Grote vrijstaande oven kopen? Bekijk de Top 5 & Koopgids

Last updated by Kaz on

vrijstaande oven groot

Vrijstaande ovens worden in allerlei soorten en maten aangeboden.

Je kunt voor een kleine oven kiezen, waarmee je van veel flexibiliteit verzekerd bent. Maar het is ook mogelijk om voor een grote vrijstaande oven te kiezen.

Met een grote vrijstaande oven kun je moeiteloos grote maaltijden bereiden. Daarvoor raden wij je vooral de onderstaande grote ovens aan.

De top 5 beste grote vrijstaande ovens:

  1. Inventum OV607B
  2. Tomado TEO6000S
  3. Princess 112759 Heteluchtoven
  4. Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven
  5. Princess 112754

De 5 beste grote vrijstaande ovens uitgelicht

Voor welke vrijstaande oven in het groot kun je nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag is van meerdere factoren afhankelijk.

Graag bespreken wij daarom eerst in het kort de verschillende beste grote vrijstaande ovens. Nadat we dat gedaan hebben, bespreken we ook wat de belangrijkste factoren bij het uitkiezen van een grote oven vrijstaand.

Goed om te weten: elke grote vrijstaande oven heeft een minimale inhoud van 40 liter. Onze voorkeur gaat zelfs uit naar een minimale inhoud van 60 liter.

1. Inventum OV607B

Inventum-OV607B-vrijstaande-oven-60-liter

Wil je de allerbeste grote vrijstaande oven aanschaffen? Dan raden wij je de Inventum OV607B aan. Uit onze test is dit deze oven als beste grote vrijstaande oven naar voren gekomen.

Dit is aan de inhoud van 60 liter te danken, maar ook aan de eenvoudige bediening, de algehele kwaliteit en het prijskaartje.

Met deze grote oven vrijstaand kun je alle mogelijke maaltijden bereiden. Dit is te danken aan de 6 ovenprogramma’s, de meegeleverde draaispit, het rooster en de bak- en kruimelplaat.

Met dank aan de grote draaiknoppen stel je de Inventum OV607B snel en makkelijk naar wens in.
2. Tomado TEO6000S

Tomado-TEO6000S-vrijstaande-oven-60-liter

Een andere prima grote vrijstaande oven is de Tomado TEO6000S. Deze grote vrijstaande oven heeft ook een inhoud van 60 liter, beschikt over 4 insteekniveaus en is hierdoor veelzijdig inzetbaar.

Je bent hierdoor in staat om elke maaltijd geheel naar wens te bereiden. Maar, je bent hierdoor ook in staat om meerdere maaltijden tegelijkertijd te bereiden.

Deze oven is bovendien een fractie goedkoper dan bovenstaande variant. Tevens geniet je van het vermogen van 2000 Watt, waardoor je elke maaltijd relatief snel kunt bereiden.

De draaiknoppen stellen je ook in staat om de oven snel naar wens in te stellen. Onder meer de temperatuurregeling en timer zijn daarbij welkome extra’s.
3. Princess 112759 Heteluchtoven

Neem je genoeg met een vrijstaande oven met een iets kleinere inhoud? Overweeg dan vooral deze vrijstaande heteluchtoven. Deze oven heeft een inhoud van 55 liter, waardoor ‘ie een fractie kleiner is dan bovenstaande ovens.

Met deze oven geniet je in ieder geval van veel gemak, bereidingsmogelijkheden en een uitmuntende kwaliteit.

Deze oven heeft een vermogen van 2000 Watt. Dit zorgt ervoor dat je binnen mum van tijd van een overheerlijke maaltijd geniet. Ook is het ideaal dat je zelf de temperatuur kunt bepalen.

De maximale temperatuur is hierbij overigens 230 graden. Met dank aan de instelbare timer hou je de totale controle over je bereidingen.
4. Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven

Kumtel-XXL-vrijstaande-heteluchtoven-70-liter

Wil je een écht grote oven die vrijstaand is hebben? Dan raden wij je de Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven aan. Deze grote oven heeft een inhoud van maar liefst 70 liter. Ideaal voor de grotere gezelschappen. Of ideaal als je meerdere maaltijden tegelijkertijd wilt bereiden.

Deze vrijstaande oven beschikt bovendien over een convectiefunctie. Die functie zorgt ervoor dat je meerdere maaltijden tegelijkertijd kunt bereiden. Daarbij geniet je van het hoge vermogen van 2000 Watt.

De temperatuur stel je naar wens in, terwijl je ook nog uit 5 ovenprogramma’s kunt kiezen. Wat wil je nog meer?
5. Princess 112754

Deze top 5 sluiten we af met de Princess 112754. Deze oven is een stuk kleiner dan bovenstaande ovens; 45 liter. Aangezien wij een limiet van 40 liter aanhouden, verdient deze oven alsnog een plekje in deze top 5.

Deze grote oven vrijstaand is in ieder geval voor de nét iets kleinere ruimtes geschikt. Deze oven neemt immers simpelweg minder ruimte in beslag dan bovenstaande ovens.

Met deze oven kun je in ieder geval alle kanten op. Door het vermogen van 1800 Watt geniet je bijvoorbeeld snel van een heerlijke maaltijd. Hiervoor kun je zelf de temperatuur instellen.

Ook kun je gebruik van een handige timer maken. De maximale temperatuur van 230 graden is eveneens prima te noemen!
Wat verstaan wij onder een grote vrijstaande oven?

Een grote vrijstaande oven moet aan twee eisen voldoen:

  • De oven moet volledig vrijstaand zijn. Dit houdt in dat je de brede- en grote oven overal neer zou kunnen zetten. Het is dus géén oven die je in je keuken in moet (laten) bouwen. Die varianten zijn van zichzelf vaak al vrij groot, terwijl daar bij een vrijstaande oven niet standaard sprake van is.
  • De oven moet een minimale inhoud van 40 liter hebben. Voor het selecteren van de beste grote vrijstaande ovens hebben wij ons gericht op een minimale inhoud van 40 liter. Als je het echt ‘goed’ wilt doen, kom je al snel bij een vrijstaande oven van 60 liter uit. Ook een vrijstaande oven van 70 liter is een perfect voorbeeld van een grote vrijstaande oven.

Wat zijn de voordelen van een grote vrijstaande oven?

Heb je oren naar de aanschaf van een brede oven? Dan is het uiterst interessant om juist voor een grote vrijstaande oven te kiezen.

Indien een oven vrijstaand is, geniet je namelijk van een paar zwaarwegende voordelen:

De oven is op elke gewenste plek te gebruiken

Doordat de oven volledig vrijstaand is, kun je ‘m op elke gewenste plek in je woning neerzetten. Dit kun je in bijvoorbeeld je keuken doen, maar ook in bijvoorbeeld de bijkeuken.

De oven is voor grotere bereidingen geschikt

Wil je grote bereidingen klaarmaken? Of wil je meerdere bereidingen tegelijkertijd klaar kunnen maken? In beide gevallen ben je zeer gebaat bij een grote oven vrijstaand. Des te forser de inhoud is, des te beter.

De oven biedt veelal veel mogelijkheden

Een kenmerk van een grote vrijstaande oven is terug te vinden in de vele bereidingsmogelijkheden. Veel van deze ovens beschikken bijvoorbeeld over meerdere ovenprogramma’s.

Ook beschikken ze veelal over meerdere insteekniveaus en meerdere accessoires/extra’s.

Een grote vrijstaande oven is niet overdreven duur

Kies je voor één van bovenstaande grote vrijstaande ovens? Dan hoef je niet de hoofdprijs voor te betalen.

De prijzen van de grote vrijstaande ovens vallen wat ons betreft reuze mee. Dit is zéker het geval als je het afzet tegen de prijzen van een grote inbouwoven.

Hoe vind je de beste vrijstaande oven in groot formaat?

Spreken bovengenoemde voordelen je aan? Wil je daarom graag de beste vrijstaande grote oven voor in je woning aanschaffen? Dan raden wij je graag om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Om tussen deze varianten tot de juiste keuze te komen, is het aan te raden om op onderstaande punten te letten.

Inhoud van de grote vrijstaande oven

Allereerst is het belangrijk om naar de inhoud van de grote vrijstaande oven te kijken. Denk je voldoende te hebben aan een inhoud van 40 of 45 liter?

Of wil je liever een grote vrijstaande oven 60 liter of zelfs 70 liter hebben? Dit is één van de belangrijkste afwegingen die je moet maken.

Let hierbij in ieder geval goed op het gewenste gebruik. Waarvoor en hoe wil je je nieuwe grote oven vrijstaand gebruiken? Let daarbij ook goed op de ruimte in je woning.

Als je voor een echt grote vrijstaande oven kiest, heb je hier simpelweg de nodige ruimte voor nodig. Houd daar goed rekening mee.

Bereidingsmogelijkheden

Waarvoor wil je precies je nieuwe grote oven vrijstaand gebruiken? Dat is dus één van de belangrijkste vragen waar je over na moet denken. Dit heeft ook nog betrekking op de verschillende bereidingsmogelijkheden:

  • Aantal ovenprogramma’s. Idealiter biedt een oven meerdere ovenprogramma’s aan. Als dat het geval is, kun je met één druk op de knop op de gewenste manier van de oven gebruik maken.
  • Temperatuurregeling. Idealiter beschikt een grote oven vrijstaand over een temperatuurregeling. Daarmee ben je in staat om zelf de bereidingstemperatuur naar wens aan te passen.
  • Accessoires voor de oven. Bij meerdere grote vrijstaande ovens krijg je accessoires zoals een draaispit meegeleverd. Met dergelijke accessoires geniet je van nóg meer bereidingsmogelijkheden. Ga in ieder geval goed na welke accessoires je meegeleverd krijgt bij de grote oven vrijstaand.

Wat kost het?

De prijzen van de grote ovens vrijstaand lopen nogal uiteen. Dit komt onder meer doordat de inhoud dus aanzienlijk anders kan zijn. Ook heb je met de prijsstelling van de verschillende merken te maken.

Voor de grote vrijstaande ovens van A-merken betaal je in de basis (iets) meer geld.

Welke merken bieden de beste vrijstaande grote ovens aan?

Wij raden je aan om altijd voor een grote vrijstaande oven van een A-merk te kiezen. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, behoren tot die groep. Met de ovens van deze merken geniet je van de gewenste kwaliteit.

Grote vrijstaande oven kopen: absoluut een aanrader!

Met een grote vrijstaande oven geniet je al met al van veel voordelen. Zet je wensen op een rijtje en ga direct op zoek naar de beste grote vrijstaande oven!Meer ovens:

Categorieën: Keuken