter kopen? Top 5 & Koopgids

Last updated by Kaz on

vrijstaande oven 60 liter

Een grote vrijstaande oven komt in veel situaties goed van pas. Dit is bijvoorbeeld het geval als je meerdere maaltijden tegelijkertijd wilt bereiden. Of als je voor een grote groep mensen een maaltijd wilt bereiden.

In dergelijke situaties komt een vrijstaande oven van 60 liter goed van pas. Wij hebben alvast de 5 beste vrijstaande ovens 60 liter geselecteerd:

  1. Inventum OV607B
  2. Tomado TEO6000S
  3. Tristar OV-3640 Convectieoven XXL
  4. Moulinex Optimo OX495810
  5. ICQN XXL Vrijstaande Oven

De 5 beste vrijstaande ovens van 60L uitgelicht

Met een goede vrijstaande oven geniet je van het nodige gemak. Je kunt de oven op elke gewenste plek gebruiken/neerzetten en je geniet snel van een lekkere maaltijd.

Kies je specifiek voor een vrijstaande oven met een inhoud van 60 liter? Dan geniet je van nog meer voordelen.

Daarover lees je meer in onderstaande reviews, waarin we je kennis laten maken met de 5 beste vrijstaande ovens 60L.

1. Inventum OV607B

De Inventum OV607B is met afstand de beste vrijstaande oven 60 liter. Deze oven heeft veel te bieden, is van een A-merk en gaat hierdoor jarenlang mee.

Tijdens deze jarenlange levensduur is het op en top genieten van de inhoud van 60 liter. Daarbij geniet je ook optimaal van de 6 verschillende ovenprogramma’s.

Deze vrijstaande oven 60L is ook nog van handige extra’s voorzien. Wat te denken van de draaispit, het rooster, de bakplaat en de kruimelplaat?

Ook is ‘ie van een temperatuurregeling voorzien, waarbij de maximale temperatuur 230 graden is. Ook geniet je van een handige timer en ovenverlichting.
2. Tomado TEO6000S

De Tomado TEO6000S is eveneens een geweldige heteluchtoven 60 liter. Deze oven heeft veel te bieden, is krachtig (2000 Watt) en beschikt over maar liefst 4 insteekniveaus.

Dit maakt het mogelijk om meerdere maaltijden tegelijkertijd te bereiden. Ook kun je de bereiding van een maaltijd optimaliseren, puur door het insteekniveau aan te passen.

Met de Tomado TEO6000S kun je alle kanten op qua bereidingen. Dit is te danken aan de 6 ovenstanden, de timer en de temperatuurregeling.

De maximale temperatuur is ook bij de Tomado TEO6000S 230 graden. Jammer genoeg beschikt deze heteluchtoven van 60 liter niet over een draaispit.
3. Tristar OV-3640 Convectieoven XXL

De Tristar OV-3640 Convectieoven XXL is een veelzijdige vrijstaande oven 60L. Deze oven kan namelijk grillen, bakken en toasten. Dit is mede te danken aan de 5 verschillende ovenstanden.

Ook krijg je bij aanschaf een bakplaat en grillrooster meegeleverd. Dat komt de veelzijdigheid ten goede.

Je geniet hoe dan ook van de inhoud van 60 liter. Dat maakt de Tristar OV-3640 Convectieoven XXL voor veel maaltijden geschikt. De instelbare timer en de temperatuurregeling zijn fijne aanwinsten voor deze heteluchtoven van 60 liter.

Door het hoge vermogen – 2000 Watt – doet deze oven 60 liter ook nog eens snel zijn werk. Zeer zeker een aanrader dus!
4. Moulinex Optimo OX495810

Het klinkt misschien raar, maar wij vinden de Moulinex Optimo OX495810 de mooiste vrijstaande oven 60 liter. Uiteraard is het design niet heel erg belangrijk, maar het is toch mooi dat je deze oven een prominente plek in je keuken kunt geven.

Naast het fraaie design geniet je ook van veel bereidingsmogelijkheden.

Deze heteluchtoven beschikt over maar liefst 7 ovenprogramma’s. Ook is ‘ie van een temperatuurregelaar voorzien, waarbij de maximale temperatuur 240 graden is.

De oven is eenvoudig te bedienen en beschikt over een convectiefunctie. Je kunt hierdoor 2 maaltijden tegelijkertijd bereiden.
5. ICQN XXL Vrijstaande Oven

Deze lijst met beste vrijstaande ovens 60L sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met de ICQN XXL Vrijstaande Oven. Deze oven heeft dus een inhoud van 60 liter, is op een fraaie manier vormgegeven en beschikt over handige draaiknoppen.

Met deze draaiknoppen stel je deze vrijstaande heteluchtoven moeiteloos naar wens in.

Deze vrijstaande oven 60 liter beschikt over veel ovenprogramma’s. Bovendien heeft ‘ie 4 insteekniveaus, waardoor je elke maaltijd geheel naar wens kunt bereiden.

Door het hoge vermogen – 1800 Watt – doet deze oven zijn werk ook nog eens uitermate snel.
Waarom voor een vrijstaande oven met 60 liter inhoud kiezen?

De keuze voor een vrijstaande oven 60 liter is in bepaalde situaties de juiste keuze:

  • Als je baat hebt bij een grote vrijstaande oven. Mocht je bijvoorbeeld voor een grote groep mensen een maaltijd willen bereiden, is een vrijstaande oven 60 liter een handig keukenapparaat. Het apparaat is uitermate geschikt voor grotere groepen.
  • Als je meerdere maaltijden tegelijkertijd wilt bereiden. Met een vrijstaande oven van 70 liter of 60 liter kun je ook meerdere maaltijden tegelijkertijd bereiden. Daarvoor is het wel zaak om te kiezen voor een oven met een convectiefunctie.
  • Als je een veelzijdige oven zoekt. Kies je voor een elektrische oven die vrijstaand is? Dan kun je ‘m in principe veelzijdig gebruiken. Zo kun je ‘m – indien gewenst – naar andere locaties meenemen. Bij een oven met een inhoud van 60 liter is dit echter iets minder praktisch, doordat deze ovens behoorlijk groot en zwaar zijn.

Hoe vind je de beste vrijstaande oven 60 liter?

Het aanbod van vrijstaande ovens 60 liter is interessant te noemen. Je kunt namelijk uit meerdere modellen kiezen, maar ook uit meerdere merken.

Dat bewijzen alleen al de 5 hierboven besproken ovens. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou je op een paar aandachtspunten moeten letten.

Aantal ovenprogramma’s

Je hebt allereerst met het aantal ovenprogramma’s te maken. Sommige vrijstaande ovens 60 liter bieden 4 programma’s aan, terwijl je bij andere ovens van maar liefst 7 programma’s gebruik kunt maken.

Het is aan jou om te bepalen over hoeveel ovenprogramma’s je de beschikking wilt hebben.

Temperatuurregeling

Ten tweede zou je even goed naar de temperatuurregeling moeten kijken. Bij elke vrijstaande oven 60 liter kun je de temperatuur aanpassen, maar de maximale temperatuur is wel per oven verschillend.

Ga daarom goed na wat de maximale temperatuur per vrijstaande oven 60L is.

Bereidingsmogelijkheden

Ten derde kun je even goed naar de bereidingsmogelijkheden kijken. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van het aantal ovenprogramma’s, maar ook aan de meegeleverde accessoires.

Krijg je bijvoorbeeld een grillrooster meegeleverd? En krijg je een draaispit meegeleverd? Laatstgenoemde accessoire is handig voor als je een lekkere kip wilt bereiden.

Afmetingen van de 60 liter vrijstaande oven

Ten vierde moet je even goed naar de afmetingen van de oven kijken. Hoe groot is de oven precies? En waar wil je je nieuwe oven neerzetten? Dit zijn 2 zaken die je goed op elkaar af moet stemmen.

Wij hebben opgemerkt dat de afmetingen van de vrijstaande ovens 60 liter aanzienlijk uiteenlopen.

Wat betaal je voor een goede vrijstaande oven 60 liter?

Met een bedrag van €100 tot 150 kom je heel ver. De meeste vrijstaande ovens 60 liter die wij in dit artikel besproken hebben, vallen binnen deze prijsrange. Door een dergelijk bedrag uit te geven, geniet je de komende jaren optimaal van je vrijstaande oven 60L.

Vrijstaande oven 60 liter: verstandige aankoop of niet?

Ja, een vrijstaande oven 60 liter kan zeker een aanrader zijn. Dit is het geval als je voor grote gezelschappen eten wilt bereiden of als je meerdere maaltijden tegelijkertijd wilt bereiden.

Maak wel even een goede vergelijking tussen een variant van 60 en 70 liter. Mogelijk is voor in jouw situatie een vrijstaande oven 70 liter de net iets betere keuze.


Categorieën: Keuken