Inbouw oven 60 cm kopen? Bekijk de beste & koopgids

Last updated by Kaz on

inbouw oven 60 cm hoog

Ben je voor in je keuken op zoek naar een inbouw oven? En heb je in je keuken een nishoogte van 60 centimeter? In dat geval heb je een inbouw oven van 60 cm hoog nodig.

Deze ovens worden in meerdere varianten aangeboden, waardoor je voor jezelf een goede vergelijking zou moeten maken.

Hier helpen wij je graag een handje bij! Hoe? Door je van de beste tips te voorzien.

En door je kennis te laten maken met de 6 beste inbouw ovens 60 cm hoog. Deze sommen we alvast hieronder voor je op:

  1. AEG BCS455020M SteamBake
  2. Inventum IOH6072RK
  3. Miele H 2467 BP
  4. AEG BPE748380B
  5. Atag CS6611C
  6. Inventum IOH6070RK

De beste inbouw ovens van 60 cm uitgelicht

Wist je dat er in het aanbod van inbouw ovens 2 standaardhoogtes bestaan? Het gaat hierbij om een inbouw oven van 45 cm hoog en een inbouw oven 60 cm hoog. Indien je in je keuken een nishoogte van 60 cm hebt, kun je niet om een inbouw oven 60 cm heen.

Daarvoor raden wij je aan om onderstaande reviews even door te nemen. In deze reviews lees je namelijk alles over de beste inbouw ovens 60 cm hoog. Kies je voor één van deze ovens? Dan geniet je van een prima oven mét de perfecte hoogte!

1. AEG BCS455020M SteamBake

De AEG BCS455020M SteamBake is de beste inbouw oven 60 cm. Dit is onder meer aan de unieke PulseSteam functie te danken. Deze functie voegt stoom bij het begin van het bakproces toe, waardoor onder meer gebak een heerlijke korst krijgt.

Ook als je een andere ovenmaaltijd maakt, geniet je van een perfecte smaak.

Deze inbouw oven 60 cm hoog heeft een inhoud van 71 liter. Dit maakt deze oven uiterst geschikt voor de grotere huishoudens.

Verder valt op dat de maximale temperatuur van deze oven maar liefst 275 graden is. Met dank aan het display stel je de AEG BCS455020M SteamBake snel naar je wens in.
2. Inventum IOH6072RK

Wil je een nóg grotere inbouw oven 60 cm hoog hebben? Kijk dan eens naar de Inventum IOH6072RK. Deze combi oven 60 cm hoog heeft een inhoud van 72 liter.

Hij is daarmee nóg iets groter dan bovenstaande variant. Wat ook nog opvalt, is dat deze grote oven energieklasse A heeft. Het is hiermee één van de meest energiezuinige ovens van dit moment.

Deze inbouw oven biedt standaard 9 ovenprogramma’s aan. Ook geniet je van een regelbare temperatuur en van een fijn display.

Door de 5 insteekniveaus bereid je elke ovenmaaltijd volledig naar wens. Door de volledig glazen binnendeur hou je ook nog eens het bereidingsproces perfect in de gaten.
3. Miele H 2467 BP

De Miele H 2467 BP is een unieke inbouw oven 60 cm hoog. Dit komt onder meer door de inhoud van 76 liter. Het is hiermee simpelweg één van de grootste inbouw ovens van dit moment.

Met name als je een groot huishouden hebt, is deze grote inhoud ideaal. Wat ook ideaal is, is energieklasse A+. Door deze energieklasse verbruikt deze inbouw oven 60 cm hoog vrij weinig energie.

De Miele H 2467 BP is ook nog op afstand te bedienen; dit doe je met de Miele app. Het is overigens ook nog mogelijk om deze oven middels spraakbesturing te bedienen. Ook goed om te weten: deze oven reinigt zichzelf grotendeels automatisch.
4. AEG BPE748380B

Het merk AEG levert meerdere geweldige inbouw ovens 60 cm hoog. Dit bleek al eerder uit deze top 6, maar ook over de AEG BPE748380B zijn wij uiterst te spreken.

Deze inbouw oven 60 cm hoog is van een top kwaliteit en heeft een inhoud van 71 liter. Dit maakt deze inbouw oven 60 cm hoog uiterst geschikt voor grotere huishoudens.

Een ander groot voordeel is de AssistedCooking functie. Deze functie zorgt ervoor dat het gerecht perfect bereid wordt, zonder dat je hier enig omkijken naar hebt.

Ook is deze oven in staat om zichzelf grotendeels automatisch te reinigen. Al met al een absolute aanrader dus!
5. Atag CS6611C

Wil je per se een inbouw oven met magnetronfunctie 60 cm hebben? Dan raden wij je graag de Atag CS6611C aan. Deze inbouw oven beschikt over talloze functies, waaronder een magnetronfunctie.

Ook beschikt ‘ie over een geweldige stoomfunctie. Je kunt dit dan ook het beste als een combi stoomoven zien.

Met de Atag CS6611C geniet je sowieso van veel gemak. Zo is de memory functie uniek.

Met deze functie sla je oveninstellingen in het geheugen op, waardoor je de instellingen maar één keer geheel naar wens in hoeft te stellen. Hoe handig is dat? Deze oven heeft energieklasse A+ en een inhoud van 73 liter.
6. Inventum IOH6070RK

Ben je op zoek naar de beste goedkope inbouw oven 60 cm? Dan kom je al snel bij de Inventum IOH6070RK uit.

Deze inbouw oven 60 cm hoog kost nog geen 300 euro, maar heeft desondanks opvallend veel te bieden. Dit is onder meer aan de vele functies te danken, waaronder een hetelucht functionaliteit.

Verder is deze inbouw combi oven van 2-laags glas voorzien. Je hebt hierdoor perfect zicht op het bereidingsproces. En de hitte van de oven blijft perfect in de oven zelf.

Deze inbouw oven 60 cm hoog beschikt standaard over 9 ovenprogramma’s, waaronder 1 eco stand. Met deze eco stand verbruikt de Inventum IOH6070RK nóg minder energie.
Voor wie is een inbouw oven van 60 cm hoog geschikt?

Een inbouw oven 60 cm is voor keukens met een nishoogte van 60 cm geschikt. Mocht je een keuken met een nishoogte van 60 cm hebben, kun je dus niet om zo’n oven heen.

Is er in jouw keuken sprake van een nishoogte van 45 cm? Dan heb je niks aan een inbouw oven 60 cm. Een dergelijke oven past immers niet in/bij een dergelijke nishoogte.

Zoals eerder al gesteld: in de wereld van inbouw ovens zijn 2 standaardmaten. Het gaat hierbij om een nishoogte van 45 cm en 60 cm. Beide nishoogtes zijn tot de standaardmaat uitgegroeid, waardoor je opvallend veel om uit te kiezen hebt.

Is elke inbouw oven van 60 cm precies 60 cm hoog?

Nee, niet elke inbouw oven 60 cm is precies 60 cm hoog. Meerdere van bovenstaande ovens hebben bijvoorbeeld een hoogte van 59,5 centimeter.

Dit verschil van 0,5 centimeter is echter verwaarloosbaar. In een nis in de keuken kan dit door een vakman moeiteloos opgelost worden.

Tussen een hoogte van 59,5 en 60 cm bestaat dus eigenlijk geen verschil. Wel moet je goed naar de overige afmetingen van de oven kijken, waarover later meer.

Hoe kies je de beste inbouw oven met een hoogte van 60 cm uit?

Ben je op zoek naar een nieuwe oven? Ben je bijvoorbeeld bezig met een verbouwing van je keuken? Of ga je verhuizen? In dergelijke gevallen moet je dus eerst goed naar de nishoogte in je keuken kijken.

Als deze nishoogte 60 cm is, ben je gebaat bij een inbouw oven 60 cm hoog.

Maar, wat is dan de beste inbouw oven 60 cm hoog voor jou? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je op meerdere punten goed letten.

De belangrijkste aandachtspunten zetten we in deze koopgids graag uiteen.

Exacte afmetingen & inhoud

Het is bij een inbouw oven 60 cm belangrijk om goed naar de exacte afmetingen te kijken:

  • Hoogte. Een inbouw oven 60 cm is niet altijd precies 60 cm hoog, zoals hierboven al besproken. Je kunt echter zonder enig probleem voor een oven met een hoogte van 59 centimeter of 59,5 centimeter kiezen.
  • Diepte & breedte. Je hebt bij een inbouw oven uiteraard ook nog met de diepte en breedte te maken. Zo kun je voor een inbouw oven 60 x 60 kiezen. In veel gevallen gaat het hierbij ook om standaardmaten. De diepte en breedte zijn voor onderstaand punt van belang.

Bij een inbouw oven 60 cm moet je ook goed naar de inhoud kijken. Een dergelijke oven kan een inhoud van 70 liter hebben, maar ook van 76 liter.

Het is aan jou om te bepalen wat de ideale inhoud van zo’n oven is. Dit is iets dat je, volgens ons, goed op het gewenste gebruik af moet stemmen. Ook is dit iets dat je af kunt stemmen op de grootte van je huishouden.

Functionaliteiten & programma’s

Wil je de beste inbouw oven 60 cm kopen? Dan zou je op voorhand goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Waar wil je precies je inbouw oven voor gebruiken? En hoe zou je ‘m idealiter willen gebruiken?

Dit is iets dat je goed af moet stemmen op de functionaliteiten & programma’s. Ga per inbouw oven 60 cm hoog goed na wat de functionaliteiten en programma’s precies zijn.

Wil je per se een oven met magnetronfunctie hebben? Dan zou je voor een combi inbouw oven 60 cm hoog moeten gaan.

Ook zou je goed naar de verschillende bereidingsprogramma’s moeten kijken.

Kies je voor één van de beste inbouw ovens 60 cm? Dan weet je zeker dat die oven over de nodige bereidingsprogramma’s beschikt. Dit maakt het bereiden van je favoriete gerechten des te eenvoudiger.

In het verlengde hiervan kun je ook nog naar het type inbouw oven 60 cm hoog kijken. Zo kun je ook kiezen voor een stoomoven; zo’n oven beschikt over een stoomfunctie.

Merk

Bij een inbouw oven 60 cm hoog moet je heel goed naar het merk kijken. De reden hiervoor is duidelijk: niet elk merk levert dezelfde kwaliteit. Wij raden je daarom het volgende aan:

  • Ga altijd voor een inbouw oven 60 cm hoog van een A-merk. Alleen de A-merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te leveren. Indien je voor een inbouw oven 60 cm hoog kiest, ben je hierdoor van een lange levensduur verzekerd.
  • Durf te investeren. Voor kwaliteit van een goed oven merk moet je betalen. Daar is bij een inbouw oven 60cm hoog absoluut sprake van. Durf daarom te investeren in de beste inbouw oven 60 cm hoog die volledig op jouw wensen aansluit.

Wat kost een goede inbouw oven 60 cm?

De prijzen van de inbouw ovens 60 cm hoog lopen behoorlijk uiteen. Je kunt voor 300 á 400 euro een basis inbouw oven 60 cm hoog kopen.

Stel je echter hogere/meer eisen aan je nieuwe inbouw oven 60 cm? Dan moet je al snel rekening houden met een bedrag van minimaal 1000 euro.

De prijzen lopen dus uiteen. Bepaal daarom goed voor jezelf welk bedrag je aan je nieuwe inbouw oven uit wilt geven. Weet je dat? Dan kun je veel gerichter naar de beste inbouw oven 60 cm op zoek gaan.

Waar koop je een goede inbouw oven van 60 cm hoog?

Koop een inbouw oven 60 cm hoog altijd bij een specialist. Onder meer Expert en Bol.com zijn hier goede voorbeelden van.

Deze specialisten bieden veel soorten inbouw ovens 60 cm aan, werken met de beste merken samen én bieden ook nog regelmatig korting aan.

Inbouw oven 60 cm kopen: ons advies

Met een inbouw oven geniet je van veel gemak. De oven is ideaal te gebruiken én ook nog fraai in je keuken weggewerkt. Mocht er in je keuken sprake van een nishoogte van 60 cm zijn, kun je niet om een inbouw oven 60 cm heen.

Wij raden je aan om te durven investeren in de beste koop. Je geniet dan van een inbouw oven die volledig op je wensen aansluit. En die ook nog perfect bij/in je keuken past!Ook interessant voor jou:

Categorieën: Keuken