Oven met draaispit kopen? Bekijk het beste aanbod (Top 6)

Last updated by Kaz on

oven met draaispit

Kun je ook zo genieten van een heerlijke gebraden kip? Dan heb je een oven met draaispit nodig!

Dankzij de draaispit kun je eenvoudig een heerlijke kip bereiden, zonder hiervoor enige moeite te doen.

Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande ovens met spit kiest. Dit zijn volgens ons namelijk de beste ovens met draaispit.

De top 6 beste ovens met draaispit:

  1. Inventum OV607B
  2. Steba DG40
  3. Steba KBM42
  4. TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven
  5. Steba KBM23
  6. ICQN XXL Vrijstaande Oven

Top 6 beste ovens met draaispit uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een oven met draaispit? Besef dan goed dat je uit meerdere soorten ovens kunt kiezen.

Zo kun je voor een klein oventje met draaispit gaan, maar je kunt ook voor een grote inbouw oven met draaispit gaan.

Neem vooral onderstaande 6 reviews even goed door. In deze reviews vertellen wij je alles over de 6 beste ovens met draaispit. Deze informatie kun je voor jezelf gebruiken om snel tot de juiste keuze te komen.

1. Inventum OV607B

Inventum-OV607B-vrijstaande-oven-60-liter

Wij vinden de Inventum OV607B de beste oven met draaispit van dit moment. Deze oven beschikt over een prima draaispit, waarmee je een heerlijk stuk kip of varkensfiletrollade kunt bereiden.

Daar blijft het echter niet bij. Deze solo oven biedt namelijk nog veel meer bereidingsmogelijkheden. Daarbij geniet je ook nog van een snelle bereiding, dankzij de 4 verwarmingselementen.

De aanwezige timer is ook een groot voordeel; deze kun je tot maar liefst 120 minuten lang instellen. Doordat de Inventum OV607B een inhoud van 60 liter heeft, is ‘ie voor de meeste huishoudens geschikt.

Deze draaispit oven is al met al voor veel mensen een absolute aanrader!
2. Steba DG40

De Steba DG40 is een unieke grill bakoven met draaispit. Dit lijkt namelijk een inbouw oven met draaispit te zijn, maar in werkelijkheid is het een vrijstaand model.

Deze oven beschikt in ieder geval over een volwaardige stoomfunctie. Dankzij deze functie zet je ‘m nóg veelzijdiger in. Uiteraard beschikt deze stoomoven ook een prima draaispit.

Deze oven heeft een inhoud van 40 liter. Hij is hiermee vooral voor de kleinere huishoudens/groepen geschikt. Wel is het door deze inhoud makkelijk(er) om deze oven een plekje in je woning te geven.

Deze oven biedt overigens maar liefst 49 automatische ovenprogramma’s aan.
3. Steba KBM42

De Steba KBM42 is een geweldige vrijstaande oven met draaispit. Deze oven wordt met een groot draaispit rooster geleverd, waardoor je vlees of vis perfect kunt bereiden. Daarbij maak je ook met veel plezier gebruik van de timer.

De korte opwarmtijd valt ook in positieve zin op. Deze korte opwarmtijd is vooral aan het vermogen van 2.000 Watt te danken.

Deze oven heeft een inhoud van 42 liter. Hij is hiermee vooral voor de kleinere huishoudens geschikt. De bediening is ook nog eens prima te noemen, dankzij de grote draaiknoppen.

Al met al een prima oventje inclusief draaispot voor het bereiden van overheerlijke maaltijden.
4. TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven

Wil je een oven met draaispit, maar heb je hier niet al te veel ruimte voor? Dan raden wij je de TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven aan.

Deze vrijstaande oven is lekker compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning/keuken kunt geven. Deze oven heeft een inhoud van 35 liter.

De totale samenstelling is volledig naar onze wens. Zo beschikt ‘ie over een handige draaispit, maar ook over een heteluchtfunctie en meerdere andere functies + roosters.

Je geniet bovendien van een eenvoudige bediening, instelbare temperatuur en handige timer. Ook valt direct op dat dit één van de goedkopere ovens met draaispit is.
5. Steba KBM23

Wil je voor het beste van het beste gaan? In het aanbod van ovens met draaispit kom je dan al snel bij een oven van Steba uit. Onder meer de Steba KBM23 is een meer dan prima oven met draaispit.

Deze oven heeft een inhoud van 23 liter, waardoor ‘ie voor de kleinste huishoudens erg geschikt is.

De oven is volledig vrijstaand, heeft een instelbare timer en heeft een instelbare temperatuurregeling. De maximale temperatuur is overigens 230 graden.

Doordat ‘ie zo compact is, gebruik je ‘m in ieder geval erg makkelijk in je keuken. Met de handige draaiknoppen stel je ‘m moeiteloos geheel naar wens in.
6. ICQN XXL Vrijstaande Oven

De ICQN XXL Vrijstaande Oven is een geweldige vrijstaande oven met draaispit. De oven is lekker groot uitgevoerd, getuige de inhoud van 60 liter.

Door deze forse inhoud biedt deze vrijstaande oven met draaispit opvallend veel bereidingsmogelijkheden. Ook voor grotere groepen/gezelschappen dus.

Daarbij geniet je van opvallend veel gemak. Dit is onder meer aan de eenvoudige reiniging, eenvoudige bediening en handige timer te danken.

Ook beschikt ‘ie over 4 insteekniveaus en krijg je meerdere accessoires meegeleverd. De draaispit, ovenbakplaat en grijptang zijn hier goede voorbeelden van.
Waarom voor een oven met draaispit kiezen?

Als je een nieuwe oven wilt kopen, heb je méér dan voldoende keuze. Je kunt tussen vrijstaande- en inbouw modellen kiezen, maar ook uit modellen met allerlei handige functies.

Een oven met draaispit is daar een goed voorbeeld van. Met een grill oven met draaispit geniet je in ieder geval van de volgende voordelen:

  • Je kunt perfect kip, vlees of vis bereiden. Ben je gek op overheerlijk vlees? Dan ben je absoluut gebaat bij een oven met draaispit. Op de draaispit kun je een stuk kip, vlees of vis doen, waarna je dit op de perfecte manier laat bereiden. Doordat de draaispit ronddraait, geniet je van een 100% perfecte bereiding. Alle kanten van het vlees/vis worden op een gelijkmatige manier bereid.
  • Je geniet veelal van veel andere extra’s. De meeste ovens met draaispit beschikken veelal over andere extra’s. Dit komt vooral doordat de basismodellen niet met draaispit uitgevoerd worden. Nee, vooral de luxere en uitgebreide modellen worden met een draaispit geleverd. Alle extra’s zorgen ervoor dat je je favoriete maaltijden op nog meer manieren kunt bereiden.

Oven met draaispit kopen: hier moet je op letten

Is voor jou de tijd aangebroken om een nieuwe oven aan te schaffen? Ga dan voor jezelf goed na of deze oven wel of niet over een draaispit moet beschikken.

Een oven met draaispit is absoluut een aanwinst voor in veel keukens, maar lang niet voor in alle keukens. Denk dus goed over het gewenste gebruik en de door jou gewenste bereidingen na.

Blijkt hieruit dat je per sé een oven met draaispit wilt hebben? Let dan goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort oven met draaispit

Je moet allereerst goed kijken naar het soort oven met draaispit. Wil je een vrijstaande oven met draaispit hebben? Dan heb je méér dan voldoende keuze.

Wil je een inbouw oven met draaispit hebben? Dan moet je behoorlijk goed zoeken. Weinig inbouwmodellen worden namelijk standaard met een draaispit geleverd.

Als je voor een vrijstaand model gaat, moet je ook nog goed naar de oventechniek kijken.

Gaat het bijvoorbeeld om een solo oven met draaispit? Of wil je per se een combioven met draaispit hebben? Met zo’n grill bakoven met draaispit geniet je in ieder geval van nóg meer bereidingen.

Afmetingen & inhoud van de oven met draaispit

Ten tweede moet je goed naar de afmetingen en de inhoud kijken. Deze twee zaken gaan uiteraard hand in hand met elkaar. Des te forser de afmetingen zijn, des te groter de inhoud van de oven is.

Dit is iets dat je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen. Wil je grote stukken kip op de draaispit kunnen bereiden? Dan heb je een forse oven nodig.

Maar, de oven met draaispit moet uiteraard wel in je keuken passen. Stem daarom de afmetingen & inhoud ook goed op de aanwezige ruimte aan.

Aantal ovenprogramma’s

Ten derde moet je goed naar het aantal ovenprogramma’s kijken. Indien je je oven voor tal van soorten bereidingen kunt gebruiken, ben je gebaat bij meer ovenprogramma’s.

Wil je je oven eigenlijk alleen in combinatie met de draaispit gebruiken? Dan hoef je over niet al te veel ovenprogramma’s de beschikking te hebben.

Handige extra’s & bediening

Tot slot wijzen wij je op enkele handige extra’s van een oven met draaispit. Kijk bijvoorbeeld of het oventje met draaispit over een timer beschikt. Ga ook goed na of je de binnenkant van de oven makkelijk kunt reinigen.

Daarnaast kun je even goed naar de bediening kijken. Idealiter beschikt de oven met draaispit over grote draaiknoppen, maar dat is iets aan jou om zelf te bepalen.

Wat kost een oven met draaispit?

Voor een goede oven met draaispit hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Veel van bovenstaande ovens met draaispit kosten tussen de €100 en 160. Dat valt reuze mee, niet waar?  

Welke merken bieden goede ovens met draaispit aan?

De beste merken zijn wat ons betreft Inventum en Steba.

Deze merken bieden niet alleen de beste ovens met draaispit aan, maar bieden ook nog eens meerdere modellen aan. Dit stelt je in staat om de beste vergelijking te maken.

Is een oven met draaispit een aanrader?

Ja, een oven met draaispit kán zeker een aanrader zijn.

Dit is vooral het geval als je thuis van een heerlijke gebraden kip wilt genieten. Ook als je andere stukken vlees of vis wilt bereiden, ben je gebaat bij een draaispit!Meer ovens:


Categorieën: Keuken